Van 't Schip gelooft in Ajax' kansen tegen Real Madrid

JesseTH, 10-02-2019 om 23:20, 4503 views, NOS |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

John van 't Schip gelooft in Ajax' kansen tegen Real Madrid. De voormalig international erkent dat Ajax uit vorm is en Real Madrid juist steeds meer in vorm komt, maar dat betekent niet dat Ajax kansloos is.

'We hebben net het voorbeeld van Heracles gezien, die er van de laatste tien wedstrijden acht wedstrijden verloren en wel tegen Ajax weten te winnen. Dus waarom zou Ajax niet van Real Madrid kunnen winnen?', klinkt Van 't Schip hoopvol bij Studio Voetbal. 'Ik denk dat de verhoudingen tussen Ajax en Real Madrid wel dichterbij elkaar liggen. Het is een wedstrijd waarin Ajax weer boven zich uit kan stijgen. Tegen Real kan dat er in één keer weer zijn.'

Om dat te bewerkstelligen is de trainer van mening dat Ajax terug moet naar de zogenoemde 'basis'. 'In die basis moeten ze alles weer op de volle honderd procent doen. Dan maken ze kans. Ze moeten durven voetballen met bluf, vol drukzetten, zoals ze tegen Bayern hebben gedaan. Real gaat ook echt wel voetballen en die zijn in een goede vorm. Ze zullen echter ook ruimte in hun rug achterlaten en dan denk ik wel dat je diepte in je spel moet hebben.'

Om die reden zou de oud-aanvaller van Ajax dan ook met David Neres op rechtsbuiten beginnen, waarbij Hakim Ziyech dan naar 'tien' moet verhuizen en Donny van de Beek naast Frenkie de Jong gaat spelen. Lasse Schöne blijft er dan buiten. 'Omdat Neres voor diepte zorgt in zijn combinatie en lopen. Dat is heel belangrijk in de wedstrijd tegen Real Madrid.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jojo49
Hij gelooft, in mei, ook in juni.
0 0
4xEC1
Zou je denken Sjon? Ik denk dat ze toch 't Schip ingaan.
0 0
Nieuwelichting
Ik vraag me af of er een reden is dat deze opstelling van John getoond werd. Het voelde als een open sollicitatie.
0 -1
Ajacied33
Als het een sollicitatie moet voorstellen, laat maar komen dan. Een echte Ajacied die de club van binnen en buiten kent
0 0
Aeter
Van mij mag ie. Lijkt me een prima trainer en is Ajacied in hart en nieren.
0 0
Aeter
Kan deze man niet trainer bij Ajax worden. Zegt heel verstandige dingen, waar ik het enkel mee eens kan zijn. De juiste visie. Hopelijk ziet Erik dit ook, maar ben bang dat hij Ziyech op rechts laat en Schöne in de basis.
0 0
Harrie Nak
Ze willen zich allemaal in de kijker spelen, dus wat John zegt is zo gek nog niet. Tevens over Schöne er uit.
0 0
ETM
Na Feyenoord kon ik er, in een uiterste poging optimistisch te zijn, nog van maken dat het uitvoeren van verdedigende taken de grootste kwaal was. Maar tegen Heracles wist men zich 80min geen raad met de druk van de tegenstander, terwijl dit juist imo een specialiteit van dit Ajax was. Ajax vocht tegen het einde van de eerste helft en de 2de helft weldegelijk, maar het bakte voetballend verdomd weinig klaar. Grootste problemen was de opbouw van achteruit en een op hol geslagen Ziyech. Zelfs al herpakt Ajax zich tegen Real de 'basis' lijkt me veel te veel aangetast om een Real te overleven. Dat was de onzekerheid waar de Ligt het denk ik over had. Om resultaat te boeken tegen Real moet er verdomd veel kloppen. De extra motivatie van het podium is dan echt niet genoeg. Als Ajax niet met grote cijfers verliest zal dat een verrassing voor mij zijn.

Tadic op 10, Ziyech op rechts, Neres op links. Dolberg in de punt. Ziyech op 10, dan haal je zn potentiele klasse in de omschakeling weg, dan minimaliseer je zn vermogen ballen af te pakken. Dan vraag je veel van zn balvastheid in de kleine ruimte. Tadic op 10 lijkt mij logischer. Die is balvaster, meer een combinatie- speler en heeft meer scorend vermogen.
De invulling daarachter vind ik echt lastig. Ik denk aan vervangen Schone en misschien zelfs Frenkie. Denk dan eerder aan Mazraoui dan aan Vd Beek. En aan Blind ipv Frenkie. Maar de alternatieven in de verdediging zijn problematisch. Veltman niet getest. Kristensen te zwak. Magallan iig niet ingewerkt. Bij Frenkie ben ik dubbel; ik heb zoiets van; laat t maar zien tegen Madrid. Anderzijds het gekloot van hem recent brandt op mn netvlies. Maar wat dat betreft is de situatie gewoon echt problematisch. Zoveel spelers lijken nu uit vorm. Voor mij waren eigenlijk alleen Tagliafico en De Ligt de afgelopen wedstrijden constante factoren. Dolberg gaf een teken van leven. Vd Beek vond ik om eerlijk te zijn ook te pruimen, alleen past hij voor mij gewoon niet binnen de speelwijze die Ajax dit seizoen najaagt.

Is het na 70 minuten op de een of andere manier mogenlijk om resultaat te boeken breng dan Schone en ga maar vrijetrappen versieren iets links van de goal op pakweg 25meter afstand ;)

Maar ik zou al erg blij zijn als Neres mag spelen. Ten Hag zei: Neres kun je altijd overwegen als je achter staat. Neres lijkt Ten Hags favoriete speler om te 'overwegen'.
0 0
3*stars*3
Maandje geleden hadden veel mensen vertrouwen in, dat Ajax wel eens kan gaan stunten maar Ajax is na de winterstop onherkenbaar...En zal je net zien dat Real wel lekker draait en zelfs een moeilijke uitwedstrijd wint tegen Atletico.

Zelfvertrouwen is helemaal weg bij Ajax en dan heb je tegen het huidige Real niets te zoeken.
0 0
Ajaxbrl
Schip ook al aan de dope...??
1 -2
Hagmag
Zoiets kan alleen gebeuren als de trainer DE BAAS is. En dat is het probleem, Ten Hag is niet de baas en kan de ploeg niet naar zijn hand zetten, omdat hij ook nog eens het verstand en het vernuft er niet voor heeft en dat is de reden dat hij de baas NOOIT zal worden.
Trainers zoals v. Gaal, Advocaat en Michels maakten of maken de dienst uit.
Maar die genoten wel respect en gezag vanuit de spelersgroep.
Het is toch van de zotte dat Neres gisteren niet 1 minuut aan spelen toe kwam.
Ziyech staat steeds wel op rechts, maar is geen rechtsbuiten maar heeft wel groot inzicht en kan het spel verdelen, hetgeen nu niet kan vanaf rechts.
Dat Schöne dan het veld moet gaan ruimen, lijkt logisch.
Ten Hag zal toch ook wel beseffen dat hij nu zich zelf op de rand van de afgrond heeft gemanoeuvreerd.
Ik durf te zeggen, dat hij zich al bevind in een vrije val.
Er zal een wonder moeten gebeuren, wil Ten Hag het einde van deze competitie gaan halen.
Mogelijk na woensdag al einde oefening, hetgeen niet mijn wens is. Net als vele andere Ajacieden hoop ik dat Ajax woensdag ontwaakt uit zijn winterslaap.
0 -1
ETM
Ten Hag maakt seizoen denk ik sowieso af. Iets met gezichtsverlies. Tenzij Ajax natuurlijk echt week in week uit nu punten gaat morsen.
0 0
didierajax020
80% zeker dat Neres niet zal spelen woensdag met Ten Hag aan het roer. Belachelijk is het enige juiste woord.
5 0
3*stars*3
Ten Hag maakt zichzelf belachelijk en Neres weet volgens mij ook niet meer wat hij moet doen.
0 0
Bjorn
Het zou onbegrijpelijk zijn als Neres en Dolberg niet spelen in mijn ogen.
0 0
Litmanen85
Goh iemand die zou doen wat bijna elke supporter denkt qua opstelling.
0 0
Labrador
Ik vond Arno Vermeulen ook logische dingen zeggen. Weg met de eigen huisjes. Het draait om Ajax! Zet frenkie of Tadic maar eens op de bank!
2 0
Lane 8
Je zou m bijna een contract geven alleen al vanwege t feit dat hij de poppetjes wel op de goede plaats zou zetten
2 0
niquedegraaff
Gaat niet gebeuren. Ajax directie wil alleen onzekere ja-knikkers en schoonzonen. Zo min mogelijk intern tegengas. Als ze per ongeluk toch een 'persoon met karakter' aanstellen word hij de club uit-gepest (Bosz).
0 0
Joseph
Ik zou hem dat contract zo geven, liefst vandaag al, je moet er niet aan denken dat Schone er in staat tegen Madrid.
1 -1
ST
Kijk, deze man snapt tenminste wat de basisopstelling moet zijn.
2 0