'Neres moet niet naar China, maar naar Europese top'

ArthurV, 16-02-2019 om 10:35, 6903 views, Het Parool |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Volgens Henk Spaan staken Donny van de Beek en David Neres er afgelopen woensdag, in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid, met kop en schouders bovenuit. De columnist van Het Parool vindt het onbegrijpelijk dat laatstgenoemde veelvuldig op de bank zit onder het bewind van Erik ten Hag.

'Als er twee spelers tegen Real Madrid hun voeten hebben laten spreken, zijn zij het', schrijft Spaan. 'De geloofwaardigheid van de trainer is nu in het geding. Neres moet helemaal niet naar China, maar naar een Europese topclub. Van de Beek, de grote sterkhouder van Ajax' middenveld, mag natuurlijk nooit meer worden gewisseld. Blijft het probleem van de vervanging. Wie moet eruit?'

Spaan vraagt zich daarnaast hardop af waarom Dusan Tadic nog uit de spits zou moeten worden gehaald voor Kasper Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar. 'Hij heeft niet de snelheid voor een counter, maar met Van de Beek achter hem, die het inzicht en de techniek heeft om elke, maar dan ook elke tweede bal te veroveren, is Tadic de ideale, kaatsende speler voor een elftal dat pressing wil spelen. Het lijkt trouwens de enige methode die Ajax goed beheerst, dus waarom uit tegen Madrid niet hetzelfde proberen? Ramos is er niet bij, die in de  Johan Cruijff Arena een formidabele partij speelde. Dat mag ook wel eens worden gezegd, zeggen de mensen dan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Tja Henk....moet je onze man uit Salland Tan Hag vragen. Nobody die het nog snapt maar volgens mij zijn Eriks hersenen danig in de war door al die tactische vondsten en slimmigheidjes. En dan krijg je dus pure onlogica.
0 0
Sterspeler
5 jaar geleden zou een speler als Neres ''te goed'' voor Ajax zijn geweest. Tegenwoordig zetten we hem op de bank. Ten Hag is gek geworden. Neres hoort gewoon nog 2 jaar bij Ajax te spelen. Daarna zou hij naar een club als Liverpool moeten gaan.
0 -1
mercurius3
Neres moet gewoon lekker bij Ajax blijven. Het continue gepush van spelers uit de Arena door het journaille begint doodvermoeiend te worden. Neres, Dolberg, Blind, Mazraoui, Onana, van Beek etc. zitten bij een prima club met internationale allure, een sterke eigen identiteit, een mooie historie en aanvallend voetbal. Het is echt geen schande om bij zo'n club te blijven.
2 0
Aspers73
Ik zou zondag Schone eruit halen en een middenveld van Donny, Frenkie en Tadic neerzetten. Neres op links and Dolberg in de spits.
2 0
Pierre Heno
Doloberg even maar niet graag. Hoe hij die 4 kansen om zeep hielp afgelopen woensdag blijft me verbazen: 0 op 4 voor een Ajax 1 spits. Ongekend. Al ruim 2 jaar.
0 0
de-Ajacied
Inderdaad, de bewezen beste opstelling
0 0
DeBaller
Schöne is gewoon onze architect op het middenveld.. Als hij niet speelt is de aanvoer van het middenveld beduidend minder, dat kan niemand ontkennen. Schöne kan het helaas alleen niet belopen.. Hij word daar te oud voor. Maar met Vd Beek op het middenveld erbij zie je gewoon dat er een speler naast hem staat die bijna dubbele meters maakt, dat compenseert dat en krijgt Schöne de ruimte vrij te spelen. Tadic moeten we gewoon in de spits houden, werkt uitstekend en zo kan Neres ook gewoon spelen.
3 0
Joseph
Misschien dat hij een huis kan bouwen, maar in zijn rol is hij niet de architect op het middenveld. Dat blijft Frenkie zelfs in een mindere periode. Voor zijn doen speelde Schone een goede wedstrijd, begon wel met een paar keer zwak balverlies, maar herstelde zich goed.

Donny moet die rol gewoon overnemen, ik vind hem ook veel gevaarlijker als hij de 10 ingelopen komt, dan wanneer hij er al staat. Hij is ook een speler die mee kan in de combinatie met Ziyech en Mazraoui, dat zal veel meer dreiging geven aan de rechter kant.

Tadic moet gewoon op 10, speelde daar bij SH ook vaker. Hij is gewoon een ontzettend sterk aanspeelpunt en iemand die makkelijk scoort als hij voor de goal komt. Met Dolberg er naast maak je het de verdediging helemaal lastig. Ik denk dat Tadic het beetje Huntelaar toevoegt wat Dolberg mist in de spits.
0 -1
de-Ajacied
Schöne komt echt tekort.
Hij lijdt veel balverlies en heeft weinig loopvermogen. Dat gaat ten koste van de kwaliteiten van Frenkie, Ziyech en Tadic
Vd Beek op zes maakt Ajax veel sterker
0 -1
Pierre Heno
Schöne speelde woensdag toch prima tegen Real?
0 0
Aspers73
Ik vind dat we niet genoeg vuurkracht hebben met Tadic in de spits. Ik zou hem wel eens op 10 willen zien, want je wil wel iemand zoals hem als je een hoge bal moet spelen. Dan De Jong eruit laten, kan ook. Of Nico wedstrijd rust geven, De jOng naast De Ligt en Blind linksachter.
0 0
Bocarra
Die Spaan is het echt al een tijdje kwijt. Van de Beek sterkhouder van Ajax.... ?? :-)))
2 0
Red Devil
Neres zou naar een mooie club in Spanje moeten gaan bv Sevilla fc of naar Valencia en daar dan doorgroeien.
2 0
Bocarra
Ik begrijp niet waarom Ajax supporters een groot deel van hun tijd besteden aan speculaties betreffende mogelijke transfers. Ajax spelers hebben allemaal een enorme potentie en over het algemeen langlopende contracten. Ik wil dat ze deze contracten zo lang mogelijk respecteren. Dit Ajax heeft de potentie om zich te mengen met de absolute top. Maar als ik de media en Ajax-supporters hoor is dit ondergeschikt aan een toekomst buiten Ajax.
5 0
Pierre Heno
Niet qua salarisschaal. En dat is nu precies het kritieke punt waarom Ajax nooit een goed team een paar jaar bij elkaar weet te houden. Al dei ku(ns)tgrasvelden helpen ook niet bepaald mee om goede spelers hier voor meerdere jaren naar toe te halen. Maar blijkbaar vindt de KNVB de belangen van clubjes als ADO 'de haag', Excelsior , PEC zwaarder wegen dan die van de kwaliteit van het NL voetbal. De ku(ns)tgras lobby zit zelfs in het KNVB bondsbestuur!
0 0
Wilbert
sevilla heeft net promes gekocht
0 0
Wereld
In de zomer moet je een cvm of lcv kopen. Dan kan Blind naar cvm of gewoon de nieuwe aangekochte cvm. Daarvoor zet je dan V/D Beek met wellicht een aankoop/Mazraoui naast zich.
Voorin nieuwe buitenspeler halen. Dan kun je zo spelen: LV - Tadic - Neres
evt Tadic op LAM naast Van De Beek, maar heb hem daar nog nooit zien spelen bij Ajax, dus kan daar niet over oordelen.
0 0
M.Olsen
Hahaha, de trainer in het geding na 1 pot. Man man man man man
0 -1
Schip
Sorry?
0 0
Ar
Dat Donny mag je nooit meer wisselen slaat natuurlijk helemaal nergens op.
1 -1
BarcoVanMasten
Tsja, Donny deed het zeker prima afgelopen dinsdag, maar zelfs dan vallen er nog teveel gaten op het middenveld. Hij staat vaak heel diep, dan blijven er slechts twee in de as van het veld over. Schöne heeft weinig loopvermogen, Frenkie wil toch altijd liever voetballen dan verdedigend werk verrichten.
Liefst volgend seizoen Blind en Mazraoui naar het middenveld, heb je een tacticus die het weg kan zetten, beter in de duels is en de opening naar voren kan vinden met daarnaast iemand die enorm veel meters kan maken, duels wint en ook nog eens genoeg techniek heeft om in hoog tempo naar voren te spelen.
De positie daarvoor zou ik toch liever een echte spelmaker zoals Shabani hebben dan VD Beek, blijft het middenveld compacter en krijgen de vleugelspelers meer bruikbare ballen. Hoop dat Neres dan ook gewoon blijft en een heel seizoen mag spelen!
2 0
Barra
Ik zie ze liever weer met een 6 spelen, dan kan Blind naar het middenveld want hij is tactisch ook sterk en kun je daarvoor spelen met 2 spelers die zoals jij aangeeft veel energie in een wedstrijd leggen. Met een 6 kun je imo ook beter pressie spelen
1 0