'Frenkie staat model voor voeten op de grond'

FinnDekker, 07-02-2019 om 20:20, 6904 views, Goal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

David Endt vindt de naam 'Frenkie' achterop zijn FC Barcelona-shirt slecht voor Frenkie de Jong zijn imago. Dat is wat de oud-teammanager van Ajax vertelt aan Voetbalzone

'De Jong staat eigenlijk model voor voeten op de grond, zinnige dingen zeggen.' Nike, de shirtsponsor van de Catalanen, wil uit commercieel oogpunt alleen de voornaam op het shirt zetten vanaf aankomende zomer. 'Nu wordt de naam overgeleverd aan een commerciële organisatie. Het doet afbreuk aan het imago van de echte Frenkie de Jong. Het heeft iets van kleine hoogmoed. Ik raad het Frenkie af.'

De middenvelder van Ajax heeft geen uitspraken gedaan over zijn voorkeur. Wel wil De Jong graag bij Barca spelen met rugnummer 21. De rechtspoot werd voor minimaal 75 miljoen overgenomen door de Catalanen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikenick
Wat een gezeik zeg.. het is niet alsof hij de naam 'frenkieboy69' op zijn shirt zet. Frenkie is gewoon zijn voornaam, mag hij daar ook niet trots op zijn? Het zou mij echt een worst wezen of hij met Frenkie of de Jong gaat spelen bij Barca. Dat zou eigenlijk iedereen helemaal niets moeten boeien.
0 0
EersteAanname
Voeten op de grond, mannetje laten lopen tegen Feyenoord, over miljoenentransfers praten alsof het je niks doet, die jongen komt er wel.
1 -1
Chesterson93
?
0 0
Van Reenen
Ja, ja, wat mij betreft moet hij zich daaraan spiegelen. Hij loopt veel te veel met de bal, soms haalt hij de bal in de achterhoede op! En vaak speelt hij het favoriete positiespel van Frank de Boer, namelijk tikkie-breed. Wordt ik ook vaak niet goed van i.p.v. wat vaker de bal diep te spelen.
2 -2
trooop
Dit zegt endt goed. Voornaam op het shirt is iets voor goedkope lieden en andere b-klanten. Een beetje het moderne equivalent van nummer 99 op je shirt als spits, wat 10 jaar geleden ofzo (?) ineens in zwang kwam. Dat waren ook altijd losers of oud-toppers die iets nodig hadden om toch nog een beetje op te vallen.

Frenkie daarentegen heeft klasse, die speelt straks gewoon met z'n achternaam op z'n shirt.
1 -2
mercurius3
Het is allemaal valse perceptie. Vind dat ie totaal niet verstandig is qua carrière. Bij Willem 2 razendsnel weggegaan zonder een minuut in het eerste, terwijl hij eerst ervaring in de eredivisie had kunnen opdoen. Bij Ajax 2.5 jaar lang bezig geweest met andere clubs. Zelfs vlak na zijn debuut werd er door zijn management onderhandeld met Bayern. Daarna druk uitoefenen voor een beter contract (en anders zou ie vertrekken), en op het moment dat ie het vaste contract binnen had, meteen met een dozijn clubs onderhandelen. Dit alles terwijl ie enorm wisselvallig is bij Ajax. Vorig jaar matig seizoen, dit jaar idem dito. Is totaal geen constante waarde. Dus dat gelul over 'met beide voeten op de grond' is nergens op gebaseerd, pure beeldvorming. Kluivert heeft meer gepresteerd bij Ajax. Als er één constante factor is in de carrière van de jong, dan zijn het dollars. Beschikt ook over een uiterst gehaaid management. Drie clubs (city, PSG en Barca) zijn tegen elkaar uitgespeeld op een uiterst gehaaide wijze.
3 -2
Chesterson93
Over wie heb je het? Want dit klopt van geen kant.
2 -3
Jehebtnietaltijdbalbezit
Je eerste zin is waar: jouw perceptie is inderdaad vals. Aannames, meningen, interpretaties en verzinsels - En dat breng je allemaal naar voren als feiten, zonder enige nuance. Jammer dat je daardoor niet ziet dat we hier te maken hebben met een uitzonderlijk goede voetballer.
2 -2
mercurius3
Je moet iemand beoordelen op zijn acties, niet omdat ie 'zo leuk kan praten' of omdat ie blond is en blauwe ogen heeft. De acties van de jong spreken heel dit verhaal tegen. Actions speak louder than words.
2 -3
3*stars*3
Is wel een tijdje duidelijk dat jij niet echt fan ben van Frenkie, sterker nog helemaal niet.
Maar kwam destijds volgens mij ook vanuit Ajax om hem terug te halen van Willem II.
Althans, Ajax haalde hem vervroegd naar Amsterdam omdat hij daar stilstond en niet veel speelde onder Streppel.
Dan is het begrijpelijk dat ze hem in jong lieten ballen en wennen met andere talenten zoals Nouri, Cerny en vd Beek.
Dat hij volgens jou, 2,5 jaar bezig is met andere clubs klopt ook helemaal niets van want vorig seizoen had hij pas zijn basisplek gepakt in het 1e en speelde hij vooral als CV.
Daarna raakte hij ook geblesseerd en heeft hij groot gedeelte van 2e seizoenshelft gemist.
Hoe kon hij dan bezig zijn met andere clubs???

Dat zijn management, 3 clubs tegen elkaar uitspeelde ben ik gedeeltelijk mee eens maar heeft iig win/win/win/winsituatie opgeleverd.
Ajax, Frenkie, Barca en Willem II/RKC.
4 -1
mercurius3
Vorig seizoen en begin van dit seizoen was er constant gedoe over het opwaarderen van zijn contract en druk vanuit zijn management en het eisen van een basisplaats. Eenmaal een beter contract, is men meteen overgestapt op het vinden van een andere club die een beter salaris kon bieden. Ondertussen blijven prestaties van de jong uit en voegt ie weinig toe aan het spel van Ajax. Geen enkele actie van de jong correspondeert met het beeld dat in de media van hem geschapen is. Het is geld geld geld geweest, de rode draad in zijn carrière. En het meest vreemde is dat de supporters dit soort acties van de jong nog bejubelen ook. Men is bedot, of beter gezegd, men wil zo hard in sprookjes geloven, dat men zich laat bedotten door de jong en zijn management. Kluivert werd voor veel minder door het slijk gehaald. Gewoon de harde feiten.
2 -4
3*stars*3
Je slaat door met jouw Frenkie gebash Mercurius...
1 -1
31xAjax
En als jij jouw sprookje hier maar vaak genoeg post, ga je het zelf nog geloven ook....
2 -1
mercurius3
Het is gewoon 100 procent waar. Maar het past niet in het narratief van de media over de jong en het ideaalbeeld dat supporters hebben van de jong als de doodgewone nuchtere jongen die goede intenties heeft. Hij en zijn management zijn overal en altijd bezig geweest met beter salaris, andere clubs en meer tekengeld. Alle acties bevestigen dit. Als de jong zwart was geweest had ie een groot probleem met supporters gehad. Dan zou ie in een ander frame zijn gevallen. Zie Kluivert vorig jaar, precies hetzelfde verhaal, al had Kluivert meer gepresteerd dan de jong, bijvoorbeeld in de Europa league, en was het zo dat Kluivert weigerde zijn contract te verlengen terwijl de jong zijn contract enkele maanden terug had verlengd en vervolgens meteen op zoek ging naar een andere club. Maar Kluivert had niet de verbale gave om goed te maskeren wat zijn intenties waren, en uiteraard was ie niet blond en dus niet bij voorbaat onschuldig.
1 -4
Barra
Jij bent echt een treurig figuur zeg. Het is duidelijk dat je niet onder de indruk bent van zijn kwaliteiten, maar wat je er vervolgens allemaal uitkraamt slaat nergens op. Heb je er ook weleens bij stilgestaan dat Overmars de clubs ook tegen mekaar uit heeft gespeeld en terecht het onderste uit de kan wil halen. In de voetballerij is bijna geen plaats meer voor blinde clubliefde en kiest een ieder zijn eigen belang, dus wees niet zo naïef en schei uit met je kruistocht tegen Frenkie
1 -1
31xAjax
Nu doe je het weer, geloof je het zelf al?
0 0
petwes
HAHAH, die David Endt weet ook niet wat hij moet lullen. Ik zou zeggen prima, net als Gio destijds, lekker kort en duidelijk, ik houd er wel van.
0 0
tmvde
De Jong is nog korter, 6 letters tegen 7 letters voor Frenkie ;-)
0 -1
Chesterson93
Wat spreek je makkelijker uit?
0 0