Bosz: 'Ik kijk met plezier naar Ajax'

FinnDekker, 21-02-2019 om 16:55, 11338 views, RTL7 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz, momenteel trainer bij Bayer 04 Leverkusen, kijkt af en toe nog een wedstrijd van Ajax en geniet dan van het spel van de Amsterdammers. Dat meldt de oud-trainer van Ajax voor de camera van VTBL van RTL7. 

'Ja hoor, zeker. Ik vind dat ze dit seizoen regelmatig goed voetbal hebben gespeeld. Ik heb er met plezier naar gekeken', aldus Bosz, die niet wil zeggen of er bepaalde aspecten nog zichtbaar zijn uit zijn periode. 'Het is Erik zijn elftal. Ik ga niet zeggen of ik dingen van mijzelf terugzie. Ze spelen leuke wedstrijden. Als liefhebber kijk ik daar graag naar.'

Bosz vertrok in de zomer van 2017 na één seizoen Ajax naar Borussia Dortmund. Nog voor de winterstop werd de oefenmeester ontslagen, vanwege tegenvallende resultaten. In Leverkusen krijgt de trainer nu een herkansing in de Bundesliga.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
7172AFCA7395
Weer geen prijs voor Bosz. Toch zaken die in het buitenland ook opvallen.
0 -2
Ferd
Weet je, minimaal 16 van de 18 trainers in de Eredivisie winnen geen prijs dit jaar. Minimaal 15 van de 18 trainers in de Bundesliga winnen geen prijs. Moet ik zo doorgaan over iedere competitie?

Geen prijs winnen als je bij Heracles, Vitesse en Leverkussen trainer bent is niet opvallend, dat is normaal. En bij Ajax presteerde hij geweldig met prachtig voetbal en een EL finale.
1 0
tijger19
Ondanks dat Erik Ten Hag Ajax ook zeer goed kan laten voetballen was dit een man die de harten van zowel de spelers als van de supporters heeft gestolen. Ik ben er absoluut niet voor om de huidige trainer te ontslaan, maar als de kans zich nog een keer voordoet, ik zie Peter Bosz heel graag terugkeren. De manier waarop hij iets kan verwoorden is zo enorm prettig.

Terugkomend op onze huidige trainer, hij heeft misschien niet de gunfactor, maar ondanks een slechte start in de tweede seizoen's helft heeft hij het wel echt goed gedaan vooralsnog. CL overwintering is veel waard en ook het voetbal is in veel wedstrijden erg aangenaam. Als je beleid maakt, moet je dat de tijd geven. Ook bij het niet behalen van de volgende ronde, of een kampioenschap moet je de trainer niet ontslaan in dezen. Dat zou tekort doen aan de positieve aspecten die dit jaar gezien zijn.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Ik hoef geen media getrainde trainer wil een trainer die een team smeed dat prijzen wint
1 -1
Mario65
Bosz, niet alleen kijken naar Ajax maar terugkomen..
Ajax heeft een coach met visie nodig...
Ten Hag is niet de coach die er hoort te staan.... Hij speelt er eentje op TV.
1 -3
GvanderK
Bosz is een kakkerlak, maar volgens mij is hij minstens net zo'n grote Ajacied als je hem vaak hoort praten. Hij mag altijd terugkomen als coach! Misschien wel de beste trainer van deze eeuw.
6 -4
tijger19
Kakkerlak, Ajacied... Peter Bosz is een voetballiefhebber ! Dan kom je in Nederland ten heden dage vrij vlot uit bij Ajax.
3 0
Kuningast
Die komt nog wel terug. Hij heeft het heel vaak over Ajax.
3 -1
Simon1
Wat zou het toch mooi zijn geweest als Erik ten Hag eerst onder Peter Bosz had meegedraaid en daarna het stokje van hem had overgenomen.

Allebei zijn het coaches van hoog niveau die alleen nog de naam en faam missen. Ze komen er beide wel.
2 0
FlyingDutchMan
Wel mooi hoeveel weerstand er was vanwege Peters spelersverleden, nu kan hij niet meer stuk :p
3 0
Web
Bosz kijkt met plezier naar DIT Ajax
Scrol naar beneden
NIET EEN REAGEERT DAAR OP.
Kijk dat je het een goede trainer vind, en dat hij bij Ajax de EL finale gehaald heeft, heel knap.
Maar volgens mij gaat het hier niet over?
3 -10
Jan Doedel
Volgens mij ben jij de grootste zeikerd hier op AS altijd iedereen de les lezen.......vervelend figuur ben je.
0 -1
Web
Omdat ik Bosz niet zo goed vind als de meesten hier?
Heel bijzonder, lekker door slaan met zijn allen
Ik heb ook genoten thuis tegen Feyenoord en Schalke
Maar ook zijn eigenzinnige doorslaan zonder consessies ga je NOOIT wat winnen.
Vrijdag 8.49 uur
Vrijdag 8.57 uur
Laten wij elkaar vrij houden in meningen, dat kan blijkbaar hier niet?
Bij de club in de stad bij ons, zijn er heel veel Ajacieden die er hetzelfde over denken, hier niet prima toch?
0 0
trodat4030
En jij reageert er ook niet op, je jankt alleen dat niemand erop reageert.
10 -3
Sammy Sosa
Nee maar dat is idd wel een trend hier. Men is kennelijk niet in staat om meer dan 1 woordje te onthouden uit een beticht. Als een stier voor een rode lap. Ziet men het woordje Bosz dan krijg je weer een karrevracht aan zielige “please come back” berichten. Kansloze vertoning
0 -1
Web
Ik reageer er ook niet op? Ik heb al zo vaak aan gegeven dat ik graag naar dit Ajax kijk, wist je niet he?
Mag De Ligt al zijn mening geven?
0 -3
trodat4030
En misschien hebben andere mensen dat ook al eerder gedaan. Jij wijst enkel en alleen naar de reacties hieronder, dus dan moet je niet gaan lopen janken als een schoolmeisje die aan dr staartjes wordt getrokken, maar opnieuw je woordje doen. Op de Ligt heb ik in hetzelfde topic geantwoord, dat jij te lui bent om het terug te lezen is aan jou, niet aan mij. Dag Webje!
0 0
AjaxPassion
Hahahahah, je bedoelt dat je het vertrouwen in je oogappeltje hebt opgegeven? Na een paar verliespotjes liet je hem vallen als een baksteen :'):')
2 0
Web
Daar laat ik blijken dat ik niet BLIND achter een trainer aan loop
Ik heb geen idolen als trainer, een trainer moet presteren
Niemand is groter dan Ajax. Met dit team moet je kampioen worden, en als Ten Hag dit niet doet, heeft hij gefaald
Die wedstrijden tegen Heerenveen en Feyenoord waren gewoon zwaar onder de maat. Het kan maar zo het kampioenschap gekost hebben?
Bosz miste gisteren Sanchez, die maakte hem groot
In de beker 5 spelers rust geven.
De kortste weg voor een prijs daar, maar hij leert het NOOIT.
Echt bijzonder dat jij en velen dit niet zien, maar blindelings achter hem aan lopen.
1 0
AjaxPassion
Hahaha, je hebt continue Erik zijn billen lopen likken, zelfs bij het kleinst mogelijke scheetje stond je weer paraat. Heel aandoenlijk dat je het nodig hebt om andere coaches de hemel in te prijzen om maar aan te tonen dat Bosz toch niet zo'n geweldige trainer was. Dat je EtH dan na 1 of 2 wedstrijden laat vallen als een baksteen, zegt heel veel over jouw persoonlijkheid.

Je blijft ook gewoon je best doen om Bosz onderuit te halen zie ik, maar dit gaat je niet lukken pik. Veel Bosz aanhangers zijn fan van mooi voetbal en hij is degene die Ajax zijn gezicht heeft teruggegeven. Dit is i.m.o. waar alle Ajacieden voor moeten staan. Dat ook nog eens gekoppeld aan een Europese finale, na jaren van Europese wanvertoningen. Ik zou zeggen veel plezier met Bosz bashen, maar ik zou het laten rusten gap...
1 -1
AFCAsphere
Je loopt nu wel te klagen dat hij Bosz loopt te bashen, maar vind jij het niet opmerkelijk dat er hier zoveel inhoudsloze kritische opmerkingen op ten Hag zijn? Toen we onderuit gingen tegen Heerenveen en Feyenoord lag het allemaal aan Erik, terwijl de spelers zelf duidelijk aangaven dat het aan hun mentaliteit lag.

Ik snap de lof voor Bosz en ik vind hem een goede trainer, maar er slaan er een paar hier echt helemaal door in hun liefde voor hem, alsof hij geen enkele zwakke punten heeft. Dat vind ik naïef. Dat zijn dezelfde mensen die hem morgen voor de groep bij Ajax willen zetten en EtH eruit willen donderen.

Heel veel mensen lijken niet te willen accepteren dat het best wel goed gaat met Erik als trainer, ook al hebben we 4 punten achterstand op PSV. En als ze wel positief spreken over dit Ajax, dan is het allemaal bereikt ''ondanks Erik, niet dankzij hem''. Er is gewoon geen respect voor hem.
0 0
Web
Dat ik Ten Hag verdedig heeft puur te maken met het ongenuanceerde kritiek. Als het goed is zeg ik het, maar slecht ook. Vind ik normaal. Voor de winter was het maar een keer echt slecht, PSV uit.
Ten Hag zijn sterkste kant is niet het omgaan met spelers, ik was ( ben ) bang dat hij het niet meer aan de praat krijgt, dan is niemand groter dan Ajax.
Ajax moet met dit materiaal kampioen worden.

Het gaat je niet lukken pik? Wat een opmerking, alsof ik niet mijn mening niet mag geven?
Maar ik comenseer niet met pik, gap enz
Zal wel met leeftijd hebben te maken.
0 0
suitie
Web, jouw haat naar Bosz begint nu wel heel triest te worden. Man man man. Maar blijf vooral reageren op Bosz topics..zo vermakelijk om te lezen.
2 0
Web
Jij vind het niet overdreven het vreselijke hypen van Bosz?
Men slaat hier vreselijk door, ja hij heeft Ajax leuk laten spelen, zal ik niet ontkennen, maar door zijn eigenwijsheid ( uit tegen PSV ) 18 uur na die onodige moeilijke pot bij Schalke ( waar om niet iets gereserveerder spelen ) koste ons de titel, vind ik ook nog steeds uit tegen Man Uinted, dat zegt niet dat je dan gewonnen had, maar zeker meer kans, Cambuur uit voor beker, met tweede team spelen, dan gaat de tegenstander met het mes tussen de tanden spelen, vinden ze niet leuk.
Maakt dezelfde fout weer bij Leverkusen, met 5 wissels spelen tegen de laagvlieger, maak je wat los bij de tegenstander.
0 -2
suitie
Hypen wil ik het niet noemen. Bosz bracht het voetbal waar Ajax voor staat weer terug en maakte menig fan trots.(behalve jou o.a. dan) Dat zijn de meesten niet vergeten. En ja..jouw argumenten. Als Bosz tegen PSV anderen had laten spelen en had verloren, had jij weer anders gepiept. Zo ook tegen Cambuur. Als hij met het basiselftal had gespeeld en had verloren, had jij ook weer anders gepiept. Maar nogmaals: blijf vooral reageren...
0 0
Hakkie
Please come back. Ik ben die wisselvalligheid, met een team van wereldspelers, zat.
Een trainer zorgt voor continuïteit en structuur en dat blijft uit met EtH.
Het zijn vooral trucjes en als het goed gaat, handhaaft hij die, tot het mis gaat.
Een aantal voorbeelden:
- de Jong moest als centrale verdediger spelen, gecorrigeerd na verlies tegen PSV,
- Wober moest op linksback spelen, ondanks rode kaart tegen Bayern, nu exit,
- Tadic moest in de spits, wordt weer naar rechts verplaatst omdat het niet loopt en noemt het vervolgens een wereld wissel.
Anticiperen is een vreemd woord voor EtH.
4 -5
AFCAsphere
Houd alsjeblieft je mond man, supporters zoals jij zijn zo ontzettend opportunistisch. Toen we gelijkspeelden tegen Groningen en Excelsior, onder Bosz, was er hier ook een golf van verontwaardiging. We hebben onder Bosz ook slechte wedstrijden gespeeld, in zowel Nederland als Europa. Sterker nog, in Europa hebben we nooit een uit-wedstrijd gewonnen onder Peter. En uiteindelijk stonden we, ondanks een EL finale, zonder prijzen. Onder ten Hag spelen we nog steeds mee om het kampioenschap, de beker en bestaat er een kans dat we Real Madrid verslaan in de knock out fase van de CL. Als we aan het einde van het seizoen met de schaal staan, bied je dan ook even je excuses aan tegen Erik?
0 0
Mikenick
Bosz was net zo goed wisselvallig. Die had echt een kamikaze tactiek in de ploeg geslepen. Beide trainers laten Ajax mooi voetballen en beide trainers zijn nog geen kampioen geworden. Als je negatief bent over Ten Hag moet je dat ook zijn over Bosz.

Ik ben dus positief over beide trainers, want ik hou van Ajax om haar voetbal niet om haar prijzen.
6 -5
AFCAjax
Alles wat Ajax onder ten hag positief presteert is voor het meerendeel ondanks ten hag terwijl In het jaar van Bosz we zo goed presteerde grotendeels dankzij bosz.
Ten hag maakt al de vreemdste beslissingen vanaf dag 1.
Als Bosz dit jaar trainer zou zijn zou ik ook verwachten dat dolberg bijv. weer de oude zou worden, omdat bosz snaren raakt, terwijl ik bij ten hag meer het idee heb dat ie em gewoon opstelt en hoopt dat het eruit komt.
3 -3
AFCAsphere
Jullie hebben echt heel veel moeite om ten Hag credits te geven hè? Als jullie enig fatsoen in jullie donder hadden, dan zou je dat veranderen. Constant maar datzelfde argument ''het is ondanks ten Hag, niet dankzij''. Als jij denkt dat een ploeg zo goed Real Madrid kan bespelen zonder de hand van de trainer, dan snap je gewoon niets van professioneel voetbal.
0 0
Babangida83
If it works, it ain't stupid (kamikaze). Bosz had niet de huidige ervaring ter beschikking, maar allemaal bloedjonge gastjes plus Klaassen. Natuurlijk ben je dan wisselvalliger. Desalniettemin viel dat nog al wat mee, wat betreft die wisselvalligheid.
Ten Hag is na de winterstop erg wisselvallig. Maar goed, daar leert hij denk ik ook weer van.
2 0
BRAMHOUTEN
had hij geen schone en ziyech, viergever tot zijn beschikking?. ik denk dat de selecties beiden uitstekend waren. en beiden trainers laten ajax leuk voetballen. enige verschil is de uitatraling van de trainer. en laat je daar nou echt geen punten mee scoren. lyon en schalke thuis waren de beste Wedstrijden onder bosz. ten hag heeft ons ook dit seizoen prachtige wedstrijden voorgeschoteld. en qua aantal doelpunten gescoord, loopt dit ajax voor op hwt ajax van bosz. beiden hebben tot nu toe geen prijs gewonnen. ga gewoon achter je club staan en ga niet steeds vergelijken
3 -3
Babangida83
Hier ga ik niet eens over in discussie met jou. Dit slaat werkelijk nergens op. Schone is er nu ook gewoon bij. Maar echte ervaring als Blind en Tadic, dat was er niet. Verder was het voor velen hun debuutjaar.
3 0
alvin01
ASAP terugkomen aub.
3 -2
Jariiii
Sportief van hem. Een gentleman.
Zou hem graag ooit terugzien bij Ajax, als het oude zeer een beetje uit de lucht is.
5 -1
AFCAPolarBear
Geweldige trainer, echt een Ajax-trainer, ook al speelde hij voor de aartsvijand. Komt het meest in de buurt van Cruijff qua spelopvatting. Als het kan, hem terughalen! Misschien eens een idee om bij (mogelijk) vertrek van Ten Hag, de supporters zich laten horen en om Bosz gaat vragen in vorm van spandoeken?
9 -1
AFCAsphere
Als ten Hag de komende seizoenen ervoor weet te zorgen dat Ajax overwinterd in de CL, dan kan ik mij niet voorstellen dat hij zomaar vertrekt. Alleen als hij dan ook geen kampioen weet te worden.

Overigens was de F-Side geen fan van Bosz. Begonnen eerst met Nee Tegen Peter B, en eindigde met een colum dat het ongedierte was omdat hij Ajax voor Dortmund verliet. Dus dan komen die spandoeken in ieder geval niet van hen.
0 0
Jajijdaar
Laat hem a.u.b. terugkomen.

Geweldige trainer en persoonlijkheid! Wat een geweldige tweede seizoenhelft heeft Ajax toen met hem gehad. Elke keer maar weer heb ik genoten van zijn spelopvatting. De buitenspelers moesten voorin blijven en het veld breed houden zodat ze hun krachten besparen om aan te vallen.
7 -5
Ajax114
Wie geven hier nou weer minnetjes voor? Vrienden van Hennie en Vd Sar denk ik.
2 0
Labrador
Wat als deze man niet was weggewerkt door Edwin en co?
6 -1
Bobbaasje
Waren we kampioen, beker gepakt en de Champions League gewonnen.
7 -5
Web
Je vergeet de wereldbeker nog
0 -8
AjaxPassion
Hey Web! Weer een beetje bekomen van de schrik? Hoe gaat het met je oogappeltje?
0 0
mercurius3
Hij heeft nog nooit een prijs gepakt, lol. Bosz is de eeuwige faalhaas als het om prijzen gaat.
4 -13
Babangida83
Met Heracles inderdaad. Wat een faalhaas.
0 0
Bobbaasje
Kom terug man.
6 -6
AFCSANCHEZ
Kom maar terug
8 -7
atouba19
Ik mis jou baaas! Wat n geweldige trainer.
10 -5
Ajaxvooraltijd
Zonder prijs. Dus niet overdrijven.
5 -19
..::Rootje::..
Bosz gaf ons Ajax terug.
Bosz gaf ons elke weekend weer zin om naar Ajax te gaan. En dat na jaren slaapverwekkend voetbal. Daarnaast heeft Bosz het onmogelijke gepresteerd, door Ajax naar de finale van de EL te loodsen.

Ik heb liever dat, dan een nutteloos kampioenschap.
11 -2
Ajax114
Ik had altijd het gevoel dat wij een soort verlengstuk van Cruijff in huis hadden. Dat kon natuurlijk nooit de bedoeling zijn dachten de beleidsbepalers dus het laatste wat met Cruijff geidentificeerd kon worden ook maar weg werken.
2 0
Schwalbino
Als je wat dieper nadenkt vind je dit dan niet ook een beetje een onnozele opmerking? Hint: wie heeft Bosz zijn contract gegeven?
0 0
Babangida83
Hennie?
0 0
AjaxPassion
Hoezo, ze hebben toch gewoon een zilveren medaille ontvangen in de EL finale? Of telt zilver op de olympische spelen ook niet?
9 0
AFCSANCHEZ
Hij gaf ons wel Ajax terug. Avonden die je nooit meer vergeet. Is ook heel wat waard. En een EL finale. Wie had dat durven denken. En de manier waarop blijft bij mij meer hangen dan het feit dat we geen prijs hebben gewonnen.
8 -2
Bobbaasje
Een Europa League finale bereiken is al razend knap.
8 -1