De Boer: 'Onderschat worden kan voordeel zijn'

Ronald de Boer erkent de kwaliteiten van Real Madrid, maar denkt dat Ajax desondanks moet geloven in hun kansen. De Koninklijke raken steeds meer in vorm, terwijl Ajax het tegenovergestelde meemaakt, maar de oud-aanvaller ziet ondanks dat afdoende kwaliteiten bij de Amsterdammers.

'Ajax is nog steeds geen ploeg waar je zomaar overheen walst', klinkt De Boer in gesprek met RTL Nieuws. 'Ze zijn wel de underdog, maar dat hoeft niks te betekenen, het kan soms ook een voordeel zijn dat je onderschat wordt. Een Champions League wedstrijd is altijd een wedstrijd op zich. Zo’n wedstrijd haalt het beste in een voetballer naar boven, het is het hoogst haalbare podium dat je als voetballer kan halen.'

De voormalig speler van Ajax vertelt dat hij ervan houdt wanneer er diepte in het spel is en om die reden zou De Boer dan ook Tadic verkiezen in de spits. 'Tadić is een jongen die daar voor kan zorgen in de punt en hij is ook heel sterk met de bal aan zijn voeten.' Waar dan uiteindelijk de grootste kans lonkt voor Ajax? 'Ajax kan heel goed de bal terugveroveren, waardoor de tegenstander niet lekker aan de bal komt. Ze moeten morgen hun eigen spel gaan spelen en uitgaan van hun eigen kracht', besluit hij.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Eh..beste Ronald....we hebben het hier over Real Madrid ja?! die hebben afgelopen zaterdag Atletico Madrid ( krijgen weinig goals tegen) op hun eigen veld met 1-3 weggespeeld. Zo'n team als Real Madrid jaag je niet zomaar even af toch?..Ze zijn razendsnel in de combinatie en bij een uitbraak over 2-3 schijven staan ze zo voor Onana. Balverlies bij Ajax zal vrijwel direct tot gevaar voor de goal van Onana leiden. En Ajax heeft nogal wat balverlies...... Binnen twee weken 11 goals tegen, waarvan 7 tegen Onana. Een gedegen strijdplan tegen Real Madrid is beslist gewenst. Nou ..we gaan 't zien morgen.
0 0
Red Devil
Madrod zal er vol op klappen morgen reken daar maar op.
0 -1
Schip
Denk het ook. Iedereen gaat er vanuit dat ze op de omschakeling gaan leunen, maar ik heb ze in de competitie onder Solari al vaker hoog druk zien zetten. Dat kunnen ze gewoon.

Als ze Ajax ook na de winterstop hebben gescout, zouden ze echt knettergek zijn dat niet te doen. Als ze zo arrogant zijn geweest dat niet te doen en enkel Ajax voor de winterstop kennen, zie ik ze wat meer achterover leunen in de wetenschap dat dit Ajax met frenkie en Schone op het middenveld veel ruimte weggeeft.
0 0
Bocarra
Aldus de open deuren intrappende de Boer.
2 -2
Schip
Klopt als een bus. Dit Ajax is geen ploeg waar je zomaar even overheen walst. Goed op de hoogte Ronald.
2 -1