'Ajax heeft zelf die onrust veroorzaakt'

GinoHaverkamp, 15-02-2019 om 08:05, 7973 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De transfer van Frenkie de Jong is allesbehalve goed getimed. Dat vinden Iwan van Duren en Tom Knipping. De journalisten leggen op de website van Voetbal International uit dat Ajax daarmee zelf onrust veroorzaakt.

De miljoenentransfer van Frenkie de Jong werd bekendgemaakt in een week waarin Ajax net met 4-4 gelijkspeelde tegen sc Heerenveen, doordeweeks tegen diezelfde club moest spelen voor de KNVB Beker en in het weekend op bezoek kwam bij Feyenoord voor de Klassieker. Niet slim volgens Knipping. 'Als PSV Lozano zou kunnen verkopen, denk ik niet dat ze in een week met belangrijke wedstrijden contracten gaan tekenen en dat bekend gaan maken. Ajax doet dat met De Jong wel en creëert daarmee zelf de onrust.'

Van Duren sluit zich daarbij aan. 'Ze maken die transfer net voor de cruciale maanden bekend. Dat bedoelen ze goed, want ze wilden snel duidelijkheid, maar je kan eind februari alles waar je voor speelt zomaar kwijt zijn.' De journalist verbaast zich ook over de snelle ontwikkeling die De Jong doormaakt. 'Je moet hem zien als een voetballer die 75 miljoen waard is, maar ook als een jongen van 21 die nog veel te leren heeft. En dat is lastig, want als je met dat etiket naar De Kuip gaat, vindt iedereen dat je de wedstrijd daar moet trekken terwijl hij maar twee Klassiekers gespeeld heeft.'

Volgens de twee verslaggevers trekt Ajax ook dit seizoen aan het kortste eind voor wat betreft de titelrace. Knipping: "PSV lijkt meer op een team. Ajax niet, zij kunnen zich niet terugknokken. De spelers lijken ook individuele bv's die allemaal een transfer najagen. PSV kan punten laten liggen en dat gaan ze zeker ook doen, maar ik zie Ajax niet alles winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Overmars bewees hiermee geen ezel te zijn, want die stoot zich doorgaans wél twee keer aan dezelfde steen. Dolberg ooit € 500.000.000.000 waard. Een paar maanden later door blessures nog maar € 10.000.000.
Voor wat mijzelf betreft ben ik heel blij dat Kasper nog bij ons speelt...
0 -2
The
500 miljard?
1 0
Redrum
Ik denk dat Ajax juist hoopte de onrust te laten stoppen door het afhandelen van deze transfer.
2 0
zuidzuid
Ja en barcelona laat dit ook niet stilletjes voorby gaan. Lastig ontkennen voor ajax als De Jong poseert met een Barca shirt aan op de site van Barcelona
0 -1
JohnnyD
Ik snap deze verhalen maar niet. Helemaal in hun koppies kijken, kan ik natuurlijk niet om de vrij eenvoudige reden ik nooit op dat niveau heb gevoetbald, maar gestel dat ik er zou spelen en een teamgenoot gaat een transfer maken en dan ga ik, die ook al tegen een miljoen verdien, maar een stuk slechter voetballen. Tja, psycholoog ben ik ook al niet, misschien is dat het.
0 0
maikelklaassen
psv verliest punten tegen emmen en utrecht, wint ruim van tiental fortuna en loopt zelfs tegen groningen tijd te rekken. als ajax gewoon de punten had gepakt was het daar crisis, nu hoor je daar niks van omdat wij het nog slechter doen. hopelijk pakt heerenveen wat punten morgen!
0 0
geronimo
Amateuristisch
0 0
JSF
Ze lullen elkaar allemaal na.
Weinig originele teksten.
1 0
Wesl
Ik denk niet dat de Frenkie transfer een rol heeft gespeeld in het slechte resultaat. De tendens was vorig jaar al ingezet, maar gecamoufleerd door de resultaten. In het begin van het seizoen werkte iedereen super hard. Daardoor ging alles super gemakkelijk. Toen ze echt gingen geloven dat het gemakkelijk ging, stopte ze langzaamaan met hard werken. Daarvoor kregen ze de deksel op de neus. Gewoon weer net zo hard werken als de eerste helft van het seizoen, dan gaat het binnen no-time weer net zo gemakkelijk
0 0
AFCAPolarBear
Bij PSV hebben ze niet de mogelijkheid om over transfers te praten, hun spelers zijn niet zo gewild als Ajacieden. Daarnaast hebben ze het juist uitstekend gedaan. Als je wacht tot eind van het seizoen, blijven de journalisten maar vragen stellen en ligt de focus dus totaal niet op voetbal. Dan is het juist een slechte timing.

Wat betreft de titelrace, woensdag hebben ze (weer) een goede wedstrijd gespeeld, dus hopelijk is de knop om en komen ze weer in de flow. Dan zie ik ze wel alles winnen en als PSV dan nog 2 wedstrijden niet wint (of 1 verliest), is de schaal weer in Amsterdam, waar ie hoort (en hopelijk voorlopig ook blijft)!
2 0
Duif63
Dit is weer een schoolvoorbeeld, van de manier waarop er bij Ajax gemanaged wordt. De verkoop en, vooral het moment waarop, van Wöber past hier ook in. Totaal verkeerd getimed dus. En zolang dit niet beter wordt zal het met Ajax ook niet beter gaan.
1 -6
Terugnaardemeer
Een goed moment is er nooit. Dan kan het maar beter gelijk geregeld zijn. Het hele gedoe is ook een gelegenheidsargument als verklaring bij het puntverlies. De 4-4 was al gebeurd. En Heracles en Feyenoord hebben optimaal gebruik gemaakt van een probleem dat Ajax al jaren heeft. Dat was met of zonder transfer niet anders geweest.

Het mislopen van de koppositie tegen Heerenveen heeft meer effect gehad op de stemming van de spelers dan het hele gedoe met De Jong.
8 -1
Willem410
Amen, samenloop van omstandigheden dat je die pot weggeeft missen pingel, clown op doel, en vooral gemakzucht dat de eerste helft geen vuiltje aan de lucht was.
Daar is vervolgens wel de kiem gelegd van de problemen waarvan men nu roept die er spelen.
Nu kunnen we 2 dingen doen met zen alle, heel de 2e seizoenshelft chagrijnig blijven en af reageren op Ten Hag of kop omhoog en vechten.
Na woesdag ga ik voor het 2e, ik heb een reactie gezien van de spelers wat mij vertouwen geeft dat ze het nu beseffen dat er gestreden moet worden.
In deze situatie mag je gewoon nog niet opgeven, al is het maar om die smerige boeren nog de stuipen op het lijf te jagen, ze lopen daar heel het jaar al van geluk onder de trein.
Als we hun in de Arena net zo beet pakken als we Real deden dan is het gat nog 3 punten.
4 0
RuffRhythim
Ja natuurlijk ga je voor jouw optie 2, maar het gaat erom dat de spelers en trainer dat ook doen en niet alleen zeggen dat ze het doen....
0 0
Wesl
Als je met deze opstelling blijft spelen dan ben ik ervan overtuigd dat het kampioenschap nog zeker niet gespeeld is.
0 0
Schip
Die transfer heeft invloed op Frenkie. Dat zie je aan alles. Maar dat verklaart niet de absurde houding van het team tegen Feyenoord en Heracles en de gatenkaas die ontstaat door een gebrek aan werklust.

En het vertrek van Wober zoals hieronder al is opgemerkt, is een strategische blunder van TH en Overmars. Het zo weinig gebruiken van Wober is een echte fout van TH. Hij had in al zijn optredens centraal al kunnen zien dat iedere keer dat Wober kwam, de defensie rust uitstraalde en solide speelde. Blind had op 6 gekund, en dat had bij wijze van spreken eergisteren al een verschil kunnen maken. Want Frenkie en Schone waren niet top. Frenkie nooit en Schone alleen een kwartier lang...

Er zijn zoveel factoren. Maar het feit dat het niet snor zit met TH, lijkt mij duidelijk het grootste probleem. Je moet dat een noodoplossing voor vinden, om nog een kans te maken. Deze groep is werkelijk een historische groep faalhazen wanneer zij de titel niet pakken. Zoveel kwaliteit, zo absurd veel betaald, nu al twee beschamende veegpartijen, geen titel vooralsnog. Ze kunnen het misschien nog rechtzetten.

Je moet als directie zijnde ingrijpen. Om de tafel gaan zitten en de onderlinge verschillen en antipathie een paar maanden nog opzij zetten, desnoods nog een coach erbij, zal we worst zijn, maar weer passief met je handen in je smurfenzakken zoals Overmars bij alle conflicten jarenlang heeft gedaan, is geen optie. Die zijn allen ontploft.
1 -5
Knalpot
Het grootste probleem lijkt mij 5e colonne luitjes zoals jijzelf. Als die zichzelf eens buitenspel zetten, zal je zien dan komt het met ajax allemaal best goed. De reden dat de Driessens van deze wereld met hun clickbaits zieltjes naar hun krantjes lokken is alleen maar omdat ie hier jouw onzin wekelijks kan absorberen voor zn columpjes.
0 0
FerdiZ
kerel. Frenkie was geweldig tegen Real. Modric (verkozen tot beste voetballer) had zelfs niets in te brengen.
alleen de telegraaf zegt steeds dat het niet snor zit met ten hag.. maar ondertussen is er dit seizoen alleen verloren van Real, psv, feyenoord en heracles. dat is wel eens slechter geweest dacht ik na zoveel wedstrijden..
2 0
Barra
Kerel Schone en Frenkie speelden samen geweldig tegen Real. Het middenveld van Real moest het gewoon afleggen, alleen Modric kon zich af en toe laten zien.
2 -1
3*stars*3
Kan mij niet die laatste Ajax speler herinneren die in de winter werd verkocht en nog een half jaar bleef.
Volgens mij is Frenkie de 1e?
0 0
RuffRhythim
Haha, alsof je een transfer van meer dan 80 miljoen geheim kan houden...

Verder gaat het er niet om dat die transfer niet kan plaatsvinden midden in de winter (ik heb er niet om gevraagd maar het is dus een transferperiode), het gaat erom dat Ajax er intern en naar buiten toe veel beter mee om had moeten gaan.
0 0
Terugnaardemeer
Koop of verkoop kan het hele jaar. Transferperiode is alleen bedoeld als moment dat een speler bij de nieuwe club ingeschreven wordt. Ajax had De Jong ook in november, 3 februari of 8 maart mogen verkopen.
1 0
RuffRhythim
Ja das waar natuurlijk.
0 0
Luck76
En als ze hadden gewacht tot de zomer, was er tot de zomer onduidelijkheid geweest met veel speculaties in de pers. Dat is pas onrust!
En daarbij: stel dat de Jong zich ineens langdurig blesseert, dan is voor Ajax de buit al binnen.
Ik zeg: goede deal voor Ajax om hem nu al te verkopen!
1 -1
Chris86
Dat individuele bv's is ook niet erg origineel meer... En als De Jong het schimmig had gelaten, was dat de onrust geweest. Zoeken om het zoeken... Na de winterstop 6 potjes gespeeld; 4 slecht en 2 prima. Voor de winsterstop 33 wedstrijden gemiddeld prima. Als ze weer een reeks neerzetten is januari niet meer dan een dip geweest. Nooit goed en al helemaal niet gezien de gemiste punten, maar een dip in een seizoen is niet meer dan begrijpelijk. PSV speelt het hele seizoen al minder overtuigend en heeft ook al meer punten laten liggen dan in de eerste seizoenshelft.. No worries, 'bout a thing...!
0 0
BokkieBokstra
Nou, vind dat niet alleen met de transfer van De Jong onrust is veroorzaakt, dat geldt ook voor vertrek Wober, komst Magallan en direct opstellen.Het gegoochel met Neres, laten gaan als Lainez gelukt was. Ik denk ook dat de leiding van Ajax de rust had moeten bewaren in de winterstop. Geen transfers geen gedoe, het sportieve had voorop moeten staan en dat had de leiding moeten uitstralen. Geld was toch weer belangrijker.
1 0
Dubbelvla
damned if you do, damned if you don't — er is altijd wat te janken, zoals Chris86 zegt.
1 0
MankeNelis
Mee eens, maar 80 milj kan je niet laten lopen en ze konden hem tov andere spelers niet laten gaan. Dan krijg je een halfbakken oplossing die dan toch doorwerkt in de spelersgroep.
0 0