'Frenkie staat model voor voeten op de grond'

FinnDekker, 07-02-2019 om 20:20, 6555 views, Goal |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

David Endt vindt de naam 'Frenkie' achterop zijn FC Barcelona-shirt slecht voor Frenkie de Jong zijn imago. Dat is wat de oud-teammanager van Ajax vertelt aan Voetbalzone

'De Jong staat eigenlijk model voor voeten op de grond, zinnige dingen zeggen.' Nike, de shirtsponsor van de Catalanen, wil uit commercieel oogpunt alleen de voornaam op het shirt zetten vanaf aankomende zomer. 'Nu wordt de naam overgeleverd aan een commerciële organisatie. Het doet afbreuk aan het imago van de echte Frenkie de Jong. Het heeft iets van kleine hoogmoed. Ik raad het Frenkie af.'

De middenvelder van Ajax heeft geen uitspraken gedaan over zijn voorkeur. Wel wil De Jong graag bij Barca spelen met rugnummer 21. De rechtspoot werd voor minimaal 75 miljoen overgenomen door de Catalanen. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikenick
Wat een gezeik zeg.. het is niet alsof hij de naam 'frenkieboy69' op zijn shirt zet. Frenkie is gewoon zijn voornaam, mag hij daar ook niet trots op zijn? Het zou mij echt een worst wezen of hij met Frenkie of de Jong gaat spelen bij Barca. Dat zou eigenlijk iedereen helemaal niets moeten boeien.
0 0
Benleiden
Het is af en toe net een voetballer die Frenkie, he? Probeert gewoon even het onderste uit de kan te halen? Dat doe je toch niet?!

Gekkepraat hier allemaal joh! Wij zouden precies hetzelfde doen. Ajax is er niet echt slechter van geworden, toch? En het is al die tijd al een één-tweetje geweest tussen de zaakwaarnemer en Overmars. Alle partijen zijn er beter van geworden.

En tuurlijk speelt Frenkie één grote toneelact. Daar stond ie al om bekend bij WillemII. Zo is Psv een oor aan genaaid en kwam hij alsnog naar Ajax.
1 -1
mercurius3
Waarom zeurde men dan over Kluivert vorig jaar? Wees dan ook consequent en niet zo hypocriet. De laatste zin zegt alles. Het is toneel, niet echt.
1 -1
Barra
Bij Kluivert was het niet zijn vertrek wat veel mensen tegen stond, maar dat hij Ajax afschilderde als een club die hem onrecht had aangedaan, om een transfer te kunnen forceren. De transfersoap rond Frenkie is toch totaal anders gegaan. Beide jammer dat ze vroeg weggaan, maar op heel andere wijze. Dat je zelfs aangeeft dat het anders was geweest als Frenkie donker was, geeft vooral de kronkel in je eigen hoofd aan en is bovendien weer heel makkelijk scoren
1 0
ETM
Wat jij doet lijkt op wat forumlid AgeM ook doet. Jij verwijt Frenkie de hype rondom hem. Frenkie is een zeer uitzonderlijk talent, van een heel ander kaliber dan Kluivert. De hype is in de kern een gevolg van zijn voetballend vermogen, en unieke stijl. Daarom kwam er al bizar vroeg (niet leeftijd maar carriere in ogenschouw) interesse vanuit de absolute top. Geen Leipzig, geen Sevilla, geen gevallen Italiaanse reus, maar de absolute wereldtop. Bij een hype hoort ook verheerlijking. En ook verheerlijking van zn persoon. Hier kan Frenkie niets aan doen. Zn onbevangen houding irriteert jou en bijv ook AgeM. Jij kwalificeert het als een 'act'. AgeM heeft een hekel aan de hype en dus ook zn 'charme'. Maar Frenkie is gewoon Frenkie. Een slimme jongen, die graag open is, maar ook weet dat hij niet geheel open kan/mag zijn.

Toch heeft Frenkie 'nog' niet gek veel voor Ajax kunnen betekenen. En dat is idd apart. Maar wederom niet Frenkie zijn schuld.
Bosz wist hem niet in te passen. Ik denk hoofdzakelijk omdat Bosz hem geen geschikte 6 vond. Bosz zei daarover dat "Frenkie 'nog' te veel in 1 tempo voetbalde." Ik herinner me die uitspraak goed omdat ik m niet begreep. Frenkie was dus concurrent van Bazoer en later Ziyech. Ik begrijp zeker dat hij die strijd verloor.
Onder Keizer werd hij inschuivende cv. Dit terwijl die jongen dus al lang en breed begeert werd door topclubs en wel als middenvelder. Dat Frenkie in die situatie een actief management heeft om hem een volgende stap te laten zetten is normaal.
De situatie van Frenkie is een bijzondere geweest. Supertalent, inclusief hype maar eerst niet opgesteld en vervolgens lang als cv gebruikt. Dat laatste was misschien goed voor Ajax, valt over te twisten, maar uiteraard niet wat Frenkie wilde. Vervolgens werd hij eindelijk middenvelder (relatief laat), en blonk hij op groot podium meteen uit bij Oranje. De hype werd nog velen malen groter. En nu werd er echt concreet aan hem getrokken. Frenkie wilde echter perse het seizoen bij Ajax afmaken.

Dat is dus een heel andere voorgeschiedenis dan die van Kluivert. Kluivert die overigens enerzijds Ajax uitdroeg als club waar zn hart lag, en anderzijds niet meewerkte aan een betere zakelijke positie voor Ajax. Hoe is dit hetzelfde als met Frenkie?
Overigens is de sportieve waarde voor Ajax van Frenkie nu beduidend groter en al veel groter geweest dan die van Kluivert. De financiele nog veel groter.

Ik zie ondertussen dat Frenkie, al helemaal sinds zn transfer, met scheve ogen aangekeken wordt door veel media en supporters. Gaat hij het nu verprutsen? Is hij wel zo goed? Ik vind dat Frenkie daar goed op reageert. Het is namelijk niet 'fair'. De wedstrijden tegen Heerenveen en Feyenoord waren een fiasco. Maar De Jong was daarin niet minder als het team. En voor wie zich afvraagt waarom Frenkie nogsteeds geen wedstrijden wint met assists en goals; dat is omdat Frenkie dat 'nog' niet kan. Daarbij speelt deels zn toebedeelde rol een rol, maar deels ook gewoon zn kwaliteiten. Dat laatste vind hij zelf ook.

Frenkie zn grote meerwaarde is zn voetballend vermogen in de opbouw. Wat vooral moet blijken is hoe dit zich vertalen gaat naar een hogere weerstand. Maar daar hebben mensen veel vertrouwen in vanwege zn technische vaardigheid, loop vermogen en voetbalintelligentie. De mystiek rondom Frenkie zn voetballend vermogen zit m in of het in wezen een pure verbindings-speler is of dat hij zich zou kunnen ontwikkelen tot een echte AM.

Ik vind Frenkie een hele bijzondere vogel, en een supertalent. En toch hecht ik persoonlijk meer aan menig andere speler. Van Frenkie nam ik bijwijze van al afscheid toen hij doorbrak. Ik mis een worsteling met zichzelf. Klinkt misschien gek, maar ik vind hem 'saai goed'. Al maakt hij beslist nog fouten. Hij kan nog veel beter, maar bij Ajax gaat hij die stap niet zetten denk ik. Benieuwd naar hem tegen Madrid. Daartegen kan hij imo meer van waarde zijn dan in de eredivisie. Zien of deze vrolijke snuiter weer met de druk om weet te gaan..
3 -1
AgeM
Hij heeft inderdaad niet veel voor ajax betekend , behalve dan misschien financieel , weet overigens niet hoe de deal beklonken is . (In december al?)
De interlands waar hij zich liet zien gingen niet om prijzen , maar voor de show .(Windowdressing ?) Eigenlijk alleen Frankrijk uit , tegen Duitsland viel hij weer door de mand .
Hij heeft zich wel enigszins ontwikkeld bij Ajax , Hij speelt iets gedisciplineerder en ik hoop voor hem dat die rare fouten eruit gaan .
Want wat zakte hij af en toe door een ondergrens zeg .
Wel hebben ze hem een soort beschermde plek in het team gegeven waarvanuit hij kan kaatsen met voorhoede spelers .
Denk wel dat het Spaanse voetbal veel fysieker en sneller is . Hij zal wat minder met de bal op de voet kunnen gaan staan.
Ben toch bang dat we het beste van hem gezien hebben .
0 0
Barra
Je hebt echt engelen geduld, bij zo'n gozer
0 0
onderhetmaaiveld
Mooie reactie!
0 0
EersteAanname
Het is allemaal fantastisch. Wat een held, die Frenkie. Waar maken wij als supporters ons druk om?
0 0
EersteAanname
Voeten op de grond, mannetje laten lopen tegen Feyenoord, over miljoenentransfers praten alsof het je niks doet, die jongen komt er wel.
1 -1
Chesterson93
?
0 0
Van Reenen
Ja, ja, wat mij betreft moet hij zich daaraan spiegelen. Hij loopt veel te veel met de bal, soms haalt hij de bal in de achterhoede op! En vaak speelt hij het favoriete positiespel van Frank de Boer, namelijk tikkie-breed. Wordt ik ook vaak niet goed van i.p.v. wat vaker de bal diep te spelen.
2 -2
trooop
Dit zegt endt goed. Voornaam op het shirt is iets voor goedkope lieden en andere b-klanten. Een beetje het moderne equivalent van nummer 99 op je shirt als spits, wat 10 jaar geleden ofzo (?) ineens in zwang kwam. Dat waren ook altijd losers of oud-toppers die iets nodig hadden om toch nog een beetje op te vallen.

Frenkie daarentegen heeft klasse, die speelt straks gewoon met z'n achternaam op z'n shirt.
1 -2
mercurius3
Het is allemaal valse perceptie. Vind dat ie totaal niet verstandig is qua carrière. Bij Willem 2 razendsnel weggegaan zonder een minuut in het eerste, terwijl hij eerst ervaring in de eredivisie had kunnen opdoen. Bij Ajax 2.5 jaar lang bezig geweest met andere clubs. Zelfs vlak na zijn debuut werd er door zijn management onderhandeld met Bayern. Daarna druk uitoefenen voor een beter contract (en anders zou ie vertrekken), en op het moment dat ie het vaste contract binnen had, meteen met een dozijn clubs onderhandelen. Dit alles terwijl ie enorm wisselvallig is bij Ajax. Vorig jaar matig seizoen, dit jaar idem dito. Is totaal geen constante waarde. Dus dat gelul over 'met beide voeten op de grond' is nergens op gebaseerd, pure beeldvorming. Kluivert heeft meer gepresteerd bij Ajax. Als er één constante factor is in de carrière van de jong, dan zijn het dollars. Beschikt ook over een uiterst gehaaid management. Drie clubs (city, PSG en Barca) zijn tegen elkaar uitgespeeld op een uiterst gehaaide wijze.
3 -2
Chesterson93
Over wie heb je het? Want dit klopt van geen kant.
2 -3
Jehebtnietaltijdbalbezit
Je eerste zin is waar: jouw perceptie is inderdaad vals. Aannames, meningen, interpretaties en verzinsels - En dat breng je allemaal naar voren als feiten, zonder enige nuance. Jammer dat je daardoor niet ziet dat we hier te maken hebben met een uitzonderlijk goede voetballer.
2 -2
mercurius3
Je moet iemand beoordelen op zijn acties, niet omdat ie 'zo leuk kan praten' of omdat ie blond is en blauwe ogen heeft. De acties van de jong spreken heel dit verhaal tegen. Actions speak louder than words.
2 -3
3*stars*3
Is wel een tijdje duidelijk dat jij niet echt fan ben van Frenkie, sterker nog helemaal niet.
Maar kwam destijds volgens mij ook vanuit Ajax om hem terug te halen van Willem II.
Althans, Ajax haalde hem vervroegd naar Amsterdam omdat hij daar stilstond en niet veel speelde onder Streppel.
Dan is het begrijpelijk dat ze hem in jong lieten ballen en wennen met andere talenten zoals Nouri, Cerny en vd Beek.
Dat hij volgens jou, 2,5 jaar bezig is met andere clubs klopt ook helemaal niets van want vorig seizoen had hij pas zijn basisplek gepakt in het 1e en speelde hij vooral als CV.
Daarna raakte hij ook geblesseerd en heeft hij groot gedeelte van 2e seizoenshelft gemist.
Hoe kon hij dan bezig zijn met andere clubs???

Dat zijn management, 3 clubs tegen elkaar uitspeelde ben ik gedeeltelijk mee eens maar heeft iig win/win/win/winsituatie opgeleverd.
Ajax, Frenkie, Barca en Willem II/RKC.
4 -1
mercurius3
Vorig seizoen en begin van dit seizoen was er constant gedoe over het opwaarderen van zijn contract en druk vanuit zijn management en het eisen van een basisplaats. Eenmaal een beter contract, is men meteen overgestapt op het vinden van een andere club die een beter salaris kon bieden. Ondertussen blijven prestaties van de jong uit en voegt ie weinig toe aan het spel van Ajax. Geen enkele actie van de jong correspondeert met het beeld dat in de media van hem geschapen is. Het is geld geld geld geweest, de rode draad in zijn carrière. En het meest vreemde is dat de supporters dit soort acties van de jong nog bejubelen ook. Men is bedot, of beter gezegd, men wil zo hard in sprookjes geloven, dat men zich laat bedotten door de jong en zijn management. Kluivert werd voor veel minder door het slijk gehaald. Gewoon de harde feiten.
2 -4
3*stars*3
Je slaat door met jouw Frenkie gebash Mercurius...
1 -1
31xAjax
En als jij jouw sprookje hier maar vaak genoeg post, ga je het zelf nog geloven ook....
2 -1
mercurius3
Het is gewoon 100 procent waar. Maar het past niet in het narratief van de media over de jong en het ideaalbeeld dat supporters hebben van de jong als de doodgewone nuchtere jongen die goede intenties heeft. Hij en zijn management zijn overal en altijd bezig geweest met beter salaris, andere clubs en meer tekengeld. Alle acties bevestigen dit. Als de jong zwart was geweest had ie een groot probleem met supporters gehad. Dan zou ie in een ander frame zijn gevallen. Zie Kluivert vorig jaar, precies hetzelfde verhaal, al had Kluivert meer gepresteerd dan de jong, bijvoorbeeld in de Europa league, en was het zo dat Kluivert weigerde zijn contract te verlengen terwijl de jong zijn contract enkele maanden terug had verlengd en vervolgens meteen op zoek ging naar een andere club. Maar Kluivert had niet de verbale gave om goed te maskeren wat zijn intenties waren, en uiteraard was ie niet blond en dus niet bij voorbaat onschuldig.
1 -4
Barra
Jij bent echt een treurig figuur zeg. Het is duidelijk dat je niet onder de indruk bent van zijn kwaliteiten, maar wat je er vervolgens allemaal uitkraamt slaat nergens op. Heb je er ook weleens bij stilgestaan dat Overmars de clubs ook tegen mekaar uit heeft gespeeld en terecht het onderste uit de kan wil halen. In de voetballerij is bijna geen plaats meer voor blinde clubliefde en kiest een ieder zijn eigen belang, dus wees niet zo naïef en schei uit met je kruistocht tegen Frenkie
1 -1
31xAjax
Nu doe je het weer, geloof je het zelf al?
0 0
petwes
HAHAH, die David Endt weet ook niet wat hij moet lullen. Ik zou zeggen prima, net als Gio destijds, lekker kort en duidelijk, ik houd er wel van.
0 0
tmvde
De Jong is nog korter, 6 letters tegen 7 letters voor Frenkie ;-)
0 -1
Chesterson93
Wat spreek je makkelijker uit?
0 0
Koningtoto
De Gong.
0 0