Swart baalt: 'Dan moet je dat killen'

ArthurV, 18-02-2019 om 17:15, 3881 views, Alles op Swart |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ondanks dat Ajax afgelopen zondag een klinkende 5-0 zege boekte op NAC Breda, baalt Sjaak Swart van het feit dat deze marge niet werd uitgebreid gedurende de tweede helft. Dankzij de ruime overwinning van de Amsterdammers staat het nu gelijk in doelsaldo met koploper PSV, maar volgens Mister Ajax had de ploeg van Erik ten Hag met meer treffers een duidelijk signaal af kunnen geven.

'Je ziet van tevoren dat je vijf goals achter staat op PSV', bijt Swart het spits af. 'Wat is nou mooier, met nog twintig minuten op de klok, om ook die zesde, zevende of achtste te maken? Dan moet je dat doen, dat moet je killen. Dan moet je na afloop zeggen: ''we staan in één keer drie doelpunten voor op PSV''. Dat zou een klein dompertje zijn geweest voor PSV. Ik snap niet dat dit dan niet is gebeurd.'

Ook Swart heeft afgelopen zaterdag gezien hoe de Eindhovenaren, wederom in de slotminuten, een resultaat uit het vuur sleepten. 'Dat is als je een groot hoefijzer bij je hebt, dan lukt het weleens een jaartje dat het je zo meezit. Ze hebben een heel groot hoefijzer meegenomen.' Aankomende zondag ontvangt PSV nummer drie Feyenoord, en Swart verwacht niet dat PSV zomaar even over de Rotterdammers heen gaat lopen. 'Feyenoord heeft verloren afgelopen zondag en dan is dit een mooi moment om dat goed te maken. Juist tegen een topploeg, waar ze zo goed in zijn.'

ADO Den Haag

Ajax wacht komend weekend een traditioneel lastige wedstrijd, uit bij ADO Den Haag. Of Swart bang is voor een nederlaag? 'Nee, als je al zoveel keer gewaarschuwd bent en het gaat weer mis, dan heb je het aan jezelf te danken en dan verdien je het ook niet', besluit de voormalig rechtsbuiten met klare taal bij Alles op Swart.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jariiii
Blijft een mooie kerel.

En wat Feyenoord betreft; die nederlaag tegen Groningen is in ons voordeel. Er zijn grenzen aan de vernedering die je je club wilt zien doormaken, zelfs als dat betekent dat je je aartsrivaal een handje moet helpen door PSV dwars te zitten.
0 0
AlexIbarra
Kan nooit wat worden met Feyenoord lijkt me.

Altijd zwak in uitwedstrijden, kunnen niet 2x in de week vol gas geven dus ze moeten zich sparen voor de belangrijkere wedstrijd tegen Ajax. Daarnaast 'helpen' ze Ajax door een resultaat in Eindhoven te halen, een ondraaglijke gedachte.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Feyenoord fans die spelers tegenkomen zeggen al Lekker laten lopen joh! Anders helpen we de joden. Dus het elftal weet al van te voren, verliezen maakt helemaal niks uit, zelfs als krijg je 5-0 pak slaag, dan roepen ze nog gelukkig geen 10-0... Speelt ook mee bij die spelers dat ze toch al slecht presteren de laatste tijd en dus eerder denken ''Schade beperken'' dan aan winnen.
Alleen als psv een totale off day heeft en spelers bij feyenoord opstaan zoals van persie. Anders verwacht ik een 3-0 ofzo en gaan ze in eindhoven weer zeggen dat het tij is gekeerd en ze de spirit terug hebben.
Laat ons maar ff madrid 1-4 pak slaag geven straks. Als girona er 2 kan maken daar dan maken wij er 4.
1 0
Ruff Rhythim
Ajax en "Killen" gaat al erg lang niet meer samen.....
2 -2
Pierre Heno
Een verlies van Feyenoord bij PSV zal schuimbekkend worden gevierd in Rotterdam want het zit Ajax dwars. Daar doen ze het mee in Rotterdam. Straks staat de Coolsingel nog vol alleen al omdat Ajax geen kampioen is geworden....dat is namelijk al een feest op zich in Rotterdam. Gaat daar allang niet meer om voetbal.
5 0
Schip
Ik denk wel dat ze het gaan proberen. Anders komt er inderdaad een evenaring van een 10-0 aan.
0 -2
Joseph
Feyenoord gaat helemaal niks doen tegen PSV, ik zie eerder een herhaling van de 10-0 dan een overwinning.

Wat betreft dat killen heeft hij helemaal gelijk, je speelt eindelijk met je sterkste 11 en veegt de ploeg van de mat, waarom mag het publiek daar niet wat langer van genieten? Zijn ook 2 verdedigende wissels, Cerny of Sinkgraven zou ik nog wel begrijpen.
3 0
Radie125
blijft wel ku(ns)t gras dus we zijn gewaarschuwd
0 0
Labrador
En het gekke van ado uit en dat kutgras is dat wij daar de laatste jaren best leuk spelen maar niet winnen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
FeyenooiT doet zondag zijn naam eer aan... die gaan daar nooit weg met 1 punt laat staan 3... Hoop het zeer, maar wens is de vader van de gedachte.
4 0
blueberry
Met het laatste gedeelte zeer eens
3 0
Ajaxbrl
Dacht precies het zelfde over dat doelsaldo , Gaat hij 2 van die harken er in zetten terwijl het perfect loopt met Dusan en Nico , dat had zeker 8-0 geworden en goals zijn idd heel belangrijk , toch weer een minpuntje van Ten Hag...
7 -2
RusselWestbrook
Dusan is al zo'n beetje 2 jaar onafgebroken aan het voetballen en Nico net terug van een blessure.

Ontzettend logische wissels.
6 -6
b.hulshof
Labyad voor Tadic was beter geweest voofr het team, iedereen kon op zijn plek blijven want het liep net lekker.
3 0
godenzonenssuper
Labyad voor Tadic was een logische wissel geweest.
Gaan schuiven op 3 posities in je aanval en middenveld terwijl het net lekker liep is niet logisch.
En de gevolgen waren helaas te zien.
4 0
AFC34
Precies en als we 7-8 hadden gemaakt waren er wel weer mensen aan het zeuren geweest over dat de inzet niet goed was en dat als ze de eerste helft beter hadden gespeeld we er wel 10 hadden kunnen maken. Bij sommige mensen is het glas gewoon vaak half leeg.
0 -3