Swart: 'Tegen Real Madrid hoef je niks te zeggen'

ArthurV, 16-02-2019 om 15:45, 7045 views, VTBL |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Sjaak Swart is sterk van mening dat Ajax een wedstrijd als tegen Heracles Almelo hetzelfde moet benaderen als een Champions League-duel met Real Madrid. Vorige week zaterdag gingen de Amsterdammers met 1-0 onderuit in Almelo, waarna het een aantal dagen later onverdiend ten onder ging tegen het sterrenensemble van De Koninklijke.

'Kijk, je moet je net zo oppeppen voor Heracles als tegen Real Madrid', vertelt Swart tegenover VTBL. 'Alleen tegen Real Madrid hoef je niks te zeggen, want ze willen graag presteren tegen zo’n club. Dus ja, dat ligt ook mentaal.' Volgens Mister Ajax heeft de ploeg van Erik ten Hag meer spelers nodig die dat duidelijk maken. 'En het is weleens bij Ajax dat ze denken: ''dat doen we wel even'',  en dat is niet zo.'

Ondanks de mindere fase in de Eredivisie, houdt Swart nog alle vertrouwen in de landstitel voor Ajax. 'Want PSV draait ook niet. Dat zag je ook vorige week tegen FC Utrecht. Kansen zijn er altijd, dat heb je ook in de uitwedstrijd tegen Real Madrid.' Volgens de rechtsbuiten van weleer scheelt het een hoop dat Sergio Ramos niet meedoet in het Santiago Bernabéu. 'Als je het geluk kan hebben om daar net zo te spelen, dan heeft Ajax nog een redelijke kans.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Ramos is er niet bij en Varane wordt veelal bewierookt, zonder dat hij echt dominant aanwezig is. Met Ramos naast je is iedere verdediger beter.

Waarschijnlijk zal Nacho samen met Varane staan en heb je dus twee verdedigers die, naar mijn mening, beide geen sterke opbouwers zijn. Vol het gas erop, hoog druk zetten en de kansen afmaken. Als Ajax Real kan verslaan is het nu. Geen Ronaldo en geen Ramos.
0 0
AjaxBaggio
Bal is rond. Ramos is geschorst.
En met een beetje geluk raakt Varane ook geblesseerd.

Zonder Ramos en Varane is het verdedigend echt een zooitje
Taak is dus om vanaf min 1 te pressen en snel de 0-1 te forceren.

Dan heb je gewoon nog kans. Kom je daar op 1-0 achter en ben je de mindere ploeg. Tja, dan zal die 2-0 en 3-0 ook wel vallen.

Kans is niet groot dat je door gaat. Maar 100% kansloos ben je nooit.

Als we zonder angst en met veel lef spelen, dan heb ik er wel vertrouwen in. We deden het in Duitsland. Dus waarom niet in Madrid ?

Er is wel 1 nadeel: Met Vini op de flanken zijn ze wel een echte counter machine. Dus je zal ook wat geluk moeten hebben. Want op de 0 spelen is vrijwel onmogelijk tegen dit Real.
1 0
MankeNelis
En toen werd Sjaak wakker, maar eerlijk is eerlijk er moeten nog 90 minuten gespeeld worden.
0 0