'Spelerspact opgeblazen; De Jong krijgt maniertjes'

BartVeenstra, 11-02-2019 om 07:15, 11882 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de ogen van Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, is het kleedkamerpact bij Ajax opgeblazen. Dat pact, waarbij de trainer werd gedoogd en de selectie alles opzij zou zetten voor de landstitel, beker en de Champions League, bracht Ajax een succesvolle eerste seizoenshelft op.

Dat spelerspact is nu opgeblazen, zo meent Driessen. Driessen ziet een gebrek aan bereidheid om voor elkaar het vuile werk op te knappen, afspraken en opdrachten zouden aan de laars worden gelapt en er is een gebrek aan discipline. 'De oorzaken liggen voor de hand en komen uit de kleedkamer', schrijft Driessen in zijn column. 'Leiders en leiderschap worden geaccepteerd als het goed gaat, maar bij tegenwind ontbreekt de autoriteit bij die zogenaamde leiders.'

Driessen gaat vervolgens een lijstje namen langs. 'Tadic en Blind, de dure aankopen met hun topsalarissen, geven niet thuis. De Jong maakt zijn recordtransfer tijdelijk niet waar en krijgt plots maniertjes, Ziyech is en blijft een Einzelgänger, behoudens z’n vrije trappen is Schöne volgens zijn ploeggenoten over the hill en De Ligt heeft het te druk met zichzelf. Nu zit zijn jonge leeftijd (19 jaar) hem ineens in de weg. De buitenlanders vinden vanuit hun cultuur dat De Ligt hiërarchisch gezien geen aanvoerder kan zijn, omdat de band thuishoort bij de oudste of langst dienende speler.'

Daarnaast denkt Driessen dat de onevenwichtige opbouw van het salarishuis ook niet in het voordeel van Ajax spreekt. 'Een salarisverschil van twee miljoen euro is scheef en leidt tot scheve gezichten als je verliest', vervolgt de journalist, die denkt dat de megatransfer van De Jong naar FC Barcelona ook niet voordelig is geweest. 'Anderen willen ook weg, maar serieuze belangstelling ontbreekt of de vraagprijs wordt niet betaald. Dat leidt tot frictie en jaloezie en legt de focus op de eigen belangen en niet op de teamprestatie. Het is simpel de mores van de kleedkamer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Nou dat heeft Valentijn maar weer eens mooi gezegd.
Een aaneenschakeling van ouwewijven praatjes die op elk willekeurig moment over elke willekeurige ploeg op te stellen is en die van een passend zuur smaakje voorzien is.

Wat mij betreft wordt Valentijnsdag een verplichte vrije dag en kunnen we allemaal eerst genieten van Valentijns Trollrede en aansluitend daarna een Valentijnse vijfkamp met de onderdelen; stoelpootzagen,ellebogenwerk,liegen dat het gedrukt staat,boter op het hoofd dragen en het afsluitend deel zwartkijken.

Heel vervelende man die bestaansrecht probeert te vinden in het azijn zeiken ,niet gehinderd door enige kennis of inzicht.
0 0
mercurius3
De Telehaat is een haatkrant, maar in dit geval zit er een kern van waarheid in. Groep is uit elkaar gevallen
0 0
fanforeffer
frenkie had gelijk vorige week , pcv verspeelde nog punten . klopt helemaal. Wat 010 heeft met Ajax heeft Ajax met pvc. ze letten op anderen ,niet op zichzelf .domme ganzen zijn het.
0 0
Joseph
Waarom zou ke die Valentijn niet voor de Story of de Privé laten schrijven, hij geniet hier wel erg van.
0 0
BokkieBokstra
De Jong krijgt maniertjes. Het is me niet opgevallen, maar dit soort zeikverhalen krijg je dan. Ben ik even blij datik geen Derksen kan kijken vanavond.
0 0
Ajax412
Er zal gerust een kern van waarheid in zitten, maar Valentijn Driessen bengelt vaker tussen fictie en non-fictie in. Neem het met een korreltje zout, het is nu ook makkelijk scoren.
0 0
Ajax412
Er zal gerust een kern van waarheid in zitten, maar Valentijn Driessen bengelt vaker tussen fictie en non-fictie in. Neem het met een korreltje zout, het is nu ook makkelijk scoren.
0 0
Ajax27
Dit is iets van alle tijden... je hebt al tientallen jaren dat je jonge talenten tegenover de gevestigde orde hebt. Sommige die terugkomen van een succesvolle trip in het buitenland, anderen waarbij Ajax het plafond is en ze daarom nooit hogerop zijn gekomen.

Dat zal altijd zorgen voor frictie, er zullen altijd mannetjes zijn die zichzelf groter dan de groep vinden, boven zichzelf uitstijgen en gewoon een grote bakkes hebben.

De kunst voor een trainer en de oudere boys in het team... hoe kunnen we dit zo goed mogelijk managen? Dat kan lange periodes goed gaan, dat kan ook zomaar scheef lopen, zoals nu. De vraag zal nu zijn... welke boys staan er op en geven het juiste signaal af waardoor iedereen weer in het gareel gaat lopen.
0 0
ZwartNazareth
Hebben we onze relnicht ook weer. Begrijp niet dat deze man nog welkom is bij Ajax.
2 -1
DeMeervanweleer
Voetballen voor Ajax staat tegenwoordig synoniem voor: in de picture staan of komen voor een fijne transfer.
Niet om de prijzen spelen, dat is bijzaak, iedereen staat er voor zichzelf. Die transfer had je daarom natuurlijk nooit gedurende het seizoen moeten laten plaatsvinden. Het pijnlijke is dat Driessen de riooljournalist op onderdelen gelijk gaat krijgen; de geest is uit de fles, zie nou nog maar eens de harmonie te herstellen.
2 -1
RusselWestbrook
Heb je de biografie van Zlatan gelezen? Is echt niet iets van re laatste tijd.
1 0
DeMeervanweleer
Dat klopt, maar het is helaas meer-en-meer de signatuur van Ajax geworden.
0 0
Cisco2
Ja De Jong loopt wel met een attitude te voetballen. Vooral tegen Feyenoord was dat zo.

En maar klagen tegen de scheids.
1 -3
fanforeffer
Valentijn ,Derksen,vd Gijp,AS,zitten allemaal te wachten op dit moment .Ze hebben doorlopend aan de poten van Ajax gezaagd ,elk klein foutje breed uitgemeten, anders zelf wel foutjes bedacht. Ten Hag volledig de grond ingeboord . En nu eindelijk is het zover ze kraaien victorie...Ajax gaat onderuit .
Doel bereikt.
5 0
BokkieBokstra
Dat wij als supporters lopen te klagen is tot daaraan toe maar je krijg er ook een lading overheen van Ajax haters die hun kans schoon zien.
0 0
Aeter
Valentijn komt nog net niet klaar, zo te lezen. Heel typisch dit.
3 -1
PeterVKV
Het enorme verval is inderdaad niet moeilijk te verklaren.

Overmars heeft de BEER losgelaten door de vroeg bekend gemaakte transfer van Frenkie de Jong. Hierdoor lijkt de teamspirit volledig weg. Wie gaat er nog meer? Blijf ik alleen over terwijl andere jongens een mooie transfer maken? Veel meer dan voor de winterstop speelt iedereen voor zichzelf. In ieder geval weten ze zeker: Dit "team" gaat volledig uit elkaar vallen. Dus hoezo "team"???

Het duo Ten Hag/Schreuder is tactisch sterk, maar provinciaaltjes zonder voldoende respect en overwicht in deze internationale selectie om dit proces te klaren. Binnen de spelersgroep zijn ook de ervaren spelers als Blind, Schone, Tadic en Ziyech geen leiders. Daarvoor missen ze de juiste persoonlijkheid. De enige potentiële leider is de Ligt, maar die is pas 19.....

Het ijkt er dus op dat de veelgeroemde Overmars toch aan de basis staat van dit verval. Een coach met onvoldoende persoonlijkheid voor een topclub. Geen echte ervaren leiders binnen de selectie. En als klap op de vuurpijl de grove inschattingsfout om Frenkie de Jong gedurende het seizoen al te verkopen en daarmee het team proces volledig te verstoren. Arsenal, here I come.
7 0
RuffRhythim
Of dit 100% klopt weet niemand maar al is hier maar een kwart van waar, dan is dat al meer dan genoeg shit wat zich daar achter de schermen afspeelt...
5 -2
Ajacied33
Neem het met een korreltje zout zou ik zeggen. Ik geloof vrijwel niks van wat de Telehaat schrijft
2 -1
DS
Ja jammer inderdaad dat je er nooit echt achter zal komen wat er speelt in de groep. Maar dat er iets niet goed zit onderling is duidelijk.
1 0
Nijmegenaar
En toch is De Telegraaf altijd erg goed geïnformeerd over Ajax, zo is het ook weer. Dit zal wel sterk aangedikt zijn (a la Telegraaf) maar ik denk dat hier echt wel een kern van waarheid in zit. Helaas hebben wij geen trainer die de spelers wat discipline bij kan brengen!
2 -3
RusselWestbrook
Ik snap niet dat mensen dit maar blijven roepen. De Telegraaf zit er zo ontzettend vaak naast. Even een korte greep:

'agente bruut mishandeld door jeugdspelers Ajax' - bleek om een duw van een agente buiten functie te gaan. Rectificatie laat nog steeds op zich wachten.
'Tadic en Ziyech kunnen niet met elkaar door een deur' - springen mekaar geregeld in de armen, misschien wel de grootste bromance in de selectie.
'Frenkie de Jong naar PSG' - ging naar Barcelona. Bleek ook, volgens Barcelona, eind december al getekend te hebben. Op dat moment maakte de Telegraaf met grote koeienletters bekend dat ie naar PSG ging.

Dus nee, de Telegraaf heeft het helemaal niet vaak bij het rechte eind als het over Ajax gaat. Ze verzinnen maar wat en soms blijkt dit, bij toeval, de waarheid te zijn.
7 0
JSF
Scherp blijven. De Televaag legt hun stokerij in de mond van anderen
1 -1
Wesl
Ik hoop natuurlijk dat het onzin is, omdat het 'blaaskaak zonder argumentatie driessen' betreft..
Maar toch sluit ik niet uit dat er een kern van waarheid in zit...
2 -2
3*stars*3
Sure Valentijn...
2 -2
Mikee
Valentijn solliciteert bij de story. Wat een verhaal.
2 -1
Suarez16_
Alles op Frenk afschuiven is onterecht zoals sommigen hier doen. Tadic raakt geen knikker meer na de winter. Elke week staat er weer een andere spits wat niet helpt als je in een mindere periode zit. Schone lijkt met de week minder te worden. Blind speelt de afgelopen weken ook dramatisch. Kristensen is simpelweg niet goed genoeg. Nico was natuurlijk geblesseerd. Tel daarbij blunders van Onana en Lamprou bij op en je hebt dit dramatische Ajax. Haal Frenkie er uit en het wordt echt niet veel beter. Dan zal Schone's conditie en loopvermogen niet opeens toenemen met 50 procent en zal Tadic niet opeens weer in vorm zijn.
1 0
Gerrr
Dat Frenkie maniertjes krijgt is onzin,maar de verklaring voor de idiote terugval van Ajax is Ten Hag.
Hij heeft nu genoeg verneukt, opbokken met deze clown.
1 -4
mercurius3
Lol. Valentijn weet het altijd zo te brengen alsof ie zelf elke dag bij hen in de kleedkamer zit.
3 -1
behangdelul
Beste Valentijn, wordt je nou niet eens moe van jezelf? Geen enkel positief bericht van jou dit seizoen, echt bizar
1 -1
AFCSANCHEZ
Dus de supporters zijn niet de enige die Schone over de hill vinden. Mooi.
0 -3
ETM
Schone wordt ieder seizoen over de hill bevonden zodra het minder gaat :)
2 0
insectenverdelg
het gaat dan ook elk jaar opeens minser. :)
0 -1
Knalpot
Bij de Boer stond Schone er doorgaans naast en toen wonnen we wel titels, je hebt gelijk man Schone is the weakest link!
0 0
Gerrr
Het verhaal van Driessen zal best niet 100% waar zijn maar ik geloof zeker dat de kern van het verhaal wel klopt.
Ten Hag heeft nooit grip gehad op deze ploeg en na de misstap van psv gister is er misschien nog een titel mogelijk maar dan moet Ajax heel snel van Ten Hag af .
1 -3
AjaxPassion
Haha, mocht zijn neefje van 13 deze keer een verhaaltje bedenken? :') wat een niveau weer...
2 0
Stroeve
De Jong krijgt maniertjes? Daar lijkt hij me niet het type voor. Wat voor maniertjes dan?
2 -2
AFCSANCHEZ
Hij doet niks. Loopt geen stap teveel. En kan alleen maar zeuren bij de scheids omdat hij denkt serieus te worden genomen want speler van het grote Barcelona.
1 -3
insectenverdelg
hij speelt de bal naar de tegenstander.
0 0