'Meer paniek rondom, dan binnen Ajax'

ThijsZwagerman, 10-02-2019 om 11:40, 9604 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Oud-Ajacied Derk Boerrigter denkt niet dat er grote paniek is ontstaan binnen Ajax, na afloop van het verloren duel met Heracles Almelo. Door de pijnlijke nederlaag kan het gat met PSV zondag oplopen naar acht punten, maar volgens Boerrigter heerst er intern nog altijd geen paniek.

'Ik denk dat er meer paniek rondom Ajax is, dan dat er daadwerkelijk paniek in de kleedkamer is. Toen ik daar speelde werd in de media altijd alles opgeklopt. Als je een wedstrijd verliest sta je op de voorpagina, maar als je de week erop wint, sta je op pagina zes. Het stelt allemaal niet zo veel voor, maar Ajax moet natuurlijk wel hun 'koppie' erbij houden. Het is een momentopname. In de competitie heb je 34 wedstrijden en dan kan er een keer een mindere tussen zitten', zo vertelt een uiterst nuchtere Boerrigter bij De Tafel van Kees.

Hans Kraay jr., vaste gast bij De Tafel van Kees, vraagt aan Boerrigter of Ajax niet te weinig spelers met diepgang op het veld heeft staan. Zo zat David Neres tegen Heracles Almelo negentig minuten op de bank. Boerrigter vindt een diepgaande aanvaller een belangrijk wapen, maar weet niet of bijvoorbeeld het inbrengen van een speler als Neres een groot verschil zou maken. 

'Misschien, maar ik kan daar natuurlijk geen duidelijk antwoord op geven. Kijk, ik ben een speler die diepgang heeft, zeker als ik middenvelders achter me heb staan die een bal erachter (achter de verdediging van de tegenstander, red.) kunnen leggen. Ik denk dat Ajax dat soort spelers nu wel heeft, bijvoorbeeld met Ziyech en Frenkie de Jong. Voor mij was het ideaal geweest: diepte zoeken en naar voren die handel.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Nu ja...als Oeroe Boerrigter het zegt...dan zal 't wel zo zijn. Dus nu snaveltjes toe, oogjes dicht...en allemaal lekker slapen gaan. Komt goed dus.
0 0
insectenverdelg
Derk t gaat om prijzen. en wij zijn anders dan de rottwrdammers. hier worden we niet opeens blij van een bekertje. En de titel is weer zo goed als weg dit jaar.
0 0
Stamstadam
Ik zie het niet meer goed komen.
0 0
mercurius3
Met zijn beperkte kwaliteiten deed Boerrigter het niet onaardig bij Ajax, maar snap niet dat hem nu plots als kenner naar voren schuift.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Sinds wanneer is zijn mening enige gewicht waard?
0 0
Pure
Zoals eerder in het seizoen kun je een keer verliezen van Heracles. Een zondagsschot die er toevallig in vliegt en zelf voldoende kansen om zeep helpen. Ja dat kan een keer. Maar toch niet op deze manier? Heracles was gewoon 60 minuten lang beter en Ajax creeerde geen ene klote. Alles verkloot binnen 3 weken. Knap hoor! woensdag een zeperd en de bekerfinale niet winnen en ETh is out
2 0
rogerbandit
Huh? 60 minuten??? Volgens was Heracles 94 minuten heer en meester..........
0 0
Ajacied33
Tuurlijk Boerrigter, dit is Ajax en geen Pec Zwolle waar alles vrijblijvend is. Hier moet je presteren en winnen, niet meer, niet minder
1 0
Schip
God, wat een domme teksten van boerrigter. Dit is niet vergelijkbaar met de tijd waarin hij speelde en met de zeer relatieve onrust toen. Dit is een nachtmerrie. Onder de Boer was het voetbal de laatste jaren ook traag en soms tenenkrommend maar hij behield altijd een kans op de titel. Met die kwaliteitsarme selecties waar hij mee opgezadeld werd, was dat echt een wonder.

En de Boer kon tenminste een inhaalrace aan. TH knapt onder de druk. Twee jaar op rij. Met een prima selectie in zijn eerste jaar en een ijzersterke selectie in zijn tweede jaar. En de ballon liep alleen maar leger, dus we kunnen onze borst natmaken.
3 -5
Pauw
Achja hij stond meer dan eens straatlengtes achter en werd toch kampioen met historisch lage puntenaantallen. Sinds de concurrentie de boel normaal op rit heeft komt Ajax tekort.

Laten we nu alstublieft niet de Boer omhoog praten.
3 -1
Pure
Ja joh misschien had Boer met deze selectie wel een stuk beter gepresteerd. Vergelijk ook even de elftallen anders. Ik vind wat de Boer heeft laten zien een stuk knapper met zo’n kut selectie 4 x kampioen worden.
1 0
Joseph
De Boer had zeker beter gepresteerd met een betere selectie. Maar als je ziet wat Bosz deed met de selectie van de Boer, dan zie je daar het verschil tussen een redelijke trainer en een top trainer.

Het vervolg van de carrière van de Boer bevestigd dat beeld ook gewoon.
1 -1
FSideMaluku
Als je zo omgaat met Neres zoals Ten Hag dat doet, dan heb je het tactisch benul van een fruitvlieg.
Staat die Ten Hag misschien nog op de payroll bij pisvee?
3 -2
Labrador
Ja joh. Er kan altijd een mindere wedstrijd tussenzitten..Dat is nou precies de rede waarom wij falen! De gemakzucht. Vecht verdomme eens voor je club. Laat je tanden zien, bloed aan de paal en darmen in het net!
2 0
Redrum
Er kan een mindere wedstrijd tussen zitten, maar die moet je godverdomme nog steeds winnen! Een mindere wedstrijd hoort een 0-1 of 1-2 te zijn uit bij Heracles. Maar verliezen mag godverdomme nooit Ajax zijnde.
1 0