Mühren acht Ajax niet kansloos voor eindzege CL

BartVeenstra, 07-03-2019 om 08:25, 4545 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Arnold Mühren denkt dat Ajax allesbehalve kansloos is voor de eindzege van de Champions League. Dat laat de oud-middenvelder blijken in gesprek met De Telegraaf.

Afgelopen dinsdag bekeek Mühren vanuit zijn woonplaats Volendam de kraker tussen Real Madrid en Ajax (1-4). 'Ajax speelde fantastisch, niemand verzaakte. Dusan Tadic was in mijn ogen de grote uitblinker, hij was bij alle goals betrokken. Hij versierde zelfs de vrije trap van Lasse Schöne. Maar Frenkie was ook geweldig, wat een klasbak! En Matthijs de Ligt liet nog maar eens zien dat hij ondanks zijn leeftijd de Eredivisie is ontgroeid.'

Volgens Mühren heeft Ajax dit seizoen kans om de Champions League te winnen. 'Het valt en staat met de loting. Als Ajax bijvoorbeeld Spurs loot, kan je zomaar in de halve finale staan. En dan is alles mogelijk. Dat ze tot veel in staat zijn, hebben ze dinsdag in Madrid laten zien.'

Het hele verhaal van Mühren, die terugblikt op zijn prestaties met Ajax in de Europa Cup I, is te lezen in De Telegraaf.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Dat vind ik nu weer zo een onzin! Iedereen heeft het al over de championsleague finale! First things first, eerst Fortuna, hahaha. Niet verder reiken dan de volgende wedstrijd. En ook daarna als de kwart finales gespeeld moeten worden per wedstrijd bekijken. Koppie erbij houden, zo overdreven dit weer! Het is werkelijk alles of niets... gewoon per wedstrijd nogmaals!
0 0
NoFX
In '95 speelden we in de finale tegen een tegenstander uit de poule, AC Milan. Dus ik verwacht een finale tegen Bayern.
Helaas voor die knakker die zo graag van boord wilde en nu zo maar eens in zijn vaders voetsporen had kunnen treden... die zal zich toch de haren uit z'n kop trekken nu.
1 0
amthree
Niet te vroeg juichen want we dachten ook dat we de europa leaque zouden winnen..
0 0
MitsjollAjax
Als de loting meezit hebben we kans
Ajax- Tottenham
Manu- Porto
City - Atleti
Bayern- Barca

Ajax -Manu
Bayern- Atleti

Ajax- Bayern

#dromenmag
0 0
Schöne82
Ajax v Tottenham = 50%
Ajax v. Utd = 40%
Ajax v. Bayern = max. 35%

.5 * .4 * .35 = 7%
0 -1
Whazzza
Bedankt voor het realisme na het optimisme dat opkwam na het lezen van de post van Mits. Ik hou het zelf bij een middenweg en leef tussen hoop en vrees: Nadat we Tottenham hebben uitgeschakeld, hebben we 40% kans om in de finale te komen. Hoe lekker klinkt dat #dromenmag
0 0
Bky
Lekker makkelijk, ik zit hier al maanden geleden te verkondigen dat we de CL gaan winnen, iedereen maakte mij belachelijk.

Nu staat het eigenlijk wel vast dat we de CL gaan winnen en dan komen mensen als Aad en Muhren snel de show stelen.
3 0
Schöne82
Zeker niet kansloos. Je hebt tegen de resterende tegenstanders per ronde gem. ongeveer 25% kans om te winnen. Underdog blijven we toch.

Dus .25 x .25 x .25 = 1,56% kans op de eindwinst!

Laat het per ronde gemiddeld 40% kans zijn dat we van de resterende ploegen winnen.

Dan: .40 x .40 x .40 = 6,4% kans
1 -2
niquedegraaff
Zo werkt het niet
0 0
Schöne82
Niet? Hoe werkt het dan?
0 0
Whazzza
We hebben 40% kans om de volgende ronde te halen. En daarna hebben we 40% op een finaleplek. Klinkt echt veel beter
0 0
Bky
We gaan de CL winnen, dus onze kans is 100 % winst.
3 0