'Opgehemelde' Ajacieden stellen Perez teleur

JesseTH, 10-02-2019 om 19:30, 5383 views, FOX Sports |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Kenneth Perez is diep teleurgesteld in de spelers van Ajax. Zaterdag kreeg de ploeg door Heracles Almelo te maken met een ander soort weerstand dan ze gewend zijn en een reactie daarop bleef uit. Vooral het gebrek aan goede, snelle oplossingen in balbezit viel de oud-middenvelder van de club op.

'Aan de handelingssnelheid zie je of een speler echt hogerop kan', meent Perez bij Dit was het Weekend. 'Hoe vaak zie je niet een spits die net een stapje lager gaat spelen en dan twintig tot 25 goals maakt omdat je net iets langer hebt om te handelen? Dat viel me vooral van de spelers die we over het algemeen heel erg ophemelen erg tegen. Het viel me tegen hoe veel tijd ze nodig hadden om zich aan te passen aan de tegenstander en om de oplossing te zien die wat verder weg lag.'

Naast het gebrek aan handelingssnelheid ontbrak het bij Ajax ook aan een plan B. Erik ten Hag vertelde na de wedstrijd dat hij van zijn spelers had verwacht dat ze de wedstrijd sneller zouden lezen, maar Perez houdt de trainer de spiegel voor. 'Hij zegt dat je je in moet lezen, maar dat geldt ook voor de technische staf. Als je het na twee minuten ziet, kun je ook opstaan en zeggen: het gaat anders. We gaan nu meer vanuit de langere bal spelen. Het hoeft niet per se een peer naar voren te zijn, het kan ook een vallende bal zijn.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Stel je voor dat je de verdediging overslaat bij het opbouwen. Ontslag op staande voet!
0 0
mercurius3
Sinds Sneijder, van der vaart en Nigel de jong zijn alle talenten bij Ajax in het buitenland mislukt. Ga maar na hoe lang dit lijstje is: vd wiel, el gahzi, Kishna, Jensen, Andersen, klaassen, denswil, van Rhijn, Stekelenburg, Fischer, boilesen, Anita, emanuelson, Babel, van dijk, ebicilio, Madurodam, bazoer, et cetera. De lijst is nog veel langer.

Degenen die het wel hebben gehaald waren spelers met uitzonderlijke kwaliteit (vd vaart/Sneijder) of enorm goede mentaliteit (de jong). De rest is mislukt. De jeugd van Ajax is gewoon niet goed genoeg of heeft niet de juiste mentaliteit, of heeft verkeerde zaakwaarnemers. Ook de jong gaat mislukken. Heeft gewoon niet de juiste mentaliteit en geen surplus aan klasse om het in de top te kunnen maken. Ze hebben wél allemaal gehaaide zaakwaarnemers.
0 0
insectenverdelg
En de Ligt? want ik zie de jong net zo min als Sanchez, Eriksen, Onana of Dolberg als eigen jeugd als de Jong. Dan komen Vermaelen, Vertonghen en Alderweireld dichter in de buurt van eigen jeugd. Je verhaaltje is dus leuk, maar klopt van geen kant. Want ik noem hier zo ff 5 spelers op die t wel gehaald hebben en ook jong, maar geen eigen jeugd, bij Ajax kwamen.
0 0
Barra
Wat is nu je oplossing dan, of heb je verder niets bij te dragen want alleen maar afkraken kan iedereen
0 0
Labrador
Die laatste paar zinnen. Helemaal waar
3 -1
mercurius3
Alleen bij Ajax hoor je heel het seizoen lang direct of indirect dat spelers bezig zijn met een andere club of een beter contract willen. Bij alle andere clubs is het rustig. Bij PSV zelfs heel dit seizoen geen enkel gerucht.
5 -1
Ajax#1900
Dan let je niet op. Wekelijks geruchten rondom Bergwijn (oa Tottenham) Lozano (oa Napoli)
2 -5
Patrick78
Ja...twee of drie mini-geruchten over Lozano niks meer, niks minder. Met De Jong en De Ligt vier of vijf geruchten elke dag.
6 0
aka
Idd
3 0
Robeerke
Dat laatste stukjes is wel echt onmiskenbaar pijnlijk waar.
6 -1
Bocarra
De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Wat een onzin komt er weer uit deze FOX sports anti held. Het ophemelen doet de media. Dat doet Ajax zelf niet. Het was gewoon slecht en de reden is inmiddels wel bekend. De verhoudingen zijn met de transfer van Frenkie ernstig verstoort. Iedereen kan het ontkennen maar dat alleen al bewijst dat het zo is. Dus nooit meer doen Ajax. Wachten tot het einde van het seizoen.
2 -5
Petterson1964
Oh, speelde dat in September tijdens de oorwassing tegen psv ook al dan?
En tijdens de bizar slechte wedstrijd in Sittard?
En in de zomer tijdens de vreselijke 2e helft in Luik?
En thuis tegen Heracles?
2 0
Kuningast
Na 15 minuten had je Schone of De Jong moeten wisselen dan geef je meteen een signaal af.. maar ons meesterbrein wacht liever een uur om vervolgens ook nog verkeerde wissels te doen
6 -1
31xAjax
Op dat laatste heeft Erik ten H. patent.....
1 -1
michaellaudrup
Dit komt omdat TH zo ver nog niet is hij ziet dat gewoon niet en die twee eitjes naast hem ook niet. Na de wedstrijd heeft het natuurlijk weer aan van alles gelegen, maar niet aan falende Eric met zijn staf.
6 -1
Heiko
Niet alleen TH de schuld geven. Onze spelers hadden deze klus moeten klaren. Ze bakten er gewoon niks van. Ze tonen geen inzet, het interesseert ze niks
1 -2