Driessen merkt op: 'Ajax mist scorende spitsen'

BVeenstra, 14-02-2019 om 15:45, 5911 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, is van mening dat Ajax een scorende spits mist. Woensdagavond stond Dusan Tadic als spits opgesteld, maar volgens de journalist is de Serviër niet per se het antwoord voor die positie. Toch is er ook kritiek op Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar.

'Wat je bij Ajax mist zijn scorende spitsen. Dat bleek tegen Heracles Almelo al toen Huntelaar twee grote kansen miste en Dolberg had tegen Real Madrid ook moeten scoren', begint Driessen tegenover de digitale kanalen van De Telegraaf. 'Wat dat betreft is NAC echt de tegenstander om wel tot scoren te komen. Dat is veruit de slechtste ploeg uit de Eredivisie.'

Tegen NAC Breda zal trainer Erik ten Hag een keuze moeten maken wat betreft zijn spitspositie. Die keuze gaat ook gepaard met keuzes voor andere posities. Wanneer hij immers Tadic uit de spits haalt, heeft dit mogelijk weer gevolgen voor David Neres. 'Neres heeft natuurlijk al vaker gespeeld in Europa, maar ook in de competitie. Toen was het ook minder. Tegen Ajax loopt bijna iedereen achteruit en dan moet je een aanspeelpunt hebben.' In de ogen van Driessen kan Tadic 'dat wel aardig'. 'Maar je hebt een aanspeelpunt én afmaker nodig. Dat zijn Dolberg en Huntelaar weer veel meer.'

'Als Real Madrid gas geeft, wordt het een moeilijk verhaal'

De journalist denkt verder dat Real Madrid woensdagavond niet voluit speelde. 'Vanuit Ajax-standpunt wordt gezegd dat Real Madrid veel balverlies leed, omdat Ajax druk zette. Maar deze jongens kunnen zo goed voetballen. Bij 1-1 gaven ze in de slotfase even gas en dan wordt het een heel moeilijk verhaal. Voor de return ben je in feite kansloos vanwege het spel dat zij kunnen spelen. Het spel dat ze in Amsterdam niet hebben gespeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
davidgravemaker
Ja, wat heb ik mij weer kapot geërgerd aan Dolberg. Die man speelt met ijs onder zijn zolen. Geeft die man 1000 kansen dan mist hij er 999. Verkopen en een top spits halen.
0 -1
Freddy Al
Driessen vond ook dat Ajax de mazzel had dat Real Madrid op halve kracht speelde(....), ach ja.
Deze man zal altijd de negatieve zaken proberen uit te lichten of desnoods eraan toe te voegen als hij daarmee aandacht krijgt.
Logisch , hij leeft daar indirect van.
0 -1
GvanderK
Ik neem Driessen eerlijkgezegd niet zo serieus.
1 -3
MankeNelis
Goh, helder momentje van Driessen, dat is al jaren het probleem.
1 -1
Ajax68
Suares moet komen Overmars, want die KJH is gewoon te oud, en Dolberg komt NOOIT meer terug op zijn oude peil !
0 -1
Joop50
traore komt eraan
1 -1
Dexy
Echt slap gelul van de bovenste plank. Zowel Huntelaar als Dolberg staan ergens bovenin het klassement van spelers die de minste speelminuten nodig hebben voor een goal. Als er niet gerouleerd zou zijn in de spits, zou Klaas-Jan denk ik nu al op 20 goals staan.

Dat Tadic op dit moment wellicht een betere optie is als spits om het team tactisch nog beter neer te zetten, doet daar niets aan af.
0 -2
Ansjo
Ik ben het meestal wel met hem eens. Omdat het pijnlijke conclusies zijn wordt hij vaak verweten te negatief te zijn.
2 -1
Engeltje
Driessen is echt misselijk makend de laatste tijd, als we kampioen worden of zelfs de CL winnen dan nog vindt hij iets wat negatief is, bv Ten Hag heeft auto verkeert geparkeerd Tadic slaapt op een oor enz
2 -2
PetrusKeizer
oh, dat wist ik niet, van Tadic. Kan ten Hag daar geen aandacht aan besteden? Mwah, ik snap t , dat gaat nu ff niet. Is vergeten waar hij zn auto geparkeerd heeft en loopt nu nog te zoeken.
0 0
vanstra
Kluivert is de laatste echte spits van Ajax geweest, met daarvoor Van Basten, Bergkamp etc. Na Kluivert heeft Ajax geen echte spits meer gehad of afgeleverd. Een spits die elke week scoort. In dat opzicht heeft Driessen gelijk.
1 -2
FollowAjax1
Hou op! Zlatan, Suarez en Huntelaar (in zijn 1e periode) zijn toch pure spitsen?
1 -2
vanstra
Aangekochte spitsen. Wanneer heeft Ajax voor het laatst een echte spits uit eigen kweek aangeleverd? Spitsen waar Ajax om geroemd werd?
1 -2
Ansjo
Tja er zijn de laatste jaren er wel een paar weggehaald uit de opleiding natuurlijk. Die Redan had er wel 1 kunnen worden denk ik.

Middenvelders en verdedigers aan de lopende band.
0 0
alvin01
Driessen heeft gewoon een punt, de waarheid is hard, dat sommige tokkies alhier hem uit kafferen zegt genoeg over hun niveau.
4 -2
Raydo
De spitsendiscussie, een evergreen voor matige journalisten die even geen inspiratie hebben.
2 -1
Labrador
Ga maar eens spelen met Dolberg Tadic Ziyech en neres op 10. Dan laat je de 10 en de vleugels met elkaar afwisselen. Lekker lopen. Maak ze maar gek.
0 0
RayJordaan
Natuurlijk Driessen Real gaf geen gas.. Donderstraal lekker op!
8 -2
mercurius3
Mee eens. Onbegrijpelijk dat er geen spits is gehaald in de winterstop of zomer. Huntelaar is uitgerangeerd en Dolberg heeft het niet meer. En dan pleitten sommige supporters ook nog eens voor de verlenging van Huntelaars contract, die al vijf jaar zijn torinstinct kwijt is, het enige wat ie kon. Ook het laatste stuk klopt. Real had er niet zoveel zin in, desondanks speelde Ajax goed.
3 -3
masterrr
Waarom plaatst AS nog dit soort berichten?
Kan er geen poll worden gehouden over deze man
Heeft overduidelijk een dubbele agenda. Bovendien geen status als topjournalist of oud top voetballer. Soms moet je er gewoon voor kiezen iemand geen persoonlijk podium te geven
2 -2
mercurius3
Valentijn Driessen is juist messcherp de laatste maanden. Hij groeit steeds meer in zijn rol. Is de opvolger van Derksen.
2 -4
masterrr
Laat me niet lachen. Derksen heeft veel kennis over organisaties en mensen, maar echt bar weinig over voetbal

Driessen is niet objectief
6 0
MPAjax
we hebben wel een vallende spits die op moment supreme als hij kan scoren gaat liggen, heb je daar wat aan?
2 -3
AjaxAmsterdam
Volgens mij raakte Ajax na een uur gewoon vermoeid, waardoor Real meer kansen kreeg.
3 0
Leprechaun
In alle competities: 36 wedstrijden / 22 goals.
2 0
MPAjax
goed maar niet super, met een veel scorende goede spits loop je zo 1 op 1
0 -2
JSF
Gaap....
3 0