'Je kan na twee dagen rust niet alles geven'

FinnDekker, 28-02-2019 om 18:45, 5248 views, RTL Nieuws |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is niet gek dat Ajax heeft gevraagd om uitstel van het duel met PEC Zwolle. Dit stelt Raymond Verheijen, inspanningsfysioloog van beroep. Sporters zouden namelijk niet genoeg hebben aan twee dagen rust. Ajax zou oorspronkelijk in tien dagen tijd vier wedstrijden hebben.

'In het geval van Ajax heeft dat zeker zin. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen, dat je na twee dagen rust niet honderd procent kan geven tijdens de volgende wedstrijd', citeert RTL Nieuws de man die in het Peter Bosz-tijdperk af en toe werkzaam was bij Ajax. Door het verzetten van het duel in de Eredivisie, hebben de Amsterdammers meer tijd zich te focussen op het Champions League-duel met Real Madrid van dinsdag.

Aad de Mos ziet ook een nadeel. 'Of het een goede keus is geweest, hing van de wedstrijd tegen Feyenoord af. Als je goede wedstrijden speelt, zit je in een positieve flow. Wat belangrijk is als je tegen Real Madrid gaat spelen.' Ajax won uiteindelijk van Feyenoord met 0-3.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Kleine correctie: Je kan natuurlijk wel 100% geven. Dat kan altijd.... Maar je kan niet je absolute topniveau halen met zo kort rust. Volgens mij bedoelt hij dat.
0 0
Restored
Die extra dagen rust is ook gewoon heel chill mochten we het tot een verlenging weten te schoppen, dan lopen onze jongens minder snel op hun tandvlees
0 0
Sawadika
Ik lees dus dit stukje en ik merk dat ik gewoon uitslag krijg over mn rug, ik hoop dat het morgen niet over mn hele lijf zit. #Raymond-zelfingenomenkwal-Verheijen
1 -2
Labrador
Ajax speelt in 10 dagen tijd 3 wedstrijden. Maar volgens Aad gaat de flow eruit.
1 0
Schip
Super Aad is gewoon bezorgd ;)
0 0
MPAjax
die extra dagen helpen wel mee om de spelers rust te geven en zal zeker uit maken omdat je zo geen kans hebt op blessures bij je bepalende spelers
4 0
Ferd
Vervelende man die Verheijen, maar wel een expert op zijn gebied. Mag van mij best meer met zijn kennis gedaan worden bij Ajax.
4 -1