Derksen wijt goal Asensio aan Van de Beek

JesseTH, 15-02-2019 om 22:40, 6853 views, Veronica |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Johan Derksen vindt Donny van de Beek schuldig aan de winnende goal van Real Madrid. De voormalig journalist heeft de jonge nummer tien van Ajax hoog zitten, maar zag hem woensdag te ver weg staan van doelpuntenmaker Marco Asensio.

'Hij laat die man zo achter zich weglopen', oordeelt Derksen aan tafel bij Veronica Inside. 'De keeper ging ook niet vrijuit, maar Van de Beek liet hem buitenom komen. Hij keek nog naar die jongen. Dat is het verschil met die Spaanse verdedigers, die vond ik zó sterk in de tackle. Dit is concentratie die wegvloeit, daar verlies je wedstrijden op.'

René van der Gijp gaat in op een andere moment, namelijk de gemiste kans van Kasper Dolberg in het slot van de wedstrijd. De Deen gaf later aan uitgegleden te zijn, maar de oud-international gaat daar niet in mee. 'Hij gleed niet uit. Hij wil hem vallend schieten, omdat hij niet helemaal lekker uitkomt. Dat kan, maar het was niet de beste oplossing. Een Dolberg in vorm is wat Ajax mist. Op Champions League-niveau, maar ook tegen een Heracles Almelo.'

Tot slot laat Van der Gijp zijn licht ook schijnen op Hakim Ziyech. De Marokkaans international maakt regelmatig indruk in Amsterdam en om die reden schat de analist hem dan ook vrij hoog in. 'Met de Mkhitaryans van deze wereld kan hij wel wedijveren, dus hij kan makkelijk naar Arsenal toe. Het zou voor het Marokkaanse voetbal goed zijn als er een keer een speler echt doorbreekt. Ze hebben Benatia, die heeft het wel echt gered.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Nieuwelichting
Dit programma wordt met de week slechter. Er is hier nauwelijks sprake van journalistiek en als we al over journalistiek mogen spreken, dan is dat van een zeer bedenkelijk niveau. Het kent geen enkele diepte, onderwerpen worden allemaal snel afgedaan als besproken. Als er al belangrijke onderwerpen over tafel komen, worden er met regelmaat significante details weggelaten. Zodra het te heet wordt, schakelen ze snel over naar een ander onderwerp, zodat de heren weer verder kunnen gaan met hun kunstje, wat voornamelijk bestaat uit grappen maken en mensen beledigen. De succesformule in dit programma is al een tijdje uitgewerkt. Via NLZiet spoel ik er tegenwoordig snel doorheen.
3 0
Aad82
Had niet geteld mogen worden. 100 % overtreding op Frenkie.
0 0
Aspers73
Van de Beek was al 86 minuten aan het rennen, Ascensio stond er net in.
0 0
JanTa
Een ex-Feyenoorder samen met een ex-PSVer gaan onder leiding van fossiel Derksen de westrijd analyseren, kan niet anders dat je dan een totaal verkeerd beeld over Ajax krijgt.
2 0
Red Devil
Dat is ook het probleem bij Ajax dat sommige spelers het verdommen om mee te verdedigen en daar moet ten Hag tegen optreden en ze lekker op de bank of tribune zetten totdat het kwartje wel valt bij ze.
0 -3
DrFootball
De fout bij de 2e goal begint bij Ziyech. Die wilde voor de zoveelste keer 3 man passeren en leed weer balverlies, waarna Real Madrid in hun sterkte komt... de omschakeling. Uiteraard moet Van de Beek dan beter opletten dat er geen spelers uit zijn rug weglopen, maar de 1e fout is van Ziyech. Die laatste vond ik buiten zijn goal helemaal niet zo goed spelen. Heb mij geïrriteerd aan zijn vele balverlies, omdat hij zich in deze wedstrijd geforceerd wilde bewijzen. Daarbij liet hij zijn man Reguilon vaak lopen en dat zorgde een paar keer voor gevaar.
6 -2
Wereld
ik verwijt V/D Beek hier niet echt iets. Hij was nota bene de enige middenvelder in de buurt, die ook met zijn man over het hele veld meeloopt, zelfs nog in de 88e minuut ofzo, terwijl hij waarschijnlijk vermoeid was, omdat hij het niet gewend is om zo lang te spelen.

Frenkie laat zich makkelijk wegzetten (had nog beter zelf die tegenstander kunnen omarmen, in de hoop dat ie floot en geel gaf).

Ik vond vooral Blind (en wellicht Onana) hier niet de juiste keuze maken.
Je zag dat Neres (die moe was om dezelfde reden als V/D Beek, Erik) een achterstand goed moest maken, dus hij kon die voorzet nooit meer eruit halen. Blind gaat vervolgens in niemandsland staan. Hij moest naar die man (van de voorzet) toe, of in ieder geval dan de 'passlijn' naar een man in de 16 proberen te dekken.

Overigens was het volgens mij ook weer het resultaat van dom balverlies van Ziyech rond de middellijn die weer balletjes onder zijn voet wilde halen..
4 0
trodat4030
Gewoon perfect gedaan van Asensio. Die is al sneller dan vd Beek en je ziet duidelijk dat Donny naar de bal kijkt, dan kijkt waar Asensio is en op het moment dat Donny daarna weer terug naar de bal kijkt zet Asensio z’n versnelling in en is Donny een kwart seconde te laat. Met zijn snelheid haalt ie dat dan niet meer in. Niet tegen de snellere Asensio.

Overigens speelde Donny gewoon een geweldige wedstrijd. Geheel in lijn met zijn vorm van na de winterstop, als 1 vd weinigen.
4 -2
Ajaxadept
Donny van de Beek had inmiddels bijna 87 minuten over het hele veld mee lopen verdedigen en steekpasjes gegeven. Asensio stond er koud 10 minuten in en kon daardoor nog makkelijk versnellen in zijn sprintje met Donny. Om nu het accent te leggen op dit ene moment van Donny vind ik echt belachelijk. Het passje op Ziyech was briljant en voor het intikken, heb het daar eens over. Voorafgaand aan de actie waaruit het doelpunt van Asensio viel was er een overtreding op de Jong, heb het daar eens over...!
5 -2
Middenweg401
Ik ben de eerste die Vd Beek altijd verdedigt (en ik leg de schuld hier ook niet bij hem), maar je 87 minuten argument slaat nergens op.
Het gaat om de volle 90 minuten plus blessuretijd, want anders is die eerdere inspanning weggooide moeite.
1 -3
Aspers73
Echt wel, Donny was al 87 minuten aan het rennen en dus moe. Ascensio niet.
1 0
alvin01
Derksen heeft gewoon gelijk.
2 -3
Simon1
Zat zijn snor weer eens voor zijn ogen?
2 -2
Rentokill
De 1-2 kwam voort uit het feit dat de beste man van bij Ajax (Schone) werd geofferd voor Dolberg. Ik vond Dolberg, een extra aanvaller inbrengen logisch als je voor de winst wil gaan. Schone eraf bleek niet zo handig want daarop werd het middenveld overlopen. Vd Beek eraf was logischer geweest.
4 -3
Barra
Schone speelde idd een van zijn beste wedstrijden, in balverlies en balbezit. Ik vond het ook een vreemde wissel, al had Dolberg ook zomaar de gelijkmaker kunnen maken natuurlijk
0 0
Ajaxvooraltijd
Niet gemist dus.
0 0
Radie125
was Derksen nooit overkomen man man man een pratende fossiel.
6 -6
MPAjax
real kreeg het voordeel toen een madrid speler een overtreding beging op de jong

ze waren even afgeleid omdat er gefloten zou worden door onze grote poolse havik , dat gebeurde niet en de scheids was toevallig ook niet zo happig om de var te raad plegen ...

slimme jongen die derksen maar niet heus,

we hebben naar een gematchfixte wedstrijd gekeken en de gekkies trappen erin want het levert meer kijkcijfers op om mee te lullen met de uefa crooks
5 -3
Figo
Afgeleid? Poolse Havik kon niet fluiten vanuit de VAR studio. overigens heeft ie hier gewoon gelijk. Donny is Asensio kwijt en dat is net het verschil tussen Real en Ajax.
3 -4
Barra
Van der Gijp is een meester in het lullen over domme kleine details, kan hij zo een hele avond mee vullen.
5 -4