'Lijkt mij logisch om met Dolberg te starten'

ThijsZwagerman, 09-03-2019 om 21:20, 4257 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International, ziet dat het van cruciaal belang is dat Ajax in de komende drie wedstrijden tot de interlandbreak geen punten laat liggen. Hoewel volgens Jansen niemand in Amsterdam twijfelt aan zeges op Fortuna Sittard, PEC Zwolle en AZ, waakt de journalist vooral voor het uitduel bij de laatstgenoemde club.

'Als je de komende drie wedstrijden tot de interlandbreak bekijkt, dus Fortuna-thuis, PEC-thuis en AZ-uit, dan heb je bij AZ-uit wel het gevoel van "Daar mag je echt geen punten verspelen". In die twee thuiswedstrijden natuurlijk ook niet, maar bij die wedstrijden zijn de kwaliteitsverschillen zo groot... Dat moet gewoon te doen zijn', zo stelt Jansen, die wel vindt dat het uitduel met AZ van andere orde is.

'AZ-uit is dan misschien een ander verhaal, want dat blijkt gewoon een hele listige ploeg. Ze moeten negen punten uit drie wedstrijden pakken, want na de interlandbreak is de eerste wedstrijd Ajax - PSV. Voor die wedstrijd mogen ze geen averij oplopen.'

Kans aanwezig dat Ten Hag spelers gaat sparen

Met het oog op de drie wedstrijden in het tijdsbestek van zeven dagen, is ook de kans aanwezig dat Ajax-trainer Erik ten Hag een aantal spelers gaat sparen. Zondagmiddag tegen Fortuna Sittard is daar echter nog geen sprake van. 'Misschien dat dat een paar dagen later wel het geval is, tegen PEC Zwolle. Maar komende zondag niet. Wel kun je gaan overwegen, en dat lijkt mij ook logisch, om Dolberg te laten terugkeren in de basis. Als je kijkt naar de weerstand van Feyenoord-uit en Real Madrid-uit, dan was de Tadic-variant de beste oplossing. Mogelijk houdt hij (Ten Hag, red.) daar aan vast, maar ik denk persoonlijk dat hij terug gaat vallen op Dolberg in de spits.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Geldt ook voor PSV :
VVV uit
Ajax uit
Pec Zwolle thuis
Vitesse uit

4 loodzware wedstrijden voor hun want erna komen de Graafschap en ADO naar hun toe om vervolgens weer uit naar Willem 2 te gaan dat kan ook wel een risico worden .

Vervolgens Heracles thuis en tot slot AZ uit en dat kan ook een belangrijke wedstrijd worden .
0 -2
Tinus
Ik had liever gezien dat PSV eerder tegen AZ speelde. PSV heeft volgens mij nog nooit in de laatste speelronde een kampioenschap verloren.
0 0
Libero
Dan wordt het eens tijd en de kans dat het nu wel gebeurt is statistisch gezien groter. ;)
Zou wel heel zoet zijn als ze het op de laatste dag door hun vingers zien glippen, maar ik heb toch liever dat het al ruim daarvoor beslist is.
0 0
Schip
Zou Dolberg zeker in de spits zetten en Tadic waar mogelijk rust geven. Veltman moet eigenlijk speeltijd krijgen als hij Nous moer vervangen in de kwartfinale en ook jongens als Ziech, De Ligt en de Jong hebben vrijwel alles gespeeld.

Ben eerder bang voor puntverlies tegen een 'kleintje' dan tegen AZ, dat uiteindelijk altijd wil voetballen. PSV gaat trouwens ook nog punten verspelen als je ze gisteren weer zag.
2 0
Libero
Precies, Veltman moet minuten maken met het oog op de kwartfinale en als bijzaak zelfs met het oog op een eventuele transfersom vd zomer.
0 0
chrisjuhhh
heb je geknoeid op je toetsen :)
1 -2