Kieft: 'Killing hoe Ramos Ajax neerzet'

ArthurV, 16-02-2019 om 08:45, 10551 views, Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Wim Kieft heeft afgelopen woensdag gedurende het duel tussen Ajax en Real Madrid bijzonder erg genoten van Sergio Ramos. De columnist van De Telegraaf zag een goed en strijdbaar Ajax, maar onder aanvoering van de Spanjaard bleef de Madrileense verdediging uiteindelijk overeind in Amsterdam.

'Zet je daar De Ligt tegenover, dan zie je veel wilskracht, minder ervaring en overal vol erin', vergelijkt Kieft. 'Hartstikke goed, maar je hoopt dat De Ligt snel naar het niveau Ramos toegroeit. Dat hij in topwedstrijden rust neemt in zijn spel, eens terug stapt en vanuit zijn positie speelt.'

Kieft noemt het spel van Ajax tegen De Koninklijke 'elektrisch'. 'Terecht, want zo moest het niveauverschil met Real worden gecamoufleerd. Een naïeve gedachte, maar idealiter zou deze Ajax-ploeg een tijdje intact moeten blijven om dezelfde rust te krijgen als Kroos & co.'

'Vanuit die controle pakte Ramos bewust een gele kaart en een schorsing voor de return', vervolgt Kieft. 'Gewoon kansberekening van zijn kant. Daar ben ik van overtuigd. Eigenlijk killing voor Ajax zoals hij ze neerzet. Ramos maakte namelijk de afweging dat de return in Madrid ook zonder hem resulteert in de volgende ronde en liet zich bewust bekeuren op het middenveld. Volgens de voetbalmoralisten verwerpelijk en die roepen massaal schande. Als coach wil je toch niets liever dan een speler die zoiets zo snel en goed inschat en daarnaar handelt. Typisch Ramos, bij wie winnen voorop staat en niet de schoonheidsprijs of de Fair Play Cup.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Ramos is een goede verdediger maar een enorme gluiperd qua mens. Nare vent.
0 0
PetrusKeizer
hoe kom je daarbij? ik dacht dat t omgekeerd was. als voetballer een enorme etterbak, buiten t veld schijnt t een enorm aardige en sociale gozer te zijn.
1 0
gi0vanni
Het omgekeerde is een slechte verdediger maar een enorm eerlijk qua mens. Fijne vent.
0 0
RAL3028
Tuurlijk Wim, een schopper die als het even kan bewust de arm van zijn tegenstander uit de kom trekt. Als coach wil je toch niks liever? Voor heel veel voetballiefhebbers is Sergio Ramos gewoon een hele trieste gozer.
0 -2
rafael32
Volgens Wim waren wij al kansloos tegen een Madrid uit vorm. Toen Ramos geel pakte, had Ajax ook met 5-1 voor kunnen staan. Ramos heeft een verdediging geleid tegen een team uit de Micky Mouse league dat toch echt zo'n 8 goede kansen heeft gehad. De Ligt en co gaven er tegen de wereldploeg uit Madrid 3 a 4 weg. Dus wie moet nu bij wie in de leer. Geweldige controle van Ramos, Wim. Had alles onder controle, De VAR, de schoenen van onze kansenmissende spitsen, leidde ballen naar de paal, liet Ziyech missen met zijn telepathische gave, trok Dolberg met onzichtbaar touw onderuit, en regelde ontmoeting op wallen voor scheids zodat hij strafschopfout over het hoofd zag. Snurk lekker verder, Wim.
0 0
Adios
Wat mij betreft tekent het alleen de onderschatting die Ajax nodig heeft om Real in Bernabeu te verslaan
0 0
Chesterson93
En toch is het jammer dat de Ligt tegen het licht gehouden wordt naast Ramos. Want zijn talent is ongekend en analisten lijken dit steeds vaker te verbloemen, terwijl heel Liverpool VvD de beste verdediger ter wereld vindt. Ik ga niet mee in die negatieve teneur.
0 0
edwin3009
Volgens mij was raamlos helemaal niet zo goed,maar was ajax vergeten de trekker over te halen
1 0
Ajacider
Nu is het onze kans om eens te spelen met de intrensieke motivatie om arrogantie af te willen straffen. Als voetbal wat eerlijker was en Real Madrid niet opvallend veel bevooroordeeld werd in de CL had ik er nog goede hoop op dat de 1-2 thuis nederlaag kon worden recht gezet. We hebben niks te verliezen maar zoveel meer te winnen. Denk dat Real Madrid er veel te gemakkelijk over denkt, en dat na zo'n vertoning.
0 0
Ajaxvooraltijd
Hoogmoed komt voor de val.
1 0
supporter sinds
Wat wil die kieft nou eigenlijk zeggen met deze colum?
0 0
Redrum
Dat hij zonder coke een hele negatieve en zure vent is.
2 0
Red Devil
Ramos is een hele grote schijtbak die eens een keer keihard moet worden aangepakt op het veld.
Schopt en slaat naar alles wat beweegt op een veld maar zodra windkracht 2 waait valt hij om een schreeuwt hij om zijn moeder.
7 0
JesperOlsen74
Ik had zoiets van, als Ajax dan toch niet door (mag) gaan, dan hoop ik in elk geval dat iemand die Ramos in tweeën zou schoppen.
Vreselijk persoontje. Stoer uitdelen, maar zelf niks kunnen incasseren. Griezel.
Maar idd, bij Ajax lopen wat dat betreft 11 koorknaapjes.
2 0
supporter sinds
Precies .. dacht woensdagavond ook dat het mooi was geweest als nu een type Jan wouters hadden gehad.
0 0
ETM
Ik snap wat Kieft bedoeld, maar toch vind ik de lof voor de 'rust' bij Madrid wat misplaatst. Immers is Madrid gewoon ook ontsnapt. En dat kan nooit hun bedoeling zijn geweest. De eerste helft had Madrid de boel echt niet onder controle. Telt de goal van Tagliafico dan had dat Ajax nog een enorme boost gegeven ook.

Je ziet wel dat Madrid na de pauze al geleerd heeft van de de 1ste helft. Dat is de slimheid van ervaring, en kwaliteit.

Denk dat Madrid Ajax wilde opvangen en dan toeslaan, maar onverhoopt bleef Ajax maar gaan en had het een aantal niet te mistane kansen. Ze hebben Ajax wat onderschat en zijn goed weg gekomen.

En nu hoop ik dat ze Ajax weer wat gaan omderschatten leunend op hun uitgangspositie.

Ook vind ik dat wat meer lof voor Ajax wel zo gepast zou zijn.
6 0
PetrusKeizer
hij heeft t eigenlijk alleen maar over hoe een topploeg met ervaring de TWEE wedstrijden in de KO fase benadert. Daar is dan Ramos maar een voorbeeld van, als onderdeel van het team. Ze loeren gewoon op die paar kansen. Dat ze dan ook nog ns mazzel hebben komt door Ajax zelf, onze jongens zijn inderdaad minder koel/berekenend en dan m.n. in t afmaken van kansen.
0 0
Terugnaardemeer
Bij Europees voetbal in de knock out fase waar een 2-1 nederlaag voor het uitteam een prima resultaat is, kan je niet zeggen dat Real het gevoel van ontsnappen had of dat het voor hen tijdens de wedstrijd niet volgens bedoeling ging.
0 0
AFCAPolarBear
Typisch geval scorebordjournalistiek. Omdat Real 2-1 heeft gewonnen, was het goed. Real heeft geluk gehad dat de scheids de 1-0 afkeurt en de 1-2 goedkeurt. Waren die 2 gevallen omgedraaid, staat het 1-1. Dit kan je ook niet simpel stellen, want komt Ajax op 1-0, gaat Real anders voetballen en was het misschien 1-3 geworden, maar had ook 2 of 3-0 kunnen worden. Vast staat wel dat óf Real Ajax onderschatte óf Real te weinig kwaliteit heeft en niet beter kon. Ik denk dat het laatste uitgesloten is, want ze wonnen wel bij Atleti.
0 0
ETM
Dat kan je wel.
Ik heb het niet over de uitslag, maar de weg ernaartoe.
0 0
trodat4030
Van Kieft hoef je nooit lof voor Ajax te verwachten zonder een kanttekening waar hij vervolgens helemaal op los gaat. Standaard procedure bij deze Amsterdamse psv-er.
0 0
lucasv
Zwakke column Kieft. Het was een lust om het 'kleine' budgetarme Ajax (afgezet tegen de financiële gigant Real Madrid) de Koninklijke over het veld te zien jagen. Gaat de komende 10 jaar niet meer gebeuren. Ook Driessen zeikt over de 'zwaktes'. Zo goedkoop. Het was pech en gebrek aan absolute klasse (Ziyech, Dolberg in het missen van kansen, Blind en Onana bij beide goals). Zo zijn de verhoudingen nu eenmaal. Met Ronaldo in de spits had Real een oorwassing gekregen.
Zeuren over er mis ging, past nu niet. Soms is het mentaal niet top, vaak tactisch niet (Ten Hag blijft met stip de zwakste man), maar woensdag was het aandoenlijk mooi hoe dit Ajax met lef en branie het steenrijke Real niet aan voetballen liet toekomen!
3 -6
Mario65
Had Kieft ook zo'n compliment voor Ramos over gehad als de VAR en arbitrage niet krom waren door de goal van Tagliafico af te pakken?
Was een zuivere goal en waar was Ramos?
Dus laat Kieft niet doen alsof dit een onschendbare verdediger is.
Ramos is goed maar een gluiperd van de eerste orde
2 -3
Bennyben
Sinds wannneer bepaald de UEFA of iemand wel of niet een gele kaart expres pakt, hij hanteerde gewoon de spelregels en of hij dat expres deed of niet is heel niet relevant. UEFA kan beter zichzelf de spiegel voorhouden over het wanoptrede van de var en scheidsrechter.
9 0
trodat4030
Nou, sinds de uefa dat heeft ingesteld als regel is het gewoon wél relevant en als Sergiotje zo dom is om voor de camera te zeggen dat t een bewussie was, is t bewijs vrij onweerlegbaar. Toevalligerwijs heeft men die regel zelfs ingevoerd nadat dezelfde Ramos al een bewuste kaart had gepakt. Héél dom van Sergiotje.. Als de uefa een regel invoert om jouw actie, je het vervolgens opnieuw doet en t nog toegeeft ook. En nee, das geen eerlijkheid, das gewoon achterlijk. Kijk ook maar naar alle pogingen tot damagecontroll van Ramos nadien. Jammer dat ie slechts 1 extra wedstrijd geschorst kan worden, wat mij betreft uitsluiting vd rest vh toernooi. Volgend jaar een nieuwe kans.
1 -1
Bennyben
Zie zo vaak dat spelers shirtje vast houden en daardoor geel pakken is dat dan expres of niet ook als je weet dat je dan geschorst word het is gewoon weer eens een belachelijke regel van de UEFA die niet te controleren valt.

Ze kunnen beter de bestaande regels goed hanteren zoals de overtreding op frenkie de jong maar dat is schijnbaar niet zo belangrijk.
1 0
Bocarra
Ik denk dat Ramos nog spijt krijgt van zijn gele kaart. Bewust of on bewust.
7 -3
Juichtoon
Nee Willem het was juist geweldig om te zien hoe Ajax ditmaal tegen Real uit de verf kwam. De kloof met de Europese top is behoorlijk gedicht. Dat zou een positieve column van jou waard zijn. Maar niet van jou hè Willem. Want jij kan Ajax niet uitstaan.
Je had ook kunnen schrijven over het feit dat dit nu de 5e keer in 6 w tegen Real was dat de 1-0 van Ajax werd afgekeurd en ook nog eens 5x onterecht.
7 -5
JohnnyD
Ik denk dat Kieft wel gelijk heeft. Sterker nog, ik denk dat Real voor een gelijkspel ging met een tegendoelpunt en als bonus de overwinning alsnog pakte. Pure kansberekening allemaal idd.
3 -5
Barra
Wim is niet negatief over Ajax hoor, mag hem altijd wel graag horen. Is iemand die vaak een bepaalde nuance brengt en niet zo opportunistisch lult
4 -9
Juichtoon
Jij noemt het nuance, ik noem dit afkeer. Altijd dezelfde kant op schrijvend. Net zo'n familielid dat altijd (over)kritisch op je is. Eerst denk je nog dat het goedbedoeld is, maar op een gegeven moment snap je het. Hij/zij heeft de pik op je.
5 -3
Schip
Wim is een glas is half leeg type, maar dan nog moet je zijn analyse objectief beoordelen. En vanuit het glas is half leeg perspectief, klopt het redelijk.

Je kunt net zo goed zeggen dat jij Kieft op dezelfde manier bekijkt als hij Ajax.
2 -1
Juichtoon
Zet maar eens alle columns van Willem over Ajax achter elkaar dan zie je het patroon. Het glas is wat Ajax betreft altijd half leeg. Dat noem ik afkeer of vooringenomenheid etc.
Over PSV schrijft Wim nooit half lege columns. Ergo vorig jaar schreef Wim nog dat PSV Ajax allang voorbij was.
Even zn laatste Ajax columns op een rij:
14/2: Ramos 2e gele kaart is killing voor Ajax
2/2: Tegen Ajax staat hij (Ramos) er zoals heel Madrid
20/1: Ze dachten dat het wel klaar was
19/1: Pleuris breekt uit bij uitblijven titel
8/12: De Jong kan die rol ook sensationeel invullen (een pos column!, Eentje!)
1/12; Zonder Ziyech is spel Ajax eenzijdig
25/11: AEK niet zon hele goede ploeg
10/11: Benfica laat veel beter zien waar limiet ajacieden ligt
6/10: Treurig dat Ajax geen eigen spits op kan leiden

Eén positieve column, de rest is allemaal negatief en ook nog eens bullshit., of schijnwaarheden. Bv ze dachten dat het wel klaar was, alsof Ajax spelers lui zijn oid. Dat terwijl zowel onze speelwijze veruit de meeste inspanning kost en we ook nog eens by far de meeste w hebben gespeeld. Dit is echt Ajax spelers in een kwaad daglicht stellen via een Mindfuck.
2 0
Barra
Haha zo kan je het ook zien, maar het is niet zo dat Wim alleen kritisch op Ajax is.
1 -2
Boer
Vind ik ook wel meevallen. Kieft is niet negatief kritisch, maar realistisch. Ajax had ook zomaar van Real kunnen winnen, zoals Heracles en Feyenoord van Ajax. Die haalden net als Ajax een energieniveau dat je niet wekelijks kunt opbrengen.

Het kwaliteitsverschil zit hem niet zozeer in talent als wel in ervaring. Als je zoals Ajax probeert voortdurend 100% te geven, hou je dat niet vol. Een topclub met ervaren spelers doseert en temporiseert. Deed Ajax in de tijd van Cruijff ook en Barca met Xavi. Even gaspedaal eraf en controleren en op adem komen. Kijk ook maar eens goed naar Messi. Als er gewandeld kan worden doet hij dat, om even later full speed de ruimte in te sprinten.
6 -4
PetrusKeizer
zo is t. Wim is ook vaak genoeg positief over Ajax. Als hij daar zelf reden toe ziet. Ziet hij tekortkomingen dan benoemt hij die. op n manier waar ik me in kan vinden: praat namelijk nooit onzin.
0 0
AgeM
Prima reactie!
0 -1
Gooseman
Ik kan me al 5/6 momenten herinneren dat Ramos met z'n kleine teen een pass eruit haalt waardoor een scoringskans had kunnen ontstaan.

Ik denk niet dat Nacho dat op die manier kan invullen wanneer Varane fit is.
5 -1
Joseph
Die Nacho zat volledig in de pocket bij Tadic, zonder Ramos hadden ze deze wedstrijd verloren. Ze zijn dus sowieso zwakker in de return, als Varane er weer niet bij is, dan kan het heel mooi uitpakken voor Ajax.
0 0
Schip
Oh, absoluut niet. Die is inderdaad 2 klassen minder.

Kieft geeft wel weer een staaltje confronterend analyseren mee, maar het klopt redelijk. Je moet het niveauverschil compenseren met energie. Zo pakten we Barca thuis ook aan en dat eindigde wel in winst. Met een onvergelijkbaar minder getalenteerd team trouwens, Frank krijgt echt schandalig weinig credits daarvoor. Die had ook al de knock out fase bereikt ware het niet dat twee onterecht afgekeurde goals en 6 goals in Zagreb dat alsnog ongedaan maakte.

Ajax had echt moeten winnen van Real, maar laat ze het maar doen in Bernabeu. Kijken hoeveel karakter er nou echt zit in deze ploeg. Real zou echt te kakken staan tegenover de hele wereld en Ajax zou definitief terug zijn aan het Europese front.
3 0
GvanderK
Alleen al vanwege Ramos hoop ik dat we daar stunten.
3 0