'PSV kan dubbel voordeel hebben van beslissing KNVB'

GinoHaverkamp, 22-02-2019 om 08:00, 13466 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Freek Jansen is verrast dat de KNVB de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle heeft verzet. Wel stelt de journalist dat het PSV, ondanks het bezwaar dat de club heeft op deze beslissing, een dubbel voordeel kan opleveren.

'Ik ben zeker verrast, omdat het niet vaak voorkomt. Het wil wel eens gebeuren dat een wedstrijd een dag naar voren wordt gezet, maar niet dat het zomaar uit een speelronde wordt gehaald en later wordt afgewerkt. Dat is niet zo vaak voorgekomen in Nederland', laat de Ajax-watcher weten op de officiële site van Voetbal International. 'Die roep was er natuurlijk wel de afgelopen jaren, omdat het in andere landen al langer wordt gedaan. Toen ik dat van Ajax - PEC Zwolle voorbij zag komen, was ik verrast, maar wel positief verrast.'

Jansen vindt dan ook dat er te veel ophef is over het verplaatsen van de wedstrijd. 'Er is een wedstrijd verplaatst. Waar gaat het over? Het is voor Ajax lekker dat je na de wedstrijd tegen Feyenoord niet in het weekend hoeft te voetballen. Dan kunnen ze helemaal toeleven naar die wedstrijd in Madrid, wat voor het hele Nederlandse voetbal cruciaal is. Het is heel belangrijk dat Ajax daar wint, ook al gaan ze niet door.' Na de overwinning van Red Bull Salzburg op Club Brugge in de Europa League donderdagavond, staat Oostenrijk nu elfde, nipt boven Nederland, op de UEFA-ranglijst. Die plek geeft recht op een direct Champions League-ticket. Nederland kan die plek alleen nog maar bemachtigen als Ajax wint van Real Madrid.

Het treffen tussen Ajax en PEC Zwolle is verzet van 2 maart naar 13 maart, een woensdagavond. Een paar dagen later nemen de Amsterdammers het op tegen AZ, dat dit kalenderjaar nog geen goal tegen heeft gekregen. Jansen: 'Wat je weghaalt bij Madrid, komt er bij bij AZ.'

'Het neigt een beetje naar het calimero-gedrag'

Doordat Ajax een weekend vrijaf heeft gekregen, is PSV niet blij met de beslissing van de KNVB om Ajax - PEC Zwolle te verplaatsen. Jansen vindt dat PSV daarmee calimero-gedrag vertoont. 'Denk nou even iets langer na. Ajax ondervindt hier meer hinder aan in aanloop naar AZ-uit, dan dat ze nog een hele week de tijd hebben. Stel je niet zo aan, denk gewoon eens aan het grote belang. Als Ajax resultaat behaalt in Madrid, krijgt Nederland dat Champions League-ticket. Dan mag de kampioen sowieso meedoen. En afgaande op de afgelopen jaren is het niet Ajax dat vaak kampioen wordt. Dat is PSV. Deze beslissing kan straks dubbel voordeel opleveren voor hen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ferrari2009
Even off-topic : pelleg 15:01 Laat PSV lekker winnen. Voor degene die zeggen dat PSV ons vernederd heeft met 10-0 en dat we ze ten alle tijde bij de strot moeten pakken, elke club in de eredivisie (sommigen ook ** d) heeft ons wel is vernederd! Dus het maakt geen fuck uit. Als 020 maar geen kampioen wordt.
0 0
Koningtoto
Leuk en aardig, maar dat werd ook al geroepen voor feyenoord-psv. Maar nu denk ik dat Gio het bewust gaat doen, dat wel.
1 0
Babangida83
Ah, dus jullie willen helemaal geen kampioen worden...dat verklaart een hoop!
0 0
Redrum
Thats that good old fr12 spirit! Als 020 maar geen kampioen wordt hebben zij weer een goeie reden om elkaar in hun sterretje te neuken.
3 0
ferrari2009
Al verliezen zij met 20-0 van PSV vinden ze het nog niet erg, als Ajax het maar niet word
0 0
pinballmagic
Het is gewoon zo dat het Nederlands voetbal overal bekend is door Ajax
Maar in Nederland doen ze alles om Ajax maar dwars te zitten
Een club als Ajax moet je koesteren en ontzien waar het kan
6 0
Redrum
Precies, het Nederlands voetbal is niks zonder Ajax en toch doet iedereen er in Nederland alles aan om Ajax te dwarsbomen. Het meest zelfdestructieve orgaan dat er bestaat in de gehele voetbalwereld. En waarom? Omdat ze simpelweg niet om kunnen gaan met hun jaloezie en minderwaardigheidsgevoelens.
2 0
Gijsje
PSV een dubbeltje wat nooit een kwartje zal worden.
2 0
Koningtoto
Jammer dat hij ze dat duidelijk maakt, had ze dom gelaten.
4 0
Kurt
“Wij als PSV hadden in de situatie van Ajax waarschijnlijk hetzelfde gedaan bij de KNVB. Ik begrijp Ajax heel goed en het is een stap in de goede richting als rekening wordt gehouden in het competitieprogramma met de Europese verplichtingen van clubs.” - Toon Gerbrands.

Je mag toch van een VI-watcher verwachten dat je zelf iets verder kijkt dan dat je neus lang is voordat je andere mensen daarvan gaat beschuldigen.

Lijkt me een hele goede zaak dat de KNVB rekening gaat houden met Europese schema's. Dat het zonder overleg is gebeurd nadat je met alle clubs een afspraak hebt gemaakt, is op zijn minst opmerkelijk.
0 0
Freddy Al
Ja ,als je kijkt naar het directe belang van het Nederlands voetbal vind ik het kinderachtig dat PSV zo reageert.
Men heeft in algemene termen overeen gekomen dat er rekening gehouden moet worden met Europees spelende clubs en daar afspraken over gemaakt,dan lijkt deze beslissing van de KNVB op zijn minst in het verlengde van de geest van die afspraken te liggen.

De protesten van PEC begrijp ik wel maar dat PSV zich zo klein opstelt valt me erg tegen.
0 0
Mario65
Freek Jansen ziet één belangrijk punt over het hoofd.
In tegenstelling tot al die losers in de Eredivisie kan Ajax meer dan 1 wedstrijd in de week aan.
Dat is het kwaliteitsverschil met de rest.
AZ heeft dit kalenderjaar nog geen goal tegen gehad?
Daar komt dan snel verandering in.
0 0
RusselWestbrook
Dubbel? Doe maar driedubbel, want mocht Ajax onverhoopt toch doorgaan, dan komen er nog eens twee wedstrijden in de overvolle agenda.

PSV moet niet zo janken.
9 0
Mario65
Het zijn en blijven altijd jankerds.
De jaloezie van onder de rivieren...
0 0
kampioen0809
psv bewijst eens ten meer waarom het eigenlijk maar een sneu 'provinicieclubje' is. In statistieken is het allemaal ok, maar wat het ademt is gewoon altijd heel kleinzerig.
4 -1
Mario65
Pisvee vind dat alleen zij hulp van de KNVB mogen krijgen, dat blijkt.
Maar zij krijgen wekelijks hulp via de arbiters
Dat ziet heel Nederland als bijv. L. de Jong weer 20x per wedstrijd de stervende Zwaan speelt en voor elke val een vrije trap krijgt
En altijd op een mooie plek in het veld.
Lozano die anderen kaarten aansmeert en arbiters geven deze dan graag.
Dan hoor je dhr. Gerbrands niet klagen... zogenaamd een "jantje fatsoen "
Zet het op een weegschaal en dan weet ik niet of ik een grotere hekel aan Pisvee of 010 heb..
Het hangt er om... beide kutclubs....
0 0
Koningtoto
Ik heb altijd een echte haat naar feyenoord gehad. Heb daar mijn persoonlijke maar zeer legitieme redenen voor. Maar nu lach ik om feyenoord en ontwikkel ik een steeds grotere hekel aan psv. Dat is voor mij nu de club die het slechtste in mij boven haalt.
0 0
Fairsquare
Hoe kun je een legitieme reden hebben om een hele club te haten? Ik ben best benieuwd nu
0 0
Koningtoto
Ik ben als 15 jarig jochie de kuip uit geslagen door mannen van 40 jaar en ouder. Ik heb een hoop meegemaakt rondom Beverwijk. Carlo Picornie is in mijn ogen altijd een held, die door beesten is afgeslacht. Genoeg reden?
1 -1
DeWijsneus
Hoe dat zo dan? Ben gewoon benieuwd. Die tijden hebben op mij enorme indruk gemaakt. Beterschap overigens met je hernia.
0 0
witchmaster11
ik was erbij , en deze dag staat in mijn geheugen vast even als die beruchte staaf incident, heb in mijn jaren als ajacied en dit ruim 55/57 jaren veel mee gemaakt , uiteraard staan de jaren 70 als een paal boven water met 3 maal de cup met grote oren achter elkaar de 4de die door de drugs bende uit milaan is gewonnen doet me nog steeds pijn we hadden er vijf moeten hebben
0 0
Fairsquare
Hoe kun je een legitieme reden hebben om een hele club te haten? Ik ben best benieuwd nu
0 0
Radie125
PSV reageert als een klein kind waar een snoepje van afgepakt is. Man man man wat een volk.
4 0
Redrum
Mijn god, als je zelfs op je plek wordt gezet als club door Freek Jansen heb je je echt misdragen hoor.
5 0
fanforeffer
nu gaat pvc weer zeuren als het niet doorgaat.
3 0
insectenverdelg
exact. Van PEC kan ik t nog wel begrijpen. Maar van PSV?
6 0
Ruff Rhythim
die boeren moeten gewoon echt hun waffel houden...
3 -1