Derksen: 'Gaat zelden in de lengte van het veld'

JesseTH, 15-02-2019 om 22:25, 8745 views, Veronica |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

René van der Gijp, Johan Derksen en Johan Boskamp zijn allen van mening dat Frenkie de Jong er een schepje bovenop moet doen. De drie heren erkennen de grote voetballende kwaliteiten bij de Ajacied, maar vinden ook dat hij voor zijn doen momenteel te weinig brengt.

'Frenkie de Jong geeft balletjes tegen Real Madrid, waarbij ik denk: ja...', klinkt Van der Gijp bij Veronica Inside, waarna hij het wel opneemt voor de getalenteerde middenvelder. 'Die jongen kan er misschien niets aan doen, zit in een mindere periode en er is een hoop overheen gekomen.'

Collega-analist Derksen sluit zich aan bij de negatieve woorden die Van der Gijp over had voor De Jong. 'Het gaat zelden in de lengte van het veld. Het is draaien, draaien en draaien en dan naar de zijkanten of terug. Hij heeft het in Nederland makkelijk omdat hij op zijn eigen helft speelt en de tegenstand is nauwelijks serieus te nemen. Hij kan hartstikke goed voetballen, maar doet er veel te weinig mee.'

Tot slot doet ook Boskamp een duit in het zakje. De voormalig voetballer ziet dat De Jong aan moet poten, wil hij mee gaan draaien bij FC Barcelona. 'Zijn baltempo moet twee à drie stappen sneller bij FC Barcelona. Hij moet aannemen en spelen. Hij wordt nu een postbode en dat moet hij niet doen. Bij FC Barcelona moet je niet eerst vijf of zes meter lopen met de bal.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
tja, ik woon in t buitenland dus niet t type wat Frenkie in jong ajax al volgde. Dus ik zag alleen maar beelden van hem in zn 1e wedstrijden, had geen idee wat voor type speler t was. t Eerste wat ik dacht: jee, wat is dit? Wat n VRESELIJK goeie voetballer, zeg! En bij dat eerste gevoel blijft t gewoon.
0 0
godenzonenssuper
3,5 jaar Ajax en we hebben hem alleen bij Jong Ajax als aanvallende middenvelder kunnen zien.
Maak je daar maar druk om Derksen.
1 0
Web
Derksen hoeft zich helemaal nergens druk om te maken, geeft zijn mening, niets meer en minder.
Ik ben een groot Frenkie fan, maar Frenkie moet zeker nog stappen maken, jammer dat jij nooit met kritiek van Frenkie om kan gaan
Echte top en Frenkie, scheelt nog best veel, kijk maar eens naar de handelings snelheid ( ook het weg draaien ) van Modric, was een paar keer pijnlijk voor Frenkie. En dat heeft hij zelf heel goed door.
0 0
rafael32
Je bedoelt dat Modric de bal verkeerd aannam en vervolgens ging draaien om de bal terug of breed te kunnen tikken. Gebeurde een paar keer in wedstrijd. Modric is niet 1 keer langs De Jong gekomen en De Jong liep Modric een paar voorbij alsof hij er niet stond. Sorry hoor, de echte top stond bij Madrid op het veld en ze konden ons middenveld niet bijbenen in grote delen van de wedstrijd. Behalve een paar countertjes konden ze helemaal niets. En Modric draaide hoofdzakelijk om zichzelf uit de problemen helpen waarin hij zichzelf had gemanoeuvreerd. Behalve 2 knappe passes met buitenkant maakte hij niets klaar in zijn vrije rol.
0 0
AgeM
U bent vast de zaakwaarnemer van de Jong die hem voor 75 miljoen aan Barca verkocht heeft. Doet u ook in tweede hands auto"s. ?
0 0
Red Devil
Frenkie moet veel minder lopen met de bal en sneller passen want hij loopt een keer tegen een doodschop op zo.
0 -1
ST
zegt Bosz ook al 3 jaar.
0 0
rafael32
En dan wordt hij net zo'n grote eenheidsworst als de rest van onze voetballers. Dat er nog figuren zijn die nog zo'n eendimensionale balletjesrondspeler erbij willen hebben.
Als de meeste Nederlandse trainers het voor het zeggen hadden, had Messi nu alleen balletjes rondgespeeld.
0 0
AgeM
Helen H is een hockeyvrouwtje uit Breda . Met een grote mond . Daar lopen er meer van in Breda (en hier) .Ze wordt beschermd door Derksen .
Ze komt op de voorgrond omdat het vrouwenvoetbal aan populariteit wint . Ze is heel klef met van Bommel . Dat is echt een flapdrol .En, hoe kan het ook anders Frenkiefan, Dus dat zegt eigenlijk genoeg . Ze is volgens mij gewoon Pisvee supporter . Ze is als vrouw net als marokkanen in voetbal . Die moeten extra hard lopen om gewaardeerd te worden . Dus ze zou beter moeten weten ! Ze benaderd alles vanuit dameshockey, dat is echt wat anders.
Ze deed dat interview in een periode dat het mode was om Ziyech te bashen.
Ze heeft vast veel verstand van mode en bashen .
We weten inmiddels hoe Ziyech als mens (!) en als voetballer is .En hoe respectvol hij met zijn moeder, neefjes en vooral nichtjes omgaat . Dus daar heeft ze de plank volledig misgeslagen , dat komt nooit meer goed .
Ik geef Ziyech volkomen gelijk .
0 -6
Barra
Ik ben geen Helene fan, puur omdat ik haar inhoudelijk niet goed genoeg vind, maar zo zijn er wel meerdere journalisten. Ziyech mag daarnaast zelf weten met wie hij wil praten, maar als hij zo stellig is om er voor te kiezen niet meer met Helene te praten dan kun je er donder op zeggen dat mensen hier ook wat van vinden. Ziyech kan het zich zoveel makkelijker maken door er wat luchtiger mee om te gaan, maar hij is zo snel verongelijkt en op zijn teentjes getrapt. Wat denk je dat er gebeurt wanneer hij naar het buitenland gaat en er daar kritiek komt.
3 0
AgeM
Daar zijn geen vrouwelijke interviewsters.
Maar je hebt gelijk , het zou allemaal wat flexibeler kunnen
Bergkamp was in zijn beginperiode ook heel schuchter trouwens.
1 -2
Middenweg401
Pure nieuwsgierigheid: ik herken je al jaren aan die spatie voor een leesteken i.p.v. er achter? Waarom doe je dat eigenlijk? Is dat je eigen stijlkenmerk?

Hakim moet zich gewoon als een volwassen prof opstellen in deze.
En dat ze een vrouw is, zoals jij een aantal keer noemt, doet totaal niet terzake.
3 -1
AgeM
Dankjewel dat je mijn bijdrage leest !
Ik vergeet en vergat soms de punt , het is soms ook gepriegel , dus die stijl dat is dan ongewild.
Denk dat Hakim wat moeite heeft met opdringerig types . En het lijkt me ook geen vrouwenjager , eerder wat aan de verlegen kant . Hij komt ook uit een pure mannencultuur.
En misschien is het ook wel wat culturele bepaald . Hij deed trouwens ook wel schuchter tegen andere interviewers , die hem dingen de mond proberen te leggen .Maar ook dat gaat gewoon al een stuk beter toch? Geniet maar veel van hem als voetballer nu hij er nog is , en als mens !Hij gaat nog als de brandweer voor Ajax (Das bij de Jong wel anders)
0 0
Middenweg401
Ik dacht: ik geef het even aan, want misschien weet je het echt niet. Het is dus officieel een spatie na een comma of punt (i.p.v. er voor). Maar wat jij wil verder, en ik zal er niet meer over zeuren. :)

Hij komt veel sympathieker over dan een jaar geleden.
Maar over dit soort dingen heen stappen (i.p.v. dwars blijven doen) is ook karakter. Bovendien doet zij ook maar gewoon haar werk. Ik vind haar ook zeker niet opdringerig. Sympathiek juist. Maar ik heb het idee dat ze niet kritisch mag zijn als vrouw.
2 0
AgeM
Het ging mij alleen om de reactie van Hakim, voor de rest doet ze het wel goed . :)
0 0
PJK54
Tsja kijk de wedstrijd terug en je zal zien dat ze helemaal gelijk hebben.

Ach de ene keer is dit kroegprogramma op de hand van Ajax en de andere keer niet gewoon accepteren en doorgaan.
3 -2
rafael32
Stats bekeken. Van der Gijp slaat onzin. Uitstekende wedstrijd van de Jong, op alle onderdelen beter of gelijkwaardig aan Modric.
0 0
Rentokill
Barca heeft hem gekocht op zn potentie en talent. Niet op basis van dagwaarde en vorm.
4 -1
flodder
gooi dat klote programma van de buis.......stelletje zeikers zijn het
5 -9
Juichtoon
Fnoord tv. Van en voor Fnoorders. Ik kijk er nooit naar.
1 -5
GvanderK
Eigenlijk een van de weinige programma's waarvoor ik de tv nog aan zet.
3 -3
Juichtoon
Ieder z'n smaak natuurlijk. Maar ik ben Ajacied en in dit programma praat men met de Fnoord bril op over Ajax. Het glas is altijd half leeg wat Ajax betreft. Ik steun dat niet.
2 -4
DelPiero
Hij heeft gelijk.
6 -4
mercurius3
De jong is dan ook nooit een echt groot talent geweest. Was de waterdrager van Nouri. Wordt teveel verwacht van een redelijke maar niet fantastische voetballer.
3 -13
Ajaxadept
Wellicht handig om eens bij pearl langs te gaan. Niet alleen bij Ajax, maar zeker bij het Nederlands elftal (tegen Frankrijk en Duitsland) heeft de Jong bewezen de ontbrekende schakel in het Nederlands elftal te zijn (in plaats van die statische Strootman). Als je zo iets niet ziet heb je weinig verstand van het spelletje!
2 -1
Barra
Vanaf de eerste wedstrijd Jong Ajax viel hij al op en had ook een voetbalclick met Appie, dat krijg je met echte voetbaldieren. Waarom je zo je best doet om in elke post de Jong onderuit te halen snap ik niet, misschien moet je het nog wat vaker herhalen op andere topics. Of nog beter start een petitie, nou succes en zet hem op
2 -2
Peteronline
Ben het volledig met je eens...natuurlijk een prima voetballer, maar tikkie breed is zijn specialiteit...wees eerlijk: we mogen toch meer verwachten van de man van vele miljoenen?
1 -8
Nicknaam
Keek jij Jong Ajax met je ogen dicht?
7 -3
Babayaka
Maakt het uit hoe hij in de jeugd of ergens anders speelde , dat is net als feijenoord verleden tijd. Het gaat om het nu, en nu speelt deze de jong weinig imponerend.
0 -5
AgeM
I rest my case
0 -3
Nicknaam
Op Henk Spaan na heb ik nog niemand op tv de positie/rol van Frenkie horen aanhalen.
Iedereen doet maar alsof hij ergens offensief op het middenveld loopt en daarom maar eens wat meer assists moet geven. Lachwekkend.
5 -6
RJB1979
Wat een gejank van AS dit. Gaan jullie ook nog een stukje wijden aan het feit dat VI en vooral Gijp zei dat ze twee jaar geleden dachten dat nooit meer een Nederlands team in de CL zou spelen en dat nu Ajax het Real zwaar moeilijk maakte in de 8e finales?
5 -1
Juichtoon
Heeft Johan toch altijd gezegd. Maar we moeten dan wel slim zijn.
1 0
Schip
Frenkie voor de winterstop speelde bijna alles diep. Hij is gewoon even niet in vorm. Dat was duidelijk tegen Real.
4 -2
Barra
Laat je niet wat wijs maken door die lui zeg, hij speelde gewoon goed en vanuit zijn rol. Verzorgde de opbouw met Schone en zaten de middenvelders van real op de huid.
2 -3
Schip
Kan me vaak vinden in wat je zegt, maar nu niet. Er waren zoveel a typische Frenkie momenten.

Hij draaide niet open op eigen helft, maar speelde terug terwijl er niemand in zijn rug stond of kwam. Hij had totaal niet om zich heen gekeken, terwijl dat juist een kracht van Frenkie is. Namelijk alles al gezien hebben en dan snel handelen. Bovendien speelde hij in de eerste seizoenshelft vrijwel alles vooruit.

Dan dat moment dat Ajax een vlotte aanval uitvoert, de bal snel rondgaat tot die bij Frenkie komt. Die vertraagt niet alleen, hij houdt gvd de bal onder de voet zoals Witschge dat vaak ook totaal onnodig kon doen. Ik hoopte nog dat hij dat zou doen omdat hij iemand diep wilde weg steken, maar hij deed he-le-maal niets. Geloofde gewoon niet wat ik zag. Alsof Ajax 4-1 voorstond en hij ging temporiseren.

Je hebt echt wat gemist, als je die momenten niet hebt gezien. De norm voor Frenkie zijn de CL wedstrijden voor de winterstop of zijn wedstrijd tegen Frankrijk thuis. Dat is echt een ander niveau.
1 0
Barra
Oke in sommige dingen moet ik je wel gelijk geven, maar dan nog vond ik hem geen slechte wedstrijd spelen. Hij is wel iemand die kan temporiseren en vaak ook ademruimte verschaft doordat hij bijna nooit balverlies lijdt. Zo zag ik het net wat anders bij de situatie die je schetst, want hij was juist opzoek naar iemand die een loopactie maakte, maar niemand ging. Het liefst zie ik Frenkie ook in een andere rol dieper op het veld, waar hij wel snel moet handelen en niet de tijd heeft om te lummelen met de bal.
0 0
Schip
Weet niet of we hetzelfde moment bedoelen, want niemand kon een loopactie maken. Alles stond vast tegen zij, achterlijn en in de 16. Dieper kan Frenkie zelf ook niet staan. En dan moet je snel rond laten gaan en niet als een veldheer gaan lopen kijken wat voor geniaals je gaat doen, om vervolgens niets te doen.

IK begrijp wel dat hij minder in vorm is door het al gedoe, waar hij zelf ook een rol in speelt, maar hij kan en moet beter.
0 0
GvanderK
----------------------------Onana-----------------------
---Mazraoui----De Ligt-------Blind-----------Tagliafico---
----------------------------Schone-------------------------------
-------------------De Jong--------Vd Beek-------------
----Ziyech----------------Tadic-----------------Neres------
3 -2
Rentokill
Nog even de Jong en vd Beek omdraaien en dan ben je er.
0 0
Snellejapie
Aldus Boskamp die 312 duels op het middenveld van Barcelona speelde.

Het belachelijke is dat de heren denken dat het bij Barca een stelletje mafklappers zijn die geen verstand van voetbal hebben.
4 -2
3*stars*3
Boskamp support Fey maar is vaak ook positief over Ajax en de spelers, was voor de winter ook vaak positief over Frenkie.
Boskamp snapt het spelletje wel en is naast een Fey fan ook een echte liefhebber.

Derksen zegt inhoudelijk vaak hele slechte dingen over voetbal en is blijven hangen in jaren 70.
Hij ziet nog steeds liever een linkspoot op links en andersom...
5 -3
Juichtoon
Zo toe maar Boskamp was voor de winterstop positief over Frenkie. Ja wat moet ie dan zeggen? Frenkie werd door de top 4 van Europa begeerd, dat hij er niks van kon? Anders zou bolle Jan zich toch volstrekt belachelijk maken.
1 0
Babayaka
Ach en jij ziet net als velen liever iedereen het drukke centrum in rennen en tot in de treuren kappen en draaien, naar het sterke pootje en alle snelheid verliezen uit een aanval, maar wel janken als een spits niet scoort.
1 -2
AsensioWillemsen
En dat City, PSG, Spurs, Bayern hem zomaar wilde
2 -2
Mocrodammerr
derksen doet weer gevaarlijke uitspraken.. "ziyech praat niet met Helene, is een vrouw en dat zit natuurlijk in de cultuur".. nee klootzak, ziyech dist haar omdat zij domme vragen stelde over dat ie niet meeverdedigde en dat terwijl hij de meeste kilometers maakte.
8 -10
TontoKarnaggel
Je zal best gelijk kunnen hebben, maar dan nog adviseer ik Ziyech om daar gewoon boven te staan en er overheen te stappen. Als je als profvoetballer ( zeker als je voor Ajax speelt ) elke keer boos en verongelijkt wordt bij een domme/rare vraag dan ga je de komende 10 jaar full-time boos zijn. Daar ga je zelf ook niet gelukkiger van worden lijkt me.....
1 0
insectenverdelg
Zelfs dan mag Ziyech er 1 pot boos over zijn. of het terrecht is of niet laat ik in het midden, en moetvhij er de week daarna gewoon weer voor de camera staan. Je bent een professional en dan brengt Rancune je echt niet verder.
1 0
mercurius3
Hélène is een kraai van een mens, onderschat haar niet. Een heel slecht mens. Heel Ajax moet haar boycotten.
1 -1
31xAjax
Nee dat was geen domme vraag want Helène had daar toen gewoon gelijk.....En over die cultuur, wil je beweren dat die anders in elkaar zit?
2 -3
Tinus
Ik ben het vaak met je posts eens, maar ziyech meet hier met twee maten. Hij mag elke wedstrijd weer heel veel slechte en domme ballen spelen, maar helene mag geen domme vraag stellen. Deze jongen kan gewoon heel slecht met kritiek omgaan.
2 -1
Mocrodammerr
dat mens zat totaal verkeerd. ze had absoluut de verkeerde statistieken want ze had even later zelfs excuses aangeboden. kritische vragen zijn prima, graag zelfs..maar onderbouw dat met de juiste cijfers. jullie houden meer van die meelopers en ja knikkers zoals frenkie de jong "oohh goh wat issie leuk voor de cameras he..zo onschuldig.. ondertussen waardeloos ballen". haal zand uit je ogen.
1 -4
Barra
Mogen mensen met Marokaanse roots wel kritiek op elkaar hebben trouwens, of moeten jullie elkaar overal veertjes in de reet steken. Komop Ziyech is niet heilig en mag net als de rest ook kritiek krijgen, als hij daarna niet meer met Helene wil praten laat maar weer eens zien dat hij hele langen tegen heeft. Daar komt nog bij dat Ziyech afgelopen woensdag geen potten kon breken en weer de speler was met het meeste balverlies
1 -1
31xAjax
valt best mee, donderdag de wedstrijd nog ff teruggekeken maar kwam niet verder dan 37x excl. spelhervattingen....
1 0
Petterson1964
“Waardeloos ballen”

Nee Frenkie moet naar Ziyech kijken die weer eens met oogkleppen op aan een actie begon vlak voor de goal van Asensio.
2 -1
Restored
Hakim moet gewoon niet zo kinderachtig doen en gewoon voor die camera verschijnen, iemand stelt een keer een vraag die je niet leuk vind / niet feitelijk correct is en daarna doe je daar anderhalf jaar moeilijk over? Word volwassen joh
2 -1
Barra
Toch laat hij zich wel heel erg kennen door niet meer met Helene te willen praten hoor. Snel op zijn pik getrapt, want zo laat je het overkomen dat niemand kritiek mag hebben, al dan wel of niet terecht.
5 -1
Schwalbino
Whatever.
3 -1