'Ziyech presteert als mens en voetballer'

GinoHaverkamp, 18-02-2019 om 08:00, 7689 views, De Limburger |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald Waterreus is geheel om wat betreft zijn mening over Hakim Ziyech. Voorheen kon de oud-keeper zich ergeren aan de houding van de Ajacied, maar dat is verleden tijd. 'En dat komt niet alleen omdat hij woensdag zo grandioos voetbalde tijdens de wedstrijd Ajax-Real Madrid.'

Ziyech kwam afgelopen week onder vuur te liggen, omdat hij verslaggever Hélène Hendriks niet meer te woord wil staan. 'Zielig, miezerig mannetje’. ‘Kleuter’. ‘Triest figuur’. Hakim Ziyech heeft het geweten, nu hij niet meer met een tv-verslaggever wil praten', luidt de opening van Waterreus 'column in De Limburger'Ik vind dat het bij het vak van topsporter hoort om verslaggevers te woord te staan. Maar dit terzijde, simpelweg omdat ik de achtergronden ervan niet ken.'

'Ik wil het hebben over wie Ziyech is. Of, beter: de reacties die hij structureel oogst. Noem de naam Ziyech en spontaan vult het open internetriool zich met ladingen vol aan extra bagger' schrijft de oud-doelman van PSV. 'Hij roept weerzin op. Het gros, zelfs de groep haters, is het erover eens dat hij voor Nederlandse begrippen top is. Alleen: daarna volgt altijd de ‘maar’. ‘Maar … hij is irritant’. ‘Maar …. hij heeft een rotkop.'

Waterreus geeft toe dat hij zich voorheen ook ergerde aan de houding van de international, maar dat is voor hem geheel verleden tijd. En dat komt niet eens zozeer door de goede prestaties van de middenvelder annex aanvaller. 'Hij schonk Leon de Kogel, oud-speler van onder meer VVV-Venlo die na een auto-ongeluk nooit meer kan voetballen en in de financiële problemen zit, een bedrag waarmee hij zijn medische kosten kan betalen. En het meest hartverwarmende hiervan is dat we het nooit hadden geweten als De Kogel het zelf niet wereldkundig maakte. Ziyech presteert als mens en als voetballer. En daarmee kan hij, tegen wil en dank wellicht, weleens model gaan staan voor een generatie succes-Marokkanen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
carel romijn
Komaan Hakim, vraag de volgende keer of ze ook de goede dingen op wil noemen.
0 -1
AsensioWillemsen
Ziyech staat al model voor veel Marokkanen. Zoveel jonge spelers die naar hem op kijken
2 0
trooop
Ziyech is verre van een topspeler. Sterker: ziyech is mogelijk de meest overgewaardeerde Ajacied in de laatste misschien wel 20 jaar.
Zeg ik zonder enige haat.
0 -4
Chesterson93
HAHAHAHAHAHAHAHA.
0 0
Schwalbino
Zijn stats zijn prima dit seizoen.
1 0
mercurius3
Hélène is een stookster. Dat mag allemaal, ik geniet als er een bepaalde spanning in een interview zit, maar sommige voetballers zitten niet te wachten op randzaken en conflicten vanuit de media. Bovendien is Helene echt geen beter mens dan zyiech. Heel aandachtsziek mens, erger me al jaren aan haar.
2 -1
Freddy Al
Mooi dat Waterreus hem die credits geeft , ik ben het volkomen met hem eens en hoop dat Ziyech nog langer bij ons blijft.
3 0
Schwalbino
Prima dat hij mensen die hun vak niet met integriteit uitoefenen links laat liggen.
1 0
ajaxinho
Los van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Vind ik de mens Ziyech heel erg zelfbewust.
Vanaf dag 1 doet hij er alles voor om zich verder te ontwikkelen bij Ajax.
Met als gevolg dat hij ook de beste is in topwedstrijden.

Enige smetje is dat hij weg wilde in de zomer.
Als hij weg was gegaan hadden we de beste Ziyech niet gezien.
2 0
31xAjax
Dit helemaal lachwekkend, Ziyech staat er juist om bekend dat hij het tegen de kleintjes wel laat zien maar juist in verreweg de meeste topwedstrijden niet. Tegen PSV en Feijenoord volgens mij nog nooit en internationaal ook maar een paar keer. Tegen Real bv scoorde hij wel maar beide tegendoelpunten vielen uit counters na onnodig en dom balverlies van.....
1 -3
Barra
Ben het niet helemaal met je eens wbt ontwikkeling, want hij staat niet bekend als enorm trainingsdier en voetbalt eigenlijk al jaren op dezelfde manier. Gelukkig laat hij in de wedstrijd wel veel energie zien en werkt enorm hard. Ik denk vooral dat hij zijn speelstijl niet wil en misschien niet kan veranderen, want zo voelt hij zich het prettigst. Prima natuurlijk, maar het weerhoudt hem er imo wel van dat hij bij een topclub terecht komt. Afgelopen woensdag tegen Real vond ik hem een slechte wedstrijd spelen als rb tegen een sterke back
0 0
Schip
Over die speelwijze: onder Bosz speelde hij als middenvelder juist heel anders. Namelijk met veel minder balverlies, veel omschakelwerk en veel minder openingen op doelpogingen. Dat mocht juist wat meer, maar destijds weet ik dat aan het feit dat hij toen minder inhoud had. En dat hij gewoon de energie niet meer had om ook nog gevaarlijk te worden voor het doel.

In de wedstrijd tegen Lyon was hij ijzersterk op het middenveld qua aanspeelpunt, duels, intercepties, balvastheid etc. Maar zijn tong hing op zijn schoenen in een counter waar hij een goal had moeten maken en niet verder kwam dan een rolletje.

Onder Keizer en Ten Hag zie je meer de Twente versie van Ziyech. Namelijk de grote spelmaker die zeker onder TH een vrije rol heeft.

Wat mij betreft komt er weer meer balans in. Moet je wel een trainer hebben die die boodschap meegeeft.
1 0
Bocarra
Timo Letschert sneert naar Hélène Hendriks: 'Ja, jullie van FOX'. Letschert van Utrecht is ook niet blij met Hélène. Zij en Hansie Hansie zijn regelmatig aan het stoken en insinueren van alles. Fox sports manipuleert met grote regelmaat het nieuws. Het is en blijft een mega irritante kut zender.
2 -2
Rentokill
Je hebt helemaal gelijk. Het is constant zoeken naar relletjes en blijven doorgaan op negatieve dingen. Je mag best kritisch zijn maar je moet er ook over op kunnen houden.

Ik zag een interview met haar met Hakim waarin ze maar bleef zeggen dat ze hem een slechte wedstrijd vond spelen en toen hij dat wilde weerleggen zei ze dat ze het flauw vond dat hij niet met kritiek kon omgaan.

Overigens werd hij door de kranten de volgende dag als beste Ajacied becijferd.

Dat soort onzin dus. Los gezien daarvan moet Hakim natuurlijk met een grote grijns naar haar toe gewoon te woord staan en zo laten merken dat hij haar totaal niet serieus neemt.
1 0
Bocarra
Maar als je dat doet dan ben je weer een arrogante Ajacied die de media niet serieus neemt. Hij kan het niet goed doen. Iedereen heeft wel wat te zeuren.
0 -1
31xAjax
Dat zegt niet zoveel. Zo zijn er ook die Ziyech tegen Real goed vonden terwijl hij balverlies had waar beide tegengoals uit voortkwamen en in het totaal 37x balverlies had exclusief corners en vrije trappen...
1 -1
Rentokill
Ik neem aan dat je begrijpt wat ik bedoel...
0 0
geDaante
Als voetballer presteert hij ondermaats voor zijn kunnen. Hij kent zijn zwaktes niet.
Hij kan niet schieten, doe het dan ook niet constant, en door mensen heen proberen te schieten kan al helemaal niet. Door tegenstanders heen passen kan ook niet, en er gewoon recht doorheen dribbelen ook niet. Acties, altijd mooi, maar niet steeds op goed geluk door te hopen dat de tegenstanders zijn been wel zal verplaatsen, dan zijn je acties gewoon niet goed genoeg.

Hij wil zo beslissend zijn, dat hij het liefst alles zelf zou willen doen, en daarmee verprutst hij een hele hoop mogelijkheden en kansen voor zijn team. Zo vaak kan hij iemand 1-op-1 met de keeper zetten of even afspelen en dan een open schietkans, maar dan toch weer kansloos schieten.

Wil hij echt de top halen, moet hij meer als spelmaker gaan spelen, en ook niet als rechtsbuiten. Meer man voor hem zodat hij met zijn passing heel veel bij kan dragen, en die domme keuzes eruit halen, die ontstaan vanuit ego en zichzelf teveel willen bewijzen.

Ik denk dat Ajax zonder hem, van Real gewonnen zou hebben. Het is dat ie heel veel strijd levert, maar oerdom balverlies met een tegengoal als gevolg en aanvallend zulke domme keuzes en kansen verprutsend.
3 -5
AFCA.
Lekker positief weer!
Natuurlijk heeft Ziyech zijn verbeterpunten, maar dat is toch ook gewoon logisch aangezien hij (nog) bij Ajax speelt? Ajax is niet de top van Europa en heeft geen Messi, Ronaldo of Hazard. En ook geen niveau daaronder. En ook geen niveau daaronder.
Voor Ajax is Ziyech een hele goede speler.

En voor jou is het toch nooit goed. Speelt hij meer op safe door minder acties aan te gaan en minder steekpasses door 4 man heen proberen te geven (wat je wilt dat hij minder doet) dan gaat hij meer balletjes breed en terug tikken (wat je ook weer niet wilt).
Neem nog lekker wat azijn, geniet ik nog van Ziyech zolang hij in ons mooie shirt speelt (al zal jij het shirt ook niet zo mooi vinden omdat de kleur rood niet het rood is dat Cruijf zou willen en iedereen binnen Ajax Cruijff heeft laten vallen en een mes in zijn rug heeft gestoken en huilen en zeiken enzo)
0 0
Schip
Met Freddy Al eens dat het mij ook verbaast dit te lezen van jou als voetbalpurist. Dan juist zou je dit soort spelers moeten omarmen. Je schiet ook zo enorm door, onder meer te zeggen dat Ajax zonder hem van Real zou hebben gewonnen, dat het wel persoonlijk lijkt. Ik vind dat laatste echt ongepast. Hij was de enige die scoorde, gast.

Dat hij meer balans moet krijgen in het risico dat hij neemt en een keuze voor balbezit, ben ik met je eens.
0 0
Freddy Al
Ik ben het niet met je eens,en het verbaasd me een beetje dit van jou te lezen; Hakim speelt erg op intuïtie daarbij leidt hij ook balverlies en mist hij kansen toegegeven maar je moet dan ook nadrukkelijk in de balans meenemen waartoe zijn acties wel leiden.

Ziyech is bij heel veel kansen en goals betrokken en dat gold ook voor de treffer tegen Real Madrid.
Wel ben ik het er mee eens dat hij zich kan verbeteren door stelselmatig aan zijn zwakkere punten te werken maar dat is een gegeven wat voor bijna alle spelers opgeld doet..

Zijn positie op het veld is een gevolg van de opstelling die de trainer kiest, ik sluit niet uit dat Ten Hag een risico analyse heeft gemaakt van de gebreken van Hakim,en dat hij hem daarom de vrije rol op rechts heeft toebedeeld ,zoals Bosz trouwens in aanvang ook deed.

De opstelling die Ajax de tweede helft tegen Nac had vond ik ideaal maar daar bleek wel uit dat Ziyech soms teveel risico neemt in zijn acties, wat is wijsheid?
In elk geval helpt het als een speler mag spelen zoals hij graag speelt en kan spelen.
1 -1
Rentokill
Koddige reactie!
0 0
Aad82
Als Ziyech niet meer met dat paard Helene Hendriks wil praten omdat ze feitelijk tijdens dat interview in augustus 2017 suggereerde dat hij lui zou zijn, dan is dat zijn goed recht.

We leven niet in Noord-Korea. Die jongen mag zelf bepalen met wie hij wilt praten.
2 -3
Schwalbino
Afgaande op de minnetjes die je voor je terechte opmerking maakt zijn hier nog een paar NK agenten actief.
0 0
Aad82
Onnodig balverlies, tuurlijk. Onnodig schieten, moet ie niet meer zo vaak doen. Maar ga niet suggereren dat die jongen lui zou zijn. Als er iemand elke wedstrijd ALTIJD 100% geeft, is het Hakim Ziyech wel. Fuck Helene Hendriks, wie the fuck is zij nou in hemelsnaam? Ex-hockeyster met 9 vingers.
0 0
ajaxinho
Precies!

Ik zou hetzelfde doen als een journalist het op mij gemunt had.
0 0
marrene
De actie naar de Kogel toe is mooi. Die zal wel blij zijn dat hij gevoetbald heeft. Zou hij ambtenaar, timmerman of welk ander beroep ook had gehad, had hij het kunnen uitzoeken. Niet dat Ziyech daar iets aan kan doen, maar het is natuurlijk compleet van de pot gerukt (niet de actie an Ziyech maar het verschil in benadering in het algemeen).
Niet willen praten met iemand die je ooit kritisch heeft benaderd is weer meer typisch des Ziyechs. Gewoon vervelend. Heb je kritiek op Hakim is hij boos.
1 -3
Sterspeler
Als mensen alles uit hun verband trekken sta ik ze zelf ook niet te woord. Heeft niks met het omgaan met kritiek te maken. Maar waarom zou je je energie verspillen aan zulke onzin.
1 -1
31xAjax
Het feit dat hij een vrouw niet te woord wil staan telt voor mij toch wel waat zwaarder dan dat verhaal van de Kogel....
1 -7
mercurius3
Is totaal niet het geval maar wordt constant door Derksen aangevoerd.
0 0
RusselWestbrook
Doe maar even bronvermelding dat het is omdat ze een vrouw is.

Ben je vandaag wel even zoet mee denk ik.
0 0
Bullmajor
Als je nu zou weten waarom hij deze onruststookster niet meer te woord wil staan, zou je misschien nog een punt hebben. Nu is het helaas van jou een vrij kortzichtige reactie.
1 -1
Rentokill
Jij probeert er een religieus tintje aan te geven. Niks meer dan een stoker ben je.
5 -1
31xAjax
Dat doe jij nu juist....
0 0
ElBlanquito
Ik ben het voor het eerst in mijn leven eens met Ronald Waterreus... Mooi gebaar van Ziyech en laat zien dat hij een groot hart heeft!
0 0
Schip
Hij kan model staan voor iedere voetballer, ongeacht afkomst.

Natuurlijk heeft hij zijn minpunten, maar hij heeft overduidelijk een groot hart. Staat wat mij betreft altijd voorop. Gisteren wat minder, zolang hij er maar staat tegen Real.
0 0