'Verwacht dat Ajax op trainingskamp zou gaan'

Sjaak Swart vindt het onvoorstelbaar dat Ajax afgelopen zaterdag drie punten heeft laten liggen op bezoek bij Heracles Almelo. Dit met name gezien het feit dat Ajax in de eerste speelronde gelijkspeelde tegen de Almeloërs, en vorig seizoen ook al onderuit ging in het Polman Stadion. 

'Ongelooflijk dat Ajax daar verloren heeft', begint Mister Ajax te vertellen bij Alles op Swart. 'Vooral voor rust, je had zo met 2-0 of 3-0 achter kunnen komen. Ajax was dra-ma-tisch, en er stond er niet één op bij Ajax die nou eens de leiding nam in het veld en zei: ''de beuk erin, we weten hoe ze spelen, aanpakken!'' Dan kun je het in de tweede helft nog goedmaken, maar ik heb totaal niks gezien van dit Ajax. En dat vind ik wel heel zwak.'

Swart zou Ajax-trainer Erik ten Hag adviseren een trainingskamp te beleggen voorafgaand aan het Champions League-duel met Real Madrid. 'Wij gingen met de Europa Cup voor Real Madrid bijvoorbeeld drie dagen van tevoren op trainingskamp. Ik had verwacht van Ajax dat het om 9.00 uur met de bus naar Wassenaar, of weet ik veel waar, op trainingskamp zou gaan. Even drie dagen bij elkaar, een beetje kaarten en goed trainen, om je voor te bereiden op een hele grote wedstrijd tegen Real Madrid.'

Volgens de clublegende kan Ajax tegen de Madrilenen een groot deel van de teleurstelling goed maken voor het publiek. 'Dan kun je niet in slaap vallen, want dan krijg je echt een pak slaag. Dat zijn mooie wedstrijden om weer terug te komen in vorm. Daarom had je vanochtend weg moeten gaan en geen vrije dag moeten krijgen.'

Real Madrid

Swart beseft dat de kansen van Ajax tegen Real Madrid niet al te groot zijn, gezien de huidige vorm van beide ploegen. 'Ja kijk, tegen Real Madrid kan je verliezen. Dat zit er gewoon in. Ze zijn nu weer veel beter dan vijf weken geleden het geval was. Je had ze beter destijds kunnen hebben. Dat weet je, maar je kan ook goed tegen spelen. Dat moet dus gebeuren.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vond het gisteren al volslagen belachelijk dat iedereen maar wat rondsjokte op de toekomst.
0 0
Starkoo
Tja en voor Heracles naar de Lutte daar trainen op het kunstgrasveld, maar ja ten Hag wil alleen maar op een trainings kamp naar het buiten land, hoop dat ze van de zomer weer terug keren naar de Lutte zoals het al heel lang was!
0 0
Hagmag
Ik lees het hier onder ook al.
Ik schreef het gisteren al.
Er moet gezag komen in de kleedkamer.
Een trainer waarvoor een ieder, ongeacht de hoogte van zijn salaris ontzag en respect toont en geen one-man shows meer op het veld of voor de camera.
Presteren voor je geld, op de training, voor de camera en vooral op het veld.
Doe je dat niet, dan verzeker je je zelf een plek op de bank of een exit aan het einde van het seizoen.
Types als van Gaal zijn de geschikte kandidaat om dit probleem op te lossen en/of niet te laten gebeuren.
Zachte heelmeester Ten Hag, met ook nog eens te weinig tactisch vernuft en die niet in staat is tijdens de wedstrijd of in de rust een andere koers uit te zetten voor de 2e helft, is niet geschikt voor deze functie.
Als recente voorbeelden verwijs ik naar: pisvee, 010 en Heracles uit.
Als het nu nog niet duidelijk is, dan begrijp ik waarom Marc Overmars, Ten Hag naar Ajax heeft gehaald.
Het moet toch geen probleem zijn, met dit spelers materiaal zeer hoge ogen te gooien naar binnenhalen van de schaal. Alleen een prutser kan dit verkloten.
3 -1
Babangida83
De Telegraaf heeft stemming lopen maken en nu er een wedstrijdje verloren is, gaan mensen zoals jij roepen: "zie je wel!" Stemmingmaken is dus gelukt.
Dat Ten Hag niet de vinger op de zere lek kan/durft te leggen, dat is wel een probleem.
0 0
Petterson1964
De Telegraaf wordt hier telkens afgeserveerd maar ze roepen al maanden dat Ten Hag gewoon wordt gedoogd en dat eigenlijk niemand hem echt serieus neemt.
3 -1
Tomajax1990
Als ze hem allemaal niet serieus nemen dan moeten zij er dus allemaal uit? Want dan was het zaterdag iedereen zijn schuld behalve die van Ten Hag.
0 -1
Ajax114
Klopt en het enige wat je hier las dat de TG stemming maakt en de waarheid niet weergeeft hahahaha. Waar zijn die mensen nu ?
0 -1
Bjorn
Een vrije dag na zo'n wanvertoning. Godskolere.
6 0
Pierre Heno
Wij hadden gedacht dat Ajax van zowel Heerenveen als van Heracles zou winnen Sjaak. En zelfs met het verlies bij Feyenoord hadden we dan vandaag gewoon in punten met PSV gelijk gestaan. Maar ja...wij hebben de tandem Overmars-Ten Hag. Precies dàt maakt al een substantieel verschil wat lastig te compenseren valt. En wanneer je dan als team ook nog 's verzwakt uit de winterstop komt en je beste winger zwaar gedemotiveerd wekelijks op de bank moet plaatsnemen.....tja...dan zou zelfs Japie Stam met z'n handen in het haar zitten.
5 0
Heiko
Wat mij zo irriteert dat heel veel mensen precies weten wie zijn schuld het is.
1 -1
Aspers73
Van Gaal ging altijd naar het strand met de selectie! Volgens mij Noordwijk? Trainen op het strand enzo.
3 -1
didierajax020
Bring Louis back.
3 -3
Labrador
"vroeger ging je 3 dagen naar Wassenaar om te kaarten en te trainen. " Dat is toch heerlijk.
4 -1
amthree
Tijden veranderen, spelers worden tegenwoordig met alles bediend. Als je al hoort dat zelfs hun kleedkamer word opgeruimd na de wedstrijd tegen heerenveen (4-4). Ik zou ze alles zelf laten opruimen! En helemaal eens met sjaak, laat ze voor zulke wedstrijden maar op traingskamp gaan en dan niet in een luxe hotel van 5/6 sterren maar gewoon iets simpels.
2 0
mgtow
Ja dat trainingskamp in Florida ging ook zo goed.
3 -7
Ruff Rhythim
Ja dat is ook echt hetzelfde....
2 -6
Schip
Ik denk eerlijk gezegd dat TH gedoogd wordt voor een training. Maar een trainingskamp en alle energie sijpelt uit de ploeg. Dat kan toch geen toeval zijn.
3 -3
Ruff Rhythim
Hoelang kijk jij al voetbal?

Elke profclub belegt trainingskampen. In de zomer. In de winter. Jaar in...jaar uit.

En nu is dat ineens DE hoofdreden van de shit waar we nu in zitten en moeten we dat maar gaan afschaffen?

Nou...ze hebben naar je geluisterd hoor...in plaats van keihard bezig te zijn met die wedstrijd van woensdag hebben ze nu lekkertjes een vrije dag gekregen...top man...
5 -2
Michelangelo
je leest niet goed. Hij geeft aan dat th voor een training wordt gedoogd. met andere woorden; ze willen niet langer dan een training lang het gelul van th aanhoren. Een trainingskamp is langer dan een normale training en hierdoor heeft hij nu helemaal geen gezag meer.
0 0
Heiko
Wat een flauwekul
1 -2