'Juventus - Ajax is toch een prachtig affiche?'

GinoHaverkamp, 15-03-2019 om 15:55, 4190 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In tegenstelling tot sommige anderen is David Endt juist blij met Juventus als tegenstander van Ajax in de kwartfinale van de Champions League. In het Algemeen Dagblad legt hij uit waarom.

'Van alle mogelijke opponenten was Juventus de favoriet in mijn lijst. Ajax – Juventus is toch een prachtig affiche? Vooral vanuit historisch oogpunt is dit een prachtige wedstrijd', laat de Italië-kenner weten. Beide clubs zijn elkaar twaalf keer in Europees verband tegengekomen, waarvan Ajax er slechts twee won. Juventus, met Cristiano Ronaldo in de gelederen, is dus de grote favoriet.

Dat is volgens Endt goed. 'Er is geen sprake van moeten. Je kunt met een lichte geest in de wedstrijd stappen. Dan kan Ajax, net als tegen Real Madrid, verrassen.' De laatste keer dat Ajax en Juventus tegen elkaar speelden was in 2009. In het kader van de tweede ronde van de Europa League ging Juventus toen door. De heenwedstrijd in Amsterdam werd met 1-2 gewonnen door de Italianen, waarna het in Turijn 0-0 werd.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Het is eerlijk gezegd misschien wel het grootste affiche dat er tussen zit.
1 0
T.reckveugel
Corrupte bende met scheidsrechters in de zak, walgelijk volk dat in 1996 stijf stond van de doping.
Zou me niet verbazen als ze naar dood gaan, Vialli is al doodziek, wie weet van dat doping programma. Onverstandig van ze, maar ik zal geen traan om geen één van dat team laten
1 0
Vince355
Meest beladen wedstrijd. Als Ajaxsupporters zouden mogen kiezen wie ze van al deze ploegen zouden willen uitschakelen, zouden de meeste voor Juventus kiezen. Het haalt toch een bepaalde vijandigheid naar boven. Ajax en Juventus zijn beide sterke teams en dat weten ze in Italië ook wel. Ik verwacht niet dat de één de ander zal wegvagen qua scoreverloop.
0 0