Jansen: 'Had zeker Neres ingebracht'

Freek Jansen vindt het onbegrijpelijk dat Ajax-trainer Erik ten Hag gedurende het verloren uitduel met Heracles Almelo (1-0) weigerde David Neres in de ploeg te brengen. Dat geeft de journalist van Voetbal International aan bij Natafelen.

'Neres heeft ook dat rendement, dus ik had hem zeker ingebracht', vertelt Jansen. 'Sowieso in de rust, omdat hij diepgang heeft. Hij heeft die actie. Er lag genoeg ruimte in de diepte. Met Neres had je Hakim Ziyech er niet eens af hoeven halen, want je had ook gewoon Donny van de Beek een positie terug kunnen doen. Omdat Lasse Schöne en Frenkie de Jong met zijn tweeën dramatisch speelden.'

Ten Hag koos ervoor om in het Polman Stadion Zakaria Labyad in de ploeg te brengen. 'De geluiden over Labyad zijn heel positief', laat Jansen weten. 'Dat hij goed traint, en in een oefenwedstrijd voor het duel met Heracles (tegen PEC Zwolle, red.) scoorde hij een hattrick. 'Dus ik vind het niet eens zo gek dat je Labyad brengt, maar ik denk: ververs dat dan. En als je ziet dat De Jong en Schöne zo slecht spelen, probeer dan met Neres en Labyad wat te proberen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
#tenhagout Laat de minnetjes maar komen.
0 -1
Hagmag
Omdat het een EINGENWIJZE prutser is.
Labyat heeft een goeie spelhervatting, dat weet je toch !!!!!
0 -1
Jari_held
Iedereen ziet wat de opstelling moet zijn behalve ten hag... ziyech neres tadic continu wisselent rondom dolber of huntelaar. Vd beek en frenkie de jong erachter. Labyad als invaller voor 1 vd 3 aanvallende middenvelders; schone voor de jong of vd beek.
0 0
hakkietjakkie
Juist Neres had op dat kunstgrasveld zo langs die verdediging kunnen dribbelen. Het strafschop gebied voller maken door een verdwaalde Dolberg naast Huntelaar te zetten helpt natuurlijk niet.

Ten Hag zei ook iets van ja hij wilde een loper erbij. Maar dan ga je er dus vanuit dat Heracles beter was en dat is dus niet des Ajax. Van eigen kracht uitgaan! Dus ervanuit gaan dat Neres de Heracles verdediging had moeten laten lopen ipv andersom.
4 0
Mentir
Denk het gedoe als je hem wisseld voor Hakim of donny dat die weer beginnen te dreigen met van alles. Maar neres moet gewoon spelen en de andere 2 moeten maar afdwingen dat ze op het veld horen
6 0
didierajax020
Frenkie en Lasse mogen er af en toe ook wel naast worden gezet. Net als die twee die jij benoemd.
4 0
Mentir
klopt, persoonlijk zou ik Magallán ook spelen om te wennen aan het Ajax spel
Dan blind op de plaats van frenkie of Lasse.

probleem is als Blind weg valt, dan heb je een Centrale verdediger die ineens moet spelen met iemand die andere taal spreekt en manier van voetbal hanteert. Wober had ook gewoon zijn minuten moeten maken als reserve centrale want gaat altijd mis als ie in belangrijke wedstrijd moet wennen

Blind en Shone zullen het wel begrijpen dat ze soms wissel staan voor belang van andere om in het spel betrekt te worden. Maar Donny, frenkie en een hakim pakken dat denk te persoonlijk op.

Dolberg heeft gewoon begrip voor gehad dat ie de mindere was tegen huntelaar, tijdens het begin van het seizoen. Daarna gewoon inblijven en vooral doorgezet om terug te komen.

bij het 3-tal is het of we spelen of we vertrekken. Daarom ben ik persoonlijk wel blij dat we gelukkig spelers zo als Nico hebben die willen spelen voor Ajax en niet meteen als een springplank zien.

(stiekem was ik een persoon die hoopte dat Hakim al begin van seizoen weg zou zijn, zodat neres gewoon kon spelen )
3 0
3sterrenAjax1
het is wel duidelijk dat ten hag iets tegen neres heeft. triest. hoort gewoon in de basis.
7 -1
FlyingDutchMan
Wow, why Hennie
0 -2
niquedegraaff
Wie niet? Alleen ten Hag niet.
9 0