Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Spaan kritisch: 'PSV schreeuwen, PEC schreeuwen'

JesseTH, 24-02-2019 om 21:45, 7647 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Henk Spaan en Wim Kieft kunnen zich goed vinden in de beslissing van de KNVB om Ajax - PEC Zwolle te verplaatsen. Youri Mulder heeft er op zijn beurt zijn bedenkingen bij, maar het eerder benoemde tweetal vindt dat de bond goed meedenkt.

'Ik vind dat het in Nederland altijd meteen zo’n kippenhok wordt. PSV schreeuwen, PEC schreeuwen. Doe eens een keer kalm', reageert de columnist aan tafel bij het programma Rondo. 'De KNVB wil een Nederlandse club helpen om fris tegen Real Madrid te voetballen. Dat is op zich toch hartstikke goed?'

Spaan krijgt bijval van Kieft, een andere analist aan tafel. 'Het is logisch dat die wedstrijd uit wordt gesteld. Ajax heeft een belang, ook namens het Nederlands voetbal. Het zou nu een rechtstreekse plek in de Champions League op kunnen leveren.'

Mulder op zijn beurt, kan zich er enigszins in vinden, maar vindt ook dat PEC Zwolle benadeeld wordt. 'Vandaag laat Feyenoord Van Persie buiten het elftal om hem te sparen voor woensdag. Dat betekent dat Feyenoord nu (tegen PSV, red.) zwakker is. Het is dus gunstiger om tegen een ploeg te spelen die drie dagen later een hele belangrijke wedstrijd speelt. Dat was met PEC het geval geweest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Eigenlijk is het dus competitie vervalsing wanneer er 1 club europees speelt door de weeks, en de rest van de clubs niet, er moet dus als de zodemieter iets gebeuren zodat de clubs die niet europees spelen door de weeks serieus worden belast, en dan niet de B teams maar de beste spelers van de club, zodat die competitievervalsing van het lekker rust hebben voor het weekend verleden tijd is tegen een club die europees speelt.

Maar hier hoor je dus niemand over, vage shit allemaal.
1 0
Rentokill
Exact. In ander competities is dit gewoon. Hier nog niet. Tijd voor verandering. Verandering = weerstand.
0 0
Rentokill
Ik zou me kapotschamen als ik PSV of PEC supporter was nu.
0 0
AFCAPolarBear
Ik sprak met een PSV-supporter, en hij vindt het ook belachelijk dat PSV er een punt van maakt. Het is juist in voordeel van PSV
0 0
Babayaka
Mulder wat lul je nu dom, van persie speelt dus niet tegen psv, ofwel feyenoord speelt niet met het beste elftal tegen psv, ofwel dan is dat toch ook competitie vervalsing in het nadeel van Ajax ????
Alleen hier hoor je ajax niet over, en de rest van Nederland ook niet trouwens.
Nu is het in ene geen competitie vervalsing.
1 0
Rentokill
En op 21 Augustus is de Oma van Frenkie de Jong jarig en dat valt op een zaterdag en daarom is het niet eerlijk dat Ajax op zondag om 16:45 speelt en dat de scheidsrechter uit Emmen komt want die hebben vorige week verloren van Heerenveen waar de moeder van Onana woont. KNJB!
4 0
Juichtoon
In Nederland is iedereen gelijk. Maar het is wel fijn als je in de keten je plek weet. Als NLse clubs gedurende langere tijd zeg 5-7 jaar geen CL meer spelen gaat dit alle bvo's veel geld kosten. Wat een hoop kortzichtigheid is er toch.
1 0
PJK54
En nu gaat dat provincieclubje met kunstgras ook nog een arbitragezaak aanspannen om te proberen hun "gelijk" te halen. Eigenlijk moet Ajax nu zeggen wij spelen wel en dat clubje een pak slaag geven dat ze de rest van het seizoen geen bal meer kunnen trappen en lekker afdalen naar de competitie waar ze thuis horen.
Overigens denk ik dat ze geen poot hebben om op te staan en weer met hun staart tussen de benen richting hun provincie vertrekken.
2 0
Ewald
Wat willen ze nou wel in Zwolle....... O wacht.... Kunstgras.
1 0
chloorbestendig
Allemaal blabla omdat het Ajax betreft, al hadden ze de helft van de wedstrijden van pisvee verplaatst had je er niemand over gehoord. Dikke lul iedereen.
3 0
MrPink
Schreeuwen? Keihard janken zul je bedoelen.
1 0