Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Otto: 'Stengs een bruikbare speler voor Ajax'

BartVeenstra, 09-02-2019 om 11:10, 6104 views, NH Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-jeugdtrainer Heini Otto noemt Calvin Stengs een 'bruikbare' speler voor Ajax. De aanvaller van AZ wordt de laatste tijd veelvuldig gelinkt aan Ajax, al is de hoofdpersoon in kwestie er zelf niet al te veel mee bezig.

'Als ik die jongen zo zie, is het echt een groot talent', zegt Otto bij NH Sportcafé. 'Ik denk dat het wel een bruikbare speler voor Ajax is. Ook vanwege zijn leeftijd. Ja, het is een (typische, red.) Ajax-speler. Of hij op het scoutingslijstje staat? Dat weet ik niet, dat is intern', houdt Otto wijselijk zijn mond.

Voetbalanalist Rinus Israël geeft aan dat het belangrijk is om eerst te kijken wie er definitief vertrekken bij Ajax, waarna Trouw-journalist Henk Hoijtink aanvult. 'Als Ziyech weggaat, speelt hij toch?', aldus de verslaggever, die Stengs qua capaciteiten zeker bij Ajax vindt passen. 'Maar gezien zijn blessure zou ik nog een heel seizoen bij AZ blijven.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Almelo? Zet dan in en krijg zeven keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Nou ja waarschijnlijk gaan Ziyech en Neres allebei weg komende zomer. Dan heb je best wel wat knaken om aan Stengs te besteden. Het is natuurlijk afwachten hoe zijn benen het houden maar ik mag aannemen dat zo'n speler liever eerst binnenlands een stap maakt dan door AZ geforceerd te worden om meteen naar het buitenland te gaan.

Dat is wel een beetje het probleem van AZ nu. Die zien liever een AZ speler naar het buitenland gaan en daar op de bank verpieteren dan dat ze voor een markt conform bedrag die speler verkopen aan een club uit de top 3. Ik zou als AZ speler met potentie daarom een soort clausule in mijn contract laten optekenen dat je voor max 10 miljoen ofzo de stap naar Ajax, Feyenoord of PSV mag maken.

Als je die Eenhoorn vanmorgen bij de Tafel van Kees moet geloven moet Ajax 25+ miljoen voor Stengs neer gaan leggen omdat ze weten dat Ajax veel verdiend heeft aan de Jong. Ja dat gaat Ajax niet doen en PSV waarschijnlijk ook niet waardoor Stengs noodgedwongen word om voortijdig de stap te maken naar het buitenland met grote kans tot falen.

Ja als AZ er zo over denkt steek dat heren akkoord over de jeugd dan ook maar in je hol.
0 0
BokkieBokstra
Jongen moet lekker nog een jaar bij AZ blijven, speelt net weer. En dan komt die transfer wel hij heeft een prima zaakwaarnemer met contacten bij de topclubs.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Mooie speler en groot talent die ik zeker graag bij ons zou zien, maar helaas wel met pizzabakker Raiola als zaakwaarnemer.

Je neemt daarmee een enorm groot risico wanneer je hem aantrekt. Hij kan zomaar weer binnen een jaar vertrokken zijn (Kishna- of Kluivert-traject).
0 -1
3*stars*3
Zegt genoeg dat Ajax al jaren geen spelers haalt, die Mino als zaakwaarnemer hebben.
Hij is wel jaren actief bezig op De Toekomst, de rat.
0 0
Bocarra
Stengs is herstellende van een zeer zware blessure waarvan je nooit meer 100% hersteld. Voor de eredivisie voorlopig goed genoeg maar op 3 fronten strijden waarvan 1 de CL is te veel gevraagd. Fysiek moet hij ook nog veel groeien.
0 0
3*stars*3
Daar heb je een hele goede punt.
0 0
riordan
Als Ziyech weggaat, kan Neres toch gewoon in de basis
3 0
Bky
Kappen met die Stengs. Zit bij Raiola, klaar, hoeven we niet.
8 -5
MankeNelis
Hij lult hem naar Italië, hier pakt hij te weinig de geldwolf.
3 0
EersteAanname
Eens
2 -1
pieke
Gravenberg ook maar weg.
1 -1
Bky
Dat zeg ik niet, maar we hebben zoveel onzin mee gemaakt met Raiola dat je niet nog speciaal zijn spelers hierheen moet halen.
3 0