'Ze zijn met alles bezig, behalve met Ajax'

Supporters Kale en Kokkie hebben afgelopen zaterdag met schaamte toegezien hoe Ajax met 1-0 bij Heracles Almelo verloor. Het welbespraakte tweetal laakt in de wekelijkse nabeschouwing van AT5 de mentaliteit van de spelers en zien het Champions League-treffen met Real Madrid op deze wijze met lede ogen aan.

Kale en Kokkie hebben allebei hard moeten lachen om de reactie van Daley Blind, die aangaf schamen 'een groot woord' te vinden. 'Aan het einde van de maand wordt er bij hem doodleuk tweeënhalve ton bijgeschreven', reageert Kale. 'Zo gaat dat dan. Kom op nou, hoe kun je anders verklaren dat je met een instelling van nul het veld opgaat?'

Ook Kokkie steekt zijn frustratie niet onder stoelen of banken. 'Wat klote is? Dat je niet eens meer boos bent. Dat je teleurgesteld en lamgeslagen bent. En lamgeslagen is precies de manier hoe zij het veld opkomen. Zij spelen voor een kampioenschap, een beker en een Champions League waarin je een rondje verder kan komen. Maar met deze instelling ben je alles kwijt in veertien dagen.'

'Het lijkt wel of ze allemaal bij een andere club zitten en allemaal aan 60 of 70 miljoen denken', vervolgt Kokkie zijn relaas. 'Ze staan allemaal met Lionel Messi onder de douche of weet ik met veel wie. Maar ze zijn met alles bezig, behalve met Ajax.'

Real Madrid

'Woensdag heb je een potje te voetballen tegen jongens die aardig kunnen ballen', blikt Kale vooruit op de wedstrijd tegen Real Madrid van aankomende woensdag. 'We waren met zijn allen heel erg blij toen Real Madrid uit de koker kwam. Nou ik heb een verrassing voor je, ik heb ze zien voetballen tegen Atletico Madrid en FC Barcelona en luister nou: als je daar zo tegen gaat voetballen als tegen Heracles, ga je er met 10-0 af. En dan heb je nog mazzel ook! Hou toch op, dan kun je het schriftelijk afdoen, klaar.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Zolang Ajax een handelsonderneming is in plaats van een voetbalclub blijft het huilen voor de supporters. Haal Ajax van de beurs en geef Ajax terug aan die mensen die zich met hart en ziel aan Ajax verbonden voelen. Dan gaan de voetballers weer spelen voor de prijzen in plaats van voor de etalage.
3 0
Lagasj
Het blijft mij verbazen dat een paar AS leden al vanaf het begin ingezien hebben dat deze trainer geen Ajax trainer is en nooit zal worden en niemand hier dat wilde geloven.
Liever even afwachten, weet je nog? Een kans geven!
Ja, nu het te laat is begint zelfs de hardnekkigste TH adepten iets te dagen
Vanaf dag 1 was het duidelijk dat deze halfgare trainer het niet ging redden, zoals vanaf dag 1 duidelijk was dat Orejuela, Kristensen en nog een paar anderen miskopen waren.
Trainers als Heitinga en Reiziger totaal ongeschikt als trainers zijn.
Is het nou echt zo moeilijk om dit al op dag 1 te zien dat er niets anders dan vriendjes politiek bedreven werd en wordt ?
Het verbaasd me oprecht dat die paar leden het meteen zien en de leiding hier zo blind als een pier voor is.
Verbazingwekkend en opmerkelijk want zij de professionals en wij doogewone liefhebbers met ogen in hun kop.
Vraag is dus..... hoelang moeten wij dit nog aanzien dat de heren van de ledenraad Hennie Henrichs voorop, RVC, operationele leiding (Overmars, Vd Sar, Ten Hag met staf) nog aan het pluche blijven plakken en tonnen in hun zak blijven steken.
Schijt blijven hebben aan hen die ze rijkelijk betalen, wij de fans dus?
Net zoals het de vraag is hoelang wij dit nog blijven pikken.
Als "Makke Schapen" want dat zijn WIJ.
Niet onze duurbetaalde en er met de pet naar gooiende spelers.
Die zingen het wel uit tot eind van het seizoen.
Ketjing kassa.
6 -5
Heiko
Ze willen zich allemaal in de kijker spelen van de grote buitenlandse clubs. En dat kan het beste bij Ajax. Het draait allemaal om de poen.
6 -1
amthree
Die spelers hebben lak aan ajax, ze denken alleen maar aan een transfer. Onana die het roept de ligt, de jong,ziyech en ga zo maar door. Prijzen met ajax pakken boeit ze totaal niet, pas als ze bij een barcelona ofzo spelen. Want dan hebben ze hun droom club te pakken en de vele miljoenen die ze krijgen... Bij de lampen hoor je zulke dingen haast nooit, lijkt wel alsof ze wel heel graag weg willen uit amsterdam zonder ook maar 1 prijs te hebben gewonnen, zelfs je eigen jeugd wilt het liefst zo snel mogenlijk weg.
14 0
Labrador
Ik kan genieten van deze 2.
10 0
Leo252
Ik geniet liever van Ajax, alleen nu ff niet helaas.
6 0