Weijs lovend: 'Toen was hij al immens goed'

ThijsZwagerman, 09-03-2019 om 20:45, 6642 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-jeugdtrainer Willem Weijs heeft Abdelhak Nouri bestempeld als de bijzonderste speler met wie hij ooit heeft samengewerkt. De huidig trainer van NAC Breda-O19 werkte met veel grote talenten, maar Nouri sprong er voor hem bovenuit.

Weijs werkte als jeugdtrainer zowel in de jeugdopleiding van Ajax als in die van PSV. Bij de Amsterdammers had Weijs onder meer Javaïro Dilrosun, Steven Bergwijn, Justin Kluivert en Donny van de Beek onder zijn hoede, terwijl de oefenmeester in de jeugd van PSV met grote talenten als Mohammed Ihattaren, Danjuma Groeneveld en Sam Lammers samenwerkte.

In De Eretribune op FOX Sports vertelt de jeugdtrainer wie het bijzonderste talent is dat hij onder zijn hoede heeft had. 'Dat is Appie. Hij was een hele bijzondere speler. Ik heb hem niet als teamtrainer gehad, maar wel in individuele sessies, zoals bij de techniektraining. Eerst kende ik hem nog niet zo goed, maar toen ik bij Ajax kwam was hij echt al immens goed.'

In januari sprak Ajax Showtime met Weijs over onder meer zijn tijd in de Ajax-opleiding. Lees dat interview hier nog eens terug.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frenkie85
Is ook voor het eerst dat ik tegelijk dat mijn broer, mijn vader en ik met tranen in onze ogen zaten.
0 0
Frenkie85
Krijg no altijd een brok in men keel als ik hem voorbij zie komen. Dat hij met nummer 34 wilde lopen als rugnummer zegt genoeg over hem. Wegcijferen voor anderen en ajax zat echt on zijn hart.

Pas geleden nog beelden terug gekeken met touzani en donny. Echt prachtige kerel.
Blijf moeilijk om te kijken maar zijn enthousiasme
Blijft me inspireren.
Heb je zelf een mindere dag, kijk dan een filmpje van nouri, en besef dat elke dag op deze aarde een geschenk is.

Nouri forever!!
0 0
Joseph
Altijd kippenvel als ik aan hem denk en hoe mooi het had kunnen zijn als Appie er tussen zou zitten bij deze jongens.

Nouri en Frenkie hebben we veel te weinig samen op het veld gezien.
0 0
Schip
Moest vooral na de 0-3 en 1-4 aan hem denken. Toen besefte je dat Real niet meer zou terugkomen en schiet gelijk door je hoofd uit welk dal je club komt. Postte er ook nog over. En niet zozeer omdat ik dacht over hoe Nouri in dat team zou hebben gepast, maar hoe zijn ouders die overwinning zouden beleven. Zo dubbel in de wetenschap dat hun zoon daar vol aan mee zou hebben gedaan. Super emotioneel die wedstrijd in alle opzichten. Hopelijk laat Ajax die juridische nasleep achter zich en blijft de familie betrokken worden bij Ajax. Nouri is gewoon nog niet klaar bij Ajax.
3 0
gi0vanni
Mooi stukje, prachtig. Als ik het woord Nouri hoor denk ik nog vaak terug aan een interview van hem met AjaxTV vlak voor het mis ging. Omdat zijn maatje nog al aan t snurken was zij hij slaappillen te nemen. Het is natuurlijk nooit te bewijzen maar dat zou een reden kunnen zijn. Slaappillen zijn vooral bij verkeert gebruik levensgevaarlijk. Gek dat je iemand totaal niet kent maar het toch zo erg vind. Een van de ergste dingen die ik gezien heb bij Ajax.
0 0
ajaxrulesz
Blijft toch enerzijds merkwaardig als je hem zag voetballen, de klasse spatte ervan af. JE zou zeggen dat hij door zijn giftheid van goede voetballer zoveel zelfvertrouwen zou hebben dat hij het zou redden. Maar zo zie je maar voetballers zijn ook gewoon mensen, en niet ieder mens die gegeven is met een talent is ook automatisch geschikt voor een leven in de spotslight en onder een vergrootglas. Ik denk dat daar het schoentje wringde bij abdelhak. Voetballend fysiek makkelijk meekomend bij ajax, maar de druk van in een vol stadion spelen met 50.0000 kritisiche supporters is niet voor ieder mens weggelegd. Ik denk dat hij mentaal niet geschikt was voor een leven als profvoetballer, wat overigens absoluut geen schande is.
0 -8
EricAjax1
????? Waar the fuck slaat dit op? Insinueer jij nu dat Appie een hartstilstand heeft gehad omdat hij de druk niet aankon? Of dat hij daarom nog niet basisspeler was bij 1? Verklaar je nader want als je het eerste bedoelt dan ben je echt een idioot en hoor je hier niet thuis
1 0
Venta
Wat een onzin dit, Nouri leek (misschien nog wel minder dan Frenkie nu) helemaal biet onder de indruk te zijn van een vol stadium. Onwijs nuchtere jongen met een waanzinnige uitstraling, eeuwig zonde dat hij er niet meer bij kan zijn op het veld en in de kleedkamer! Snik
1 0
gi0vanni
Dus door de druk een aanval? Dat slaat natuurlijk nergens op. En de enigste druk die Nouri had was dat hij juist wel in t eerste wou spelen maar dat nog niet veel was gebeurt.
1 0
RH1900
Wat is dit nu weer? Ban deze man snel van de site.
1 0
chrisjuhhh
???????????????????????????????????????????

Na Cruijff , van Basten , Rijkaard , Bergkamp , Litmanen , heb ik nooit een groter talent gezien als Appie bij Ajax !
1 0
Ron403
Wow hoe kom je in hemelsnaam bij deze belachelijke conclusie...?
1 0
Ajax95Duivendrecht
Elke keer als je aan hem denkt, word je (ik wel althans) nog steeds intens verdrietig. Waarom moest uitgerekend hem dit vreselijke lot overkomen? Het leven is zo oneerlijk.

Hoop dat Nouri ooit nog enig herstel in bepaalde hersenfuncties krijgt, zodat hij op sommige vlakken weer enigszins normaal kan functioneren. Stay strong Appie!
0 0
behangdelul
Als dromen mag...dit jaar de 34ste en Nouri aanwezig
2 0
GvanderK
Nouri was de Iniesta van Ajax. Hopelijk komt het ooit nog goed met hem.
2 0
3*stars*3
Het mooie was dat de jeugdkenners hier en Spaan al in 2012/13 al hadden over Nouri.
Kon niet wachten om hem live te zien want moest het lange tijd doen met samenvattingen maar het was een genot om die jongen bezig te zien.
Genie op voetbalschoenen en vooral in jong icm Frenkie, Donny, Cerny en Muric.
Heerlijk team had jong destijds.

Hoop echt dat het goed komt met Appie en dat hij enigszins weer normaal kan leven....
1 0
Schip
Ja, op andere sites als Ajax netwerk ook. Nouri stond voor de hoop naar de terugkeer naar ouwe tijden en het echte Ajax voetbal.
0 0
Nummer34
Godskolere, wat mis ik hem
5 0
Aad82
Grootste talent van de laatste 30 jaar. Buitenaardse techniek.

Mijn ideale middenveld: de Jong - Nouri - vd Beek.

Man man man, what could have been, what should have been.

Stay strong Appie.
4 0
Ajaxxxisdebeste
God wat gun ik die jongen iets van een 'normaal' leven nog en geen kasplantje... Alleen er aan denken geeft mij al de rillingen...
3 0