Guardian over FdJ: 'Wisseling van de wacht'

FinnDekker, 06-03-2019 om 18:45, 9423 views, The Guardian |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

In Engeland heeft men met verbazing gekeken naar het duel tussen Ajax en Real Madrid van dinsdagavond. The Guardian schrijft een dag na de ruime overwinning van de Amsterdammers vol lof over zes spelers van de ploeg van Erik ten Hag. 

De eerste die complimenten krijgt, is doelman André Onana. 'Onana heeft een geweldige balbehandeling, heeft uitstekende reflexen en is ook nog snel', aldus het medium, die daarna Matthijs de Ligt prijst. 'Hij gaat een van de beste van zijn generatie worden. Hij heeft alles: fysiek, leiderschap en technische kwaliteiten.'

'Het vermogen om de bal binnen te houden op dat moment, laat zien wat voor doorzettingsvermogen en inzicht deze interessante back heeft', doelt men vervolgens op (de actie van) Noussair Mazraoui. Over Dusan Tadic: 'Iedereen weet wat voor een flair deze speler heeft. In Nederland is Tadic, in tegenstelling tot sommige momenten bij Southampton FC, echt fenomenaal.'

Ook Frenkie de Jong krijgt een schouderklopje. 'De Jong domineerde in alle duels met Ballon d'Or winnaar Luka Modric. Een wisseling van de wacht', luidt een deel van het stukje. Tot slot worden Ziyech zijn kwaliteiten uitgelicht. 'Zijn linkerbeen is als een toverstaf, Ziyech heeft de visie van een laser.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Prachtige woorden!

Maar ze vergeten natuurlijk
Neres en Tagliafico.

We weten allemaal
tot welk niveau we kunnen dalen
als zij niet spelen.

Ook als Frenkie (PEC) en Matthijs (PSV)
niet spelen.
1 0
Web
Toch blijf ik met Ziyech op twee gedachten hinkelen
Soms geniaal, hard werken
Maar de laatste 15 minuten is het FC Ziyech.
1 0
gi0vanni
Dat mag maar dan wel met goede schoten op t doel en niet van pi*ballen.
0 0
Schwalbino
In de meeste wedstrijden die we winnen is er wel een Ziyech kwartier en we winnen vaak dit seizoen.

Hij verspeelt de bal net zo vaak als Younes. Hij herovert hem alleen vaker, verdedigt beter mee, geeft meer assists en maakt meer doelpunten.

Over 20 jaar weet nog iedereen wie Ziyech was. Een heleboel andere spelers van dit Ajax zijn dan al vergeten.
0 0
ajaxinho
Niemand vergeet deze 11 spelers.

Al deze spelers maken kans
om op WK's/EK's te schitteren.

Zelfs Schöne ;)
0 0
PetrusKeizer
Ziyech is zo'n alles-of-niets, zwart of wit speler. Je houdt van m, of niet. Een middenweg schijnt er niet te zijn.

Ik houd van spelers als Ziyech.
3 0
Bazenvan95
Zonder Ziyech was dit ajax nergens
1 -6
trooop
Frenkie is één van de beste middenvelders die Ajax ooit heeft gehad.
5 0
Web
Mee eens.
Rijkaard,
Litmanen
Gerrie Muhren
Bergkamp ( aanvaller/ middenvelder )
Neeskens
Vd Vaart
Sneijder
Frenkie
En dan vergeet ik er nog wel een
1 0
insectenverdelg
Seedorf? Eriksen?
0 0
trooop
Neeskens en muhren kan ik niet over meepraten.

Sneijder en van der vaart waren de sterren van hun generatie, en wellicht spectaculairder want beslissender als type speler, maar het door god gegeven talent van frenkie is in mijn ogen boven hun stand.

Litmanen is mijn held voor altijd. Maar qua puur talent? Ik denk dat frenkie daar meer van heeft.

Rijkaard was het zwaargewicht van zijn generatie, met meerdere geweldige kwaliteiten. Maar was die qua motoriek en balgevoel ook van dat niveau? Ik was denk ik te jong om daar echt een goed beeld van te hebben.

Bergkamp is qua talent eigenlijk niet te overtreffen, hoewel ik hem wel meer als aanvaller zie.

Bovenal had niemand van deze heren het in zich 10 jaar lang de regisseur op het middenveld van barcelona te zijn. Frenkie gaat daar de eerste in zijn.

Kleine kanttekening alleen... hij moet het allemaal nog wel eventjes bewijzen. Maar ach, da's bijzaak!
2 0
Schwalbino
Neeskens en Muhren waren buitencategorie. Net als Rijkaard. Rijkaard was een rasvoetballer. Niet voor niets werd Bazoer in zijn eerste (heel goede seizoen) bij Ajax met Rijkaard vergeleken.

We vergeten nog Arnesen, Olsen, Vanenburg.
0 0
GvanderK
Ja je vergeet namelijk ene Johan Cruijff die voornamelijk aanvallende middenvelder was. :-)
4 0
Web
Niet vergeten, zie hem nog steeds als aanvaller
Maar inderdaad aanvallende middenvelder.
1 0
Bazenvan95
Ook nummer 9 vaak
1 0
GvanderK
Inderdaad maar centraal aanvallende middenvelder was zijn favoriete plek volgensmij. Cruijff was natuurlijk overal geniaal eigenlijk :p
1 0
SnifferClarke
Nou, even eerlijk zijn, al die kenners hier die vonden dat Frenkie als laatste man het beste tot zijn recht komt... al van mening veranderd?
3 0
Ajax meister
Nou Ziyech is niet als een laser, vrijwel elke vrijetrap is mis, hoekschoppen komen zelden gevaarlijke momenten uit. Hij geeft dan vaak wel weer goede steekpassen. Als Ziyech ooit naar een andere topclub wilt verkassen moet Ziyech minder egoistisch zijn in en rond de 16.
6 0
Bazenvan95
Ziyech haters, deze man is zooooo belangrijk voor Ajax. zonder hem hadden we deze wedstrijd nooit onze kant opgetrokken en heel veel wedstrijden niet gewonnen door zijn assists en goals. who gives a fuck dat hij dan met meer dreiging(met als gevolg soms balverlies) speelt. Wat heb je liever dit, of Siem de jong? Zeg het maar
0 -3
trodat4030
Wat een slap gelul. Alsof er niet 649264795917749392 spelers tussen Siem en Hakim zitten... Zwart vs wit, oceaan vs woestijn en olifant vs bacterie, ik kan nog doorgaan, maar je snapt m’n punt inmiddels wel mag ik hopen?
0 0
trooop
Ik kreeg serieus medelijden met ziyech. Zo'n onwaarschijnlijk vette avond, en nog was het hem niet genoeg. Nog moest en zou hij alle schijnwerpers op zichzelf gericht krijgen. Waardoor dat natuurlijk voor geen meter lukte.

Toen we qua stand eenmaal veilig waren volgden zijn kansloze schoten en acties elkaar ineens in rap tempo op. Zelfs ten hag kon zijn ergernis daarover achteraf niet onderdrukken. Zelfs toen het nog maar 0-2 was had hij hem trouwens op donny af moeten leggen, die had daar 100% de 0-3 gemaakt. Maar meneer moest en zou weer voor eigen faam gaan. Ik heb er hoofdschuddend naar zitten kijken.

Die goal schoot hij prachtig in, dat was niet eens zo makkelijk als het leek. Een bal die eerst je standbeen voorbij moet is nog niet zo makkelijk te plaatsen. Dan was er nog dat passje uit de kluts op neres en een bescheiden aandeel bij de goal van tadic. Maar daaromheen heeft hij bijna alles fout gedaan.

Dit is gewoon niet helemaal zijn niveau. Niet eens zo erg verder. Het is alleen zo dat als hij dat zelf zou onderkennen, hij nog een stuk beter zou kunnen zijn.
5 -1
Chesterson93
HAHAHAHAHA ok.
0 0
Petterson1964
Eens, heb me weer zitten ergeren aan hem op bepaalde momenten. Hij leert dat geforceerde gedoe ook niet meer af denk ik.

Daar staan wel een hoop fantatische dingen tegenover gelukkig.
3 -1
Ajax27
Ach hou toch op, als er zoveel dreiging vanuit 1 speler uit gaat, gaat er automatisch ook een hoop mis. Hij heeft zo ontzettend veel rendement. Samen met Tadic en Neres de gevaarlijkste voorhoede die we in 20 jaar hebben gezien, en dat met 2 middenvelders.
1 -3
trodat4030
T probleem van Ziyech is dat hij de momenten niet herkent (of erkent?) dat t ff simpel(er) moet en ff veilig(er) omdat je daar meer rendement uit haalt. Dat was vorig seizoen ook al zo. Soms maakt hij gewoon keuzes voor z’n reputatie. Een bal steken tussen 4 verdedigers door ipv naar de vrije man op de flank die met een simpele voorzet diezelfde man veeeeeeeeeel makkelijker kan bedienen, dat soort dingen irriteren als die steekpass niet aankomt. Hij snapt niet dat zijn rendement daarmee nog veel hoger wordt. Hij wil dan per se die assist op z’n naam en dat vind ie belangrijker dan die uiteindelijke goal. En het is helemaal niet moeilijk om te leren, maar je moet het wel wíllen leren en dáár zit m de crux volgens mij vooral. Beetje kinderlijk gedrag af en toe. Koppig en eigenwijs, terwijl hij het echt wel begrijpt, t is namelijk geen domme gozer. Dat maakt het verschil tussen geschikt zijn voor de échte top en altijd een subtopper blijven. Helaas blijft hij een subtopper hierdoor, terwijl de top er echt in zou zitten als ie hier stappen in zou maken.
0 0
Petterson1964
Bij Ziyech gaat al 2,5 jaar wel erg vaak hetzelfde mis.
3 0
godenzonenssuper
FreNkiE ZiT al mEt ZiJn HoOfd in BaRceLona.

Hij IS GehYpeD.
4 -3
Web
Ga eens genieten man, en zoek allemaal niet.
Als Frenkie even minder is? Mag dat toch gewoon gezegd worden.
0 0
Middenweg401
Een stuk pizza tussen je shift/ caps toets?
0 0
Remark
Wie na gisteren nog twijfelt aan Frenkie's kwaliteiten heeft een stuk pizza tussen z'n linker en rechter hersenhelft.
1 0
Ajax27
haha echt he. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb ook vaker getwijfeld aan z'n prijskaartje en waarom alle topploegen achter 'm aan zitten. Maar als je 'm gisteren over dat veld ziet dartelen en de ene na de andere speler `voorbij ziet gaan alsof het niets is... Modric die op z'n reet valt en verbaasd kijkt van... wtf, gebeurd mij dit hier... dat zegt genoeg. Frenkie heeft gisteren meeeeeerrr dan duidelijk laten zien waarom er zo'n absurd hoog prijskaartje aan 'm hangt. Geweldenaar!
2 -1