Spaan: 'Heel goed nieuws dat Mazraoui bijtekende'

BVeenstra, 16-03-2019 om 08:20, 4968 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool lof geuit aan het adres van Noussair Mazraoui. De rechtsback verlengde vorige week zijn contract bij Ajax en volgens de columnist is dat uitstekend nieuws voor de Amsterdammers.

Om het verhaal vorm te geven laat Spaan allereerst weten dat hij na het duel tussen Ajax en PEC Zwolle (2-1) van de kant van de Zwollenaren wat Calimero-teksten hoorde. 'Van Crooij: "Als iemand van Ajax die overtreding had gemaakt, zou de scheids geen geel hebben gegeven." Stam zei dat als ze de wedstrijd tegen Ajax niet zouden hebben verplaatst, Van Crooij had kunnen meedoen tegen Excelsior. Dat hij daarom zo tegen die verplaatsing was geweest. Of een dergelijke redenering, waaraan alleen Japie zelf een touw kon vastknopen. Vito van Crooij was bij VVV een veelbelovende speler, die bij PEC langzaam afglijdt.'

Volgens Spaan is mentaliteit in dit geval het sleutelwoord. 'Ik verwijs graag naar Mazraoui, die, nadat woensdagavond iemand achter zijn rug om was weggesprint, zichzelf daarvoor zo op zijn donder gaf, dat hij drie keer achter elkaar een geweldige en harde verdedigende ingreep deed, om daarna op het middenveld de positie van Schöne foutloos in te vullen. Het is heel goed nieuws voor Ajax dat Mazraoui heeft bijgetekend.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
De positie van Schöne foutloos invulde.
Er liep twee keer een man in zijn rugbweg. Daaruit kwam een tegendoelpunt en een reuze kans op nog een tegendoelpunt.
Of was Spaan hier weer in zijn rol van komiek?!
0 -1
waayop
Nous is goed maar gelukkig kan (en moet) hij verdedigend beter worden. Zowel thuis als uit had hij bijvoorbeeld geen grip op Vincencius.
1 0
ST
Als Blind hem niet erin gekopt had, dan was Nous MOTM geworden. Speelde erg goed tegen PEC.
0 0
Web
Heef Stam echt gezegd als de wedstrijd niet verzet was, hij gewoon tegen excelsior had kunnen spelen? Kan het mij niet voorstellen?
Zo lus ik er nog een paar, en past toch niet bij het persoon Stam?
1 0
AlexIbarra
Hun wedstrijd tegen Excelsior is belangrijk om uit de degradatiezone te blijven.
Als Ajax-Pec niet was verplaatst en hij kreeg rood dan had hij geloof ik hun wedstrijd tegen Utrecht of AZ gemist. Minder belangrijke wedstrijden waarin een nederlaag al was ingecalculeerd.

Maar als je die gedachte volgt was je tegen Ajax ook bij voorbaat kansloos, en moet je slim zijn dus geen (2x) geel pakken.
Misschien werkt het voor ze om voortaan 34 wedstrijden als belangrijk te zien.
0 0
Web
Zeker goed dat hij bij getekend heeft
Er is ook nog genoeg te verbeteren, soms te slaperig zoals thuis tegen Benfica en uit bij Feyenoord als groot voorbeeld
Maar heeft veel potentie, zie hem ook nog wel op het middenveld weer komen, dat is hij eigelijk ook. Maar vult de back positie goed in.
0 0