'Ajax is denk ik niet overtuigd van Doan'

BVeenstra, 18-02-2019 om 15:10, 15686 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De kans lijkt klein dat Ajax zich in de aankomende zomer gaat versterken met FC Groningen-middenvelder Ritsu Doan. Naar verluidt wil Ajax geen risico's nemen met het halen van spelers uit de Nederlandse subtop en om die reden mikt het op spelers die er al staan.

Afgelopen zondag was Doan een van de uitblinkers bij FC Groningen, dat met 1-0 wist te winnen van Feyenoord. De vraag is dan ook waar de Japanner volgend seizoen speelt. 'Bij Ajax hebben ze geld zat, maar ik vraag me af of ze bij Ajax overtuigd zijn', zegt commentator Jeroen Elshoff in de NOS Podcast. 'Ik denk namelijk van niet. Ik heb gehoord dat Ajax voor volgend seizoen spelers wil halen die er direct staan.'

En over Doan, twintig jaar oud, bestaan er nog twijfels. 'Bij spelers uit de subtop twijfelen ze daar aan', aldus Elshoff, die daarbij refereert aan eerder door Ajax gekochte spelers van subtoppers die niet altijd even succesvol bleken in Amsterdam. 'Maar als je geld zat hebt, zou ik het wel aandurven.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Je kan met een speler als Doan eigenlijk geen fouten maken. Kan goed voetballen en is commercieel aantrekkelijk. Vind hem een vrij complete middenvelder. In dit systeem zou hij juist op een 10 positie passen bij Ajax. Van de Beek zou dan wat verder naar achteren kunnen spelen.

Ik denk dat een Doan en Neres naast elkaar genieten wordt met combineren en acties. We hebben geen nieuwe Ziyech nodig met een Neres op rechtsbuiten.
5 0
jeppas
Iedereen kon na 1 wedstrijd al zien dat hij enorm goed kan voetballen. Mijn pa heeft seizoenskaarten en ga regelmatig wedstrijdjes meekijken van de groen witten.
Doan is buitencategorie.. Na Van Dijk weer een speler waar ze enorm van smullen onder de supporters.

Gezien de relatie tussen Groningen en Ajax goed is de laatste jaren moet hij vast wel haalbaar zijn.
2 0
geDaante
'Commercieel aantrekkelijk' zou nooit een reden mogen zijn, Ajax moet alleen kopen als het een positie in het eerste direct flink kan versterken, en anders niet. Spelers staan andere spelers in de weg, dus moet het een directe versterking zijn. Daarbij, als hij alleen commercieel aantrekkelijk blijkt door zijn japanse afkomst, is dat helemaal niet aantrekkelijk, want een bankzitter die veel gekost heeft en een riant salaris verdient, verdien je niet terug met wat extra shirt verkoop in Japan.

Ik vind het een leuke speler, maar ben zeker niet overtuigd, als 10 of diepe middenvelder, mag het wat mij betreft nog wat verfijnder.

Bij iemand als Stengs heb ik geen enkele twijfel. Van Bergen van Heerenveen ben ik ook al jaren gecharmeerd van, al heb ik hem te weinig kunnen zien om echt goed te kunnen beoordelen. Maar dan heb je het over buitenspelers.
0 -1
Marcao
Tja... Doan is zeker getalenteerd, maar als je hem haalt, blokkeer je mogelijk de doorstroming van talenten uit de eigen jeugd. Als Ajax denkt geen type zoals Doan op De Toekomst te hebben, halen ze hem. Anders halen ze een "type Tadic" uit één van de grotere competities. Geld is het probleem niet (meer).
0 0
Sterspeler
Er loopt geen speler rond tussen de 16 en 20 bij Ajax met Doan zijn specifieke kwaliteiten van dat niveau. Die gok zou ik direct nemen. Anders Stengs of Odegaard. Iig niet alle 3.
1 0
geDaante
Ünuvar, Kühn, Jensen, Bijleveld.

Al is het voor hen net wat te vroeg. en Kühn kan op rechtsbuiten, Bijleveld is meer een half.
2 0
rexxo
Die laatste 2 kan je echt schrappen gaat hem never nooit niet worden.
0 -1
Rolo
Ik snap dat wel, spelers halen die er meteen staan. Wanneer je alleen maar talenten blijft aantrekken heb je straks na de leegloop komende zomer een elftal waar 85% uit jonge talenten bestaat en de rest ervaren is. Gezien het aantal wedstrijden per seizoen ga je dat nooit redden. Je moet uitzonderlijke talenten aantrekken en de rest aanvullen met hetgeen er nu in de jeugd rondloopt. Waar nodig trek je ervaren vervangers aan zoals bv Tadic die in een eventuele voorronde meteen de kar kan trekken.
0 0
Sampaoli
De mix tussen jeugd en ervaring moet goed zijn, net zoals de mix tussen (zelfopgeleide) Nederlandse spelers en buitenlanders goed moet zijn. Op dit moment hebben we best wat ervaring (Schöne, Blind, Veltman, Tadic en Ziyech qua leeftijd). Maar vrij weinig talent wat doorkomt vanuit de jeugd (hele kwalijke zaak!). Hierdoor moet Ajax gaan kopen en zal de mix uit balans raken.
0 0
Schip
Gravenberg komt er natuurlijk wel aan. Maar die heeft nog even nodig. Wel met je eens dat er weinig doorkomt momenteel. Vind ook dat er kansen zijn verprutst, door jongens als Bakker en Dest niet eerder een kans te geven op de back posities. Die drempel lag vroeger echt veel lager. Toen hebben jongens als De Cler, Koppers, Dijks etc gewoon een kans gekregen. Je hoeft niet gelijk buitencategorie te zijn.

Maar die doorstroom, of iig een kans moet wel steeds gegeven blijven worden. Anders verandert het perspectief gewoon te snel en wordt je een koopclub en komt er over 5 jaar weer een rapport Coronel.
0 0
Sampaoli
Ajax laat (imo) de jeugdopleiding een beetje versloffen. De visie qua speelstijl is niet meer des Ajax' en mede daardoor breken er minder talenten door. Overigens moet Ajax ook talenten de kans durven te geven, zo had Bakker zoals je zei allang 2e linksback moeten zijn maar bleef ten Hag maar schuiven met Wöber en Blind.

Is wel tijd voor een verandering. De Cruijff-visie moet terug bij de trainers (Jonk aanstellen?) en de talenten mogen sneller de kans krijgen bij Ajax 1. Ik had spelers als Gravenberch, Dest, Kühn, Danilo en Lang (op 10) best wat minuten willen zien maken.
0 0
Rolo
als je op dit moment 5 punten voor had gestaan hadden die mannen de minuten wel gemaakt. Echter door het laten liggen van punten moet je nu gewoon volle bak en kan je het risico niet nemen zo'n jongen op te nemen in de wedstrijdselectie.
0 0
Duif63
Zoals Victor Jensen en Dennis Johnsen er natuurlijk ook meteen stonden. En wat te denken van Magallán ?
5 0
Sampaoli
Haha, Jensen kwam op 17-jarige leeftijd en kwam voor Ajax U19. Die heeft hier niks mee te maken. Johnsen idem, hij kwam voor Jong Ajax.

Magallan heeft 2 wedstrijden gespeeld en was tegen Heerenveen degelijk en tegen Feyenoord (net als de rest) matig. Te vroeg om te oordelen. Dus ik weet niet waarom je deze 3 spelers met Doan vergelijkt, maar het klopt van geen kanten.
6 0
Rolo
Magallan is niks mis mee toch, het is dat hij nu een blessure opgelopen heeft.
1 0
ajax1forever
Het gaat erom of deze jongen zich doorontwikkelt. Als hij in hetzelfde tempo met ontwikkelen doorgaat als het laatste jaar dan zou ik het wel aandurven.
1 0
Starring
Ik zie Doan nog niet heel FC Groningen dragen met z'n spel, goals of assists. Zolang dat niet het geval is, lijkt mij een overgang naar Ajax onbespreekbaar. Want dan ga je het bij kritische Ajax namelijk op zeker niet redden.
1 -1
Rob1706
Aardige speler maar komt te kort voor het niveau dat Ajax wil spelen.
1 -1
020bornraised
Ik vind die Doan wel een leuk spelertje eigenlijk
2 0
Sunstridr
Persoonlijk zou ik liever dat Ajax voor Stengs en Exequiel Palacios van River gaat.
Die twee schat ik echt hoger dan Doan.
2 0
Sampaoli
Ik ben net als Illegaal niet overtuigd van Stengs. Groot talent, zeker weten, maar hij gaat het gat wat Ziyech achterlaat niet opvullen. Daarvoor is hij nog te jong en mist hij nog teveel kwaliteit.

Palacios is een van de grootste talenten van Zuid-Amerika, weet niet of we een kans maken. Lijkt me sterk, aangezien hij begeerd wordt door verschillende topclubs.
1 0
Sunstridr
Moet nog steeds proberen om Palacios binnen te halen, je heeft nee je kan misschien een ja krijgen.
1 0
Illegaal
Stengs ook niet....leuk voetballertje maar meer ook niet. Die zal nog aanzienlijk moeten verbeteren en een vent worden.
Ajax moet niet meer teveel gaan voor talenten, die kosten veel geld en de meesten halen het niet, hij moet op zijn minst uitblinken en erboven uitsteken in onze slappe Nederlandse competitie en dat doet die nog niet, Stengs blinkt niet ergens in uit en met steekballetjes alleen en wat gepingel buiten de 16 zonder dreiging heb je niks aan hem.

Die andere kan niet
1 0
Sunstridr
Stengs blinkt uit wekelijks, sinds de winterstop. Zo hij past bij jou criteria.

Hoezo kan Palacios niet?? Het is niet alsof Real hem gekocht heeft.
1 0
Illegaal
Stengs blinkt niet uit althans niet de hele wedstrijd, af en toe geeft hij een mooi steekpasje en dat is te weinig.

Nogmaals eerst zal hij het moeten laten zien tegen Ajax en PSV en sterkere clubs de hele wedstrijd en niet een of twee nutteloze acties. (ook de prestaties tegen andere zwakke Nederlandse clubs zijn voor mij niet van waarde, die zijn verdedigend te zwak)

In de top wordt meer gevraagd daar moet je 90 minuten dreigend zijn, hij is nog geen 2 minuten dreigend en hij is te slap hij zal fysiek ook VEEL sterker moeten worden er moet ook terug verdedigd worden en proberen je man de bal af te pakken en niet nutteloos mee teruglopen zoals hij doet.

Die heeft nog niet genoeg laten zien dat hij een flink bedrag waard is die Ajax moet betalen... we hebben al genoeg betaald aan AZ voor voetballers die het niet haalden bij Ajax.

Sorry, ik bedoelde ik kan die Palacios niet, ten eerste wil ik weten of die snelheid genoeg heeft zodat hij zijn directe tegenstander op snelheid voorbij kan, kan hij dat niet dan heb je ook niks bij Ajax verloren, hetzelfde geldt overigens voor Stengs, een flankspeler moet heel snel zijn anders komt die tekort in het topvoetbal... en nogmaals in Nederland kan je zonder snelheid wel de meeste backs voorbij maar in Europa kan dat niet en ben je nutteloos zonder snelheid
1 0
Sunstridr
Palacios is geen flank speler, hij is een 10.
0 0
Pierre Heno
En Stengs dan? ach we krijgen toch nooit wat te horen totdat er ineens weer een 16 jarig talentje uit Z.Amerika of elders wordt 'gepresenteerd' als het nieuwe toptalent waar alle Europese topclubs achteraan zitten,.,.,....deel nr. zoveel in de bekende Overmars Soap Reeks.
4 -4
Illegaal
Stengs is nog geen topper!

Zoals Stengs nu speelt heeft hij niks te zoeken in de basis bij Ajax..... dat die maar eerst wat meer laat zien, talenten hebben we genoeg gekocht die bijna allemaal "geflopt" zijn.
Wat kan die nu?... hij zal het moeten laten zien tegen clubs als Ajax en PSV en nog betere clubs dat hij erboven uitsteekt, tegen Ajax en Psv heeft hij niks laten zien en dan is het simpel dan kom je tekort, hij is in alles net niet
2 0
Boer Gijs
Liever Doan dan Odegaard. Als dat de keuze is. Ik zou hem wel kopen. En Stengs ook.
4 -1
Illegaal
Nee, ik liever Odegaard dan Doan
0 -2
Jordaan
Gewoon simpel ,scorende spelers kopen zoals Aad de Mos altijd zegt en zelf heeft bewezen vroeger met KV Mechelen met Erwin Koeman en de Boer.
Tel de doelpunten op van vooral scorende middenvelders en je spits hoeft er nog maar 20 te maken en de zijkanten 10
1 0
Illegaal
Ja en dan een Machlas kopen die ze bij Vitesse aan de lopende band erin schoot en bij Ajax geen deuk in een pakje boter schopte.

Pak bijv die Belg Flemmings die topscorer werd in Nederland, als die gekocht zou zijn dan had je net zo een flop gekocht als Machlas.
Scoren in de Nederlandse competitie is geen graadmeter of je een goede spits bent, iemand die scoort in sterkere competities zijn voor Ajax niet haalbaar... dus laat Aad maar lullen, hij heeft gelijk alleen Ajax zal zo een spits nooit kunnen halen.

Johnny Bosman heeft ook bij Mechelen gevoetbald maar ook dat mag je niet vergelijken met nu, toen was het Bosmanarrest er nog niet en wat veel erger is toen was het gedrocht de Europese unie er nog niet, toen mocht een club geen 11 buitenlandse spelers opstellen, nu wel en dus worden dit soort spelers weggekocht door de rijkere clubs en zal een klein clubje als Mechelen dit nooit meer kunnen bereiken.

Ook bestaat die vrij zwakke competitie niet meer, dat was de competitie voor Bekerwinnaars en die bestaat niet meer, je krijgt nu te maken met meerdere sterkste clubs uit de sterke voetballanden die nu meerdere clubs mogen inschrijven.
1 -1
Schip
Ajax zal iig wel tijdig vervangers voor De Jong en Ziyech moeten aantrekken en Doan vind ik een goede speler. Maar je weet dat grun de hoofdprijs zal vragen.

Verder heb ik de hoop op Mount nog niet helemaal opgegeven. Bij Chelsea is het crisis en misschien hebben ze weinig aandacht voor Mount en staan ze open voor een verkoop. Als je CL speelt, moet dat een flinke plus zijn. Nu speelt hij bij Derby. En bij Chelsea hebben ze nogal wat middenvelders rondlopen.
3 -1
AFCAsphere
Ik betwijfel of Grunn de hoofdprijs gaat vragen. CSKA Moskou deed volgens mij ook een bod van €10 miljoen, maar dat ging uiteindelijk niet door. Sowieso ziet Doan Ajax als de ideale stap hogerop. Hij is al meerdere keren in de Arena geweest en noemde het een mooi stadion.

Groningen heeft al in jaren geen grote klappers qua transfers gemaakt. Ze zijn naar mijn mening niet in de positie om veel meer dan €10 miljoen te vragen voor Doan, zeker niet aankomende zomer. Als je hem pas na de Olympische Spelen ophaalt, dan zou het wel zomaar kunnen dat hij daarna het dubbele waard is.
3 0
ajax4lifebaby
NIET KOPEN.

We hebben veel meer budget om echt te vissen in de toptalenten vijver.
4 -2
3*stars*3
Goede voetballer, oogt af en toe wat druistig maar aan de andere kant, wel een speler die er echt voor gaat.
Geen momentenvoetballer als Ödegaard, die technisch beter is maar mentaal niet stabiel lijkt.
Maar ik denk dat Doan wel een goede aanwinst kan zijn voor ons.
Hij doet mij qua bouw een beetje denken aan Aguero.
Ook klein maar fysiek erg sterk en daarnaast is hij technisch goed en heeft hij een lekkere linker.

Stengs ook een geweldenaar maar Az gaat waarschijnlijk Janssen/Jahanbaksh bedragen vragen en dan komt Mino ook nog eens om de hoek....
2 -1
AFCAsphere
Ben het met je eens over de vergelijking met Aguero. Leuk dat je die naam noemt, ik zou de link zelf niet 1-2-3 gelegd hebben omdat Kun natuurlijk veel verder is met zijn carrière. Maar qua bouw en motoriek lijken ze wel enigszins op elkaar. Gemiddelde lengte, een beetje bonkig gebouwd. Het zou kunnen dat Doan in de toekomst ook zo'n rol bij het nationale Japanse team gaat spelen zoals Kun dat nu bij City doet. In de punt van de aanval.

En wat je zegt over Stengs en Raiola, dat gaat wel een rol spelen denk ik. Stengs gaat (gok ik) ook geen tussenstap in Nederland maken, die gaat direct naar het buitenland. Kan bijna ook niet anders als je Mino als zaakwaarnemer hebt.
0 0
Henkjanklaas
Ajax moet eerst kijken naar een zwaar gewicht als verdedigende middenvelder. Nationaal kun je nog wel zonder maar internationaal niet meer !
Ook wordt het hoogtijd indien we een spits kopen die er 25 per jaar in schiet.
Verder hangt het er natuurlijk van af wie er allemaal vertrekken aan het einde van het seizoen.
Helaas moeten we dan weer opnieuw beginnen met bouwen. Het lot van een Nederlandse voetbalclub.
2 0
Multi
Als je hem kan halen voor onder de 10 miljoen, doen. Anders lekker laten zitten waar dit zit.
Talent heeft die zeker en aan werklust ontbreekt het hem ook niet. Denk dat hij zich bij Ajax ook echt wel goed zal ontwikkelen en uit kan groeien tot een topper. Maar ook hij zal een gewenningstijd nodig hebben. Daarnaast is het nooit verkeerd om een Aziatische speler te halen, marketingtechnisch gezien.
0 -1
SjakieWolfs
Ik gok dat ze Odegaard op de korrel hebben. dat is wel een type Ziyech. Die moet nu een stap hogerop maken en Real Madrid is nog net even te hooggegrepen.
0 0
WillyBrokamp
ik denk.... ik vraag mij af....ik heb gehoord...
wtf is dit voor bericht ? gaan we hier iedere boerenlul die iets over Ajax zegt een podium geven ?
Tante Mien van Het Knupske denkt dat Doan er gelijk staat
0 0
AjaxDaniel
Onder de 10 miljoen en een paar spelers die voor ons tekort komen die kant op doen lijkt me een goede deal.
0 0
DeMeervanweleer
Mist scorend vermogen verder best aardige voetballer maar, als Ziyech vertrekt moet Ajax zo`n 10-15 goals en ongeveer evenveel assists zien terug te krijgen . Dat vind je niet bij Doan
0 0
4xEC1
"Maar als je geld zat hebt zou ik het wel aandurven". Vreemde berededenering van Jeroen Elshoff. Komt over zo van: Je hebt toch geld zat dus is het niet zo erg als hij mislukt. Als je afziet van je salarisplafond doe je dat als club voor een reden. Om gevestigde, duurdere spelers te halen om weer aan te haken bij de top. Dus ik begrijp het wel als Ajax zo denkt. Als er een beter alternatief te vinden is uit bijv. een sterkere competitie die tegenwoordig wél betaalbaar is zou ik het wel weten. Alhoewel ik Doan wel een goede speler vind, de vraag is altijd bij spelers van Nederlandse subtoppers of middenmoters of ze het wel waar kunnen maken bij een topclub waar veel meer druk en aandacht komt kijken. Voorbeelden zat van spelers die die weg bewandelden en het bij Ajax niet redden.
1 0
gi0vanni
Natuurlijk hebben er veel het niet gehaald maar we hebben er ook voorbij zien komen die het niveau wel aankonden. Grappig dat een van die voorbeelden dit jaar als nog bij Ajax zit maar er zijn er meer.
Ajax kan niet alleen top spelers kopen maar ook jeugd doorbreken. Zo'n huren met optie tot koop zou mooi zijn. Maar als ze ergens anders een betere speler kunnen halen is dat ook prima.
0 0
Robeerke
Zitten jullie te wachten op het 'Ik heb gehoord' van commentator Jeroen Elshoff?

Ik denk namelijk van niet.
0 0
31xAjax
Als de prijs niet absurd is gewoon doen. Alsof die karrenvracht aan (jeugd) aankopen geen gokjes zijn. En Angelino en Dumfries bewijzen dat het ook goed uit kan pakken....
0 0
Sampaoli
Maar die karrenvracht aan jeugdaankopen kosten evenveel als één Doan bij elkaar. Van die jeugdtransfers slagen er 2 en dan heb je het bedrag er al dubbel en dwars uit.
0 0
MPAjax
angelino was al bekend dat hij een goede vvl is, ajax wilde hem ook
0 0
Aspers73
Doan zou wel een uitstekende marketingaankoop zijn. In Japan zijn ze echt knettergek, die kun je nog een drol op sterk water verkopen als het gezicht van Doan erin te zien is.
0 0
AFCAsphere
Naja, knettergek is misschien iets overdreven, maar deze jongen is de toekomst van het Japanse voetbal. Dus logisch dat ze heel enthousiast over hem zijn.
0 0
MankeNelis
Doan is een aardige speler, maar niet voor Ajax. Ik zou Stengs halen als dat mogelijk is.
1 -1
Ferd
Doan heeft meer potentie dan Stengs, die net te traag is voor de top
1 -2
AFC34
Stengs is een buitenspeler, Doan een middenvelder. Ik zou ze beide proberen te halen. Zeker als Neres wel weggaat..
2 -1
Joseph
Als je er vanuit gaat dat Ziyech ook vertrekt, moet er wel wat beters terug komen.

Doan en Stengs zou ik toch vooral zien als grote talenten om de zwakke jong Ajax lichting te compenseren. Lijken mij goede spelers om zich vanaf de bank in de basis te vechten.
1 0
AFC34
Ik woon in Groningen en pak hier dan logischerwijs ook regelmatig potjes mee, en zeker op tv. Maar Doan is wel echt een topper in spe hoor. Hele directe speler die graag de combinatie aangaat, maar niet de juiste spelers om zich heen heeft om dat te doen. Dit seizoen loopt heel Groningen wat minder (al lijkt dat sinds de winterstop bij te draaien) maar vorig seizoen had Doan als 19 jarig ventje 8(?) doelpunten in de 2e seizoenshelft in een belabberd slecht fc Groningen.

Ik heb dus al aardig wat potjes van hem gezien en ik denk zeker wel dat hij voor ons een goede versterking is. Het enige wat mij doet twijfelen is de enorme vraagprijs, aan de andere kant is dat ventje nog maar 20 en fysiek en technisch al zo goed dat als hij zo doorgroeit hij als absolute ster weg kan gaan bij ons als hij een jaar of 24 is.

Mocht je hem kunnen halen voor alles onder de 10 miljoen zou ik het wel doen, mocht Groningen nog hoger in de boom gaan zitten met bedragen boven de 10, zou ik hem even laten zitten waar hij zit (wel in de gaten blijven houden uiteraard).
10 0
altijdwelwat
Moet je ook niet willen , deze jongen word enorm gehyped. Liep zich gisteren constant vast , en hij iss enorm wisselvallig daar moet je geen geld in stoppen.
1 -4
AFC34
Dat is dus simpelweg niet waar, hij is een van de weinige spelers die al anderhalf jaar een goed niveau haalt en bijna niet door de ondergrens zakt omdat hij naast zijn technische baggage ook enorm veel werk verricht. Hij heeft iets om op terug te vallen als het niet lekker loopt. Dit is iets wat Ziyech pas bij Ajax ontwikkeld heeft. Wat dat betreft loopt hij daarmee zelfs voor op de Ziyech van Heerenveen.
5 -2
mcatarinob
Bij ajax krijgt Doan natuurlijk betere spelers om zich heen, die hem weer beter laten functioneren.
5 -1
WinstonBogarde
Zoals Sulejmani zeker?.. Als ik Ajax was zou niet zo gauw meer dan 5 miljoen of meer betalen voor spelers uit de huidige Eredivisie, tenzij er een Suarez, Sanchez, De Ligt, enz. voorbij komt waarvan iedereen na 1 wedstrijd wel kan zien dat die de stap makkelijk kan maken.. Kijk maar naar Feyenoord, die haalt vrij veel spelers uit de Eredivisie die het goed doen bij subtoppers in vergelijking met Ajax en PSV.. Maar er zijn er tot nu toe niet veel die je als succesvolle aankoop kunt bestempelen..
1 -1
Chesterson93
Ziyech was een schot in de roos, en zijn elftal eindigde op de 13e plek. Nemanja daarentegen was een ander verhaal. Suarez en Huntelaar waren ook gouden grepen. Je weet het niet altijd. Maar Doan zou ik zeker wel proberen en daarnaast een speler halen die er al staat.
2 0
JanTa
Een talent maar (nog) veel te wisselvallig en daar ga je geen hoofdprijs voor betalen.
3 0
Sampaoli
Opvallende talenten in de Eredivisie zijn meestal aan de dure kant. Stengs, Doan, Ödegaard etc. kosten allen rond de 10 miljoen en dat is erg prijzig. Zijn alle drie goede spelers, maar zoals we vaker gezien hebben is het verschil tussen de middenmoot/subtop en Ajax enorm. Blijven dus gokjes. Dure gokjes, wel te verstaan.
4 -1
Joseph
Ik denk dat spelers die rond hun 20e indruk maken in de eredivisie uitstekend op hun plek zijn bij Ajax, zeker als we met een zwakke jong AJax lichting zitten.

Talenten zijn altijd gokjes, Bandé is geen zekerheid en Lainez zou dat ook niet zijn. Ik zie wel een voordeel van talenten die zich in de eredivisie onderscheiden, dat moeten ze bij Ajax ook doen. Als ze in het team passen, zullen ze dat dan ook wel doen.

Met miskopen denken we altijd aan Sulejmani, maar die was al 24 toen hij naar Ajax kwam, dan is het niet waarschijnlijk dat er opeens een grote stap gemaakt kan worden.
1 -2
altijdwelwat
Suljemani was 19 toen hij voor 17,9 miljoen naar Ajax toe kwam .....en die maakte aanzienlijk meer indruk toen bij Heerenveen als Doan nu bij Groningen.
2 -2
Joseph
Je hebt gelijk, toen ging hij naar Benfica, ik keek verkeerd. Blijft een bizar verhaal die Sulejmani.
0 0
ajaxinho
Hoezo bizar?

Hij heeft het echt niet slecht gedaan bij Ajax.
Zijn beste wedstrijden speelde hij in het systeem van Jol:
zonder echte vleugelspelers.

Daarom zie ik hem als een waardige vervanger van Ziyech.
0 0
mgtow
Met het oog op de commerciële activiteiten in Aziatische landen is zo'n gozer in je team hebben natuurlijk fantastisch. Maar ik vertrouw wel op de scouting. Als die zeggen dat het niks is of dat hij te duur is moet je het niet doen. Al die kleinere clubjes zijn immers niet achterlijk en willen ook wel meedelen in onze geldvoorraad.
1 -1
Bramzel
Ik zou Doan mits hij niet zoveel moet kosten gewoon proberen te halen. Ziyech was ook een grote twijfel over en dan kan het ook zo zijn dat dit soort spelers wat langer bij Ajax blijven doordat ze wel goed genoeg zijn voor de eredivisie, maar nog niet goed genoeg voor het buitenland (door twijfels zie Ziyech).

Daarnaast kunnen dit soort spelers zich bewijzen en is het niet erg dat als het in het begin nog niet lukt ze op de bank terecht komen bij Ajax. We hebben namelijk ook gewoon een sterke bank nodig.
1 -2
Sampaoli
Ziyech presteerde toch duidelijk meer bij een vergelijkbaar team.
5 -1
AFCAsphere
Vergelijkbaar? Twente deed destijds nog mee om plaatsing voor Europese tickets. Groningen heeft, in de korte tijd dat Doan er was, alleen maar tegen degradatie gestreden. Dus wat je hier zegt is gewoon feitelijk onjuist.
0 0
Bramzel
Misschien heb je wel gelijk hoor maar in mijn beleving was dat team toch wel iets beter. Daarnaast doet Doan het volgens mij ook niet zo slecht als je naar de statistieken kijkt.
1 -1
Mikes
17 goals en 12 assists had Ziyech, daar komt Doan niet eens bij in de buurt met 4 goals en 2 assists.
5 -1
AFCAsphere
Dat was aan het einde van het seizoen, we zijn nu pas op 60%. Bovendien is Doan een aantal wedstrijden weggeweest voor de Azië Cup.

Sowieso trek je de hele vergelijking van Doan en Ziyech scheef. Hakim groeide hier op, met de taal, de cultuur. De structuur die het amateurvoetbal heeft is toch ietsje beter dan in Japan en bij Heerenveen leer je doorgaans meer dan bij Gamba Osaka. Ritsu kwam hier als tiener naartoe en was meteen belangrijk voor Groningen. Bovendien is Doan veel meer een teamspeler dan Ziyech, die veel vaker voor eigen succes gaat. Zeker bij een club als Twente, waar individuele kwaliteiten meer naar boven komen, zul je dat merken in zijn goals/assists statistieken.

Hij heeft er in de korte tijd bij Grunn nu 14 doelpunten en 6 assists geleverd. Dat is voor een rechtsbuiten, in een zeer matig team als Groningen, zeker niet slecht. Daarbij moet je er dus rekening mee houden dat hij geen Nederlands spreek en nauwelijks Engels.
2 -1
Joseph
Ziyech op deze leeftijd maakte nog maar weinig indruk, dat is bij Doan wel anders. Deed het tegen Feyenoord ook goed, dus gewoon een goed talent voor op de bank.

Over 2 a 3 jaar komen er weer talenten uit de jeugdopleiding, dus hij staat ook niks in de weg.
2 -1
Ajaxbrl
Denk inderdaad als we verder willen komen dat we in de tas moeten voor spelers zoals Tagliafico/Tadic...
3 0
ajaxinho
Inderdaad. Spelers die er meteen staan in Europese wedstrijden.

Sulejmani misschien?
Hij kan Ziyech (en Neres) direct vervangen.
0 -3
vak114
Zeker weten dat jij je pilletje vandaag vergeten bent in te nemen.
1 -1
Ferd
Ik ben wel overtuigd, haal deze gozer maar
3 -2
Illegaal
Die mening ben ik ook toegedaan Doan komt tekort voor Ajax
11 -2
AFCAsphere
Ben benieuwd hoe jij en de 8 upvoters er over een jaar over denken. Dan is de kans groot dat hij Japan naar een Olympische gouden medaille schiet. En reken er maar op dat er dan grotere clubs klaar staan om hem over te nemen van Groningen.

Dit wordt de nieuwe Aziatische voetbalster na Son Heung-Min. Kagawa is nog altijd populair, maar is langzaamaan op retour. Keisuke Honda is al een tijdje op een wereldtour en komt denk ik niet meer naar Europa. Dan houd je alleen nog Doan en Mina-Mino over. Dat zijn de spelers die je in de toekomst in de top van de Bundesliga of de overige drie topcompetities gaat zien.
0 -2
Ajaxadept
Maak me sterk dat er binnen de huidige jeugdspelers geen gelijkwaardige spelers zoals Doan zitten. Gravenberch zowiezo, maar ook Ekkelenkamp, Pasquali en Jensen zijn spelers die "er aan komen"! Eerst de jeugd een kans geven, kopen kan altijd nog.
4 -1
altijdwelwat
Dan zou ik eerder Lang noemen , die komt wat mij betreft het dichst in de buurt qua voetballend vermogen en bewegelijkheid. Is dit seizoen de meeest constante factor bij Jong Ajax.
0 -3
trodat4030
Noem dan Kuhn, die lijkt qua type meer op Doan en is ook net wat verder dan iig Pasquali en Jensen. Ekkelenkamp hoort niet op t middenveld van Ajax, dat kan alleen die kale boer uut t oostn serieus als Ajax 1 materaal zien
2 0
Joseph
Ik denk dat er nu geen talent tussen de 18 en 20 zit die ook maar in de buurt komt van Doan. Ekkelenkamp, Pasquali en Jensen maken zelfs in de keukendivisie geen indruk.

Gravenberch is 16, is een andere generatie en ook voor hem geldt dat hij zich amper kan onderscheiden in de keukendivisie. Zit daarnaast bij Raiola, dus de kans is groot dat hij in de zomer van 2020 vertrekt met nog 1 jaar contract.

Eigenlijk koop je hem omdat er uit jong Ajax niks zal komen komend seizoen.
3 0
Sampaoli
Pasquali is afgeschreven. Jensen en Ekkelenkamp hebben zeker nog een seizoen nodig in Jong Ajax. Gravenberch zal volgend seizoen een rol gaan spelen bij Ajax 1. Dit zijn alle 4 wel ander soort spelers dan Doan. In de jeugdopleiding hebben wij weinig tot geen grote talenten op de vleugels. Zamani en Pynadath zijn wel mooie spelers, maar ben benieuwd of zij het gaan halen.
3 0
trodat4030
Kuhn.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Blijft altijd koffiedik kijken...daarom is het van belang dat je een scouting hebt die heel veel ervaring heeft met het spotten van talent. Ik heb geen idee vond hem goed voetballen, maar heb verder niet veel van hem gezien, kijk alleen naar Ajax.
0 0
MrPink
Komt veel te kort, stop met miskopen!
2 -3
Redrum
Tja, het is nog steeds een twijfelgevalletje natuurlijk. Maar wel een twijgelgevalletje die zo'n 12 miljoen moet kosten denk ik. Wat dat betreft is het dan wel hilarisch dat je hoort dat psv en feyenoord ook interesse hebben. Voor Ajax is het wel te betalen, maar dan wil je wel zeker van je zaak zijn natuurlijk.
0 0
Rockpotje
Doan is echt een ruwe diamant. Hij heeft heerlijke acties in huis, maar tegen Feyenoord liep hij zich uiteindelijk toch ook vaak vast. Als hij wat meer overzicht krijgt kan hij een sensatie worden, maar vooralsnog denk ik dat hij tegen teams die zich terugtrekken weinig uit kan richten. Vier goals en twee assists bij Groningen is ook wel magertjes natuurlijk. Om bij ons basisspeler te zijn heeft hij wel een veel beter eindproduct nodig.
3 -1
Joseph
Volgens mij hebben we met Ziyech nog een uitstekende deal gemaakt met de subtop, dat hoeft dus geen reden te zijn. Natuurlijk zaten we er ook een paar keer naast, maar uit het buitenland was het ook niet altijd een succes.

Doan is een goede speler met nog veel groeimogelijkheden, ik zie hem graag komen. Hangt natuurlijk wel van de prijs af, Ziyech kwam voor 11 miljoen, het zal minder dan dat moeten zijn.
2 -3
AFCAsphere
Groningen zit niet in de positie om veel aan Ajax te eisen. Ze weten dat Ajax veel geld heeft, maar van een club als CSKA Moskou gaan ze ook niet meer dan 10 miljoen krijgen. Met een binnenlandse transfer houdt je de kwaliteit van een speler als Doan binnen eigen competitie en als Japanse spelers weten dat je via Groningen naar Ajax kunt, dan is dat een interessante tussenstap naar de Europese subtop. Ook heeft Ajax twee spelers uitgeleend aan Groningen, dus ze mogen ons wel wat gunnen ;-)
0 0
Mokum_32
Ik vind het een leuke speler met potentie maar het is geen directe versterking voor wat betreft de basis elf.
3 -1
Broekzak
technisch maar ook fysiek staat hij zijn mannetje. En commercieel interessant
2 -3
scstan94
Wat voor deze jongen spreekt is zijn arbeidsethos. Hij kan natuurlijk geweldig voetballen en daarop moet Ajax hem ook beoordelen. Maar het is wel positief dat hij ook hard werkt en veel energie in de wedstrijd legt op momenten dat daar om gevraagd wordt.
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Hij was gisteren wel erg goed.

Jammer dat je zo'n speler niet eerst een halfjaar op proef kan nemen. Want áls die Doan zich weet in te passen, zou het meteen een uitstekende aanwinst zijn.
3 0
afcas
spelers die er in de subtop "al staan" komen sowieso tekort voor ajax.
1 0
MelleAfca
Wel veelzeggend dat zelfs deze jongen niet voldoet aan de norm voor volgend jaar. Goede zaak.
2 0
AjaxCitizen
Volg Doan en Groningen niet echt, maar zag gisteren de wedstrijd tegen Feyenoord en vond hem bij vlagen echt lekker spelen. Aan de bal in de kleine ruimte is het een ontzettend goeie speler. Had een paar keer een actie in huis waarin hij 2-3 man even passeerde. Wellicht heeft hij op dit moment nog niet het niveau om voor Ajax te spelen, maar potentie heeft hij zeker.

Niet dat het veel toevoegt, maar als Aziaat zou ik het daarnaast ook wel leuk vinden om weer eens een speler met Aziatische roots bij Ajax te zien. :p
3 0
AFCAsphere
Als Aziaat zijnde zou ik het ook heel gaaf vinden. Bovendien trek je de aandacht van miljoenen Japanners en andere Aziaten, wat wel lekker is voor de merchandise.
0 0
RayJordaan
En terecht! Ajax moet hoger mikken.
5 0
Toon meer reacties