'Ajax mist spelers die de knop om kunnen zetten'

GinoHaverkamp, 11-02-2019 om 07:45, 3483 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem van Hanegem laakt de mentaliteit en tactiek van Ajax. 'Het hangt af van de bui van bepalende spelers of Ajax er wel of niet staat', laat de oud-voetballer weten in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Het zal wel weer gaan over Hakim Ziyech die chagrijnig kijkt, want hij is altijd de kop van jut', opent Van Hanegem zijn betoog. 'Maar Ajax zit vastgeroest in bepaalde patronen, dat is het denk ik. Heracles deed wat andere teams voor de winterstop niet deden: ze draaiden de duimschroeven aan vlak voor een Champions League-wedstrijd. En Ajax wil achterin alleen maar een man vrij spelen. En als dat niet lukt, proberen ze het toch.'

De 74-jarige oud-prof vindt dat Ajax spelers mist die een knop kunnen om kunnen zetten wanneer nodig. 'Die beseffen dat je moet winnen om kampioen te worden. Dan maar Plan B hanteren. Daar speelt de trainer ook een rol in, maar Erik ten Hag is machteloos.'

Volgens Van Hanegem speelt de, naar zijn mening, minder goede verdediging ook een rol bij de matige prestaties van de laatste weken. 'Kristensen hoort niet eens voor Ajax te spelen en Blind kan geen team bij de hand nemen. Bovendien kan hij gewoon niet verdedigen', luidt zijn harde oordeel. Ook Nicolás Tagliafico, geliefd bij de Ajax-fans, krijgt de wind van voren. 'Tagliafico is een aardige linksback, maar hij moet het vooral van rauzen en knotsen hebben. Hij pakt kaart na kaart. Als hij niet bij Ajax had gespeeld, was hij er af en toe uitgestuurd.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
wat willem zegt is voor velen hier op zich niet nieuw. Kristensen, Blind... Nico is hij van meet af aan niet kapot van geweest, ik snap wel waarom maar dat type heb je bij Ajax wel nodig. Ooit had je linksbacks als Krol, of bij AZ Hovenkamp, dat waren ook bepaald geen lievertjes maar technisch zo veel beter. Over t spel heeft Willem ook helemaal gelijk. Met de lange bal had je de angel er uitgehaald, maar niemand die op een idee komt.
0 0
ajaxinho
Over Kristensen wil niemand mij geloven.
Het is een technisch en tactisch onbenul.
Dan roep je het onheil op je af.

Als TH naar zekerheid zoekt, moet hij Kristensen niet opstellen.
Blind in het centrum is ook een zwakte.
Zeker als je een spits wilt neutraliseren.

Ik ben het liever niet met Willem (en Aad) eens.
Maar ze hebben gelijk.
Ajax kan niet uit een ander vaatje tappen.
1 0
HenryVakH1972
Van Hanegem heeft hier helemaal gelijk.

Kristensen hoort inderdaad niet voor Ajax te spelen. Belachelijk dat deze man 4 miljoen heeft gekost.
1 0
Ferd
Vorige week jammeren dat Feyenoorders het altijd over Ajax hebben, en dan vrolijk weer een column schrijven over Ajax.....
1 0
Mario65
Willem zit er naast...
Er zat een Neres op de bank die de knop kan omzetten maar onze wereldvreemde trainer liet hem gaarkoken.
1 -1
Bennyben
Supporters van Feyenoord moeten niet zo bezig zijn met Ajax, aldus Willem.
0 -2
Ajax27
Z'n hele betoog eigenlijk best goed. Zelfs een klein beetje in de verdediging voor Ziyech. Maar met z'n opmerking over Tagliafico slaat ie toch echt de plank mis. Als je over 1 iemand weinig kunt zeggen dan is het over hem.
1 0
3*stars*3
Inderdaad.
Vooral triest dat hij weer eens doet aan stemmingsmakerij want als Nico niet bij Ajax zou spelen, zou hij er af en toe afgestuurd worden.
Wat een bullshit...
0 -2
TheRiviera
Mensen lopen wel te lullen maar hij heeft gewoon keihard gelijk. Het is altijd een mentaal probleem bij Ajax. Zelfs De Ligt heeft dit vorig jaar nog toegegeven hoe hij het lastig vind zichzelf mentaal op te laden voor een wedstrijd tegen Excelsior. Nou als een speler zulke dingen zegt weet je dat je al problemen krijgt. Elke speler die bij Ajax speelt moet een winnaars mentaliteit hebben. Ze moeten elke wedstrijd benaderen alsof het de CL finale is. Als ze dit niet doen dan hoor je simpelweg niet bij Ajax thuis.

Mensen noemen het Amsterdamse arrogantie en dat kan ik best snappen. Spelers die bij Ajax komen krijgen vaak een ''we doen het wel effe'' houding. Maar ze maken niks waar. Dus op dit moment kan je wel stellen dat Ajax niks bereikt dit seizoen zal het wel een van de meest schandalige seizoenen ooit worden als je kijkt naar de huidige selectie.
3 -1
Ajaxadept
Nou nou Feyenoord, Willems cluppie heeft weer eens een wedstrijd gewonnen van een halfziek elftal van de Graafschap. Natuurlijk moet hij dan ook weer iets roepen over Ajax, een woord wat hij nauwelijks uit zijn mond kan krijgen, laat staan er objectief naar kijken. Laat van Hanegem eerst maar eens zijn kinderlijke ruzie met Advocaat bijleggen. Feyenoord zou willen dat ze zo'n speler als Nico Tagliafico hadden, pure kinnesinne dus...!
1 -1
trodat4030
Zit je betreffende Nico wel flink naast Willem.. 3 gele kaarten dit seizoen in de eredivisie. En in Europa denkt men niet: we geven hem geen kaart want hij speelt bij Ajax..

Verder gaat het vooral over Frenkie die als een plasje diarree speelde, niet zozeer over een sjaggie Ziyech. Maar goed, zo blijkt wel dat Willem af en toe n beetje in z’n eigen wereldje leeft en z’n columns schrijft op basis van onderbuikgevoel en niet op basis van feiten.
1 -1
Mozzer
Helemaal de spijker op zijn kop, vooral dat stukje over Ten Hag die ‘machteloos’ is.

Als we dik van Real verliezen TH ontslaan en redden wat er te redden valt.
2 -1
ferrari2009
Toen vertongen, bij Ajax speelde als het niet goed ging stond hij op en ging de strijd, maar bij dit Ajax heb je niemand die opstaat, dat s al 5 jaar zo bij Ajax
1 0
Ajaxxxisdebeste
9 van 10x niet met hem eens maar Ajax heeft een structureel mentaal probleem met spelers die niet tot het gaatje willen gaan als een wedstrijd anders loopt dan ze gewend zijn... Mentale weerbaarheid mag een apart onderdeel worden op De Toekomst.
2 0
DannTheDon020
Ik ga na mijn studie maar een proberen om te solliciteren op zo’n functie. Studeer sociaal pedagogische hulpverlening, uitstroomprofiel jeugdzorgwerker. Lijkt mij een leuke uitdaging om die jongens wat vrijer te maken in het koppie.
1 -1
Marcw1972
Die Willem toch...vorige week zat hij nog te zeuren dat feyenoorders alleen maar met Ajax bezig zijn, maar wat doet hij zelf?
4 -1
trodat4030
Je weet dat as alleen de punten over Ajax eruit pikt en het gelul over andere clubjes (terecht) links laat liggen?
0 0
Aeter
Sorry maar Willem heeft hier gewoon gelijk en maakt zich zorgen over de ontwikkeling van neerlands beste talenten.
2 0
BokkieBokstra
dat dacht ik ook toen ik het las. en dan ontbreekt het stukje over advocaat nog. valse willem.
0 0