'Scheidsrechters zijn ook blij als de tegenpartij wint'

ArthurV, 18-03-2019 om 21:45, 9073 views, Alles op Swart |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Waar een hoop mensen erg kritisch waren op Ajax na de 1-0 nederlaag bij AZ, heeft Sjaak Swart het vooral gemunt op scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Volgens de voormalig rechtsbuiten was de arbiter allesbehalve consequent afgelopen zondag.

'Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gezien, maar hij had er minstens zeven minuten bij moeten trekken: liggen op de grond, tijdrekken van de keeper (Marco Bizot, red.)', somt Swart op. 'AZ heeft álles geflikt wat er te flikken viel. Hij heeft er helemaal niets bijgetrokken. Ja, drie minuutjes. Dat zijn zes wissels. Onbegrijpelijk. Dat is iets waar een scheidsrechter op moet letten.'

'Scheidsrechters zijn ook blij als de tegenpartij wint', vervolgt Mister Ajax bij Alles op Swart. 'Daar ben ik honderd procent van overtuigd. 'Er zitten scheidsrechters bij die niet durven te juichen, maar dat wel zouden willen. Daar ben ik van overtuigd.'

PSV

Volgens Swart ligt de titelstrijd, ondanks de verloren wedstrijd van de Amsterdammers, nog altijd open. 'Ik zie PSV al vijf wedstrijden dramatisch spelen. Iedereen kan roepen dat ze in de laatste minuten trefzeker zijn, maar als je zulke goals kunt maken en de tegenpartij opzij stapt...'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frank1978
We hebben verdiend verloren, maar dat er maar drie minuten bijkwamen, vond ik ook merkwaardig.
1 0
BokkieBokstra
Het is wel een gepiep over de scheidsrechter en PSV, je moet het uiteindelijk gewoon zelf doen, Van voetbalkenner Sjaak Swart had ik wel een wat zelfkritischer analyse verwacht.
0 -1
PJK54
Of we het zo hard kunnen roepen weet ik niet maar ik geef Sjaak wel gelijk, het klinkt ook een soort van calimero geroep, maar laten we wel objectief naar een wedstrijd blijven kijken en dan floot hij vaker in het voordeel van AZ dan Ajax ook bij gelijke overtredingen floot hij wel voor AZ en niet voor Ajax dus?????? Ik denk niet dat we de wedstrijd gewonnen hadden daarvoor waren teveel spelers te slap aan de wedstrijd begonnen en konden zich ook niet meer oppeppen.
1 0
Frenkie85
Waar ik me dood aan erger, zijn de constante "lichte" overtrdedingen die genaakt worden.
Ajax ondervind hier altijd nadeel van, en dan wordt er weer gezegd mannelijk voetbal.
Omdat ajax vaak druk zet naar voren is iedere overtreding van Ajax bijna een gele kaart, omdat hierdoor de counter eruit gehaald zou worden.

Dus omdat je met ruimte in de rug voetbalt krijgt een tegenstander zelden geel omdat er dan nog 10 man staan te verdedigen.
1 0
Frenkie85
Die 3 minuten was idd erg weinig. Er was ook nog zeker 2 a 3 minuten blessure gevallen, (Dit is nog weinig denk ik).
Volgens mij had eer zeker wel 6 minuten bijgetrokken moeten worden.
Neemt niet weg dat dit geen excuus mag zijn
1 0
DelPiero
Sjaakie neem je pillen maar weer.
0 -6
Ajacied33
Hij overdrijft hiet misschien wat, maar behou wel je respect
4 -1
ETM
Niet zo denigrerend, is nergens voor nodig. Doodvermoeiend altijd die denigrerende, of zelfs kwaadaardige opmerkingen op social media onder teksten of videos van Swart. Zelfde geld wmb voor Van Hanegem. Als men niet kan zien dat dat gewoon 2 mooie oude clubiconen zijn dan heerst er een ernstig gebrek aan inzicht. Inhoudelijk is die man hartstikke partijdig en ik ben het ook lang niet altijd eens. Maar ik vind het volkomen terecht dat hij een podium krijgt. Is een mooie man die alle recht van spreken heeft. Soms slaat hij de spijker op de kop, soms volkomen mis. En naar mate hij ouder wordt misschien wat vaker mis. So what? Hij spreekt als pure supporter. En de strekking klopt bovendien. Het is idd zo dat een groot deel van de Nederlandse voetbalwereld Ajax liever ziet falen. En hij bijtellen van blessure-tijd is in Nederland lachwekkend. Eigenlijk altijd veel te kort. Dat is heel opvallend als je het bijv met de Premier League vergelijkt. Daardoor heeft tijdrekken heel veel zin in Nederland.
7 0
AjaxPassion
Het probleem is dat het met een geschreven tekst totaal anders overkomt, zeker als het wordt geplaatst door sensatiesites zoals AS of voetbalprimeur.
0 0
MPAjax
Bij psv floot de scheids seconde voor tijd af terwijl VVV nog een aanval kon doen en daar recht op had. Het scheidswijf liet van Bommel continue de wedstrijd beïnvloeden en zelfs VVV spelers in de weglopen terwijl hij buiten zijn vak stond.

Behalve dat valt me op dat sommige scheidsrechters zich bewust niet aan de looplijnen houden waardoor midden in actie zones mensen en acties in de weg staan. Snap niet dat men daar niets over zegt want dat is spelbederf door de scheids. De looplijnen zijn niet voor niks bedacht en als ze slechte ogen hebben horen ze geen wedstrijden te fluiten.

De KNVB met hun scheidsrechters gilde bepaald wie er wel of niet kampioen word als Ajax niet zo goed had gepresteerd Europees waren we op het niveau Roemenië op alle vlakken.

Niks calimero, de feiten zoals ze zich voordoen en anders kan je het geen professioneel voetbal noemen, wat ze bedrijven en zijn de bedragen die er in Nederland in omgaan monopolie geld.

De reden waarom iets veel geld waard is, is omdat het kwaliteit is en zoals de scheidsrechters overduidelijk de wedstrijd beïnvloeden door slechte beslissingen of juist geen beslissingen waar het zou moeten, is waardeloos.

Ik snap wel waarom Nederland zonder Ajax zo laag op de lijst staat. Eens met Swart en oneens met de mensen die geilen op negatieve aandacht dat dit onderwerp genereert. Het is nu eenmaal de discussie over hoe corruptie het Nederlandse voetbal overheerst door middel van scheidsrechters en directie KNVB a la Gudde.
4 -2
Bramzel
Sorry moest een duimpje omhoog zijn.
2 0
VanDeMolen
We kunnen PSV moeilijk calimero's noemen als Sjaak dit soort uitspraken blijft doen.
2 -6
trodat4030
Hoezo niet? Ik vond dat gezanik van Toon over Ajax-PEC gewoon calimero, daar doen Sjaaks uitspraken (zijn voor zíjn conto, niet voor de mijne) niets aan af. Daarnaast is Sjaak 'slechts' een supporter van Ajax, Toon heeft een officiele functie. Geeft uitspraken een héél andere lading.
0 0
MSwertz92
Sjaak moet een spraakverbod krijgen.. Echt een ajacied natuurlijk maar de beste man is echt niet objectief.
1 -5
MPAjax
en jij moest jezelf swets noemen
3 -1
Ajax0317
Kom op Sjakie dit zijn geen uitspraken die bij Ajax passen.
2 -6
3*stars*3
Tuurlijk lijken ze in media te genieten van een falende Ajax, is er leedvermaak in rest van NL en is een arbiter als Nijhuis zeker anti Ajax ...
Maar Sjaak ziet echt achter elk boom een vijand.
Ze moeten hem tegen zichzelf in bescherming nemen...
1 -1
Dexy
Ik waardeer Sjaak enorm als ras-Ajacied die altijd recht voor zijn raap is, maar de laatste tijd vind ik hem in die filmpjes van Alles op Swart inderdaad ook erg veel afgeven op anderen. Erg jammer, hij helpt zijn eigen imago hiermee naar beneden.

Iemand als Sjaak zou hier boven moeten staan. Anders maar stoppen met die filmpjes van Alles op Swart.
0 -3
Ruudje74
Sjaak heeft wel een punt. Al jaren is het scheidsrechterkorps niet bepaald pro-Ajax. Waar een paar jaar geleden Feyenoord kampioen is geworden door de scheidsrechters, PSV toch wel vaak wordt gematst, heeft Ajax het vaak tegen. Overigens niet zozeer dit seizoen, dit seizoen valt het wel mee.
En dan bedoel ik: Feyenoord mocht veel te hard spelen, Feyenoord te vaak penalties mee, duidelijk schuldige voetballers van Feyenoord toch vrijgepleit worden, etc
Erger nog vind ik de instelling van andere clubs, tegen Ajax altijd op 110% spelen, bijna elke club. Echter tegen PSV vaak op 70% of minder. Dat kost Ajax echt kampioenschappen
2 0
Truth
Er is een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen....
0 0
Labrador
Sluit ik mij volledig bij aan
0 -2
Harrie Nak
Hup Sjaakie, samen met Willem, Willie en René het bejaardentehuis in.
3 -7
31xAjax
Hij is gedurende dit seizoen van Hanegem voorbijgestreefd als oppercalimero....
2 -5
iammike
Ik dacht dat we niet lager konden zakken qua mentaliteit dan dit seizoen in de eredivisie. Maar Sjakie weet het even te overtreffen.
6 -3
Rondo64
Dit soort uitspraken laten anderen hem niet meer serieus nemen en kwalijk kan ik het ze niet nemen. Wel jammer, aangezien hij af en toe nog wel eens wat goeds te zeggen heeft.
4 -2
AFCA0492
nee doe dat niet sjaakie
2 -1