Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Beenhakker: 'Zie elf spelers, maar geen team'

GinoHaverkamp, 12-02-2019 om 08:10, 4571 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag moet de spelers van Ajax bijsturen om ze weer op het juiste sportieve spoor te brengen. Dat beweert Leo Beenhakker in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ajax is bezig aan een slechte periode en dat ligt volgens de oud-trainer van Ajax en Real Madrid aan de cohesie binnen het team. 'Ik zie elf spelers op het veld staan. Snap je wat ik daarmee bedoel? Ik zie elf spelers, maar geen team. Er is geen klik.' Beenhakker vindt dat trainer Erik ten Hag zijn best moet doen om die klik binnen de selectie weer terug te brengen. 'Trainer van een topclub zijn bestaat uit twee factoren. Vijftig procent het voetbaltactische - en technische, maar ook vijftig procent randzaken. Het 'managen van de kleedkamer', zoals dat in Spanje genoemd wordt.'

'Je denkt toch niet dat spelers als Tadic en Ziyech opeens niet meer kunnen voetballen?', vraagt Beenhakker zich hardop af. Hij denkt dat de ontmoeting met Real Madrid wellicht voor een ommekeer kan zorgen. 'Er komt nu zoveel inspiratie naar boven, omdat je tegen Real speelt. Dat kan ook een moment zijn dat de rijen weer gesloten worden.'

Beenhakker denkt ook dat het kan helpen om spelers uit de basisopstelling te halen. 'Dat kan de verhoudingen weer op scherp zetten. Dat deed Santiago Solari ook bij Real Madrid toen het minder ging.' De trainer van Real Madrid haalde, toen de Madrileense club eerder dit jaar een matige reeks kende, sterspelers als Isco en Gareth Bale uit de basis. Beenhakker erkent wel dat het risico's met zich meeneemt. 'Je weet dat het gelazer kan opleveren als het niet goed uitpakt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Als Ten Hag het oorzaak is dan moet Ajax snel de knoop door hakken, ik vind Ten Hag een goede trainer maar niemand is groter dan AJAX zelf........
0 -2
RuffRhythim
Elf spelers...geen team...geen coach....
0 0
Jojo49
Mooi gezegd, leen bakker.
0 -3
3*stars*3
Ho ho, tis wel fucking Don Leo hè!?
En hij heeft sowieso gelijk.
1 0
Sammy Sosa
Exact. Beetje respect voor de Don is wel op zijn plaats.
1 0
Sammy Sosa
Exact. Beetje respect voor de Don is wel op zijn plaats.
1 0
Jelephi
elf BV's.
0 0
fanforeffer
Goed gezien Beenhakker ,echt een toevoeging van wat er al geschreven is .Opzienbarend deze conclusie. Wonderbaarlijk.
2 -1
Redrum
En dat is nou precies het probleem met Ten Hag. Hij is 95 % tacticus en 5 % manager. Hij heeft totaal geen kaas gegeten van het managen van een team en het dealen met randzaken. Hij blijft maar stug hameren op de tactiek en negeert al het andere. Dat kan een tijdje goed gaan als een team in een flow zit, maar zodra er problemen of komen en er een teammanager nodig is dan heb je niks meer aan Ten Hag. De vraag is dan wel, waar zijn de assissten in dit verhaal?
0 0
trodat4030
-Winter: Lijkt me een dooie eerste klas, komt op mij over als degene die problemen binnen de groep als laatste doorheeft van de hele staf. En dat wanneer het bijna is opgelost hij wakker wordt en zich afvraagt of er misschien ergens een probleempje speelt..
-Witschge: soort speler/trainer. Geinponem die sfeer brengt, die bijna alles wat er in de groep speelt wel weet, maar lijkt me niet een aanpakker die die problemen ‘ff’ oplost. Lijkt me ook de assistent die t minst onderdeel uitmaakt van de staf in de praktijk. Een 11 tegen 11 completeren of een truckje voordoen lijkt me zijn voornaamste trainerstaak.
-Schreuder: Dat is misschien wel de kundigste trainer van alle assistenten, ligt wel goed in de groep, maar ook hij zal bij problemen eerst naar TH rennen die vervolgens geforceerd zélf gaat proberen om de boel op te lossen. Maar omdat men TH in de groep niet serieus neemt, zal dat lang niet het effect hebben als wanneer Schreuder het zou doen. Gewoon door taalgebruik, intonatie, warmte, begrip en empathie lijkt híj me daar de aangewezen man voor, maar ik heb het idee dat hij niet over de kop van Erik dingen durft aan te pakken. En dat Erik dat ook niet toe zou laten.

Zo zie ik het, mede gebaseerd op mijn ervaringen met Winter en Witschge in hun taak als jeugdtrainer. Als t goed gaat is t een prima combinatie, maar als t niet goed gaat lijkt er maar 1 aanpakker bij te zitten en is dat nou nét degene die t minst ligt in de groep.
0 0
3*stars*3
Haha ik moest lachen toen ik stuk over Winter las want zo lijkt het idd.

Beste assistent en duo van afgelopen 10 jaar, was gewoon Bosz/Krüzen.
0 0
3sterren
Eén zit in ieder geval al met zijn hoofd in Duitsland ...
0 0