'Duurt niet lang tot hij ook op dat niveau zit'

FinnDekker, 14-03-2019 om 17:15, 7493 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Oud-international Adri van Tiggelen heeft veel vertrouwen in de toekomst van het verdedigende centrum van Oranje. Met Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt heeft Nederland twee wereldsterren in het hart van de defensie, zo concludeert de voormalig verdediger van onder meer PSV.

'Momenteel is Van Dijk wel de grote meneer van dit koppel. Hij speelt in een topcompetitie en kan geen enkel moment verslappen', aldus Van Tiggelen in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Als De Ligt wekelijks naast Van Dijk zou spelen bij Liverpool, dan duurt het niet lang meer voordat hij ook op dat niveau zit. Daar heeft het Nederlandse voetbal alleen maar profijt van.'

De Ligt sluit zelf een transfer naar Liverpool FC niet uit. Toch zijn de geruchten met betrekking tot een overstap naar FC Barcelona momenteel het groter. Dat de talentvolle mandekker aankomende zomer vertrekt, lijkt vrij zeker.  

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bdsngsfs
Als je de mogelijkheid hebt naar Barcelona te aan, ga je natuurlijk niet naar Liverpool...
0 -1
de-Ajacied
De Ligt is nu al beter. Zie alle wedstrijden in de Champions League
0 0
Ajax27
Dat kun je niet zo makkelijk afspiegelen. Champions League zijn momentopnames.
Als je iedere 3-4 dagen moet spelen op het allerhoogste niveau in Engeland, en dan Competitie met beker en CL moet afwisselen... blijft ie dan net zo constant? Als je dat kan halen, dan wordt ie idd beter. Maar zover is ie nog niet en dus kun je ook onmogelijk zeggen dat ie nu al beter is. Over een jaartje, als de Ligt ook alles speelt en ook bij z'n volgende club op het hoogste niveau een onbetwiste indruk achterlaat, dan kunnen we officieel zeggen dat ie beter is.
0 0
Mario65
Waar De Ligt ook heengaat, hij wordt een wereldster.
Maar naast v. Dijk bij Liverpool zou het wel eens een legendarisch centrum kunnen worden.
Zij hadden voor v. Dijk meer dan 80 mil. over dus dat kan ook financieel voor Ajax een klapper zijn.
0 0
Leviathan
Alleen was een transfer binnen de PL betalen ze t dubbele onderhand
0 0
theflyingdutchm
--------------------------------------Cillessen------------------------
Dumfries------------De Ligt-------------Van Dijk -------------- Blind
--------------------------------------De Jong------------------------------------
-------------------------V/d Beek ------------------------------------------
--------------------------------------------Wijnaldum----------------
Bergwijn -------------------------Depay---------------------Promes


De as van het veld is sterk, maar de vleugels kunnen nog wel wat talent gebruiken.
0 0
Schip
Promes speelt denk ik meer vleugelverdediger dan echt als aanvaller. Dat was hij van oorsprong ook in de jeugd en ik weet dat chelseaman, een poster die af en toe komt kijken, dat altijd heeft geroepen.

Blind vind ik een man voor de as en het liefst op 6. Misschien dat de Jong een linie naar voren kan, hangt ook af in welke rol hij komt bij Barca. Dat PSV talent zou voor linksbuiten in aanmerking komen, Kluivertje heeft zichzelf tijdelijk de das om gedaan. Doodzonde natuurlijk.

En verder had Ziyech centraal in dit team moeten spelen. Dan had het direct aan alle kanten geswingd.
0 0
ETM
Chelsea Man zoekt nog altijd naar de bevestiging dat jij Schip Ahoy bent.

Vond jou op AN altijd een prima toevoeging tot dat je je hoofd verloor in discussie met mij.
Maarja nieuw forum nieuwe kansen zullen we maar zeggen ;)
0 0
theflyingdutchm
Blind is ook meer een man van de As. Het liefst zet hem naast de Jong, maar dat betekend dat je of met 3 verdedigers moet gaan spelen of v/d Beek of Wijnaldum moet eruit. Of je moet een 2 spitsen systeem gaan spelen.

PSV talent moet nog even blijken, maar heeft potentie. Ziyech is inderdaad een doodzonde en wat nog meer zonde is, is dat Appie daar eigenlijk had moeten staan.
0 0
Schip
Kan het alleen maar mee eens zijn.
0 0
PetervanAmsterdam
@theflyingdutchm:

Van Dijk speelt zowel bij Liverpool als in Oranje altijd als linker centrumverdediger. Dus waarom zou je hem van positie wisselen met De Ligt, die vrijwel altijd als rechter centrumverdediger speelt?

Verder denk ik dat Pröpper ook wel een basiskandidaat is voor de bondscoach. En Babel zou wel eens als linksbuiten kunnen worden opgesteld.
1 0
theflyingdutchm
Je hebt gelijk foutje, omgewisseld.

Babel vind ik met 32 jaar eigenlijk te oud om nu weer mee te gaan spelen. De rest is allemaal zo jong. Probeer die leeftijd groep een beetje bij elkaar te houden en loos de 30 . Jammer voor Babel, want het is een goede speler, maar niet iemand voor de lange termijn. Davy Pröpper is meer een mid mid. Scoort te weinig voor een aanvallende middenvelder en als controleur vind ik de Jong nu al beter. Dan zou hij v/d Beek moeten vervangen, maar die vind ik dan weer meer vuile meters maken en meer scoren vanaf dezelfde positie.
0 0
redfella
De ligt moet naar Liverpool om samen met van Dijk geschiedenis te schrijven en 1 van de meest legendarische clubs ter wereld weer groot maken en titels geven
1 -2
Justin4195
Als je dat van die legendarische club bedoelt kan Van Dijk beter hierheen komen
0 0
AFCAMM
Hij speelt al bij een legendarische club...
0 0
Biss
Je bedoeld dus eigenlijk dat van Dijk naar Ajax moet komen
5 0
Schip
Volgens mij kunnen we dat net aan betalen :)
0 0
MPAjax
ik denk dat we een keer voor de wereldcup moeten gaan, die van 2022 bv :)
0 0
w86
Eigenlijk vreemd, 2 jaar geleden was de algehele tendens nog dat Oranje er niks meer van kon. En nu hebben we ineens weer 2 wereldtoppers (en tel Frenkie er als 3e maar bij).
1 0
Schip
Dat was niet de tendens. Dat was keihard feit. De opleiding hebben lang middelmaat geproduceerd, zelfs bij Ajax.

En ook nu komen aanvallende, creatieve spelers maar mondjesmaat door hoor. Je hebt niet opeens een lichting of twee opeenvolgende lichtingen met Ronald de Boer, Kluivert, Van Nistelrooij, Overmars, Davids, Seedorf, Cocu etc....

Kijk naar ons middenveld. Alleen Frenkie is echt creatief.

Maar meer dan ooit lijkt het kwartje te zijn gevallen dat de opleiding tot op de max moet worden verbeterd en onze levensader is. Zelfs PSV heeft het eindelijk door. Ik bedoel, die club had kopen in het DNA.

Ik denk dat Ajax daar enorm veel in heeft betekend, door de EL finale te bereiken met heel veel eigen jeugd. En met echt aanvallend voetbal. Dat gelul dat 4-3-3 niet meer kon en gedateerd was. En dat kwartje wordt gewoon een pakhuis, want hoe meer ruimte voor echte talenten, hoe beter. Dan komen buitencategorie spelers als Frenkie, Bergkamp, Kluivert, Seedorf, Van Basten, Robben, Cruiff, Keizer etc. weer vaker dan 1 per 10 lichtingen...
0 0
theflyingdutchm
Het probleem zit hem alleen in het feit dat doe spoeling op de vleugels en voorin zo dun is.

Depay zit steeds vaker op de bank en als hij speelt is het niet denderend.
Blind is niet een linksback die je tegen wereldtoppers op de vleugelverdediging wil hebben staan. (niet snel genoeg bijv.)
Dumfries doet het nu aardig, maar dat deed Tete het destijds ook en van Aanholt ook een tijdje etc. De backposities wisselen bijna elke interland omdat het allemaal middelmaat is wat zeker na een transfer naar het buitenland door de mand valt.
Promes presteert ook vrijwel nooit in Oranje en Bergwijn is nou ook nog niet echt het niveau waar je wereldkampioen mee kan worden. Het erge is nog het geen wat achter deze spelers zit is nog slechter. Dus hopelijk breekt er nog een keer een paar goede verstandige vleugelspelers door (hé Justin) Dan kan NL wellicht in de toekomst weer eens ver komen op een toernooi. Het begin is, maar we zijn er nog lang niet.
1 0