'Selectie is misschien beter dan veel resterende ploegen'

JesseTH, 08-03-2019 om 23:10, 6845 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daniël de Ridder looft de mix van jonge, getalenteerde met meer ervaren spelers binnen de selectie van Ajax. Volgens De Ridder was dat ook tegen Real Madrid van een doorslaggevend belang en daarbij noemt hij Dusan Tadic en Lasse Schöne als voorbeelden.

'Het is heel belangrijk om iets oudere spelers buiten die jonge talenten op te stellen in dit soort wedstrijden', oordeelt De Ridder bij NOS Studio Sport Eredivisie. 'Tadic heeft inmiddels dubbel en dwars bewezen dat hij met name in de Europese, grote wedstrijden echt een buitengewone meerwaarde heeft. Schöne heeft die kwaliteiten, rust en uitstraling ook. Dat straalt af op die jongens.'

'Het is natuurlijk een balans en ze hebben wat mij betreft nu aangetoond dat het een selectie is die Champions League-waardig is', vervolgt de oud-aanvaller van Ajax zijn verhaal. 'Buiten dat om, denk ik dat de selectie misschien nog wel beter is dan die van veel resterende ploegen. Het zou zomaar nóg leuker kunnen worden.'

De Ridder laat daarop zijn licht schijnen op de mogelijke tegenstanders in de kwartfinale. 'Ik denk dat FC Barcelona en Manchester City een maatje te groot zijn als je kijkt naar de hele selectie. Buiten dat om denk ik dat je spelers als De Jong, Neres, Tadic en Onana in kunt wisselen tegen een aantal spelers die in de basis spelen bij bijvoorbeeld Manchester United en Tottenham Hotspur.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
het heeft allemaal weinig zin, dat speculeren. Als Ajax t echt op zn heupen krijgt/heeft hoeven ze zich van niemand de mindere te voelen. Het gaat gewoon om de vorm van de dag.
0 0
Schip
Aardige gozer, maar hij zegt niets. Open deuren in het kwadraat.
1 -1
ETM
Kortgenomen zijn Barca, Man City, Juve (nu in problemen), Atletico, Bayern, Liverpool allen goede kanshebbers. Imo ongeveer in die volgorde.

Daaronder: Man U, Spurs, Ajax, Lyon, Porto, Schalke.

Van deze ploegen zie ik alleen de PL teams vaak in actie. Heb wel een mening over de andere ploegen die ik in Europa zag spelen, maar toch minder echt eeb beeld.
Het voordeel dat Ajax heeft tegen een Engelse ploeg is dat er in de PL echt heel anders gevoetbald wordt. Engelse topploegen hebben heel vaak moeite met andere Europese tegenstanders.

Spurs staat bijzonder hoog in de PL als je naar hun seizoen kijkt. Een seizoen vol blessureleed, en Spurs is beduidend zwakker dan de 2 seizoenen daarvoor. Spurs is nogsteeds verdedigend erg sterk en hun kracht ligt meer in de omschakeling dan in het spel maken. Dat was voorheen anders. Nu is men echt te afhankelijk van Eriksen voor creativiteit. Op Kane na zijn eigenlijk alle aanvallers tienen. Ze hebben niets aan de zijkanten. Aanvallend zwakke wingbacks. En buiten dus Eriksen een technisch beperkt middenveld. Ze missen Dembele enorm. Ze missen Rose in vorm, Walker, en door blessureleed ook Ali. Sisoko heeft zn waarde maar is vooral een loper. Winks is een waterdrager. Voorin zijn ze afhankelijk van Kane en in toenemende mate de individuele grillen van Son. Lamela is een technicus die maar niet constant wordt. Ze hebben ook haast niets om in te brengen vanaf de bank, die Loriente valt vies tegen. Moura is sterk met ruimte vanuit het middenveld, maar ook te weinig een spelmaker.
Ik denk dat Spurs tegen Ajax gewoon op de counter zou spelen en dan zeker heel link is. Maar leg ik de teams naast elkaar denk ik eigenlijk dat Ajax sterker is. Ajax heeft 3 spelmakers. En Tadic in de CL rol doet serieus niet onder voor Kane. Ik denk dat Ajax ook meer scorend vermogen heeft.
Spurs, draaiend in de top van de PL, met inmiddels meer CL ervaring, met ook een ploeg die al lang bijeen is en een goede coach is zeker favoriet vs Ajax, maar ik zou mn geld toch op Ajax zetten. Spurs heeft veel meer issues momenteel.

Man U is bevrijd van Mourinho, maar ik vind Man U absoluut geen elite-team qua materiaal. Beste man is regelmatig De Gea. Ze missen een leider/klasbak in de defensie. Ze missen een echte spelmaker op het middenveld. (nee Pogba is dat niet). Lukaku heeft zn dagen, maar is een vrij beperkte spits. Sanchez is niet de Sanchez van wel eer. Rashford een groot talent en misschien wel hun beste speler. Rashford is goed, maar bepaald geen Mbappe ofzo. Verder veel spelers die in de subtop van Engeland niet zouden mistaan. Geen topploeg dus.
ManU zou vs Ajax favoriet zijn. Draaien in top PL, hebben de teamgeest gekregen, geslepen ploeg etc. Maar ik denk dat Ajax beter is. Man U zou net als Spurs tegen Ajax op de counter spelen misschien nog wel iets gevaarlijker zijn met Pogba, Rashford en Lukaku, ideaal voor dat spel.

Liverpool is als de ploeg loopt een energieke aanvalsmachine met een inmiddels zeer goede defensie. In CL ook nog eens een club die eigenlijk altijd boven zichzelf uitstijgen kan. Liverpool heeft veel scorend vermogen, en veel creatieve spelers. Positief voor Ajax is dat Liverpool in een kleine vormcrisis verkeerd. Topschutter Salah is enorm aan het kloten bijv. Ook is de afstemming minder dan eerder dit seizoen. Het Kloppiaanse pressen doen ze steeds minder en vooral minder lang. De laatste potjes die ik van ze zag vond ik Liverpool echt teleurstellen. Liverpool zou denk ik tegen Ajax de aanval kiezen en veel voorwaardse druk genereren. Je krijgt dan dus meer een open wedstrijd. Waar een kans voor Ajax ligt is dat ik denk dat Ajax niet onder doet voor Liverpool qua voetballend vermogen van achteruit. Maar ik vrees wel voor het fyzieke vermogen van Liverpool bij een dergelijk open wedstrijd. Liverpool is uiteraard favoriet en ik zou mn geld op Liverpool zetten.

Man City heeft de sterkste selectie van de Pl. En waarschijnlijk ook de beste coach. Het team puilt uit van creativiteit, en scorend vermogen. Echt een team vol sterren. Als Man City toch een zwakte heeft dan is dat defensief. Tegenstanders kunnen profiteren van de ruimtes die Man City weg geeft en City heeft imo ook geen verdedigers van wereldklasse. Ottamendi vind ik een koekenbakker. Ik moet wel zeggen dat ik in het huidige seizoen weinig City wedstrijden gezien heb. City Ajax zou heel boeiend zijn. Ik denk dat City vol het spel zal proberen te maken, en ik denk eerlijk waar dat Ten Hag zich tegen City gedeeltelijk aan zou passen. Fases druk naar voren, maar veel al druk proberen absorberen en vanuit de omschakeling voetballend tot kansen proberen te komen. Ik ben van mening dat het huidige Ajax dat in principe ook wel kan. Maar City lijkt me al met al te sterk.
3 -1
Mike4wheelz
Stuur ff een samenvatting aub...
3 0
ETM
Dit was de samenvatting :)
2 0
AFCA1510
Barca vind ik zo over het paard getild. Dat is letterlijk Messi, heeft die er geen zin in dan is het niks.
1 0
ETM
En jij denkt dat Messi er tegen Ajax geen zin in zou hebben?
Barcelona staat vier aan kop in Spanje, walste daarnaast door de CL groep heen. Over het paard of niet, een favoriet voor de CL.
0 0
NUL20
Eerst maar eens van Lyon lijkt me, kan ook nog een verrassing worden...
0 0
Schip
Toch vond ik ze tegen PSV niet indrukwekkend. Ik denk dat Ajax Barca kan verslaan. En ja, enkel in knock out verband. Over 10 wedstrijden win je er misschien 3.

Maar Real tikte Barca ook 45 minuten lang weg.
0 0
ETM
Ik vond ze wel indrukwekkend tegen PSV. PSV leek een beetje mee te doen en dat was imo hun beste wedstrijd in de CL, maar toen trapte Barca het gaspedaal in en was PSV 'ineens' echt helemaal nergens.
Barca was ook veel te sterk voor Spurs. Het temporiseerde een beetje in die groepswedstrijden, spaarde nog wat krachten. Ik vond ze superieur.
Madrid heb ik niet tegen Barca gezien, maar dat Madrid fases beter was verbaasd me niets, Madrid kan ook verdomd goed ballen.
0 0
JohnnyD
Vreemd genoeg zie ik juist alle "zware" tegenstanders wel zitten. Ik vrees Porto. Gewoon omdat dat spel Ajax niet ligt.
1 -1
Koekepeer
Eigenlijk zie ik alleen Juve en Athletico niet zo zitten. Tegen de rest hebben wij een kans. Die zijn niet gewend dat zij zo bespeeld worden. Porto hoor ik veel over, maar weet ik niets van.
0 0
JohnnyD
Athletico zelfde verhaal eigenlijk idd.
0 0