Jansen ziet stagnatie in ontwikkeling 'eigen' keepers

JesseTH, 01-03-2019 om 18:05, 4435 views, Voetbal International |

Check de casual collectie van Ajax!

Freek Jansen merkt dat het bij Ajax moeite is met het door laten stromen van keepers vanuit de eigen jeugd. Sinds Kenneth Vermeer verscheen er geen talentvolle keeper meer uit de eigen opleiding en komende zomer kunnen er weer een hoop vraagtekens ontstaan.

'Elk jaar breken er allerlei talenten op allerlei posities door in het elftal, alleen bij keepers is het lastiger', spreekt Jansen bij Voetbal International. 'Als je terugkijkt op de afgelopen tien jaar, was en bleef Maarten Stekelenburg eerste doelman vanuit de jeugd totdat hij een transfer maakte. Vermeer was eerste doelman vanuit de jeugd, maar werd uiteindelijk toch door Cillessen uit de basiself gekeept.'

'Daarna is er een lange stilte geweest', zo schakelt de verslaggever door. 'Misschien waren de keepers nog niet ver genoeg, maar ze zijn ook gaan kijken naar andere oorzaken. Jeugdelftallen spelen vaak op de helft van de tegenstander en de keepers krijgen daar veel minder te doen. Misschien is dat een oorzaak waardoor de ontwikkeling stagneert.'

Met het mogelijke, zomerse vertrek van André Onana moet er ondanks alles tóch weer een nieuwe doelman opstaan in Amsterdam. 'Met Kotarski kom je ook weer bij een jong talent uit. Veel potentie, hij laat zich op een positieve manier zien, maar er is een verschil tussen op trainingen je laten zien en in het eerste elftal. De lat ligt hoog.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bennyben
Misschien moet je een elftal opstellen in de jeugd waarbij middenvelders en aanvallers slecht zijn en gewoon contributie moeten betalen en verdedigers en keepers juist zeer goed zijn uit de opleiding zodat ze lekker veel te doen krijgen.
0 0
Pierre Heno
Maar een keeper in een topteam krijgt juist vaak minder maar veel beter gerichte en snellere ballen op zijn doel af geschoten/ gekopt. Dat is heel wat anders dan heel veel ballen op de goal in een zwakke klompetitie zoals de Kunstgras Kampioen Divisie.
0 0
SoNick
Nouja, Bizot, Hahn, Padt, Van der Hart... allemaal ex Ajax. Maar als je de top nastreeft dan snap ik dat je uiteindelijk net voor een betere kiest.
2 0
Suarez16_
Tja als je Onana's en Cillessens als jonge talenten blijft op pikken dan hoef je ze wat mij betreft niet al sinds de o11 te hebben.
0 0
ARUCAMBA
Hoeveel spitsen,links/rechtsbuitens,backs breken erdoor? Het is gewoon heel moeilijk om een zo hoog niveau te halen, barca wat brengt dat nog voort?
0 0
Koningtoto
Heel Nederland heeft hier last van, het langste volk op aarde, maar een fatsoenlijke keeper is niet meer op te leiden. Ik heb altijd gekeept en ik kan beter keepen dan van Leer, 100%. Ik ben trouwens 40. Alleen een kapotte rug en slechte knietjes. Maar niemand won van mij in mijn 16 meter.
0 -2
Gooseman
Dat je dan nooit ontdekt bent. Wat voor een blinde scouts lopen er dan in jouw regio. Niemand die van je won.... poeh, ik weet niet wat ik moet zeggen. Dat ik ooit nog een keer mag reageren op een reactie van zo'n topkeeper van weleer had ik nooit durven dromen.

Heb je geen foto van jezelf? Liefst in keeperstenue. Dan kan ik je alsnog even boven mijn bed hangen. Weliswaar een decennia of 2 te laat maar dat neem ik op de koop toe. Uwe keepershoogheid.
3 0
Koningtoto
Zo makkelijk dit. Ooit in een ver, ver verleden heb ik een clinic van drie dagen gehad bij t Gooi. Ik werd uitgenodigd door Ajax, jawel, om mee te trainen, jawel. Dus gansman, je hoeft geen foto van me boven je bed te hangen, maar als mijn knieën heel waren gebleven, had je die héél misschien wel gehad. Niet zo oordelen, zonder dat je iemand kent.
0 0
Gooseman
Oordelen? Ik meen het serieus ex-doelverdedigende excellentie.
0 0
Koningtoto
Oke man, excuses aanvaard :x
0 0
Gooseman
;-)
0 0
Schip
Ik zie meer een gat in talentvolle veldspelers. Enkel Gravenberch is potentieel buitencategorie.
2 -1
Koningtoto
Dan ben jij af. Lopen er wel iets meer. Vraag het anders even aan jeugdwatchers Wolterx en Mikee of zoiets.
0 0