Van Egmond twijfelt: 'Lastig te beoordelen'

JesseTH, 17-02-2019 om 22:05, 5771 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Dick van Egmond, scheidsrechtersbaas bij de KNVB, heeft gemengde gevoelens bij het VAR-moment na het duel tussen Noussair Mazraoui en Gervane Kastaneer. Na een gemiste kans van de NAC-aanvaller kwam hij in contact met de Ajacied en ging Kastaneer naar de grond. Scheidsrechter Siemen Mulder besloot tot het niet geven van de penalty.

'Ze steken allebei hun been erin en dan is het de vraag wie het contact veroorzaakt', begint Van Egmond uit te leggen bij Dit was het Weekend. 'Ik heb sterk het idee dat wanneer Mulder wél een strafschop gaf, hij enthousiast gesteund zou worden door de VAR. Een heel lastig moment om te beoordelen, maar niet duidelijk fout.'

Een ander VAR-moment tijdens Ajax - NAC Breda was de handsbal uit de vrije trap van Hakim Ziyech. Ook hierover komt scheidsrechterscoördinator kort aan het woord. 'Soms heb je zo'n moment dat de scheidsrechter het niet kan zien en dat hij steun nodig heeft van de VAR. Dat is precies waarvoor de VAR is uitgevonden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Kastaneer geeft Mazraoui in het voorbijgaan een klein zetje, waardoor Maz voorover valt en zijn voet hierbij tussen de benen van Kastaneer op de grond zet. Waardoor Kastaneer weer valt.

Er is een herhaling van waaruit het op een overtreding van Maz lijkt maar als je de hele actie bekijkt, snap je dat dit nooit een penalty kan zijn.
0 0
Aeter
Ik vind dat de VAR gewoon leidend moet zijn als de scheidsrechter het niet goed heeft gezien. Dan moet de scheids gewoon uitgaan van het oordeel van de VAR. Scheelt een hoop tumult en vertwijfeling bij de scheidsrechter. Nu durft de VAR geen beslissing te nemen en laat de scheids zelf bungelen, lekker makkelijk.
1 0
fanforeffer
Voetbal wordt steeds meer een jury sport. niet de scheidsrechter bepaald maar de VAR.
1 0
Stibba020
Dit is een feyenoorder moet je niet naar luisteren..
0 0
talent020
onbegrijpelijk dat deze vroegere ozo matige scheidsrechter nu de touwtjes in handen heeft over de scheidsrechters, alleen al om die reactie van Kastaneer was het al goed dat Mulder geen penalty gaf, die was er overduidelijk op uit en dat was aan alles te zien, Mulder deed het correct, hij was resoluut maar liet voor de zekerheid de VAR het nog ff checken, en aangezien hij niet is gaan kijken kan je eruit opmaken dat zij het ook niets vinden, raar dat Van Egmond hier overheen valt
2 0
insectenverdelg
Insectenverdelg twijfelt. Van Egmond lastig tevolgen...
2 0
Pierre Heno
Ik begin een beetje het zuur te krijgen van die Van Egmond. Die man moet zich eens wat meer op de achtergrond houden en bv zorgen dat de buitenspelregel weer wordt geïnterpreteerd zoals de regel bedoeld is: aanvallend voetbal bevorderen. Bij twijfel van buitenspel of niet altijd door laten spelen. Niet zoals de UEFA VAR die op millimeters gaat oordelen waar spelers helemaal geen rekening mee kunnen houden in een wedstrijd want dat millimeter onderscheid kunnen ze helemaal niet zien. Gat de UEFA dan ook alle overtredingen op millimeters beoordelen? Heeft de ene speler de andere eigenlijk wel echt geraakt? Millimeter werk. Deze Poolse scheidsrechter was geblesseerd om Ajax-Real te fluiten maar wil heel graag nog een wedstrijd in de CL. Dat is de enige reden waarom hij aandrong de goal van Nico af te keuren. Real staat bij hem in het krijt. Wat een UEFA flierefluiter!
2 0
behangdelul
Mulder floot overigens een prima pot!
0 0
Koningtoto
Neen. Hij gaf Ziyech geel. Dan had hij 7 spelers van nac geel moeten geven, waaronder 1 maal 2 x geel. Totaal niet consequent.
4 -1
ajaxminimax
Dit was nooit een penal.... hier hoef je als scheidsrechtersbaas niet over te twijfelen
2 0
Labrador
Mijn hemel. Ieder var moment van Ajax wordt 2 wekem geanalyseerd
7 0
de-Ajacied
Wordt tijd dat dat nare mannetje van Egmond met pensioen gaat. Maar daar zal Gudde zeker niet op aandringen
5 0
Koningtoto
Geen mening over het hinderlijk buitenspel staan bij die goal van psv? Dit was gewoon een duel om de bal, in de verste verte geen pingel.
6 0