'Het begon Zivkovic naar de bol te stijgen'

GinoHaverkamp, 20-02-2019 om 08:30, 8127 views, Dagblad van het Noorden |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

'Het begon hem een beetje naar de bol te stijgen.' Dat zegt William Pomp, verslaggever bij het Dagblad van het Noorden over Richairo Zivkovic. De spits had volgens de journalist een slechte houding in zijn tijd bij Ajax.

In 2014 vertrok de toen zeventienjarige Zivkovic, na een goed seizoen bij FC Groningen, voor enkele miljoenen euro's naar Ajax. Daar heeft hij de hoge verwachtingen nooit waargemaakt, al leek het soms alsof de spits van Servische komaf al een gearriveerde spelers was. 'Het begon hem een beetje naar de bol te stijgen toen Ajax al heel snel voor hem op de stoep stond. Achteraf té snel. Hij had beter nog een jaartje kunnen rijpen, maar het grote geld lonkte', laat Pomp weten.

Zivkovic zat het gros van zijn tijd bij Ajax uit bij Jong Ajax, waar hij speelde om te wennen aan het wel en wee binnen de club. Pomp herinnert zich nog één specifieke wedstrijd van de aanvaller. Al kwam dat niet door zijn goede prestaties binnen de lijnen. 'Ik weet nog dat ik een wedstrijd van FC Emmen bijwoonde tegen Jong Ajax. Stond er zo'n heel opvallende, peperdure, matrode Mercedes op de parkeerplaats. Van Richairo. Dat tekende wel een beetje de staat waarin hij op dat moment verkeerde.'

De Assenaar kwam geregeld te laat bij Ajax en trainer Frank de Boer was er op een gegeven moment klaar mee. Als straf moest Zivkovic zelfs een tijdje als parkeerwachter optreden bij de club. Het tekent de tijd van de jonge spits bij Ajax. Na verhuurperiodes bij Willem II en FC Utrecht vertrok hij naar KV Oostende. In zo'n anderhalf jaar tijd kwam de Nederlander tot vijftig competitiewedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde. Vorige week werd bekend dat de inmiddels 22-jarige aanvaller ook België achter zich laat om zijn loopbaan te vervolgen in China, bij Changchun Yatai.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Als parkeerwachter naar China ?
0 0
Bouke
echt een counterspits, zag hem in Arnhem bij vitesse-groningen 1-4 meen ik en toen was ie echt een beest ! 2 goals ... Maar hij is geen ajax spits qua bal vasthouden e.d. hij moet diep gestuurd worden dan is ie levensgevaarlijk. En ook een Johnsen redt het niet bij Ajax, is toch een ding van het hoge Noorden naar de grote stad... jammer was wel gecharmeerd van hem !
0 0
ajaxinho
Hij begon pas te draaien toen hij goeie, voorbeeldige voetballers om zich heen kreeg.
De lichting van Nouri en Donny.

Daar moest hij van profiteren.
Jammer dat hij ongeduldig was.
0 0
Kibbahimovic
Tjah, wat valt hierop te zeggen.. ik denk dat iedereen in Nederland in zijn situatie wel voor Ajax had gekozen en een auto neemt die hijzelf mooi vindt en het belangrijk acht om na je carrière financieel onafhankelijk te zijn.. Hij is uiteindelijk te licht bevonden, of dat nou door zijn fysiek of mentaliteit komt, het maakt niks uit. Achteraf kun je natuurlijk makkelijk analyseren maar die gozer was nog maar een tiener toen hij naar Ajax ging en is nu nog maar 22!! wat verwacht je van hem? dat hij gelijk de mentaliteit van C Ronaldo moet hebben en niet voor het geld kiezen omdat mensen hem anders onverstandig vinden? Het is zijn eigen carrière en het is alleen maar knap dat hij het maximale eruit haalt.
2 0
Schwalbino
Had er meer uit kunnen halen maar hij zal nu ook niet ontevreden zijn. Alleen jammer dat het via Ajax is gegaan. Uiteindelijk heeft alleen hij en zijn oude club er iets aan gehad dat hij naar Ajax kwam. Helaas heb je in het voetbal niet altijd de tijd om dit soort jongens goed in te schatten.
0 0
Ruff Rhythim
Gewoon een zwaar mislukt experiment hoor deze....
0 0
3sterren
We kunnen het de jonge talenten niet of nauwelijks kwalijk nemen dat zij al vroeg voor het geld kiezen. Het is niet dankzij hun kwaliteiten dat er tegenwoordig astronomische bedragen voor hen wordt neergeteld, maar ik zou haast willen zeggen ondanks hun gebrek aan uitzonderlijk talent worden er absurde salarissen betaald.
Het moeten sterke schouders zijn die al die zakken met goud kunnen dragen ...
3 0
AsensioWillemsen
Een jonge jongen die een auto van de club krijgt en die dan een leuk kleurtje geeft. Nederlanders moet altijd weer zeiken
5 -2
Petterson1964
Goed verhaal man.
2 0
Joseph
Ik denk dat het veel zegt, spelers die hun status overlopen..
1 -3
Schwalbino
Dat doen een paar van mijn buurmannen continu. Daarom nog geen verkeerde gasten.
0 0
JanTa
En moest deze weer terug brengen naar de dealer toen hij vertrok bij Ajax.
2 0
Kibbahimovic
Ik zie het probleem niet.. als je iets wilt en je kan datgene krijgen, waarom zou je het dan niet nemen? vanwege de mening van andere mensen?
1 0
Lagasj
Ligt eraan wat er onder je haar zit.
0 0
Rommy
Miljonair met zijn kwaliteiten gewoon prima gedaan !
4 0
Ferd
Bij Ajax pakte hij geen miljoen hoor, en in Belgie helemaal niet. Zelfs als je al die jaren bij elkaar optelt, zonder iets uit te geven, kom je nog niet op een miljoen.

pas nu pakt hij serieus poen, maar daar staat wel een leven in China tegenover. Voetballen op laag niveau, in een cultuur waar je je enorm moet aanpassen, een taal die enorm lastig te leren is en met Engels kom je daar nergens. En Zivkovic is geen slimme jongen, die zal daar nog problemen krijgen met het cultuurverschil.
0 0
michaellaudrup
Ik hoop dat hij wel zo slim is om zijn contract uit te zitten.
0 0
WesleySonck
Zivkovic is zeker geen domme jongen. HAVO afgemaakt toen hij al in het eerste van een eredivisieclub speelde, kan je niet van veel spelers zeggen.
0 0
trodat4030
Mwuah, ik denk dat het percentage havisten in t voetbal op ongeveer hetzelfde percentage ligt als buiten het voetbal. Misschien íets lager, maar niet noemenswaardig. Vaak krijgen spelers van BVO’s gewoon de tijd om hun laatste jaar in 2 jaar af te ronden omdat ze op dat moment steeds meer tijd kwijt zijn aan het voetbal.

Overigens kunnen slimme jongeren ook dom doen. Ik ben daar een lichtend voorbeeld van, kreeg VWO advies, was eigenwijs en ging naar de HAVO (lekker makkelijk, dacht ik), maar omdat ik en broertje dood had/heb aan studeren, moest ik zelfs afzakken naar de MAVO en dat dat veel te makkelijk voor me was blijkt wel uit het feit dat ik veel spijbelde en toch met slechts 2 weken studeren m’n diploma haalde met uitstekende cijfers..
0 0
Lagasj
Ligt niet aan jou, jongen.
0 0
Schip
Dat eerste klopt, maar dat laatste totaal niet.

In China is zoals Sterretje zegt het een top leven voor een westerse topsporter. Prima eten, zeker als je bereid bent je echt te verdiepen in de cultuur, prima faciliteiten en voorzieningen, prachtig land, en dat niveau zal best meevallen. Je kunt het brengen zoals je wilt, maar dit is echt een droom voor een niet geslaagde voetballer als Zivko. Bizar dat ze hem willen, maar voor hem ultiem.
1 0
Ferd
"zeker als je bereid bent om".... en dat gaat het bij een speler als Zivkovic niet worden. Die is daar te arrogant en dom voor. En dan krijg je het zwaar, in een land waar je amper kunt communiceren, waar je ook lastig internet op kunt (want veel geblokkeerd)
0 -1
3sterren
Mijn visie voor de toekomst? Over een paar jaar zal China in de finale staan van het WK voor landenteams.
Een natie met zoveel mensen, kan putten uit een grote schare sporttalenten. Het is algemeen bekend dat als Chinezen iets in hun hoofd hebben, dan hebben ze dat niet in hun kont. Nu heeft voetbal hun interesse, dus berg je maar. Een land waar sporters hun vaardigheden als vanzelfsprekend koppelen aan een winnaarsmentaliteit, kan heel ver komen op een mondiaal toernooi. Dat hebben ze al vaak genoeg laten zien op de Olympische spelen.
Oh ja, had ik al genoemd tegen wie China dan in de finale zal staan? Tegen team USA, een land waar je hetzelfde over kunt zeggen ...
0 -1
Sterretje73
China is prima vertoeven voor westerlingen. Ze hebben hun eigen expat bars, clubs etc. En als mannetje met poen heb je daar een status die bijna goddelijk is dus voor zo’n min figuur denk ik dat hij het daar meer dan prima gaat krijgen.
3 0
Joseph
Dik prima natuurlijk, maar dat had ook multi miljonair kunnen zijn en gerespecteerd voetballer..
0 0
SnifferClarke
Met de juiste mentaliteit was hij echt een topspeler geweest. Alle ingrediënten aanwezig.
0 -7
Rentokill
Ik denk dat hij het maximale uit zn carriere aan het halen is. Toch leuk voor m dattie straks niet hard hoeft te werken als zn voetbalcarriere klaar is.... tenzij hij alles opmaakt natuurlijk.
5 0
WesleySonck
als hij langer was gebleven bij groningen was er niet meer uitgekomen. Op tijd naar Ajax was zijn beste mogelijkheid om een betere voetballer te worden, maar dat is niet gelukt. Verdient nu miljoenen met tegen een balletje aan trappen, zonder verdere druk op zijn schouders. Wie is het dan naar zijn bol gestegen?
1 0
Horrontelli
Die jongen denkt nu nog dat al dat geld hem gelukkig gaat maken. Maar hij zal zich tijdens zijn carrière van 15 jaar niet blij en geïnspireerd voelen. Kijkt straks terug op zijn leven met veel geld en met spijt in zijn hart. Zo zonde.
1 -3
Danos
Ik denk als hij naar zijn bankrekening kijkt straks dat het wel mee zal vallen. 8 miljoen nu in 3 jaar dat hij krijgt en dan is hij pas 25. Laten we voor het gemak zeggen dat hij het daar oke doet en nog 5 jaar daar speelt tegen een zelfde salaris. Dan heeft hij zo 22/23 miljoen in zijn loopbaan bij elkaar gespeeld.

Ik denk dat geld voor hem belangrijker is dan een mooie loopbaan als voetballer
6 0
Horrontelli
Dat zeg ik dus ook. En ik zeg dat dat dom is omdat hij daar spijt van gaat krijgen. Iedereen die denkt dat 23 miljoen euro je gelukkiger maakt dan 2 miljoen euro gaat teleurgesteld worden.
0 0
mercurius3
fantastisch avontuur in China. Prima loopbaan hoor.
4 0