'Real Madrid geweldig als ze de ruimte krijgen'

BartVeenstra, 09-02-2019 om 11:35, 5014 views, NH Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wanneer Ajax tegen Real Madrid te veel ruimte weggeeft of wanneer de restverdediging niet goed is, gaan de Amsterdammers ongelooflijk hard af. Dat stellen voetbalanalisten Rinus Israël, Jan Jongbloed en Henk Hoijtink bij NH Sportcafé.

'Tegen FC Barcelona lieten ze zien een geweldig elftal te hebben als ze ruimte hebben. Ze hadden eigenlijk moeten winnen', zegt Israël. 'Als Ajax echt veel ruimte gaat weggeven of de tegenstander snel onder druk wil zetten, dan is Real Madrid goed genoeg om daar onderuit te spelen. Ze hebben individuele acties en met ruimtes kunnen zij goed uit de voeten', aldus de analist, die niet denkt dat Ajax kansloos is. 'Als Ajax het niveau haalt van de wedstrijden tegen Bayern München zijn ze thuis niet kansloos.'

Ook Jongbloed ziet het gevaar in van Real Madrid. De oud-doelman vindt dat Ajax zich ook moet aanpassen aan de tegenstander. 'Je moet zorgen dat er weinig ruimte is tussen je laatste lijn en de keeper. In die ruimte heeft Real Madrid zoveel snelheid.'

Hoijtink, journalist van Trouw, vindt dat Ajax niet altijd zijn eigen spel hoeft te spelen. 'Dat kan ook niet negentig minuten lang. Zeker niet tegen Real, een van de beste ploegen van de wereld', zegt de verslaggever, die in Erik ten Hag een trainer ziet die zich ook aanpast aan de tegenstander. 'De tijden van het eigen spel spelen zijn voorbij. Het gaat erom dat de instelling in orde is en Tagliafico is daar het uitstekende voorbeeld van. Ten Hag is een structuurdenker. Je moet structuur hebben in je ploeg, anders red je het niet. Dan is het toch raar dat het tegen Feyenoord zo uiteen kan vallen. Als de restverdediging tegen Real Madrid niet goed is, ga je ongelooflijk hard af.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Leo252
Zie de wedstrijd van a.s woensdag met angst en beven tegemoet.
Overigens is Jan Jongbloed nooit de keeper van Ajax geweest maar bij DWS en FC Amsterdam gevormd en de meeste bekendheid verworven als keeper van het grote Oranje tijdens het WK in 1974.
0 0
martin1234
Gaap! Vergeet die hele wedstrijd! Ajax had al weinig kans en in deze vorm kijk ik de einduitslag wel op teletekst. Zo snel mogelijk uit de CL. Dan hopen dat de spelers weer de focus krijgen en PSV ineens een enorme dip krijgt. Maar die wedstrijd woensdag tegen Madrid, interesseert me geen hol meer! ja misschien zijn er nog wat mensen die dit werkelijk 'schitterende affiche' boven hun bed wil hangen of zo. Ik win liever van Heracles. Serieus.
0 0
PetrusKeizer
ach, maak je niet druk. ze zijn tegen ajax ook geweldig als ze geen ruimte krijgen.
1 0
Redrum
Goh, serieus? Dus Real is zon zeldzame ploeg die goed is als ze ruimte krijgen? Wow, goed dat we dat ff weten dan.
3 0
insectenverdelg
Ze zijn wel een ploeg die heel dodelijk zijn als ze die ruimte krijgen.
1 0
3*stars*3
Is al jaren zo.
0 0
MankeNelis
Opendeuren sportcafé, Hoijtink schrijft voor een krant waarvan de abbo's zichzelf amper interesseren voor sport, ergo het maakt geen reet uit wat hij schrijft.
2 0
tMuurtje
De befaamde nul houden, daar zal het om draaien denk ik.
Ervoor zorgen dat Real thuis het spel moet gaan maken en daar een doelpuntje meepikken (om nog maar een cliché erin te gooien).
Maar het ziet er achterin niet echt heel lekker uit de laatste tijd en je kunt je niet veel foutjes veroorloven.
Er werd door sommigen nogal minachtend gedaan over Real na de loting, maar zelf in de vorm van voor de winterstop - en dan bedoel ik de vorm van beide teams - wordt dit een hele moeilijke klus.
Voorspellen is lastig, voorspellen van de toekomst al helemaal, maar ik zou het eerlijk gezegd een daverende verrassing vinden als Ajax doorgaat.
Wel één waarvan ik vurig hoop dat ie er komt...
1 0
trodat4030
Idd, het voorspellen vh verleden is veel simpeler, haha!
1 0