Verbeek: 'De wisseling van de wacht is daar'

JesseTH, 17-02-2019 om 19:10, 11659 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Gertjan Verbeek en Hedwiges Maduro zijn van mening dat de vaste basisplaats van Lasse Schöne weleens in gevaar kan komen. Het gaat de heren niet zozeer om mindere prestaties van de routinier, maar meer om de creatieve mogelijkheden die Ajax er heeft.

'Nu is Frenkie de Jong een stuk verder in zijn ontwikkeling en Lasse zijn leeftijd begint ook mee te spelen', spreekt Verbeek bij Dit was het Weekend. 'Het iedere week spelen op een hoog niveau is lastig. In die zin is de wisseling van de wacht daar.'

Volgende Maduro heeft het er ook mee te maken welke tegenstander er tegenover Ajax staat. Tegen NAC Breda kon er aanvallend gewisseld worden door Schöne te vervangen, maar tegen een andere opponent kan dat anders zijn. 'NAC verdedigt in een 5-4-1. Dan kun je er gerust een controlerende middenvelder uit halen en wat aanvallender gaan spelen.'

Een andere wijziging in de tweede helft die Maduro kon bekoren, was het inbrengen van Kasper Dolberg. De oud-Ajacied zag de Deen zijn stempel drukken. 'Tadic kan heel goed in de spits spelen, tegen bepaalde tegenstanders. Tegen tegenstanders als Real Madrid, wanneer een verdediger echt wil doordekken op hem, werkt het beter. Dolberg is een échte spits in de zestien. Je ziet dat je hem nodig hebt tegen een team dat zo verdedigend staat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokum_32
Van de beek verder ingezakt op het middenveld vind ik geen succes laat ook regelmatig zijn man lopen, zagen we wel weer tegen Real Madrid
0 -1
Aad82
Was tegen Real een van de beste spelers op het veld en dat was nog geen 4 dagen geleden. Mensen vergeten fucking snel!
4 -1
Labrador
De manier waarop mensen hier over lasse praten vind ik een beetje jammer. Het is een geweldig persoon, een voorbeeld voor heel veel spelers, zeurt nooit en kan best aardig mee ballen. Ik kan mij soms kapot ergeren aan zijn spel maar daarintegen kan ik ook ontzettend genieten van zijn waanzinnige goals en vrije trappen maar hem zo afkraken slaat nergens op. Ik zie voor hem na zijn carierre ook nog wel in een rol als jeugdtrainer zijn weggelegd.
3 0
Joseph
Wisseling was er al onder Bosz, toen was al duidelijk dat Donny beter was.
10 -1
Schip
Klopt, maar dan ben je geen echte Ajacied als je zoiets suggereert, maar een blinde hater. Althans, volgens enkelingen die vooral hard schreeuwen.

Maar ondertussen roept vrijwel iedereen dit.

Schone heeft naar vermogen gespeeld, maar had begin seizoen al van plaats moeten wisselen met Blind of VdBeek. Schone moet er vooral staan als iemand uitvalt.
3 -1
AsensioWillemsen
Hoe lang is Eiting nog geblesseerd?
3 0
Biss
Nog zeker een maand. Werd vorige maand toch geopereerd. Herstel zou zo’n 2 maanden gaan duren. Hopelijk kan hij dan snel op zijn niveau komen.
2 -1
mercurius3
Ik loop me al 6.5 jaar te ergeren aan Schone. Is geen basisspeler en in mijn ogen een van de redenen dat Ajax de afgelopen 5 jaar geen prijs heeft gepakt. In de moeilijke wedstrijden en de wedstrijden waar Ajax er moet staan en punten moet pakken, waarbij de tegenstander enige pressie speelt, wordt Schone overlopen. Alleen met superveel ruimte en een tegenstander die niet over de middenlijn wil komen (zoals Real afgelopen wedstrijd), speelt Schone goed. In wedstrijden waarbij Ajax onder druk komt te staan is hij de eerste die afvalt. Ten hag begaat een tactische blunder als hij Schone opstelt tegen Real, want nu gaat Real wel iets offensiever spelen.
7 -11
waayop
dit is wel een hele grote hoop stierenpoep.
1 0
Gajes
Helemaal met je eens, Schone heeft het niveau van een eredivisie middenmoter. Dissonant binnen het huidige team.
1 -4
Koningtoto
Dissonant zelfs, lol. In bepaalde wedstrijden is hij gewoon bepalend geweest. Je zet hem weg als iemand die niet mee kan met Ajax1 en dat is gewoon niet waar.
4 0
swing
helemaal mee oneens
3 -1
COYS
Zo veel punten gepakt die man, alleen al met z'n vrije trappen. Om hem nou de schuld in de schoenen te schuiven van de prijzendroogte... EL en CL werd hij sowieso al vaak overgeslagen, ook onder Bosz al. Stabiele factor alleen inderdaad net onder het niveau dat we wensen.
4 -1
Mathobo
Helemaal mee eens
1 -1
Piethein
'Dolberg een echte spits in de 16'. Hij maakt vandaag een prachtige goal, maar verder vind ik het nog te matig. Bij voorzetten vind ik hem nog erg passief, afwachtend. Kopduel niet aan gaan met een verdediger bijvoorbeeld
1 -3
Bjorn
Ik vind zijn loopacties in de 16 altijd redelijk sterk. Altijd eerste paal, zo ook vandaag.

Als er wat ruimte in de rug ligt bij de tegenstander is hij ook messcherp. Zeker als hij in goede doen is. Zolang spelers als Ziyech, Tadic en Schone maar oog voor hem hebben.
3 0
Ar
Tuurlijk, de ouwe rot is volgens kenners al drie, vier jaar toe aan een wisseling van de wacht.
Geloof me, Schone speelt er nog 50-100 wedstrijden in ons shirt.
Moet ik van de rest nog maar zien.
3 -5
behangdelul
Moet zeggen dat Schone juist de laatste twee wedstrijden prima speelt. Maar uiteindelijk lijkt mij dit de beste opstelling vanaf het middenveld:

Tadic - Dolberg - Neres
Ziyech
De Jong - van de Beek

En een kleine toevoeging, dan Ziyech,Neres en Tadic lekker van positie laten wisselen gedurende de wedstrijd.
9 0
Mentir
denk niet dat het snel ingevaar komt, van de beek is leuk op die positie MAAR, loopt meteen als kip zonder kop naar voren als Ajax weer in bal bezit is. en soms verdedigend schokt ie rustig terug plaats van terug te rennen wat shone iedergeval wel probeert.

Nu dat de Jong vertrekt moet er wel een echte verdedigende middenvelder komen om het op te vangen
3 -3
Joseph
Het hangt bij Donny gewoon af welke opdracht je hem geeft, hij heeft geweldige loopacties, beetje raar om dat als een kip zonder kop te omschrijven. Verschil met Schone is gewoon groot, Donny brengt veel meer dynamiek. Schone is een speler zonder versnelling.

De wisseling van de wacht had na Bosz al moeten komen, toen bleek dat hij al sterker was dan Schone.
2 -1
behangdelul
Prima plek voor Blind. Op 6 speelt ie zijn beste wedstrijden.
3 0
Bjorn
In mijn optiek is Schone al meer dan een jaar over the hill. Hij teert volledig op zijn goede trap en voetbalt heel goed mee wanneer het lekker loopt in het elftal. Zodra het tegenzit of Ajax staat onder zware druk, is hij de eerste die in de problemen komt. Vooral als er gelopen moet worden.

Overigens niets dan lof voor iemand die al sinds 2012 bij Ajax speelt. Echt geweldig, maar een keer is het wel over wat betreft basismateriaal zijn.

Na de wissel van Schone voor Dolberg speelden we in onze sterkste 11.

Hoe sterk Donny vanaf de 6 kan zijn hebben we onder Bosz gezien.
7 -1
Knalpot
Afgelopen woensdag nog zeer onmisbaar en dat leek mij overduidelijk.
1 -3
Schip
Totaal niet zelfs.

Hij werd er niet voor niets uitgehaald. Als er een extra aanvaller inkomt en je gaat volle bak op de aanval, dan kun je inderdaad tegen een counter oplopen. Dat gebeurt ook als Schone er in zou blijven staan hoor. Bovendien had er gewoon gescoord moeten worden door Ajax, maar dat is weer wat anders.
1 -1
Joseph
Ik heb geen moment gemist, of dacht je serieus dat Schone wel voor Asensio was gekomen.. Kans is groter dat hij er op 10 meter aftand naar zat te kijken, maar dan had niemand gezien dat het zijn man was. Zoals dat ook ging bij Ajax, niemand viel over Schone die Vilhena en Toornstra liet lopen.
3 -1
Bjorn
Dat denk ik niet. Real Madrid kwam niet bepaald naar de Arena om ons flink onder druk te zetten, dan is Schone in zijn comfort-zone en speelt vaak zeer behoorlijk. Hij heeft immers een goede trap, spelhervatting en spelinzicht.

Staat hij echter onder druk (vaak Europees) verzaakt hij als eerste. Legia Warschau-uit, Kopenhagen-uit, Schalke-uit, Lyon-uit (2016/2017), Standard Luik-uit, PSV-uit en Feyenoord-uit (2018/2019).
2 -1
Ar
Oja?! Hoeveel minuten dan?!
Die verving soms Klaassen, maar op 6 heb ik hem onder Bosz niet of nauwelijks gezien.
0 -2
Bjorn
Kopenhagen-thuis en Schalke-thuis zijn perfecte voorbeelden. Hij voelt perfect het moment aan voor het drukzetten en gaf bijna altijd diepte/versnelling aan het spel.

Ik denk dat het geen toeval is dat we in de uitwedstrijden tegen Legia, Schalke, Kopenhagen en Lyon overlopen werden op het middenveld. Toen speelde Schone en die is dan niet op zijn sterkst.
3 0