'Ajax geen schim meer van ploeg voor winterstop'

ThijsZwagerman, 10-02-2019 om 12:40, 9661 views, Het Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het Parool constateert dat Ajax na de winterstop volledig de weg kwijt is. Waar er bij de Champions League-loting voor de achtste finale, waar Ajax aan Real Madrid werd gekoppeld, nog veel optimisme heerste rondom de Amsterdammers, is de sfeer na de winterstop in rap tempo 180 graden gedraaid.

Bij de Europese tegenstander van woensdag, Real Madrid, is juist het omgekeerde gebeurd. De Spanjaarden lijken zich volledig te hebben herpakt van hun zwakke eerste seizoenshelft. 'En Ajax? Die ploeg is geen schim meer van de formatie die Bayern München meer dan goed partij heeft geboden en Benfica is voorgebleven in de groepsfase van de Champions League', zo schrijft Het Parool, waarna men zich hardop afvraagt wat er tijdens het trainingskamp in Amerika is veranderd.

'Wie Ajax ziet voetballen, die vraagt zich af wat er tijdens het trainingskamp in Florida is gebeurd. Frenkie de Jong lijkt de laatste maand in de verste verte niet op de speler waarvoor FC Barcelona met alle bonussen meegerekend zo'n 86 miljoen euro gaat betalen. Dusan Tadic, Daley Blind en Hakim Ziyech blijken geen leiders als het even tegen zit. En André Onana blundert plotseling als Kostas Lamprou, de verguisde tweede doelman in Amsterdamse dienst.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ARUCAMBA
Het is allemaal taktiek van ten Hag hij is bezig om zand in de ogen de strooien bij RM, het schijnt nog te lukken ook, ik heb gehoord dat ze met een veredeld B-elftal willen aantreden, maar dan nog zal het een moeilijke avond worden
0 0
lauw
Je hoeft niet te overdrijven Psv zit nog met een mega schuld en Rosario en Malen hebben allebei Raiola als zaakwaarnemer en hebben nog korte contracten. Ajax moet gewoon de rotte appels lekker verkopen en een trainer met ervaring voor de groep zetten.
1 -1
mercurius3
Probleem wordt steeds groter. Daar waar Ajax meer kwaliteit had dan PSV oktober vorig jaar, is dat nu omgedraaid nadat er een dozijn talenten in het eerste van PSV zijn doorgestroomd. Obispo, kagbo, ihataaran, malen, Rosario etc. En bij Ajax alleen een Gravenberch.
1 -3
ARUCAMBA
Zijn ze ook een meerwaarde, eigen jeugd opstellen is niet zo moeilijk maar het moet wel van europees nivo zijn
0 0
Mnwh
Waar komt malen vandaan volgens jou
0 -1
Jelephi
Zo'n beetje elk jaar slaat diezelfde onmacht toe. Geen grip kunnen krijgen op die eerste plek, altijd maar achter PSV aan moeten. Overtuigd zijn het beste voetbal te spelen, maar keer op keer bedrogen uitkomen in topwedstrijden als het erom gaat.

Ajax heeft een structureel mentaliteitsprobleem. Types als Tadic en Blind die de boel op sleeptouw moeten nemen in donkere tijden doen dat niet. Het is angstvallig stil bij deze muizen, terwijl Tadic altijd hoog van de toren blies dat het zo'n team was. Ziyech is een geweldige voetballer maar is door zijn houding in het veld een rotte appel. Altijd maar de kop naar beneden als het niet lukt.

En zullen we ook eens ophouden met WZAWZDB? Dat zijn we al een tijdje niet meer, tenzij je het vertelt vanuit je clubliefde. Maar puur prestatie gericht ben je vanaf 2000 de tweede club van Nederland. Pijnlijk maar waar.

Dat Ten hag plaats moet maken is wel duidelijk. De beste man zet spelers op de verkeerde plek, maakt spelers ook niet aantoonbaar beter en verkwanselt groot talent op de bank ten faveure van nominale spelers. Opa's en gederangeerden krijgen de voorkeur boven jeugdig talent. De man is alles wat je NIET van een Ajax-trainer verwacht.
1 -2
Ajax27
wat is er veranderd? Dat Neres minder en minder is gaan spelen. Dat een gedeelte van de ploeg zich wilt meten met iemand binnen hun team die voor 75 miljoen is verkocht, dat ze slap in de duels gaan... bang om ook maar een tikje te krijgen. Wisselbeleid is gewoon erg slecht. Ik heb Ten Hag nog lang de kans gegeven, maar het is gewoon een stakker zonder gezag. Het is een sterrenteam waarbij ieder sterretje zn belangen wilt verdedigen. Daar hoort een trainer boven met gezag. Iemand die ze respecteren, uitstraling heeft en iedereen 110% kan laten geven. Einde van de maand zal het einde oefening zijn voor Ten Hag wanneer CL z9 goed als klaar is en we uit de beker vliegen.
2 0
Labrador
Ik ga al sinds het seizoen 09/10 naar alle uitwedstrijden maar heb serieus het idee dat we met het uitvak de laatste 4 a 5 jaar zo vaak voor lul hebben gestaan. Dat doet gewoon pijn. Zwolle, PSV(2x) Heracles,De Graafschap, Vitesse vorig jaar, en noem ze maar op. Het lijkt wel alsof het ze gewoon niets interesseert. Je komt op je werk en het eerste wat je hoort: Goh, moet je even uithuilen? Wij zijn het lachertje geworden van Nederland. Altijd een grote bek maar de laatste jaren presteren we niet. Geen prijzen en geen overtuiging.
2 0
Schwalbino
Je kunt lang en breed discussieren. De ploeg heeft gewoon te weinig inhoud om in drie competities goed te presteren. De trainer en de td hadden niet voor 3 prijzen moeten gaan met deze selectie. Net als onder Bosz geen prioriteiten gesteld.

In bijna alle 12 CL wedstrijden heeft de ploeg op de toppen van haar kunnen gespeeld. Laatste 16 CL. Straatlengte achter op PSV. Say no more.
2 -3
Wesl
De kracht van Ajax is dat het een springplank is naar Europese topclubs, dat is de reden dat veel voetballers naar Ajax willen komen. Daarmee zijn het vaak ambitieuze, zelfingenomen speler die zichzelf in het licht willen voetballen. Neres, Ziyech, Tadic, Onana allemaal fantastische voetballers. Maar uiteindelijk geven ze niks om Ajax, het enige wat telt is hun eigen carriere. Daar gaat Ajax momenteel aan kapot.
2 0
3*stars*3
De spelers die Ajax als springplank zien, zien Frenkie ook binnen een jaar een contract tekenen bij een wereldclub.
Tuurlijk heerst er dan een vorm van jaloezie en denken sommige spelers, dat ze ook een stap kunnen maken.

Van een hecht team dat meer dan 20 duels ongeslagen bleef in 1e seizoenshelft, naar een slap zooitje in 2019.
Ongelofelijk...
2 0
Wesl
Het ging allemaal makkelijk omdat iedereen super hard werkte. Toen gingen ze geloven in het idee dat het makkelijk ging en begonnen ze langzaamaan minder hard te werken..
Waarschijnlijk heeft iedere speler het idee dat het niet aan hem ligt maar aan de rest, aan de trainer, aan het kunstgras etc. etc. etc.
0 0
3*stars*3
Juist, in 1e seizoenshelft was er idd besef dat ze hard moesten werken voor elkaar.
Zo hebben ze ook CL gehaald en bleven ze ongeslagen in de CL.

Gewoon een fucking mentale kwestie en dat is triest.
Zeker omdat Ajax nu wel aardig wat ervaring heeftz
0 0
Rommy
Beste wedstrijd Ajax voor winterstop vond ik Bayern uit met een goeie Wober in centrum, Blind op 6 Tadic spits en Neres vleugel.
Jammer dat er nooit meer zo gespeeld is.
Doodzonde dat Wober weg moest.
4 -2
Ajaxadept
Of dat de ommekeer, lees mindere spel van Ajax, te wijten is aan het vertrek van Wober. Wat een onzin!
1 -1
Heiko
Wober wilde zelf ook weg
1 -1
Bjorn
Als Wober vertrouwen had gekregen was hij natuurlijk gewoon gebleven.
3 -2
Jelephi
Hoe kom jij hierbij. Hem is door Ten Hag te kennen gegeven dat er geen plek voor hem meer was. Ondanks zijn nuttige bijdrages in de competitie en CL. Daaropvolgend heeft Wober besloten zelf uit te kijken naar een andere club. Dat is een hele andere volgorde dan jij hier nu doet voorkomen
3 -2
Ar
Wat nog eens het falen van Ten Hag onderstreept.
0 -1
Schip
We worden nu tactisch gewoon aangepakt. Gebeurde door PSV voor de winterstop ook. Die waren gek genoeg underdog. En dus laat TH zich overrompelen door een verbeten tegenstander. En blijft de hele wedstrijd aan de grond genageld staan kijken, net als nu. Tegen zwakke opponenten wonnen we en in de CL werden we door niemand tactisch echt aangepakt, omdat we geen favoriet waren.

Na de winterstop winnen we ook met 6-0 van VVV. Alsof er niets aan de hand is.

Maar Feyenoord richt zich helemaal op ons, zoals PSV dat ook deed - tactisch slechts qua spitspositie anders - en gaat fysiek duels aan. Blaast ons weg, net als PSV dat deed.

Heracles idem.

Dit is echt niet enkel concentratie of motivatie. Dit is gewoon een slechte coach.

Real zal niet per se fysiek heel hard willen spelen. Gelukje voor Erik. Maar die zetten tegen Alaves ook hoog druk. Dan kan deze bende bibberaars en grootverdieners het wel shaken. En door de geniale verkoopactie van Overmars - in overleg met TH - kan de Bayern uit variant niet meer worden gespeeld. Tel uit je winst.
4 -2
blessure
Ben het met je eens.
Maar er moet ook eens gescout worden op spelers, die niet alleen technisch vaardig zijn, maar ook een over mijn lijk, mentaliteit hebben.
En die spelers, ontbreken al jaren bij AJAX.
Dit seizoen, is verknalt.
Werk aan de winkel, voor Overmars dus, voor het volgende seizoen.
2 -1
Wesl
Daarom kun je je vraagtekens zetten bij het vertrek van Viergever, typisch een speler die nooit in je ideale elftal staat. Maar nuchter en hardwerkend nooit verstek laat gaan aan erop klappen.
3 0
mallerd
Ik walg van onze eigen spelers, elke keer weer de zelfde kut teksten. Je verdient godverdomme zoveel geld en dan is het nog teveel gevraagd om 1x per week je vol in te zetten voor je club en supporters.
26 -6
3*stars*3
En niet eens punten verspelen tegen topteams hè?
Mar fucking Heerenveen, Feyenoord en Heracles, die punten afsnoepen van Ajax.
Ergste is dat Ajax veruit de beste selectie van de Eredivisie heeft.
Dit is dus kwestie van een verotte mentaliteit...
3 -1
Jarl1989
Mentaliteit, ja grotendeels, maar denk ook verkeerde opstelling en tactiek...
0 0
Joseph
PSV was anders behoorlijk kansloos, met Bayern en Benfica in slechte doen misschien wel de sterkste tegenstander. Het verschil tussen een goede en slechte coach, PSV is op elke positie zwakker.
0 -1
Koningtoto
Woensdag staan ze er wel, om het tegen nac volledig af te laten weten.
2 -6
Bky
Vol voor de CL, klinkt goed, competitie is toch voorbij als PSV zo wint.
0 -5
Koningtoto
psv wint niet. Maar dan nog, als ze zo blijven spelen is het kampioenschap een utopie.
1 -3
Bky
PSV speelt ook niet lekker de laatste tijd. 5 punten is te overbruggen, 8 niet.
0 0
jollie18
Denk niet dat dit Ajax er woensdag wel staat.
7 -1
Koningtoto
Reken maar van wel. Enige waar ze zich voor op kunnen laden. Al jaren het probleem bij onze club. Arrogantie.
3 -3
jollie18
Toch denk ik niet dat het wel zo is. Er is te veel gebeurd in de winterstop. Kan me niet voorstellen dat ze woensdag wel weer als team kunnen voetballen waarom dan wel en in de competitie niet??
2 0
Koningtoto
Jezelf verkopen op het hoogste podium.
2 -2
gras
Want door nederlagen tegen Feyenoord en Heracles verandert je marktwaarde niet.

Groepsprocessen zijn een tikkie ingewikkelder vriend.
0 -2
Koningtoto
Leg het ons uit, als je het zo goed weet en solliciteer meteen even naar de functie hoofdtrainer Ajax.
1 -1