Blind realistisch: 'Dan ben je gewoon underdog'

GinoHaverkamp, 10-03-2019 om 20:55, 6054 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Danny Blind loopt niet graag mee in de polonaise na de indrukwekkende 1-4 overwinning van Ajax op Real Madrid. Hij vindt niet dat Ajax in de kwartfinales van de Champions League tot één van de favorieten behoort.

'Ajax moet zijn plek kennen', laat het huidig lid van de Raad van Commissarissen van Ajax weten aan de NOS. Van de zeven ploegen die Ajax kan loten voor de volgende Champions League-ronde, is FC Porto er één van. Die club wordt over het algemeen gezien als de zwakste broeder binnen de pool van mogelijke opponenten. Blind erkent dat, maar ziet ook gevaren bij een eventuele favorietenrol van Ajax tegen de Portugezen. 'Zo’n favorietenrol maakt het ook weer moeilijke tegenstander.'

'Tegen de alle andere zes teams ben je gewoon de underdog. En dan moet je bij zo'n tegenstander hopen dat ze een slechte dag hebben. Net zoals Real Madrid dat had.' De drie teams die Ajax sowieso kan tegen komen zijn FC Porto, Manchester United en Tottenham Hotspur. Na volgende week voegen zich daar vier andere clubs bij. Daar zitten ook grootmachten zoals FC Barcelona en Manchester City bij.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Van Gaal en Blind zetten iedereen weer even met de beentjes op de grond en brengen zo de focus terug. Slimmer pr van Van der Sar. Zo gebruik je je netwerk perfect.
0 0
TontoKarnaggel
Dat is wel het laatste wat we moeten doen, onszelf als favoriet beschouwen.. Tuurlijk zijn we dat niet en dat vind ik juist helemaal prima....
0 0
Freddy Al
Ik denk dat hij gelijk heeft en terecht probeert te voorkomen dat we met een veel te hoog verwachtingspatroon de volgende ronde ingaan.
Alles is mogelijk met dit team maar niets een zekerheid.

Dat dit realisme wat schraal lijkt af te steken tegen het feestgedruis is een feit, toch is het zaak om weer snel met beide beentjes op de grond te staan om de volgende stunt eventueel te kunnen bewerkstelligen.
2 0
Caparzo
Hoezo favoriet, Porto is meen ik de 11e club van Europa met een veel hogere begroting, dus uiteraard zijn wij op papier geen favoriet.
0 0
ETM
Dat Ajax niet ineens favoriet is dat klopt. Maar verder vind ik zijn uitspraken ook weer zuur klinken. Madrid had in de context van dit seizoen helemaal niet zo'n slechte dag. Ga eens fatsoenlijk een wedstrijd analyseren man. Ik schreef t al eerder in een betoog maar ik vind het belachelijk hoe Madrid is sommige media naar beneden gekletst wordt. Het was een prachtpot waarin Madrid een machtig monster was dat uit alle macht probeerde te overleven. Een sterke tactiek en wereldgoals van Ajax was Madrid te machtig.
Dezelfde zuurheid proefde je in de woorden van Van Gaal. Ik heb er niets tegen als de heren relativerende kanttekeningen plaatsen, maar dit is wat anders. Ik heb die wedstrijd 2x opnieuw op mn dooie gemak bekeken. Dan zie je dat Madrid weldegelijk veel uit de kast haalde, en goede fases had, maar ook dat Ajax tactisch de baas was. Madrid kon haar middenveld niet goed gebruiken en Ajax juist wel.. Smoesjes als uitvallen Vinc Jr en die bal op de lat had erin gekund etc, ben het echt spuugzat. Ja Madrid is niet het Madrid van wel eer, maar het is nogsteeds een superploeg, en ze gaven alles wat ze hadden, maar de snotneuzenploeg uit de eredivisie was ze de baas met een meesterlijk optreden.
In de CL gaat allles altijd om vorm van de dag, dus dat is een dooddoener. De superploegen kunnen echter ook op een mindere dag overleven. Daar hebben ze de geslepenheid voor en de kwaliteit. Ajax zal eerder telkens een superdag nodig hebben..
Dit zogenaamd realistische gemompel is zo irritant. Ajax kan wat het kan omdat het erin geloofd zelf ook een superteam te hebben, en dat heeft het ook, dat heeft Ajax inmiddels lang en breed bewezen. Zie verdorie die as Onana-Frenkie- Tadic, om nogmaar te zwijgen over een Ziyech en Neres. De klasse die schuilt in Schone, Blind, Vd Beek, Taglia, Mazra... Tadic doet in de CL echt niet onder voor een Lewandowski hoor.. Etc.

Nee het is geen Ajax95, in die mate superieur aan topteams. Maar het is ook 2019! Zoals die teams worden vergeleken vind ik kwalijk. Want men gaat gewoon de huidige wereldprestatie naar beneden lopen lullen aan de hand van een andere wereldprestatie.. waar is men dan mee bezig!?
Waken voor onderschatting hoeft ook helemaal niet. Dat doe je tegen PSV. De spelers van Ajax weten donders goed dat welke tegenstander dan ook die volgt alleen verslagen kan worden als ze wereldpotten spelen. Dit is verdorie de CL!
1 0
Gecko
Er is toch niemand die denkt dat Ajax de CL wint!
Inderdaad realistisch blijven
Kwartfinale overleven zal een prestatie van wereldformaat zijn
1 0
Babayaka
Jawel hoor, maar zal het niet zeggen.
0 0
Litmanen85
Mag hopen dat we de straf zonder publiek niet krijgen.. Dat zou het wel erg pijnlijk maken..
0 0
Ajax114
Natuurlijk als je zo denkt als jij dan win je de CL ook niet. Alles is mogelijk in mijn ogen dus ook de CL winnen zonder die gedachte kunnen we net zo goed niet verder spelen. Alleen Barcelona en Man city steken er bovenuit maar dat gold ook voor PSG en die liggen er ook gewoon uit.
0 0
Sterretje73
Klopt maar een kans hebben we zeker wel. En Danny zijn taak is het om ten eerste zijn zoon, en ten tweede de club die hem ALLES gebracht heeft, mentaal te steunen en niet om de boel een trap te geven. Ik deed nooit mee met het “scholletje” gelul maar dit interview, vanuit zijn positie, vindt ik ronduit belachelijk.
0 0
AFCAjax
Als je zegt dat de CL winnen niet realistisch is zeg je eigenlijk dat het onmogelijk is. ik word een beetje moe van al die "realistische" mensen.. ik hoop dat de spelers niet zo pessimistisch ingesteld zijn als jullie want dan roepen ze het over zichzelf af. gelukkig hebben ze al aangetoond dat zij dat "realistische" standpunt van jullie niet onderschrijven. we zijn over het algemeen niet degene die word gezien als (grootste) kanshebber, maar het is zeker niet onrealistisch.
2 0
Schwalbino
Ajax doet het prima in de underdogrol. In de partijen die dit seizoen verloren werden, was de ploeg favoriet.
0 0
31xAjax
Behalve Real thuis....
0 0
Pleytos
Realistisch inderdaad. Maar als supporter droom ik ervan dat Daley de beslissende penalty erin schiet voor de wereldbeker!
2 0
f.m.d.
Dit noem ik niet kritisch maar realistisch.
6 0
GinoHaverkamp
Ik zit er ook zo over na te denken. Realistisch dekt inderdaad wat beter de lading dan kritisch.
2 0