'Idee dat vermoeidheid eerder komt door trainingen'

ArthurV, 18-03-2019 om 21:20, 3829 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Johan Derksen mag het drukke speelschema van Ajax geen excuus zijn voor de 1-0 nederlaag bij AZ. De analist heeft sterk het idee dat de eventuele vermoeidheid van de Amsterdammers eerder te wijten is aan de trainingen dan aan het programma.

'Daar word ik een beetje moe van', vertelt Derksen aan tafel bij Veronica Inside. 'Je weet hoeveel wedstrijden je moet spelen, dat is inherent aan het succes dat je nu hebt. En een trainer weet: die wedstrijden duren negentig minuten. Dan moet je die trainingen dusdanig samenstellen qua intensiteit. Dat noemden ze vroeger massagetrainingen.' 

'Een Nederlandse trainer heeft sterk van: er moet getraind worden zoals je speelt', gaat Derksen verder. 'In Engeland lachen ze daarom. Daar hebben ik ze nog nooit hard zien trainen tussen drie wedstrijden in één week. Maar ik heb het idee dat de vermoeidheid bij een Nederlandse prof eerder komt door de trainingen dan door wedstrijden.'

Ziyech

Na de wedstrijd tegen AZ, gaf Ten Hag aan dat het gemis van Hakim Ziyech één van de oorzaken was van het mindere spel. Ook daar kan Derksen niks mee. 'Met andere woorden: dat Ajax, om goed te kunnen draaien, volledig afhankelijk is van Ziyech.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Vond juist de opmerking van van der Gijp wel een goed. Focus. Het gaat over Real, over Juventus maar het ging amper over AZ. Daar had hij wel een punt.
0 0
Rentokill
Focus=scherpte=fitheid
0 0
Joop50
soms zit het mee en soms zit het tegen. we zijn allemal mensen. ik zie het probleem van het verlies niet zo. kan gebeuren.
1 0
trodat4030
Jij ziet het probleem van het verlies niet? En als je naar buiten gaat loop je met een witte stok en een hond die je vertelt wanneer het stoplicht op rood of groen staat?
0 0
Ajax_026
Het is en blijft AZ uit. Wat gewoon topper aan het worden is omdat Feyenoord niet thuis geeft en weinig perspectief bied. Er zijn andere wedstrijden punten weggeven waar ik me kwaad om kan maken maar uit bij PSV, Feyenoord en AZ moet je alles geven om te kunnen winnen.
0 0
ETM
Dat ploegen vermoeid raken bij een druk en vooral intensief schema is overal zo. Kun je wel zeggen dat dat geen excuus mag zijn, maar een feit is het wel. Mentale druk speelt nu ook een rol. Dat zie je ook bij PSV. Geen fan van het voetbal van PSV, maar zoals zij tegen VVV voetbalden is ook volkomen verkrampt. Zij horen ook niet dusdanig veel moeite met VVV te hebben. Zoals gewoonlijk spelen er meerdere factoren. Maar dat is voor zo'n praatprogramma alleen maar onhandig natuurlijk.

Ten Hag doelde met die opmerking over Ziyech op dat het een keerpunt was in tactische zin. Daarom is het veel intressanter te hebben over zijn keuze om Tadic uit de spits te halen en Dolberg te brengen. Daar was ik het niet mee eens. En is dat veel boeiender dan het goedkoop verdraaien van TH's woorden en te stellen dat Ajax niet zonder Ziyech kan.
Ik had Tadic laten staan om beter onder de druk uit te blijven kunnen voetballen. Lang misschien op links?
Maar als je dan kiest voor een echte spits dan toch voor Huntelaar. Die voetbalinhoudelijke discussie te ingewikkeld voor de heren? Schone speelt 2x oprij heel moeizaam. Dan kan Donny naar achteren (die ook niet goed uit de verf kwam) maar dan moet je haast wel een buitenspeler brengen. Ik ben persoonlijk van mening dat we bij een punt zijn beland dat je Tadic in de as nodig hebt. Als valse 9 of als 10. En dat je de wedstrijden voor Schone echt moet kiezen.

Ik vind dat kritische media wel vraagtekens kunnen plaatsen bij de bank van Ajax. Sinkgraven lijkt nooit terug op niveau te zijn gekomen. Labyad faalt opzichtig. Magallan (Blind doorschuiven) zagen we nooit meer. Zit Ten Hag ernaast of heeft hij het goed deze spelers niet te vertrouwen? Omzettingen op het middenveld gaan heel moeizaam. Dat vind ik een terugkerend thema.
Je zou kunnen zeggen dat Ajax met Veltman een aardig alternatief heeft voor Mazraoui. Dat je eventueel Mazra kunt doorschuiven, al heeft hij daar nog weinig bewezen. De spits positie kun je moeilijk onderbezet noemen. Daar is het zeer de vraag of TH voor de juiste kiest. Ik denk van niet. Maar verder lijkt de selectie me gewoon niet zo breed. Waarbij Eiting leek te worden gebracht maar iig in de ogen van de technische staf een terugval heeft gehad. En het niet vreemd is dat men nu, laat in het seizoen, alsnog Lang is gaan brengen. Maar verre van ideaal.
Ik ben het eens dat het hebben van een sterke bank nog niet zo eenvoudig is. Maar heeft men zich niet in de ontwikkeling van een aantal vergist? En mist men geen ander type buiten speler om zo te kunnen varrieren?
0 0
Aeter
Derksen lafbek. Mentale moeheid is het. Dat krijg je ook als je een uur lang naar Derksen kijkt.
1 0
ferrari2009
Valentijn Driessen is weer bezig Ajax te bashen wat een maloot zeg
1 0
Labrador
Die komt zichzelf nog wel eens een keer tegen. Hij krijgt inmiddels ook kritiek in levende lijve van de supporters op de toekomst. Gewoon netjes hoor zonder gekkigheid maar er zijn vraagtekens over zijn negatieve houding.
1 0
MPAjax
Rustdagen inplannen voor en na wedstrijden is normaal als je een druk schema hebt. Voor de rest de spelers op de bank moeten kunnen gebruikt worden en moeten genoeg vertrouwen krijgen.
0 0
ajax4lifebaby
We hebben gewoon de beste artsen en trainers in dienst die nauwkeurig meten om oververmoeidheid te voorkomen. Ze krijgen vaak rustdagen. Maar soms zoals tegen AZ moet je wel je beste spelers opstellen. We wonnen van Zwolle maar nipt dan moet je op volle oorlogssterkte aankomen.
0 0
MPAjax
Je zag tegen Zwolle al dat de beste spelers niet fit genoeg waren dan moet je rouleren, de artsen hebben het niet altijd bij het juiste eind getuige Nouri. Het rouleren heeft hij nagelaten en/ of de verkeerde spelers erin gezet op de verkeerde plekken. De breedte aankopen/ fitte spelers ongebruikt.
0 0
Gecko
Bank is te slecht. Te weinig kwaliteit!
0 -2
Ajaxbrl
Als er idd een speler van de vaste kern wegvalt pleuren we iedere keer als een kaartenhuis in elkaar, dat is geen toeval meer..
1 -2