'Onbegrijpelijk dat Neres niet alles speelt'

GinoHaverkamp, 13-03-2019 om 07:50, 4347 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Piet de Visser vindt het onbegrijpelijk dat David Neres dit seizoen niet altijd verzekerd is van speeltijd. 'Zo’n speler zou bij mij altijd spelen', zegt de topscout in De Telegraaf.

Neres is momenteel één van de meest gewilde Ajacieden, maar De Visser hoopt desondanks dat de Braziliaan nog een jaar in Nederland  blijft. 'Dan kan hij de stap maken naar een echte topclub. Neres kent het spel van Ajax, hij is ingeburgerd. En als hij bij de nationale ploeg aan spelen toekomt, komt hij pas echt in de picture. Hoewel ik denk dat hij nu ook al aanbiedingen zal krijgen. Iedereen heeft gezien hoe hij met Ajax Real Madrid van de sokken heeft geblazen.'

De Visser, die scoutingswerk voor Chelsea doet, kent Neres al een tijdje. Hij heeft de Braziliaan voor het eerst in actie gezien op een Zuid-Amerikaans jeugdtoernooi voor spelers onder de negentien jaar in januari 2016. Met Hans van der Zee, scout van Ajax, bekeek hij een wedstrijd van São Paulo O19. 'Hans tikte mij aan en zei: 'kijk die linkspoot! Snel, behendig én doelgericht.’ We waren allebei zeer gecharmeerd van hem. Hans is hem na dat toernooi blijven volgen. Een compliment voor Van der Zee, want ik kende Neres helemaal niet.' 

Een jaar na het toernooi liet Neres Brazilië uiteindelijk achter zich om de overstap naar Ajax te maken. 'Ajax was achteraf ook beter voor zijn ontwikkeling dan Chelsea', erkent De Visser. 'Hij is niet makkelijk te pakken, onvoorspelbaar in zijn acties. Als hij een steekbal krijgt, is hij weg. Een vleugelspeler die assists geeft en scoort. Wat wil je nog meer?'

'Magallan moet tandje beter worden aan de bal'

Ajax vist de laatste tijd wel vaker in de Zuid-Amerikaanse vijver. Na Neres zijn bijvoorbeeld ook de Argentijnen Nicolás Tagliafico en Lisandro Magallan aangetrokken. Laatstgenoemde kent, mede door een blessure, geen al te beste start in Amsterdam. De centrumverdediger stond ook op het veld tijdens de pijnlijke 6-2 nederlaag tegen Feyenoord van eind januari. De Visser heeft nog hoop voor hem, maar vindt wel dat de achterhoedespeler wat extra stappen moet zetten. 'Magallan is een heel sterke verdediger, maar hij zal echt een tandje beter moeten worden aan de bal' zegt hij. 

'Toen ik Alex in 2004 naar PSV bracht, zeiden ze na een paar trainingen: ’Piet wat heb je nou gedaan, man? Wat een logge olifant!’ Maar na drie maanden was hij de beste speler van PSV. Als Magallan het net zo oppikt als Alex, kan het nog wel wat worden. Ik ben er nog niet van overtuigd, maar ze moeten hem bij Ajax wel even de kans geven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Deze harde werker komt er wel. Brengt snelheid en diepte in het spel. Als Tadic op 9 staat is hij de logische keuze op de flank.
0 0
trainerdv
Pff, lees dat dan andere stuk op AS over hoe lastig hij zijn emigratie naar NL vindt en hoezeer hij moet wennen aan zijn rol binnen het Ajax-systeem. Het ging gewoon niet zo lekker met hem, dan ben je sportief ook nooit op je top.
0 0
Ozymandias
In de laatste zes wedstrijden heeft Neres gemiddeld 86 minuten gespeeld. Het lijkt er dus op dat Neres zich vast in het basiselftal heeft gespeeld.
0 0
AlexIbarra
Tadic maar verkopen dan, Piet?

We hebben met Tadic, Dolberg, Huntelaar, Ziyech, Neres gelukkig meerdere goede aanvallers.
Neres heeft de beste versnelling uit stand maar Ziyech en Tadic hebben ook een actie in huis en daarnaast rendement (Tadic) en creatieve openingen (Ziyech).

Dolberg en Huntelaar zijn beter in de punt, daar lijkt me niet echt discussie over.
Hoe graag ik David ook zie spelen (al heeft ie soms fases dat hij ff weinig brengt), ik ben alleen maar blij dat we niet afhankelijk van hem zijn en hij zijn plek elke week weer moet verdienen.

Hoop echt dat we voorin alleen ZIyech kwijtraken en de rest behouden. Dan kunnen we 1 topaankoop doen en het verder laten staan. Wie wordt het ook nog wat met Pereyra, Traore, Cerny, Bandé of Lang.
1 0
Ajacied33
Aldus de ontdekker van het Zuid Amerikaanse voetbal P. de Visser...
1 0
Hagmag
Ten Hagmag niet meer zonder Neres in de basis beginnen.
1 0
behangdelul
Als ie maar 80% van Alex wordt dan is het een topaankoop. Mijn god, wat had ik die graag bij Ajax gezien destijds.
2 0
Schip
Idem. Toch is zijn ontwikkeling daarna niet bijzonder geweest. Dan denk ik dat Sanchez verder kan komen.
0 0
7172AFCA7395
Ik heb ook nooit gezegd dat EtH alles goed doet....:-)
0 0