'Keuzes Ten Hag liggen nu onder vergrootglas'

GinoHaverkamp, 13-02-2019 om 14:00, 3206 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dat Ajax niet haar beste fase van het seizoen kent, kan een understatement genoemd worden. Freek Jansen, journalist bij Voetbal International,  neemt verschillende kwesties die binnen de club spelen onder de loep.

Eén ding mag duidelijk wezen: Erik ten Hag moet alles uit de kast halen om het team van Ajax in goede banen te leiden. Aan zijn wisselbeleid wordt getwijfeld, assistent Alfred Schreuder geniet interesse van RB Leipzig en het opnieuw kort op de spelers zitten is een risico. Jansen vindt dat Ten Hag zich meer dan ooit moet laten gelden als people-manager. 'In overleg met de spelers koos Ten Hag aan het begin van het seizoen voor een wat lossere benadering, waarbij de spelers meer gewezen worden op hun verantwoordelijkheid en meer vrijheid hebben. De huidige situatie roept echter een andere benadering. De trainer gaf na het Feyenoord-debacle aan korter erop te gaan zitten, maar de spelers zijn bepaalde vrijheden gewend. Het kan opnieuw een spanningsveld betekenen.'

Ook het wisselbeleid van de 49-jarige trainer kan volgens Jansen mogelijk conflicten veroorzaken. 'We hebben vijftien, misschien wel zestien basisspelers', zei de oefenmeester vlak voor de start van het seizoen. Jansen: 'Wisselspelers houden zich stil als het goed gaat, maar nu liggen de keuzes van Ten Hag onder een vergrootglas. Waarom wisselt hij steeds Donny van de Beek? En waarom laat hij Hakim Ziyech en Dusan Tadic steeds staan?.'

Daarbij wordt ook David Neres' situatie aangehaald. De rechtsbuiten heeft een goed rendement, maar begint dit seizoen vaker op de bank dan op het veld. Dat terwijl Ajax afgelopen transferperiode wel een Chinees bod van 45 miljoen op de Braziliaan heeft geweigerd. Jansen: 'Marc Overmars en Erik ten Hag schatten in  dat een vertrek van Maximilian Wöber wel op te vangen, maar van Neres niet.' Dit kalenderjaar kwam Neres tot vier (korte) invalbeurten, terwijl hij afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo (1-0 verlies) niet eens binnen de lijnen kwam.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Allemaal gelul. Dat heeft vanavond weer aangetoond.
0 0
chrisjuhhh
In zware wedstrijden snap ik de keuze niet voor Schone .
Goede leuke voetballer , maar niet de top ook niet in Nederland !

Als 12e man kan je hem nu het beste gebruiken en Lasse zal dat toch ook onder ogen moeten zien , want wat er nu gebeurd is kapitaal en talent vernietiging .

Lees vd Beek , Neres en zelfs Wober voorheen nu Magallan

Speel gewoon ;
Onana
Mazraoui ; de Ligt ; Mahgallan ; Tagiafico
Ziyech ; Blind ; de Jong 3 middenvelders die zowel verdedigend , als spel bepalend kunnen spelen met balsnelheid .
Neres Tadic ; vd Beek en deze 3 als de lopende spelers met veel positie veranderingen en niemand heeft daar grip op .

Schone past hier niet meer in , want vrije trappen kunnen vele van hun ook nemen .
0 -1
JohnnyD
Dat Schone de ideale 12e man zou zijn wordt al geroepen voordat hij geboren werd volgens mij. Feit is en blijft dat het altijd een stuk minder gaat als hij niet staat opgesteld. Daar kwam Bosz achter en na verloop van tijd kwam ook TH daar achter. Misschien doet hij wel meer dan alleen maar vrije trappen nemen.
0 -1
Ajax412
Ben het met je eens wat betreft Schöne. Ik uit vaak veel kritiek op het domme en vele balverlies van Ziyech, maar het helpt niet dat er iemand achter hem staat die helemaal geen loopvermogen heeft en zich simpel uit de duels laat duwen. Een dergelijke opstelling die jij oppert zou daarin al veel kunnen veranderen. Idealiter zie ik echt een sloper tussen deze voetballers lopen, maar positioneel slimme spelers als Blind en Donny komen zeker ook tot hun recht tussen de echte voetballers voorin.
0 -1
Joseph
Magallan is volgens mij geblesseerd, maar zo had je natuurlijk moeten spelen, zou dit team veel verder zijn. Nu heb je een heel seizoen getraind met Schone in het elftal.

Ik zou nu toch met Blind spelen naast de Ligt, er is geen andere optie, en dan zou ik Donny op de plek van Schone zetten en Tadic op 10.

1 ding is zeker, met Schone geef je het middenveld veel te makkelijk weg aan Madrid, of PSV of Feyenoord.
0 -1
Ajax412
Magallan had nogal wat moeite met de zonedekking in de klassieker, daarom twijfel ik een beetje of je hem al vast in de basis zou kunnen zetten, maar tegen de clubs met minder rappe spelers moet je hem zeker al testen. Blind op het middenveld voor Schöne lijkt me sowieso een verbetering, of er moet zich iemand anders aan dienen. Neres zou ik niet op het middenveld zetten, Ziyech eerlijk gezegd ook niet. Tadic op 10 en Neres op LB lijkt me wel een goede optie, ook dan moet en kan hij veel van positie wisselen met Ziyech en Tadic.
0 0
Pierre Heno
Magallan is een rechtspoot....dus kan helemaal niet als LCV. Ook dat hebben we uit bij Feyenoord allemaal kunnen constateren, Maar hij is dan ook gehaald als opvolger van De Ligt.
0 0