Janssen adviseert: 'Stengs moet bij AZ blijven'

GinoHaverkamp, 11-02-2019 om 12:20, 6571 views, VTBL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als het aan de heren van VTBL ligt, moet Calvin Stengs voorlopig bij AZ blijven voetballen. De buitenspeler wordt in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar dat is volgens de analytici van het voetbalprogramma niet aan te raden.

'Stengs moet lekker bij AZ blijven voetballen. Hij is net weer fit, is gelijk in het elftal gezet na zijn blessure en doet het hartstikke goed met goals en assists', zegt oud-Ajacied Theo Janssen aan tafel bij de talkshow. 'En tuurlijk is het verleidelijk om een stap te maken, maar je moet het niet te snel doen. Stengs voelt zich denk ik ook op zijn gemak bij AZ.'

Maurice Steijn, trainer van VVV-Venlo, is het met Janssen eens, maar voegt er ook aan toe dat veel speeltijd voor Stengs cruciaal is. 'Zeker na die zware blessure van hem. En ik weet niet of hij bij Ajax veel gaat spelen.' Jimmy Floyd Hasselbaink, eveneens tafelgast bij VTBL, beaamt dat. 'Hij heeft de potentie om bij een topclub aan de slag te gaan, maar moet nu gewoon elke week op het veld staan. Elke week.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
El-Dorado
Lekker bij AZ blijven 1 a 2 jaar. Als je constant bent, daarna pas een stap zetten.
0 0
JohnSnow
Van mij hoeft die alleen te komen zonder rioolrat als zaakwaarnemer.
0 0
laling
Nou geen probleem, dan kopen we toch lekker in het buitenland wat we missen vanuit onze eigen jeugdopleiding!
Even goede vrienden hoor!
0 0
Mario65
Heeft Theo nu zijn wijsheid uit z'n bierflesjes?
Dat stel nobodies aan die tafel zit maar slap te lullen alsof zij zelf de wereldtop waren.
Stengs is een groot talent en of hij Ajax waardig is, is nog niet te zeggen.
Is of wordt dat wel het geval, dan is het logisch als Ajax hem binnen zou halen.
Ook voor deze speler zou dat een grote stap in zijn carrière betekenen maar de heren van VTBL weten het vast beter....
0 -1
trodat4030
Eens met de conclusie, maar niet per se met de argumenten. Stengs heeft niks bij Ajax te zoeken als TH aanblijft. Die ziet er vast weer een linker centrale verdediger in.
4 -1
Simon1
Hoe kan je het nu eens zijn met de conclusie, maar niet per se met de argumenten? Alsof je zegt 1 1 = 5 en ben het met het antwoord eens...

Daarnaast ga je niet in op de context van het verhaal, wat gaat over wanneer je stap hogerop zet. Jij schuift hier de conclusie af op een persoon.
1 -1
trodat4030
Simpel. De conclusie is dat Stengs niet moet komen, daar ben ik t mee eens, echter om een andere reden, zie hierboven.
0 -1
Simon1
Een drogreden die puur is gebaseerd op onderbuik gevoel. Noem mij één speler op die door (alleen) Ten Hag op een verkeerde plek is gezet.

Verhaal van argumenten leiden tot een conclusie en niet andersom.
0 -1
trodat4030
Donny op 10? Frenkie op 4? Neres op 10? Dat zijn er meteen 3.

O enneh, jij kan een auto lelijk vinden om de vorm en ik om de kleur, vinden we m allebei lelijk (conclusie), maar om verschillende redenen (argumenten).
1 0
Simon1
Dus Keizer heeft Donny en Frenkie niet op respectievelijk 10 en 4 gezet? Daarnaast is Donny meer een aanvallend ingestelde speler dan een verdedigend ingestelde speler en is een middenvelder. Zie niet in waarom dat een rare beslissing is. Over Neres kan je discussiëren, maar velen waren het er ook over eens dat het niet een typische Ajax vleugelspeler is, maar meer een schaduwspits. Daardoor past hij mogelijk op de '10 positie in een 4-2-3-1 systeem. Daarnaast vonden mensen dat het goed uitwerkte. Er is dus geen sprake van "verkeerde plek".

Dat zijn er meteen 0. Gaat lekker zo.

Over je beredenering heb je nu wel een punt, maar dat is niet de manier waarop je het in je eerste reactie beargumenteerde.
0 -1
trodat4030
Je gaat al direct in de fout bij Donny. Die ging pas dit seizoen naar 10, vorig seizoen speelden we met een 6, ook onder TH. Verder is Donny van nature een cm die als cvm beter is dan als 10 (hij speelt niet voor niets met 6 op z’n rug). Dat jij niet inziet dat dit een verkeerde beslissing is komt waarschijnlijk omdat je hem niet goed kent. Geeft niet, maar ga dan niet doen alsof je weet waar je over praat. Voor de goede orde, ik zie Donny sinds z’n 15e spelen en heb honderden wedstrijden van hem gezien, niet enkel de potjes in het 1e.

Neres is volgens iedereen die het bespreekt een rechtsbuiten. Volgens mij ben je dan een vleugelspeler en geen 10. Waar jij vandaan haalt is me een raadsel, behalve als jij net als andere nono’s domweg Ten Hag zit na te brallen en dat zal t wel zijn. Frenkie werd inderdaad als cv geprobeerd door Keizer, daar en enkel daar heb je een klein puntje, maar t blijft dus 2 uit 3, het dubbele aantal voorbeelden dan waar jij om vraagt. En dan heb ik Nous als linksback niet eens aangehaald. Of Lamprou als keeper..

Nee, want de eerste reactie ging niet over auto’s, duh! In mijn eerste reactie leg ik heel duidelijk uit waarom hij niet moet komen. Keurig in correct Nederlands zonder spelfouten, dus als jij dat niet begrijpt, ligt dat maar aan 1 persoon, bedenk zelf maar wie dat zou kunnen zijn..
0 0
Simon1
Jij bent goed bezig en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Leuk dat je Donny al vanaf zijn 15e hebt zien spelen. Weet je nu ineens alles van hem? Donny speelde onder Bosz al op de plek van Klaassen als invaller. Dat was, zoals je zegt, in een punt naar achteren systeem. Dan alsnog heb je een '10 en dat is nog steeds een aanvallend ingestelde middenvelder. Dat hij '6 op zijn shirt draagt, maakt niks uit. Cruijff droeg '14, maar zat toch ook niet altijf op de bank. >_>

Dat Ajax David Neres als rechtsbuiten neerzet, maakt hem nog geen rechtsbuiten of vleugelaanvaller. Hij is een aanvaller en kan in die hoedanigheid ook als '10 uit de voeten als je met een diepere '10 wilt spelen voor meer diepgang. Dan wordt de '10 een schaduwspits. Daarnaast kijk je als coach ook naar de totale samenstelling van je team. Ziyech op rechtsbuiten is heel logisch, gezien de risico's die hij in het spel legt. Dan moet je David Neres ergens anders neerzetten. Als linksbuiten was zijn rendement lager, dus dan kijkt een coach verder. Nog steeds is de '10 geen "verkeerde plek".

Staan we weer op 0. Bovenste wel keurig in correct Nederlands, zonder spelfouten. Als jij dat niet begrijpt, ligt dat maar aan één persoon. Bedenk zelf maar wie dat zou kunnen zijn.
0 0
Joseph
Stengs gaat in de zomer weg, die heeft Raiola aangetrokken om snel geld te verdienen. Beetje vreemd dat hij aan Ajax gekoppeld blijft, daar zal hij nooit spelen.
6 -2
Simon1
Lekker in de emotie praten en niet over de feiten...

Waarom zou hij in hemelsnaam bij AZ moeten blijven? Omdat daar een team staat dat beter is zodat hij zich kan blijven doorontwikkelen? Onzinnig gelul is dat! Stengs moet lekker naar Ajax toe gaan. Het niveau ligt beduidend hoger, verwachting ligt hoger en hij kan bij ons concurreren met Tadic en Neres. Dat maakt hem beter, op voetbal en mentaal gebied. AZ is als club net een liefdadigheidsinstelling. Alles kan en alles mag. Als ze winnen is het hosanna, maar als ze verliezen dan mag dat.

Als Stengs echt beter wilt worden, moet hij naar Ajax toe!
5 -2