Perez verwacht Neres weer op de bank

ThijsZwagerman, 16-02-2019 om 23:15, 11193 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Analist en oud-Ajacied Kenneth Perez denkt dat David Neres zondagmiddag tegen NAC Breda weer op de bank zal zitten. De Braziliaan speelde midweeks een goede wedstrijd tegen Real Madrid, maar Perez verwacht niet dat Neres hierdoor tegen NAC Breda zal starten.

'Neres? Die speelt niet. Het was wel duidelijk wie zijn (Erik ten Hag, red.) voorkeur hebben, dat zijn Ziyech en Tadic. Er moet iets met hen aan de hand zijn, of ze moeten een andere positie hebben, dan kan Neres spelen. Maar anders niet', zo stelt Perez bij De Eretribune op FOX Sports. De Deen beseft dat Ten Hag in een lastig parket zit. 'Het is gewoon een luxeprobleem en daar is de trainer voor. Die moet keuzes gaan maken.'

Ronald de Boer, eveneens analist van FOX Sports, gaat in op de keuzes die Ten Hag heeft en pleit ervoor om Dusan Tadic weg te halen uit de spitspositie, de plek waar hij zelf graag speelt en waarop hij tegen Real Madrid gevaarlijk was. 'Tegen een beter team kun je Tadic beter als spits gebruiken', zo stelt De Boer, die vindt dat je tegen een laagvlieger als NAC Breda behoefte hebt aan een ander type spits. 'Nu je weet dat NAC gaat tegenhouden, compact en rondom het eigen zestienmetergebied, zou ik wel met Klaas-Jan Huntelaar willen spelen. Dan moet je een spits hebben die op elk balletje loopt. Ik zou me dan ook wel kunnen voorstellen dat hij (Erik ten Hag, red.) met Dolberg of Huntelaar begint.'

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Als je nog een kleine kans wil behouden dat hij deze zomer blijft, moet je hem vanaf nu altijd opstellen.
0 0
PJSM
Niet opstellen Neres is wat mij betreft einde Ten Hag.
2 0
Barric
Dat mag ik niet hopen!!
0 0
Jaridebeste
Dat zou werkelijk onvoorstelbaar dom zijn.
2 0
Puurvoetbal
Nee hoor, 100% de opstelling van Real. Als hij dat niet doet, moet hij vanmiddag nog worden afgevoerd.
5 0
oudzuid2
precies, hij zou zich volkomen belachelijk maken als ie daar niet mee begint na alle debacles de afgelopen weken
1 0
fanforeffer
Wat ik Ten Hag kwalijk neem is dat hij niet durft te wisselen. Hij moet tegen Heracles ,010 h,veen durven om o.a. Neres wel te gebruiken en een ander systeem te gaan spelen. maar hij bleef maar dom staan kijken en veranderde niets.
1 -1
PetrusKeizer
kan me niet herinneren dat een Rinus Michels zo ingewikkeld deed over de opstelling. Gewoon de beste 11 opstellen. Die rouleerflauwekul heb je in de eredivisie helemaal niet nodig. Is eigenlijk alleen maar een vertoon van onzekerheid. Die ten Hag heeft dat misschien van Guardiola opgestoken. Maar in de supercompetitieve Primera Division rouleerde Pep als ik t me goed herinner helemaal niet zo vaak. Je moet gewoon uitstralen dat t je niet uitmaakt tegen wie je speelt, ik vind Erik met zn zogenaamde tactische vernuft eigenlijk maar n angsthaas.
4 -1
ETM
Welk rouleren heb je het dan over. Binnen de eredivisie rouleert TH toch heel weinig?
Het was Onana, Taglia, Blind, De Ligt , Mazraoui Frenkie, Schone, Neres, Tadic, Huntelaar, Ziyech.
Toen werd het aangepast naar Vd Beek, Tadic, Dolberg, Ziyech.
Andere opstellingen hadden met blessures te maken.
Gewoon de beste 11 opstellen vind ik een dooddoener. Wat de beste 11 zijn, ook om er een optimaal geheel van te maken, is juist altijd de discussie. Start-opstelling tegen Madrid was de beste 11?
0 0
Jelephi
Niets aan toe te voegen
0 0
Jelephi
Neres na afgelopen dinsdag nog steeds op de bank durven zetten is per direct ontslag.

Dan snap je er als trainer helemaal niets van.
8 -1
Daneman
inderdaad. Al de inval beurten van Neres toonden aan dat de kans groot is dat ajax beter draait met Neres op het veld.
3 0
ne pas maroc
Schöne opofferen. Tadic achter de spits, neres naar de flank en de jong en donny controlerend. Kasper uiteraard lekker in de spits.
7 0
ETM
Kan ik me ook in vinden. Tadic in spits ook, om 'warmer' te draaien voor return Madrid.
1 0
3*stars*3
Zo denk ik er ook over.
Neres heeft al wat mentale tikken gehad maar als je hem nu weer laat banken, maak je die gozer helemaal kapot en dan spoort Ten Hag niet.
1 0
Tscheu
Dat klopt maar ben bang dat het toch gaat gebeuren.
0 0
Ricbun
We kunnen ook gewoon met de 10 versie stoppen? Johan prefereerde de 6 versie ook. Begrijp me niet verkeerd, ik snap hoe belangrijk Schöne voor ons is maar Frenkie op 6 met Neres en vd Beek ervoor en de normale aanval lijkt me ook heel sterk. Hoe dan ook vind ik dat Neres MOET spelen.
1 -1
ETM
Dat kunnen we doen ja. Maar je gooit dan wel heel veel om tov de spelopzet waarmee je tot de laatste 16 reikte en tov de vastigheid. Onwaarschijnlijk dat een trainer dat nu aandurft. (gaat niet om resultaat tegen NAC, maar om leiding aan het team) Ik vind het ook niet nodig.
Je kunt van Donny vinden wat je wilt maar al met al is het een hele aparte move geweest hem te brengen ipv Neres, omdat de voorhoede gewoon prima liep. Donny heeft vervolgens tamelijk veel tijd nodig gehad om als 10 te functioneren en Neres heeft het moeten doen met mysterieus weinig minuten.
Dolberg is er doorgedrukt op basis van langere termijn denken.
Duidelijk dat het team een impuls nodig had na de winter, en eigenlijk al ervoor. Donny en Dolberg functioneren frappant genoeg juist sinds de winter beter. Hoewel het spel juist flink achteruit is gegaan.
Imo is de impuls die nodig is dat je Tadic naar de as haalt. En Neres erin brengt.
Frenkie en Ziyech hebben gewoon te weinig creativiteit geboden in de voorbije weken. Tadic zat verstopt links. Dan heb je niet heel veel aan hem.
Deze ingreep gaat dan tenkoste van Dolberg of Vd Beek en of Schone. Itt wat enkele hier beweren is dat geen makkelijke keuze.
0 0
Murtagh
tadic op 10 donny voor schone neres links
3 0
arigold
Precies!!!!
0 0
ErikDeBosz
Je gaat toch wel winnen, dus probeer het gewoon met Tadic in de spits. Ik zou niet weten waarom je tegen NAC geen balvaste spits kan gebruiken. Huntelaar en Dolberg verliezen ook vrijwel elke bal, dus veel slechter zal het sowieso niet zijn. Mocht die Neres op de bank houden, dan is het simpelweg een kansloze droeftoeter.
1 -1
Weswess
Naast het feit dat Neres een goede speler is brengt Neres ook gewoon meer lengte in het spel waardoor Ajax beter in z'n spel komt
0 0
Pierre Heno
Gewoon Doloberg banken. Laat die er maar in de 88e minuut inkomen. Neres invalbeurt tegen VVV ( 2 assists en 1 goal in 19 minuten speeltijd!!) , nul minuten uit bij Heracles ( verlies met 1-0) en een prachtwedstrijd van 93 minuten tegen Real Madrid. Netres moet juist veel speeltijd krijgen zodat hij in bloedvorm is voor de wedstrijd in Bernabeu tegen een gemankeerd Real Madrid dat zonder Ramos moet spelen ( en dat weinig vooraf geoefend heeft want 2x aan de bak tegen Barça). Wanneer Ten Hag hem vandaag tegen NAC opnieuw op de bank houdt is het brevet van onvermogen voor de zoveelste keer een feit. Wèg met die knuppel uit Salland.
1 -1
gi0vanni
Real dat dan gewoon met Varane gaat spelen en niet eens hoeft te winnen kan gewoon voor de goal gaan liggen. Maar goed als je 2x goed tegen Real voor de dag komt is het geen schande om te verliezen. Was een mooi avontuur.
We zijn gelukkig niet net als PSV compleet weg geblazen.
0 0
Joseph
Het is zo simpel, Donny is beter dan schone en dan is er ruimte voor Neres.

Zoals Ajax tegen Real eindigde, zo had het het hele seizoen al moeten staan.
0 -1
ETM
Zo simpel is het helemaal niet.
Heb je ergens al benoemd dat Schone tegen Madrid een uitstekende pot speelde? Of kijk je dan gewoon de andere kant op? Of ontken je het dan gewoon?
Schone kan dingen die Donny niet kan en andersom.
Een basis opstelling vormt zich gaande een seizoen. Jij (met jou velen) doet nogsteeds alsof er 1 formule is. Maar zo werkt het niet. Wmb was Vd Beek idd concurrent van Schone....
De opstelling tegen Madrid was goed, de 1ste helft wijst dat uit. De wissel tegen Madrid was prima. De wedstrijd was de 2de helft opener en Ajax moest wat forceren aanvallend.

Kijkend naar de mogelijkheden heeft TH gewoon te star vastgehouden aan zn basis.

Voor mij zijn 2 zaken duidelijk en dat al een tijdje. Tadic naar de as. Neres op het veld.

Maar ik denk dat Perez gelijk heeft, TH ziet Vd Beek als ideale 10. Die is recent ook nog eens warmgedraaid op die postitie. Dan is Neres concurrent van Tadic en Ziyech, tenzij Tadic in spits speelt wat TH alleen als optie ziet tegen de sterkste ploegen.

Erg jammer!
0 -1
Ferd
Het is zo simpel, Donny is absoluut geen geschikte 6
0 -1
Labrador
Haal dan Frenkie of Schöne er een keer uit en zet Neres of Tadic op 10 en laat ze continue van positie wisselen zoals ik al eerder al zei.
1 0
ajax4lifebaby
Dan mogen ze mij Ten Hag per direct ontslaan. Geen grap.
7 0
Koningtoto
Ben jij ten Hag? Oke, zet Neres er in morgen. Bij voorbaat dank.
0 -5
Koningtoto
Neres is niet bepaald populair bij de bankhangers op AS :')
2 -3
Koningtoto
Dit is echt een luxe probleem, wat een probleem begint te worden. Wie moet je er uit halen voor Neres? Misschien een heel impopulaire, maar Frenkie maar even banken. Ik zie liever Neres dan Frenkie, om twee redenen. Neres was tegen Madrid zo gemotiveerd(in tegenstelling tot zijn invalbeurten na de winterstop) en Frenkie loopt te pielen. Geen schim meer van zichzelf. Ook tegen Madrid verliest hij twee keer de bal, op zo'n idioot simpele manier, waarvan ik denk, die is er niet 100% bij. Speelde wel een degelijke pot, maar toch, dat domme balverlies is dodelijk straks.
2 -7
godenzonenssuper
Het balverlies van Ziyech was daarintegen woensdag al dodelijk.
2 0
Koningtoto
Daar staat wel het een en ander tegenover. Frenkie was een stoorzender voor Kroos, maar meer was het niet eigenlijk. En hij heeft geen moer met Ajax. Dus lijkt mij de beste wissel.
0 -6
godenzonenssuper
Mij niet.
0 -1
Koningtoto
Welke wissel dan? Want dit is een beetje makkelijk, wat we van je gewend zijn.
0 -3
godenzonenssuper
Aldus iemand die roept dat Frenkie niks met Ajax heeft (omdat hij in de zomer vertrekt natuurlijk?)
LOL.

En ik zou Ziyech niet opstellen als je het weten wil. Voorhoede met Tadic, Dolberg en Neres. Middenveld met Frenkie, Donny en Schone in de punt naar achter.

Krijgen we ook direct een andere Frenkie te zien in een aanvallende rol.
0 0
Koningtoto
Niet omdat hij in de zomer vertrekt, maar sinds zijn komst van WillemII al met zijn volgende transfer bezig is. LOL. Ziyech er uit halen is het domste wat je kan doen, is niet alleen verantwoordelijk voor de meeste kansen, pre assists en zo, maar is geweldig in het terug verdedigen.

Punt naar achter ben ik wel met je eens.
0 -4
Heiko
Tuurlijk zit Neres weer op de bank, tenzij Tadic in de spitpositie gaat spelen.
5 -2
Dexy
Als Neres morgen daadwerkelijk op de bank begint, neem ik Ten Hag echt niet meer serieus.
11 -3
Bjorn
Dan maakt Ten Hag zichzelf compleet belachelijk en ongeloofwaardig. Eerlijk is eerlijk.
11 -3
Schip
Ik zou begrijpen dat hij met Dolberg gaat beginnen, maar het mag echt niet ten koste gaan van Neres. Je wilt toch dat hij ritme en vertrouwen opdoet, als hij straks in Madrid het verschil moet gaan maken...

Schone eruit, hop. Ziyech linie naar achteren en Neres erin.
6 -3
didierajax020
Ik zou het belachelijk vinden als Neres weer op de bank beland. Ook tegen een 'laagvlieger' als NAC. Beloon die jongen voor zijn geweldige spel. Hoe dan ook, Neres hoort altijd te spelen.
6 -2
Jariiii
Ik niet.
1 -3