'Denk dat Pröpper wel interessant zou zijn'

BVeenstra, 22-02-2019 om 07:35, 12571 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Daley Blind, Donny van de Beek, Naci Ünüvar, Ryan Gravenberch of toch een aankoop? Wie o wie staat er volgend seizoen op de positie van Frenkie de Jong, die na dit seizoen voor maximaal 86 miljoen euro naar FC Barcelona verkast? Enkele analisten laten zich op de site van de NOS uit over de toekomst van Ajax.

Zo zou Arno Vermeulen, NOS-commentator, graag zien dat Daley Blind naar het middenveld wordt gehaald. 'Ik vind hem daar het beste. Dan hou je toch enigszins je balans op het middenveld. Maar als je dat doet verplaats je het probleem. Dan heb je een nieuwe centrale verdediger nodig', aldus Vermeulen, die in dat geval in Teun Koopmeiners (AZ) een interessante optie ziet.

Meesterscout Piet de Visser denkt juist dat Ajax vooral moet proberen om Donny van de Beek te behouden. 'Hij moet een grotere rol krijgen en kan de positie van Frenkie absoluut invullen. Donny heeft diepte in zijn spel en inzicht. Een hele goede speler', aldus De Visser, die uiteindelijk een middenveld met Van de Beek, Dusan Tadic en Lasse Schöne wil zien. 'Een type-Schöne heb je nog nodig, hoor. Hij is nog niet op.'

Henk Spaan ziet graag dat Ajax de kans geeft aan enkele talenten. Hij noemt Ünüvar (15) en Gravenberch (16), maar weet dat beide spelers eigenlijk nog te jong zijn voor (een vol seizoen) in Ajax 1. 'Technisch is Ünüvar misschien nog wel beter dan Frenkie, maar het is denk te vroeg om De Jong direct te vervangen. Gravenberch gaat in ieder geval het eerste volgend jaar halen. Dat weet ik zeker. Hij is een heel groot talent.'

 

Mogelijke aankopen voor Ajax

Een opvolger van De Jong kan natuurlijk ook uit het buitenland komen. Vermeulen ziet in dat Ajax geld genoeg heeft en denkt dat Davy Pröpper - nu nog Brighton & Hove Albion - interessant zou zijn. 'Qua niveau komt hij misschien nog wel het dichtst bij De Jong. Hij zou ook zo kunnen inpassen.'

De Visser denkt dat Ajax juist niet moet investeren in een opvolger van De Jong, maar in spelers op andere posities. 'Straks halen ze wél een type-Frenkie en valt die jongen tegen... Dat staat de ontwikkeling van iemand als Gravenberch in de weg. Koop liever een topspits als blijkt dat Kasper Dolberg het nog niet helemaal waarmaakt. En kijk extern naar opvolgers van Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzalez75
Blind in ieder geval niet. Balbehandelingsnelheid en zijn snelheid zijn gewoon. Laat hem maar lkkr back spelen.
0 -2
Mario65
Propper bij Ajax?
De man kan voetballen maar ik vind het geen typische Ajax speler.
Maar een Guus Til of Koopmeiners....nee niet doen.
Laat de jonge Gravenberch maar doorontwikkelen, want dat wordt een killer.
1 0
Ajaxfreak020
Dan zou ik eerder voor teun koopmeiners of guus til gaan, of beide spelen naar de winter egt goed
0 0
de_pitbull
Ik ben altijd wel gecharmeerd geweest van Propper en hij heeft natuurlijk al een bak ervaring op eredivisie niveau
0 0
JanTa
Maar maakt hij met al die ervaring Ajax beter, ik heb ernstige twijfels.
1 0
trooop
Alleen als opvolger van schone wellicht, maar zet alsjeblieft gewoon hoger in. Zie bovendien veel liever een talentvolle jeugdspeler op die positie. Eiting bv.
0 0
Ajacider
Blind op 6 is ideaal. Zijn beste positie denkbaar bij Ajax. Hij kan de komende jaren de talenten op het middenveld aansturen en begeleiden. Met de miljoenen van Frenkie moet het mogelijk zijn een linksbenige centrale verdediger te halen. En Vermeulen met zijn Pröpper; zie hem liever een kritische mening uiten dan een adviserende. Het liefst zie ik helemaal niets van hem maar lieve koekjes worden ook door een witte Chinees niet gebakken.
2 0
trooop
Blind kan niks begeleiden en aansturen, dat is juist zijn makke. In een draaiend team met veel beweging en veel afspeelmogelijkheden vind ik hem heel goed. Maar in alle andere gevallen blijft er heel weinig van over.
0 0
Bocarra
Gravenberch lijkt mij een type Kluivert. Ook zijn zaakwaarnemer spreekt niet in zijn voordeel. Het akkevietje met Bogarde geeft ook geen vertrouwen. Ik zou niet op deze jongen bouwen en voor een externe vervanger van de Jong gaan.
0 -2
DrD3k
Pröper kan interesant zijn met zijn ervaring al weet ik niet of hij financieel haalbaar is?

Zou wel mooi zijn als hij hier goed gaat spelen. Psv onze afdankers en wij hun beste (oud) spelers.
Haal Depay ook maar op XD
#dromenmag
0 -3
DeBaller
Financieel op gebied van salaris is hij wel haalbaad (circa 2 miljoen p/j), maar spelers willen best inleveren als ze CL kunnen spelen. Is bij Brighton wel van vaste waarde, in dat opzicht zullen ze de hoofdprijs wel vragen, en hij is natuurlijk ook geen 20 miljoen waard. Als Ajax hem zou kunnen ophalen voor 10 tot 12 miljoen, zeker doen, anders laten zitten.
0 0
AFCAsphere
BHA betaalde PSV 15 miljoen Euro voor Pröpper, dus ik denk niet dat ze hem voor minder dan dat laten gaan. Denk dat we hem uit ons hoofd moeten zetten.
0 0
AjaxPassion
Die Spaan is ook om doodmoe van te worden met zijn populaire opportunistische gelul. Beetje lopen pochen over dat hij namen van jeugdspelertjes kent alsof hij ze hoogstpersoonlijk ontdekt en gehaald heeft. Met Nouri ging het ook altijd zo, maar iedere mongool (lees: een minimale jeugdvolger) kan de beste spelers aanwijzen...
1 0
DrD3k
Dat en Naci speelt een linie hoger lijkt me met zijn scorend en aanjagend vermogen...?
1 0
Tinus
Een vervanger van creatieve middenvelders als eriksen en de jong die zijn bijna niet te koop. Die moet je echt zelf opleiden. Het nadeel is echter dat een talent er bijna nooit direct kan staan. En als je door wil groeien als club en structureel wil overwinteren in de CL, dan komt dat er op neer dat het steeds lastiger wordt om talenten te laten debuteren.
0 -1
AjaxPassion
Hoezo? Frenkie en Eriksen zijn toch ook niet zelf opgeleid? Eriksen was 16 en Frenkie was 18 toen zij door Ajax zijn gehaald.
1 -1
wladimir
Wanneer Klaas Jan Huntelaar stopt, André Onana, Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech worden verkocht dan hebben we onderstaande selectie wanneer niets wordt gekocht.

Dominik Kotarski | Issam El Maach
Noussair Mazraoui | Rasmus Krsitensen
Joël Veltman | Perr Schuurs
Daley Blind | Lisandro Magallan
Nicolas Tagliafico | Daley Sinkgraven
Lasse Schöne | Ryan Gravenberch
Carel Eiting | Jurgen Ekkelenkamp
Donny van de Beek | Siem de Jong
David Neres | Vaclav Cerny
Kasper Dolberg | Hassane Bandé
Dusan Tadic | Zakaria Labyad
4 0
RayJordaan
Klopt maar daar ga je geen prijzen mee pakken.
0 0
AjaxPassion
Siem de Jong kun je sowieso al wegstrepen, In Perr Schuurs lijkt Ajax weinig vertrouwen te hebben, Kristensen idem dito.

Verder zitten er veel twijfelgevallen bij:
- Kotarski, El Maach, je moet denk ik een nieuwe keeper halen.
- Kristensen is geen geweldenaar, maar daar zit Dest eraan te komen en Veltman kan er als back-up dienen.
- Veltman en Magallan moeten nog maar aantonen dat ze het niveau aankunnen, dus er moeten 1 of 2 CV's bij.
- Sinkgraven kan zowel op LB als op het middenveld en LV, ook Blind kan daar spelen en in de jeugd komt Salah-Edine eraan.

- Schöne vindt ik een lastig geval voor op CVM of RVM. Maar daar kunnen Blind, Eiting of vd Beek voor in de plaats komen.
- Voor de loper rol (10) of RAM heb je vd Beek, Gravenberch, Ekkelenkamp of evt. Labyad.
- Dan moet er nog een Creatieve/opbouwende AM bij. Tadic en Sinkgraven zouden dit eventueel in kunnen vullen, maar ik zou er sowieso nog een creatieve/opbouwende 10 bijhalen.

- Rechtsvoor heb je dadelijk Neres en Cerny
- Linksvoor heb je eigenlijk niemand, Labyad kan daar niet spelen en Bandé past waarschijnlijk niet in het Ajax spelletje, maar Tadic kan er spelen. Sowieso 1 maar liefst 2 nieuwe buitenspelers halen. Daarom extra kut dat Lainez niet kwam.
- Spits is prima bezet met Dolberg, evt. Tadic en daarachter Traore/Huntelaar.

Aankopen:
Keeper, 1 of 2 nieuwe CV's, 1 creatieve/opbouwende middenvelder en 1 of 2 buitenspelers.

Werk aan de winkel dus Marc! Ten minste, als je kwaliteit in de selectie op pijl wilt houden...
0 0
Lazell
Dan hark je wel wat geld binnen zeg. 25 Onana, 80 De Ligt, 80 De Jong, Ziyech 30, CL 40 = 255 miljoen. Dan zie ik graag:
- een keeper = max 15 miljoen
- nog 2 basiswaardige centrum verdedigers (Blind naar middenveld) = max. 30 miljoen
- middenveld met Blind (6), Donny en Tadic
- een linksbuiten voor de basis = max 30 miljoen
- een handjevol toptalenten die vlak tegen de basis aan zitten = max 20 miljoen

Hou je gewoon 160 miljoen over en heb je weer een CL waardig elftal. Met dit beleid stoten we zo door naar jaarlijkse overwintering in de CL. Met een inkomensgroei van 40-50 miljoen per jaar laat je PSV voorgoed achter je. Over de namen valt te discussiëren, maar op dit moment moet Ajax doorpakken.
0 0
Babangida83
Denk dat je dan Kristensen kunt verkopen en Q. Timber daar neer kunt zetten.
Op de RCV moet wat aangekocht worden, of je kijkt of Jurrien Timber daar de tweede seizoenshelft wat van kan maken. Vertonghen zou ook geweldig zijn.
Labyad kan weg, daar komt Kuhn of Lang voor.
En verder hebben we Traore nog, zodat Bande naar de vleugel kan. Brobbey gaat ook snel komen, denk ik.
Verder zit er in O19 nog erg veel talent op dit moment. En die zullen er sneller gaan staan dan menigeen denkt.
0 -2
AjaxPassion
Meen je dit?
Q. Timber, J Timber, Kühn/Lang en Traoré/Brobby voor (back-up) basis??

Doe maar niet... Laat ze eerst de KKD maar eens aan gort spelen voordat ze een keer mogen debuteren in Ajax 1.
1 0
DeBaller
Deden ze vorig seizoen..
0 0
ddavidd99021
Ik vrees alleen dat Tagliafico onhoudbaar is/wordt als hij zo blijft spelen.
1 -1
milan-jantje
Goed opgemerkt maar dit is niet sterk genoeg
1 0
Babangida83
Vind Vd Beek ook beter op de De Jong- positie. In dit systeem natuurlijk. Vd Beek is geen nummer 10, maar een 6.

Propper vind ik weer zo'n typisch Vermeulen advies. Naar die gast moet je nooit luisteren. Die snapt niet wat topsport inhoudt. Propper is leuk, maar geen topper. Geen tweede ronde CL-niveau. En veel doorgroeipotentie heeft hij ook niet meer.
0 -3
AjaxPassion
Pröpper zou weldegelijk een goede opvolger zijn voor Frenkie. We missen zonder Frenkie een opbouwende speler en Pröpper kan dat. Pröpper gaat alleen never nooit terug naar Nederland op korte termijn, hij heeft de ED wel gezien.
2 0
Web
Toch vind ik het een goede speler, zou niet misstaan bij Ajax
0 0
ajaxinho
Blind is de opvolger van Frenkie.

Denswil en Pierie halen voor de LCV-positie.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Geen vervanging voor Frenkie kopen, we hebben genoeg spelers die het vertrek kunnen opvangen. Geef het geld liever uit aan spelers op andere posities.
1 -1
AjaxPassion
Wie wordt dan de opbouwende speler, wie kan die rol volgend jaar een heel seizoen invullen?
0 0
milan-jantje
Eens en een derde ring voor op de Johan Cruijff Arena nooitbmoeten willen dat die kakkies straks groter stadion hebben dan ons, mocht het nieuwe stadion er komen daar.
0 -1
Knalpot
Tuurlijk joh dan kunnen we gewoon reclame-uitingen doen op al die andere lege rode stoeltjes.
0 0
DS
Lekker makkelijk gezegd ook, een type frenkie halen.
Barca heeft vast 86mln voor hem betaald omdat er heel veel frenkies rond lopen....
0 0
JordanAFCA
Te aanvallend, hebben wij er al zat van
0 0
Ruff Rhythim
Kijk ze allemaal lekker winkelen met de munten van Ajax....
0 0
Tinus
Hahaha, mooie opmerking.
0 0
Ajaxadept
Helemaal met Piet de Visser eens! Kijk buiten Nederland naar nieuwe aankopen en niet bij de Nederlandse (sub)toppers. Als je stappen wilt maken moet je gevestigde spelers uit het buitenland mixen met je aankomende talenten en geen spelers bij AZ halen!
0 -1
Jan Doedel
Piet de Visser meesterscout........hihi
1 -1
Jan Doedel
Marco van Ginkel!
1 -5
ajaxajaxajax
Ga weg met je Propper.....
0 -4
Bky
Net niet speler vind ik. We kunnen beter krijgen.
0 -1
ghouleseddik
Een Pröpper die fit is en in vorm zou een versterking zijn voor Ajax, alleen is 'ie dat veel te vaak niet.
3 0
Van Reenen
Ik denk niet dat Nico weggaat nu zijn vriend en landgenoot Lisandro hier net binnen is. Maar eeb centrum met Fosu,-Mensah en Magallan zie ik wel zitten.
0 -1
AjaxPassion
Op basis van wat?
0 0
gi0vanni
Juist ja. Maar ik weet niet of Mensah wel haalbaar is. Zal ergens anders veel meer kunnen verdienen. Blijft jammer dat hij niet gewoon bij Ajax is gebleven.
0 0
ETM
'Qua niveau komt hij misschien nog wel het dichtst bij Frenkie de Jong' Het dichtst bij in vergelijking met wie?
0 0
AjaxPassion
Staat er gewoon bij.
0 0
Labrador
Die de Visser zegt zinnige dingen.
0 0
AjaxPassion
Ik vind het maar een rare opmerking, hij haalt de diepgang van Donny aan, terwijl hij vindt dat hij Frenkie moet vervangen... Dat kan alleen als Ajax weer met 2 AM's gaat spelen en een CVM.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Propper kan voetballen maar of die net dat CL niveau kan halen weet ik niet
0 -2
Gajes
Proper ipv schone zie ik wel zitten, Blind als vm en donny op 10.
2 0
Jood79
Donny is geen 10
3 -1
Knalpot
De 10 is allang geen 10 meer.
0 0
Boer Gijs
Pröpper is meer een tien.
0 -1
Aspers73
Ik vind Propper een hele goede speler. Maar voor Ajax nu, mwoah...weet het niet. Wel ervaren.
0 0