Endt jubelt: 'Groot respect voor Ajax in Italië'

JesseTH, 15-03-2019 om 17:35, 4761 views, AT5 |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

David Endt geniet met volle teugen van Ajax' loting tegen Juventus in de Champions League. De schrijver en columnist is liefhebber van het Italiaanse voetbal en kijkt dan ook uit naar de dubbele ontmoeting.

'Ik denk dat een heleboel mensen niet blij zullen zijn, omdat Juventus grote indruk heeft gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid', begint Endt te vertellen tegenover AT5. 'Ze weten zelf ook wel dat ze favoriet zijn, maar ze hebben in Italië groot respect voor Ajax. Er is heel veel aandacht besteed aan de overwinning tegen Real Madrid. Er is altijd kans. Ook mét Ronaldo kan Juventus kwetsbaar zijn.'

Vooraf werd er veel gesproken over FC Porto of Tottenham Hotspur als meest gunstige loting, maar ook daaraan had volgens Endt een nadeel gehangen. 'Als je er tegen FC Porto uit zou vliegen, zou dat een kleine domper zijn, nu heb je alles te winnen. Juventus is al bijna een decennium lang de beste ploeg van Italië. Dat maakt iets moois los en daar gaat iedereen van genieten.'

Tot slot bespreekt de oud-teammanager van Ajax het stadion waarin Ajax zal gaan spelen op Italiaanse bodem. 'Een prachtig nieuw stadion, waarin Ajax nog niet heeft gespeeld. Het Juventus Stadium is vrij nieuw en heeft een geweldige atmosfeer en een hele andere uitstraling dan de stadions waarin ze vroeger speelden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Europees gezien zijn wij gewoon nog steeds een grotere club dan Juventus. Laten we dat vooral zo houden.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Klein stadionnetje 40.000 max... JC Arena is groter
1 0
AFCAsphere
Er is ruimte voor een uitbreiding, indien ze dat in de toekomst willen. Gaat uiteindelijk waarschijnlijk wel gebeuren, gezien de populariteit van Juve. Mooi stadion hoor.
0 0
Noxin
Daar hebben ze toen expres voor gekozen, zodat er weinig lege plekken zouden zijn.
0 0
TontoKarnaggel
Goede keus geweest, dat della alpi was een verschrikking, bij de meeste wedstrijden moest je het publiek zoeken...
0 0
COYS
Kunnen we Bouhlarouz niet strikken voor één wedstrijdje?
1 -1
JohnnyD
Dacht ik ook al aan al vond ik het een walgelijke actie (heb toen meteen tv uitgezet en ben wat anders gaan doen. Als je zo wilt winnen, hoeft het van mij niet meer). Maar goed, mocht Veltman er af moeten met rood, dan hebben we de volgende wedstrijd Nous gewoon weer. We verliezen dan niets in feite.
2 0
PetrusKeizer
waarom? zo gaat dat in t profvoetbal. en je moet die actie in t licht van de hele wedstrijd zien (ik dacht wereldrecord gele en rode kaarten)
0 -2
JohnnyD
Nou, deze was wel heel grof hoor. Meteen binnen vijf minuten meen ik en de intentie droop er werkelijk aan alle kanten vanaf. Het was geen verkapte actie of zo. En "je moet deze actie in het licht van de hele wedstrijd zien"? Die hele wedstrijd was een reactie op deze aanslag in begin van de wedstrijd. Voor mij zelfde kaliber als aanslag van Goikoetxea op Maradonna. Wil ik niets mee te maken hebben.
2 0
JPM
Typisch weer dat lege, romantische gelul van onze David. Allemaal leuk en aardig dat respect, het “prachtige affiche” en het geweldige stadion. Zou mij allemaal een zorg zijn; we willen simpelweg zo ver mogelijk komen en met Juve hebben we niet bepaald een gunstige loting. Het had een stuk beter uit kunnen pakken, maar - geheel toevallig - ontlopen de vier favorieten elkaar. Irritant dat geen van die zogenaamde experts daar ooit z’n bek over open durft te trekken.

Neemt niet weg dat we Juve gewoon gaan pakken hoor. We gaan het flikken met koning Erik en keizer Matthijs, Frenkie,Tadic, Ziyech, Neres, Onana en Tagliafico (en in de return Nous). Dat zijn de voornaamste jongens die het verschil kunnen gaan maken en het gaan flikken voor ons.

Maar goed. Back on topic: Endt is een vermoeiende lul met uitsluitend romantisch geblèr waar niemand op zit te wachten. En ja, ik trek wel volle zalen.
2 -6
trooop
Mensen als endt geven geur, smaak en kleur aan de oppervlakkige, platte wereld van het voetbal, waarin types die dingen roepen als 'al dat romantische geblèr zal me een zorg zijn, ik wil gewoon winnen' helaas de overhand hebben.
8 0
Redrum
Mooi gezegd, ik vind David Endt een fantastische kerel. Die gozer heeft zoveel liefde voor Ajax, dat druipt er gewoon van af. Ajax zal ongetwijfeld zijn redenen gehad hebben hem te ontslaan, maar het deed mij persoonlijk echt pijn.
0 0
PetrusKeizer
ach, dat van dat respect zal me verder ook roesten, maar je hebt wel gelijk verder. Endt is aanstekelijk enthousiast, n goede verteller en heeft n band met t italiaanse voetbal, dus die mag je dan wel t woord geven inderdaad.
0 0
Len nart
Endt is een heel fijn enthousiast persoon, je moet wat minder boos zijn dat we 1 van de 4 sterke ploegen hebben geloot. 4/7 is gewoon een best grote kans die vaak gaat gebeuren.

Ronaldo is van absolute klasse, maar Juve is als geheel niet zo extreem sterk als City of Liverpool, dus zoals je al zei maken we best kans.
2 0
NUL20
ok, maar 4*4/7 is toch al wel een veel kleinere kans...
0 -3