Derksen twijfelt: 'Kan Ajax nog een keer zo voetballen?'

JesseTH, 15-03-2019 om 21:50, 7844 views, Veronica |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Johan Derksen is van mening dat Ajax niet slechter had kunnen loten dan dat ze deden met Juventus. Mochten de Amsterdammers zo aan het voetballen kunnen komen als tegen Real Madrid ziet Derksen nog kans, maar de oud-journalist denkt dat het daar tegen Juventus niet aan toe zal komen.

'Er zaten zoveel Engelse teams in dat ik dacht: doe maar een van die Engelse teams, daar kunnen we altijd goed tegen voetballen. Dit is heel vervelend', oordeelt de analist bij Veronica Inside. 'Ik kan me niet voorstellen dat Ajax dat redt, ik acht ze kansloos. Ajax heeft een hekel aan hoe Juventus speelt. Zelfs een Nederlands team dat de bus parkeert, heeft Ajax daar problemen mee. Die Italianen komen echt niet om te voetballen.'

Ondanks de pessimistische gedachten over de confrontatie, houdt Derksen wel een slag om de arm. 'Ik acht het niet mogelijk, maar als Ajax dezelfde vorm heeft als de afgelopen keer, dan zal ook Juventus het moeilijk hebben met Ajax. Maar kan Ajax nog een keer zo goed voetballen? Daar heb je ook een tegenstander voor nodig.'

Ook Johan Boskamp komt te spreken over Ajax' opponent. 'Ze bespelen je. Het is gewoon een machine. Ronaldo heeft bij wijze van spreken negen ballen geraakt (tegen Atlético Madrid, red.), maar hij schiet er drie in. Als je ziet hoe ze drukzetten, Atlético Madrid stond vastgenageld op de eigen zestien meter. Ik denk dat Ajax uit de duels moet blijven. Als je in het duel komt, dan slopen ze je. Het is een enorm sterke ploeg.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jariiii
Het was gewoon de slechtst mogelijke loting, simpel.
Maar het kan. Derksen was ook heel pessimistisch voor Real-Ajax. Laten we hopen dat hij opnieuw ruiterlijk zijn ongelijk moet bewijzen.
0 0
AlexIbarra
Als je er van een afstandje naar kijkt lijkt het allemaal geweldig. Wow, CL, Bernabeu, Ronaldo, Italiaanse slimmigheid, wereldkampioen, Gouden Bal winnaar blabla.

In de realiteit moet je er gewoon voor voetballen en dan blijkt veel mogelijk. Kijk hoe wij (ex-)wereldkampioenen Varane en Kroos voor schut zetten, hoe Real niet voorbij Girona komt en wij niet voorbij Heerenveen of Heracles. Over twee jaar zijn Modric en Chiellini gestopt en praat de hele wereld over De Jong en De Ligt. Over Ziyech ipv Ronaldo. (Ok, dat niet...)

Voor hun wedstrijden zei ik liever Juve te loten dan Atletico. Ondanks hun sterke 2e wedstrijd geloof ik nog steeds dat Juve ons voetbal niet lam kan leggen zoals ManU toen. Als we dat voorkomen hebben we gewoon kansen. Je ziet tegen Real wat er gebeurt als je ze maakt.
0 0
Patje2011AJAX
Hij vraagt zich gewoon af of Ajax tegen een topploeg die niet veel ruimte weggeeft ook zo fantastisch kan spelen als tegen Real Madrid. Ik heb dezelfde vragen, maar Derksen en ik hopen beide dat Ajax wint. Hier op AS moeten mensen wat meer rekken strekken voor en an hun comment want de verzuring slaat altijd snel toe.
0 0
Mario65
Derksen twijfelt bij elke CL wedstrijd of Ajax het aankan...
Gelukkig krijgt hij namens Ajax elke keer zijn ongelijk...
3 0
Redrum
Als Ajax de cup wint twijfelt hij direct of ze ook de wereldbeker kunnen winnen.
1 0
Redrum
Let maar op Johan hoe Ajax dit gedrogeerde varkentje gaat wassen.
1 0
cantharel
Feyenooit is een vechtploegje maar Ajax speelt voetbal Jan en al jaren is een voetballende ploeg succesvoller dan een vechtploeg, dat moet jij toch weten. Ben alleen bang dat als wij naar Turijn gaan er wel eens een paar spelers ontbreken want in de thuiswedstrijd staan er meen ik 5 of 6 op scherp.
0 0
Vierendertigste
Nou is Atletico natuurlijk meer een vechtmachine dan een team met heel veel technisch vernuft.
Maar zij wisten toch ook thuis met 2-0 te winnen.
Feit is dat al die Italiaanse teams ontzettend uitgekookt zijn.
Wedstrijden tegen Bayern, Real: Ajax was vooraf toch kansloos, zeiden de "experts"
1 0
afcsvd
‘Daar kunnen we altijd goed tegen voetballen’, Johan leeft nog in midden jaren 2000, tegenwoordig loopt het engelse voetbal voorop Johan..
0 0
Spuit11
Weet iemand of die gozer de 10de april ook moet werken?
0 0
PuurGeluk
Nee Johan, we gaan niet nog "een" keer zo spelen. Dit doen we nog 5 keer.

Precies dat wat Petrovic hieronder al zegt: wij voetballen wel, en hoe!! Frivool, verassend met flair en gezonde dosis arrogantie!! Fuck Juve!!
3 -1
niquedegraaff
Net als vóór Real Madrid heb ik zo'n gevoel van.. ja, we gaan ze verslaan! Vraag me niet hoe. Maar ik heb er echt geloof in!
3 -1
020bornraised
Verschil is de clubs in de eredivisie vinden het prima om 0-0 te eindigen terwijl er toch echt een team moet winnen in de champions league, tenzij ze het op penalties willen laten aankomen
0 0
mercurius3
Mee eens. Ik vind het bijna een onmogelijke opgave, Juventus gaat de CL winnen
1 -2
AFCAMM
Jan Boskamp, niet Johan Boskamp.
0 -3
insectenverdelg
zou zeggen, zoek is zn naam op zoals zn moeder m heeft gegeven.
2 -2
AFCAMM
Zal best, maar mijn vader staat ook niet bekend als Johannes. En Johan Cruijff noemen we ook niet Hendrik Johannes.

Boskamp verbeterde Genee n.b een keer toen ‘ie hem Johan noemde.
2 0
Gecko
Hou mijn hart vast voor Veltman.
In ED al een twijfelaar. Nu tegen JUVE
Jammer dat Nous geschorst is
5 -8
mercurius3
Meer vertrouwen in Veltman dan in mazraoui nu. Mazra is de weg kwijt sinds de winterstop.
2 -4
EricAjax1
Ik denk dat Veltman wel eens kan verrassen nu. Hij zag er in zijn invalbeurten in ieder geval heel gretig uit. Is zijn aanvoerdersband en basisplaats kwijt door zijn blessure dus hij wil wel wat laten zien ook ivm een transfer.
4 -1
Labrador
Ja want hij speelde vd week erg slecht na 7 maanden blessureleed..
5 -3
GrandMasterFlex
Kan juist prima met Veltman. De Ligt op Ronaldo.
4 -1
Mario65
De Ligt op Ronaldo
King Kong vs. Godzilla :-p
Zeer interessant
0 0
SPLNDD
Vind Mazraoui verdedigend ook geen geweldenaar hoor.
5 -1
Murtagh
Als derksen zegt dat je wint ben je verdoemt. Dus het is te hopen dat hij weer gaat zeggen dan juve wint zoals hij ook zei dat madrid zou winnen
3 -3
ReinBurg
Als er nou één is die niks van voetbal snapt is het de snor wel....dat hij nog een podium krijgt om dingen 'uit te leggen' is te triest voor woorden
6 -7
Web
Jij vind dat hij hier geen punt heeft?
Ajax moet ver boven zich zelf uitsteigen, en dat is niet onmogelijk
Maar die kansen die Real toch kreeg, moet je niet aan Ronaldo geven
5 -3
Ajax34
Ook Ronaldo heeft wedstrijden waarin hij veel kansen mist.
2 0